Konu: [19.10.2025 Taveon Bishop - Lee Vallario] Metagaming, Powergaming, Multiaccount  (Okunma sayısı 255 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.10.2025 02:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Taveon_Bishop @PAR AMOUR Lee_Vallario @developement

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @hoon1gan242 , @yuca back in business , @Ryzz , @Schnel , @Jacker r , @Claw , @Rusky

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.10.2025 - 01:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olay sırasında Taveon Bishop karakteri, SWAT ekibinin düzenlediği bir operasyon esnasında kendisine sekiz SWAT memuru tarafından silah doğrultulmasına rağmen gerçekçi bir korku rolü (Fear-RP) sergilememiştir. Durumu olağan karşıladığı gibi mantık dışı tepkiler vermiş, küstah ve küfürlü ifadeler kullanmıştır. Bu davranışlar sonucunda, hem kolluk kuvvetlerine karşı saygısız ve uygunsuz bir rol oynamış, hem de sunucu kurallarının temel prensiplerini ihlal etmiştir.

Olayın devamında bölgeye Lee Vallario karakteri gelmiştir. Forum hesabı 12.08.2024 15:02:09 tarihinde açılmış, son girişi ise 19.10.2025 01:28:49 olarak görülmektedir. Bu, karakterin oyuna olaydan yalnızca 2 dakika önce giriş yaptığı anlamına gelmektedir. Söz konusu oyuncunun yalnızca iki adet forum iletisi bulunmakta olup, karakteriyle aktif bir geçmişi veya sürekliliği bulunmamaktadır.Ayrıca, hesap geçmişi ve olay zamanlaması göz önüne alındığında, bu karakterin multi-account olabileceğine dair ciddi şüphe bulunmaktadır. Taveon Bishop karakteriyle benzer davranış kalıpları, olay sırasındaki anlık bağlantısı ve olay sonrası hiçbir aktiflik göstermemesi, bu ihtimali güçlendirmektedir. Lee Vallario, bölgeye Taveon Bishop karakterine destek olmak amacıyla gelmiş ve olaya hiçbir IC bağlantısı olmamasına rağmen duruma dahil olarak rol bütünlüğünü bozmuştur. Bu süreçte hem Powergaming hem de Fear-RP ihlalleri gerçekleştirmiştir.
Özellikle, “Yuca Back in Business” adlı oyuncuya olan OOC kini nedeniyle olaya IC şekilde tepki göstermiş, rol ortamını baltalayacak biçimde “onun attığı yumruk nedeniyle kalp krizi geçirerek öldüğünü” iddia etmiştir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://streamable.com/3yofjo

Lee ile alakalı olan kısımlar;

https://streamable.com/axh810

Ek açıklamalar(varsa):

« Son Düzenleme: 19.10.2025 02:35 EGOKUBA »

#1 - 19.10.2025 02:35
Şikayet güncellendi, Lee Vallario eklendi.

#2 - 19.10.2025 02:51
Lee Vallario karakterini tanımıyorum, şehirde süren bir savaş var ve alakasız şekilde swat ekipleri beni durduruyor. İlk başta beni kovalayacaklarını düşünmedim, biraz gittikten sonra kovalamaya devam ettiler ben de durdum. Durdum yazmama ve kımıldamama rağmen aracımın lastiklerini aldılar. Üzerinde silah olmayan karakterim üstüne çullanan polise karşı fiziksel direnç gösterdiği için neden fear rp ihlali yapmış olayım? Olay yerine gelen lee karakteri nasıl benim multim olabilir ayrıca aynı anda iki hesaptan nasıl oynayabilirim? Birisi trollemeye girmiş benimle ne alakası var?

#3 - 19.10.2025 03:04

Aynen benim size ooc kinim var küfür ediyorum öyle mi, daha benim chatlerim düşmeden alalım şu tavuğu diyerek ortada sebep olmadan saçma sapan bi rol yapıyosunuz komedi  ::)
« Son Düzenleme: 19.10.2025 03:11 PAR AMOUR »

#4 - 19.10.2025 03:11
Korkunç bir tesadüf, tam sen tutuklanırken Lee karakterinin gelmesi çok ilginç.  :-\ Savunmasını yaptı sanırım. Sonuçlanabilir.

#5 - 19.10.2025 03:13
Korkunç bir tesadüf, tam sen tutuklanırken Lee karakterinin gelmesi çok ilginç.  :-\ Savunmasını yaptı sanırım. Sonuçlanabilir.
yetkililer iki hesabın ip loglarını kontrol edebilir, benimle alakası olmadığı açıkça gözükecektir zaten. Kendini akıllı sanarak saçmalıyosun  O:-)

#6 - 19.10.2025 03:14
Yazdıklarımı okursan sadece aranızda mix bağlantısı olduğunu anlayabilirsin. Multiaccount olayı Lee Vallario için yazılmış, onun incelenmesi için. Saçma sapan bir şikayeti neden bu kadar ciddiye aldın ki?
« Son Düzenleme: 19.10.2025 03:16 EGOKUBA »

#7 - 19.10.2025 03:16
 Lee Vallario karakteriyle alakam yok incelensin cezası neyse uygulansın karakterimin üzerinde silah/uyuşturucu falan da yok neden mix yaparak kaçmaya çalışayım? Ayrıca kaçacak olsam en başta motorla kaçardım zaten. Duruyorum, ateş ediyorsunuz. Saçma bi rol saçma bi şikayet  :garip:

#8 - 19.10.2025 03:31
Lee Vallario karakteriyle alakam yok incelensin cezası neyse uygulansın karakterimin üzerinde silah/uyuşturucu falan da yok neden mix yaparak kaçmaya çalışayım? Ayrıca kaçacak olsam en başta motorla kaçardım zaten. Duruyorum, ateş ediyorsunuz. Saçma bi rol saçma bi şikayet  :garip:

Kaçtın zaten  :manifdog
https://streamable.com/ybux14

#9 - 19.10.2025 03:48
kaçmış olsam o araya neden size dönük şekilde gireyim, mantık yok  ::) duran aracın tekerini alarak saçmalamışsınız zaten kendini rezil etmişsin bu videoyu atarak  :garip: