Aslında olaylara biraz yanlış yönünden bakmışsın ve şehirde yapılmayan/yapılamayan/olmayan/kafanda kurduğun her şeyi Valachi'ye bağlamışsın, hayatta genel olarak sık yapılan bir hatadır(İşlerin kötü gittiği için çevreyi suçlamak, hayatında başarısız olduğun için Tanrı'yı suçlayarak ateist olmak, kötü ortamda büyüdüğün için aileni suçlamak vs) ancak ben de açıklamış olayım bu nedenden dolayı.
Öncelikle Valachi şehre silah indirmiyor, uyuşturucu sattırmıyor, izin verip almıyor, kimin neye gücü yetiyorsa onu yapabiliyor yıllardır. Geçmişte sunucunun ilk bir yılında Valachi üzerinde bu server 60-70 kişi oynuyorken ve sadece 2 aktif birlik varken (birisi Valachi'nin Attardi Crew koluydu o da oyuncu gibi mekan işletiyordu sadece) ve uzun süre boyunca hiçbir oyuncu birliğe alınmadan yalnızca şehrin düzenlenmesi/götürülmesi gereken işleri konulu Valachi baskınlığı hissedildi ki, aylarca Valachi masasının toplanmadığı, herhangi bir capo/boss karakterin şehirde görülmediği uzun dönemler de oldu.
Kaçırdığınız nokta biraz şurası, Vice Roleplay yönetimi - idaresi, Valachi, PD, Gov gibi birlikler üzerinden "In-game düzenlemeler/dokunuşlarla" bu şehri/serverı yönetiyor.
Geçmişte farklı denemeler de yaptık (Valachi'ye benzer 3 yapı çıkarıp gücü onlara dağıtmak) Valachi'yi tamamen arka plana atarak o güne kadar çıkmış / öncü oyuncu birliklerinin idaresine şehri vermek ve açık söyleyeyim beklediğimizin %90 altında kaldı her senaryo.
Yani şöyle düşün, yıllardır 7/24 aralıksız süren bir roleplay kültürü var (sadece Vice'da 2019'dan beri) bunun "öncüsü" olabilecek birlikler öne çıkıyor ve zaman zaman şehrin yönetiminde söz sahibi oluyor. 2015'lerden beri çizdiğimiz hikayemizi sırf canımız sıkıldı diye yabana atmak fazla gülünç kaçar. Türkiye'yi bile yöneten aileler belli, dünyayı yönetenler, Amerika'yı yönetenler belli, New York'undaki 5 aile geyiğine girmiyorum bile (maalesef hala 5 aile yönetiyor) ve her şehrin bir düzenleyici/sahibi olur. Valachi diğer platformlardaki geçmiş "lore" birliklerine - yöneticisine bakarsanız altı en dolu ailelerdendir çünkü 2015'den beri oyuncu birliği olarak dahi şehri yönetiyordu. Hikayenin gerçekçiliği açısından 2015-2019 arası boss karakter Giacomo bizim şehrimizde bir süre retired takıldı sonra 2 sene önce yaşından dolayı vefat etti. Oğlu Jackie ilk 2-3 sene aktifti, son yıllarda bıraktı/yaşlandı.
Haliyle senin söylediğin iş biraz boşa düşüyor her anlamda, hikaye tarafından bakarsan da şehirdeki roller açısından bakarsan da Valachi bunun engelleyicisi değil aksine destekleyicisi. Güncel durumdan bahsetmiyorum (aktif birlikler gayet iyi) geçtiğimiz yıl içerisinde, şehirde tutup sürükleyen, koparacak, her şeyi çekip çevirecek bir birlik/yapı oldu da Valachi mi engelledi mesela? Aylarca aktif olabilen birlikler belli, bir tanesi uyuşturucu üretebildi ve kendi rollerini yaptı.
Diğer yazdıklarına girmiyorum bile, ticaret, şehir tedariği vs. mevcut güncel illegal düzeni ve birliklerin rolünü bilmediğin çok belli. Zaman zaman aktif oynayan, yöneten, şehri idare eden birliklerle 3 gün boyunca rol dahi yapmadan foruma konu açıp kafasındaki senaryoları (şehri bilmeden) yazan çok oyuncu oluyor. Güncel dönen hikayeler, diplomasi, birliklerin atılımları, ticaret yolları, bırak bu şehirdekini Los Santos'tan bile getirilen malları bilmediğin bariz. Hatta Valachi üstüne basa basa "bu ticareti ben yapmıyorum siz yapıyorsunuz" diyor gördüğü kişiye. İşi OOC tutmamak için de (konsey kanalından bir birlik liderini neden azarlayayım mesela?) in-game'de zorunda kalırsak sit-down yaparak (ki bunu %99 birliklerin kendisi istiyor Valachi'den) çözüyoruz.
Haliyle biraz atıp tutma konusu olmuş, önce serverda rol yap, yapanlarla konuş (kendi tanıdığın 2-3 kanki değil ama) sonrasında yeniden değerlendiririz daha gerçekçi görüşlerle.