Konu: PD DM.  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.10.2025 23:56
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı Perer_Chapman: @yuca back in business  -  Ve diğerleri 
Olaya dahil olan şahit(ler): Görselde mevcut.
Tarih ve saat: 23.10.2025

İhlal edilen kural: DM
Olayı açıklayın: Adam ihtar vermeden motor süren birine ateş açıyor, ek olarak kamera modundan ESP gibi bizi izliyorlar. İhtar verilmeden tehtid oluşturmayan birine ateş açılması yanlış ben örgüt çalışanı değilim veya bir vice belediye başkanı öldürmedim M4 ile ateş açmak nedir?
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar: https://hizliresim.com/6qh5mf0  -  https://hizliresim.com/7xs7mlj 

Diğer açıklamalar: Bana karşı ateş açılacağına dair bir ihtar ve chat yok, Motor süren birine yüksek hızda ateş açmak roleplay kavramına uymuyor.
« Son Düzenleme: 23.10.2025 23:59 Nowax0222 »

#1 - 24.10.2025 00:00
Şahitliğimi onaylıyorum, bugun 3 keleşimiz gitti ihtar vermeden sıktıkları için bu Dm kapsamına giriyor. @Sylas  adlı yetkili ihtar verilmiş diyor fakat kimse ihtar attığı falan yok atmışşa bile chatimize düşmedikten sonra sorumluluk bize ait değil.

#2 - 24.10.2025 00:16
Zamanında buna hemen hemen benzeyen bir olay oldu ve aynı şekilde PD dm attı.

#3 - 24.10.2025 02:21
@yuca back in business susturması olduğu için iletmemi rica etti;

Bahsettiğin ve bizleri suçladığın kadar elinde bir kanıt bulunmuyor. Fakat rolde OPERATOR çağrılarına dayanaraktan hareket ettik. Sürücü ben değilim? Sana ilk ateş açanda ben değilim? Neden bu şikayeti bana açmış olduğunu açıkçası anlam veremedim.
Kamera gibi bizi izliyorlar diyorsun, zaten OPERATOR tarafından takip ediliyorsun, her şeyi geçtim tepemizde bir HOTEL ekibi var yani helikopter seni takip ediyor. Arkanda 2 tane SWAT ekibi var full teçhizatlı? Onuda neden diye sorgulayacak olursan dün Seville bölgesinde 6 memur vuruldu, bu olay yaşanmadan öncede Seville'de baskın düzelendi çatışma yaşandı illegaller arasında.
İllegal rol yaparken her şeyi göze alıyorsunuz fakat biz PD oyuncuları olarak sizleri yakalayınca ve silahınıza el koyunca ne yazık ki suçlu oluyoruz.
Eğer şuanda elimde bu kanıt olmasa ne yazık ki senin anlatmana göre %100 bizler suçlu olucaktık, fakat rolde yapılan her şey Üst komutanın emirleriyle yerine getirilmiştir. Karakterim hiç bir şekilde kişiye verilen ihtarlara uymayana kadar ateş dahi açmamıştır ki açılan ateşlerdeki arkadaşlarda haklı, operatör izin veriyor ve açıyorlar. Bana sıra gelicek olursa sadece videoyu izlemenizi istiyorum ve İC'de ne emir veriliyorsa onu yerine getiriyorum.

Söz konusu biz PD oyuncuları olunca ihlal yapmış oluyoruz, fakat İC hiç bir şekilde iletişim kurmadığın o beyaz fcr-900 marka motorla seni kaçırmaya gelen arkadaşla yaptığın mix bizleride fazlasıyla rahatsız ediyor. Emin ol PD üst yöneticileride bunu gördüğü için ateş iznine olumlu yanıt veriyor çünkü mix yaparak o bögleden kaçıcaksın bu sefer bizlerinde rol zevki bozulacak değil mi?

