Konu: Dontrall Raheem - Bir çok kural ihlali  (Okunma sayısı 125 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.10.2025 11:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @wandex
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @silvenabi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss'de mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Powergame
Revenge Kill
Trolling
Refuse-Rp
Fear-rp
Metagame
MixDı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlikte 15 gün boyunca il-legal rol yapıp akabinde birlikten ayrılıp başka bir birlikle beraber hood bölgesini yakma rolü, ardından 15 il-legal süresi bitmemiş bir birliği alıp onların eşliğinde hood bölgeme gelip saldırmalarından sonra hala mahallemizde CK kural ihlaline sığınarak dolandığı için kendisine bir gerekçe sunup onu yakaladım. Yakalanmayı sindiremediği için vurulmasına rağmen role asla uyum sağlamadı, 15 dakika boyunca AFK kalıp bunun gerekçesini ise "o sırada size şikayet açmakla uğraşıyordum" olarak sunarak sürekli roleplay kuralını ihlal etti, şikayet için rolün bitmesini beklemeliydi.. Yaralı olmasına rağmen sistemsel olarak üzerinde bulunmayan bir bıçakla, başına silah doğrultmuş adamı bıçaklayıp /do üzerinden sürekli olarak Donald yaralı rolü niye yapmıyor? /do yaralı rolü yap diyerek /do'nun da hatalı kullanımına örnek bir tutum sergiliyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Birlikten ayrılıp farklı, farklı birliklere girip onlardan aldığın özgüvenle küfür edip onların 15 gün kural ihlaline sığınamazsın. Beni CK edemezsiniz bilinciyle kafana silah çekmiş 2 tane çirkin lavug varken sen onları sistemsel olmayan bıçağınla bıçaklayıp, sistemsel olarak bayılmamalarına rağmen  /do yaralı rolü yapın diyemezsin.
Ekran görüntülerinde kişinin rolü baltaladığını, /do'yu yanlış kullandığını. yaralı kural ihlali, revenge kill, refuse rp, retarted rp, mix ve nicelerini görmemek için bakmamak gerekiyor..
19.59'dan 20:!5'e kadar chatte IC olarak hiç bir tepki vermiyor, role asla uyum sağlamıyorsun. Bunun yerine OOC bir şekilde durumu çözmeye çalışıyor dakikalarca AFK bırakıyorsun. O sırada da discord'dan birlik üyelerine haber verip seni kurtarmalarını istiyorsun ve  ikinizinde telefonunun kırık olmasına rağmen ıdlewood birliği bir şekilde Jamal Elwood seville birliğine ulaşıyor ve Bronx'un onun torbacılarını kaçırdığını söylüyor. Nereden haberiniz oldu dediğimde mesaj attık dediniz(telefonları kırıldı) sms giden kutusunun ekran görüntüsünü mix yapmadığınızı göstermek adına buraya kanıt olarak bırakmak zorundasınız.
Benim birliğimde değil 48 saat 10 gün boyunca il-legal rol yaptığının ekran görüntüleri: GösterGizle

Birlikten ayrılıp, il-legal süresi bitmeyen başka bir birlikle beraber hood bölgemi basıp bana saldırı organize ettiğin güne dair ekran görüntüsü: GösterGizle

Eski çete üyesini eve getirmeden önce Lorenz olarak IC diyaloğumuz.: GösterGizle

Başlangıç.: GösterGizle

Başına silah doğrultmuş şişko çirkin zencilere rağmen üzerinde bulunmayan bıçakla, Bronx'a saldırıp yetersiz roleplay bilgilerini sergilediğinin ekran görüntüsü.: GösterGizle
[/spoiler}
[spoiler]

Ek açıklamalar(varsa): Rolde sırf onun hatrını kırmamak için sistemsel olarak baygın olmama rağmen yaralı rolü yapıp onun bu kuralsız hareketlerini IC'ye yedirmeye çalıştım, oyunu kurallarına göre oynamaya gayret ettim.
Bu kadar hatanın üzerine şikayet açıp, sonucu kestirebildiği için isim değişimi atıp konuyu kapatmak istemiş. Usülsüzce rol yapıp, karşındakini aptal yerine koyduktan sonra NC atarak geçmişe silgi çekmesini istemiyorum. Gereken cezayı gerektiği gibi alsın.
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=178242.0

« Son Düzenleme: 21.10.2025 11:58 OLDHAND »

#1 - 21.10.2025 17:21
şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 21.10.2025 21:28
MİX konusunda loglara bakılabilir, bu arkadaşın çekememezliğini anlamıyorum :D İstediği cezayı attırabilir. Ayrıca yazdığınla yaptığın rolun anlamını çözemedim, kaç defa sıktığın adamın hala ayılıp rol yapmasını beklemek veya üstüne su döküp ayıltmaya çalışmak tamda senin birliğine yakışır hareketti. TROLL MİX REFUSE  METAGAME FEAR RP rollerini kabul etmiyorum. Gerisinden işlem atılabilir. Ayrıca sistemsel olmamasına rağmen yaptığım bıçak rolunde hatam olabilir lakin senin o kilolu göbeğini bahane edip kaç defa bıçaklamama rağmen nasıl atleti kesildi emotesi atabiliyorsun anlamıyorum. Yağ tulumundan ibaret karakterini bu kadar zorlama.
« Son Düzenleme: 21.10.2025 21:33 wandex »

#3 - 21.10.2025 22:50
MİX konusunda loglara bakılabilir, bu arkadaşın çekememezliğini anlamıyorum :D İstediği cezayı attırabilir. Ayrıca yazdığınla yaptığın rolun anlamını çözemedim, kaç defa sıktığın adamın hala ayılıp rol yapmasını beklemek veya üstüne su döküp ayıltmaya çalışmak tamda senin birliğine yakışır hareketti. TROLL MİX REFUSE  METAGAME FEAR RP rollerini kabul etmiyorum. Gerisinden işlem atılabilir. Ayrıca sistemsel olmamasına rağmen yaptığım bıçak rolunde hatam olabilir lakin senin o kilolu göbeğini bahane edip kaç defa bıçaklamama rağmen nasıl atleti kesildi emotesi atabiliyorsun anlamıyorum. Yağ tulumundan ibaret karakterini bu kadar zorlama.
Sen kimsinde seni çekememezliğe yatayım, sana gelene kadar dünyalar kadar derdim var benim, sen mühim biri değilsin bu gidişle de asla olamazsın.
Sıktığım adamın ayılmasını beklemen size yakışır diyorsun. Sıktığım adam sistemsel sahip olmadığı bıçak ile bir anda ayılıp beni bıçakladığını iddiaa edip /do YARALI ROLÜ YAPSANA diyor.
Neden korkmadığını soruyorum, /do kokain etkisinde ve korkusuz bir adam diyorsun.
Ama kokain etkisinde olan bir adam beni bıçaklayabilip çıldırabiliyor fakat soru sorduğumda /do baygındır diyebiliyor. Senin kaliten apaçık ortada.
Oyunu kurallarına göre oynamaman dışında seninle bir problemim yok, her şey ortada.

#4 - 21.10.2025 23:05
/do'dan ikide bir rahatsız ettiğin için role uymak zorunda kaldım, 6 kişilik birliğinde yırtına yırtına rol yaparken gelip o birliği 20 kişi yapıp çıkmasında bildim. :)

#5 - 22.10.2025 14:53
/do'dan ikide bir rahatsız ettiğin için role uymak zorunda kaldım, 6 kişilik birliğinde yırtına yırtına rol yaparken gelip o birliği 20 kişi yapıp çıkmasında bildim. :)
Ben herkesle rol yapmayı sevmiyorum, bunu biliyorsun. Az olalım ama öz olalım, efendi adamlarla oyun oynayalım, bir oyun için karşımızdaki adamla tartışmayalım, kalp kırmayalım derdindeyiz. Ben mahallede afk atan 20 kişiyi ne yapayım iki kelimeyi yan yana getiremedikten sonra. Biz kendi çapımızda eğleniyoruz, hobi niyetine oynuyoruz, kimseye kinlenmiyoruz, muhattaplarımızı da buna göre seçiyoruz. Seninle de bir derdim yok, role uymadığın için şikayet açıyorum, role uymadığın için rolü bölmeden /do üzerinden durum bildiriyorum, rolde bizim sana karşı yaptığımız bir kural ihlali yok, varsa da bunun için şikayet aç. Burada bana rollenip kendini şişirme boşuna, hepimiz duruşumuz kadarız, seninde duruşunu bu yazdığın kelimeler belirliyor, kendine yakışanı yap efendi gibi oyununu oyna, keyfine bak.

#6 - 24.10.2025 00:52
Şikayet incelendi.

Dontrall_Raheem karakterin isim değişikliği nedeniyle, yeni karakteri üzerinden ceza işlemi uygulanacak.

Olayların genel akışına baktığımızda, bir noktadan sonra rolün bütünlüğünün bozulduğu ve yapılan eylemlerin gerçekçilikten uzaklaşmaya başladığı açıkça görülüyor. Taraflardan biri ihlal yapsa dahi, rolünüzü kesmeden sürdürmeniz ve sonrasında ilgili kişi veya kişiler hakkında şikayet oluşturmanız gerekir.