Aşağıya gerekli kanıt videoyu bırakıyorum. Yetkili videoyu izlediği taktirde her şeyi açık ve net görücek.

https://streamable.com/szxf8c
« Son Düzenleme: 24.10.2025 02:23 Jacker »

#4 - 24.10.2025 18:20
Şimdi sevgili arkadaşım şikayeti üzerine alınma beni yaralı düşüren kişi sendin ve sana açtım, aslında arkadaşlarınında savunma yapmasını bekliyordum birazdan onlarıda etiketlerim. Şahsi bir mesele değil yani seviyorum seni.

Silah konusuna gelelim, ben her role saygı duyarım sadece beni kovalamanız ve ölümcül ateş açmanızı gerektirecek bir konu yok. Mix iddasını kabul etmiyorum.

Şimdi benim burada anlatmak istediğim üzerimde silah görmediniz bende normal olarak kaçtım neye göre ateş izni veriliyor ve ÖLÜMCÜL ateş açılıyor?
Yani neden böyle bir izin veriliyor? Size silah çekmedim 100kmh hızla giden motorun tekerlerini patlatıyorsunuz. Powergaming yapıyorsunuz.
O hızda giden hiçbir motorun tekerini patlatamazsın sevgili arkadaşım. Savunman bitti ise sonuçlanabilir. Teşekkürler.

#5 - 24.10.2025 19:09

Bahsettiğin ve bizleri suçladığın kadar elinde bir kanıt bulunmuyor. Fakat rolde OPERATOR çağrılarına dayanaraktan hareket ettik. Sürücü ben değilim? Sana ilk ateş açanda ben değilim? Neden bu şikayeti bana açmış olduğunu açıkçası anlam veremedim.
Kamera gibi bizi izliyorlar diyorsun, zaten OPERATOR tarafından takip ediliyorsun, her şeyi geçtim tepemizde bir HOTEL ekibi var yani helikopter seni takip ediyor. Arkanda 2 tane SWAT ekibi var full teçhizatlı? Onuda neden diye sorgulayacak olursan dün Seville bölgesinde 6 memur vuruldu, bu olay yaşanmadan öncede Seville'de baskın düzelendi çatışma yaşandı illegaller arasında.
İllegal rol yaparken her şeyi göze alıyorsunuz fakat biz PD oyuncuları olarak sizleri yakalayınca ve silahınıza el koyunca ne yazık ki suçlu oluyoruz.
Eğer şuanda elimde bu kanıt olmasa ne yazık ki senin anlatmana göre %100 bizler suçlu olucaktık, fakat rolde yapılan her şey Üst komutanın emirleriyle yerine getirilmiştir. Karakterim hiç bir şekilde kişiye verilen ihtarlara uymayana kadar ateş dahi açmamıştır ki açılan ateşlerdeki arkadaşlarda haklı, operatör izin veriyor ve açıyorlar. Bana sıra gelicek olursa sadece videoyu izlemenizi istiyorum ve İC'de ne emir veriliyorsa onu yerine getiriyorum.

Söz konusu biz PD oyuncuları olunca ihlal yapmış oluyoruz, fakat İC hiç bir şekilde iletişim kurmadığın o beyaz fcr-900 marka motorla seni kaçırmaya gelen arkadaşla yaptığın mix bizleride fazlasıyla rahatsız ediyor. Emin ol PD üst yöneticileride bunu gördüğü için ateş iznine olumlu yanıt veriyor çünkü mix yaparak o bögleden kaçıcaksın bu sefer bizlerinde rol zevki bozulacak değil mi?

Aşağıya gerekli kanıt videoyu bırakıyorum. Yetkili videoyu izlediği taktirde her şeyi açık ve net görücek.

FRANK GREEN: Ateş açıldı diye yalan atıyor sonrada ateş açın diyor oysa videoda karşı taraf ateş açmıyor üstelik neden yüksek riskle aranıyor biz onun kanıtını istiyoruz. Frank Green neden yalan atıyor?

#6 - 24.10.2025 19:09

FRANK GREEN: Ateş açıldı diye yalan atıyor sonrada ateş açın diyor oysa videoda karşı taraf ateş açmıyor üstelik neden yüksek riskle aranıyor biz onun kanıtını istiyoruz. Frank Green neden yalan atıyor?

Evet arkadaşım haklı, ben ateş falan etmedim.

#7 - 24.10.2025 19:56
Şikâyetindeki her şeyi tek tek açıklayayım. Öncelikle bize ''ESP gibi bizi kamera modundan izliyorlar” demişsin; yukarıda seni izleyen bir helikopter ekibi ve buna ek olarak bir OPERATOR (Çavuş +) bulunuyordu. Kısacası seni kamera modundan kendi kendimize izlediğimiz yok. Aşağıda VCPD oluşumuna bağlı oyuncular, kendi gözümüzden olan kanıtı iletmişler.

Buna ek olarak, sen Faggio model motorla kaçış yaparken telsiz üzerinden iki defa tekerlerin için ateş izni istiyoruz. OPERATOR ise HW'e çıktığımızı ve HR olarak arandığın için bize izin veriyor. Biz de tekerlerine ateş açıyoruz; motor etkisiz hâle geldikten sonra ateş etmeyi bırakıyoruz, videoda da göründüğü gibi. Sonrasında megafonla 1 defa, /s komudu ile 4 defa “Dur” ve “Ellerini kaldırıp duvara yaslan” şeklinde ihtarlar veriyoruz (kendi SS'inde ihtarlar gözüküyor).

Ancak sen, sana M4 ile nişan alan 6 SWAT operatörünün arasından önce motorla (g bastığında karakterin yanlışlıkla kendi motoruna biniyor), sonra yayan olarak kaçmaya çalışıyorsun. O sırada, HOTEL ekip kodu ile bölgede bulunan Çavuş'un emriyle HR olduğun için sana ateş açıyoruz. Burada “DM atalım” gibi bir düşünce yok; DM atmak isteseydik tekerlerini aldıktan sonra, motordan inmeden seni vururduk zaten.

#8 - 24.10.2025 20:55
Pekala arkadaşım ESP dediğim için üzgünüm normalde kayıt alırım ancak son 10 dakikayı kayıt alamadm ve ESP iddası boşa düşüyor. Kusura bakmayın.

Ancak ölümcül derecede ateş etmeniz çok saçma, buna itiraz ediyorum ben. Bana kimse ATEŞ açılacak diye ihtar vermedi. Chatt mevcut bana sadece dur dediler.

#9 - 26.10.2025 11:26
Öncelikle ESP, WH gibi durumlar yok. Helikopter tarafından izleniyordunuz, üstüne CCTV'den takip ediliyordunuz burayı geçelim. Normalde In Game bir durumu OOC açıklama gibi bir durumum yok ama açıklayayım olay örgüsünün kafanızda oluşması adına; Karakterleriniz bir çatışma içerisindeydi, ardından bölgeye SWAT birimleri yöneldi, bölgede olup kaçanlar oldu, aynı şekilde PD peşine düştü, dolayısıyla YÜKSEK RİSKLİ aranan sıfatına girdiniz, PD sizi bir süre sirenli bir şekilde kovaladı, ardından ÇAVUŞ+ iznini alıp tekerleklerinize ateş açtı. Sonrasında da siz yayan olarak kaçmaya başlayınca ve yardım için başka birileri gelince size de ateş açıldı. Ki arkadaşınız nasıl oraya geldi onu da bilmiyorum, soruşturmadım da. Üstüne ihtar diyorsunuz, kaç dakikalık bir kaçış var burada, ihtar kısmını tam olarak anlamadım. Öncesinde zaten durdurulmanız için ihtar verilmiştir, rolü yöneten de benim. Yüksek riskli silah taşıma potansiyeli olan birinin kaçmasına mümkün olduğunca izin verilmez, savunmada size atıldığı gibi bir uygulama yapılır çok büyük bir ihtimalle. Sizi almaya gelen diğer motor için de gerekli bilgi geçildi, o da yüksek riskti zaten sıradan biri değil (silah potansiyeli). O şekilde vuruldunuz. Umarım anlatabilmişimdir.