Konu: Arthur Newton 4.3. Nametag, non rp, meta gaming, pd karakter ihlali  (Okunma sayısı 274 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.10.2025 16:42
Şikayet edilen karakter ad(lar)ı: @yuca back in business  Arthur Newton
Olaya dahil olan şahit(ler): Sean Houghton
Tarih ve saat: ss

İhlal edilen kural: 4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.

meta gaming: Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

(vcpd kuralları) 10) Daha önce illegal rol yapmış bir karakterimle giriş yapabilir miyim?
Hayır, yapamazsınız.

Olayı açıklayın: Arthur Newton karakteri nametag okuyarak karakterimin kim olduğuna kanaat getiriyor ve ismimi seslenerek tutuklamaya çalışıyor. Karakterim aranma kaydına sebep olacak bir illegal role karışmadı, birliğimizin illegal rol yasağı devam ediyor silahım da yok aranma kaydımın olmaması gerekli. Aranma kaydımın hangi pd tarafından hangi sebeple açıldığına bakılmalı.

Arthur Newton karakteri illegal bir karakter olmasına ve ak ile dm atmasına rağmen sonradan pdye katılım sağlıyor. Kanıtları aşağıya bırakıyorum, karaktere gerekli yaptırım uygulanmalı ve pdden uzaklaştırılmalı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar: 
Kanıtlar: GösterGizle

[04.08.2024] Arthur Newton adlı karakter behzatc isimli yetkili tarafından İllegal Kural İhlali sebebi ile 3500 dakika cezalandırıldı.
[03.10.2025] Arthur Newton adlı karakter Scealten isimli yetkili tarafından Ortak Nezaket, Metagame(OŞ#176952) sebebi ile 450 dakika cezalandırıldı.

İllegal kural ihlalinden jail yemiş ve attığım videoda ak ile driveby kalkmış. Bu karakter nasıl pd üyesi olabiliyor?

Diğer açıklamalar:  Hangi sebeple aranma kaydı açıldığı incelensin, karakterimin silahı bile yok.
« Son Düzenleme: 18.10.2025 18:19 PAR AMOUR »

#1 - 18.10.2025 17:01
Arthur Newton karakterinin illegal rol yaptığını biliyorum o dönemi hatırlıyorum, bu durum hoş değil insanlar boşuna nc atıp sıfırdan başvuru atmıyor yani.
Sanırım yönetimi de kandırmış, zaten sürekli ihlalden jail yiyor böyle pd olunmaz.
« Son Düzenleme: 18.10.2025 17:12 Michale »

#2 - 18.10.2025 17:34
Sakin olun, gerekli savunma gelicek. Daha çevreden toplayacağınız kanıt varsa toplayın dostlarınıza yazın.

#3 - 18.10.2025 18:03
Tek bir yazı halinde savunma yapacağım, kişilerle daha fazla iletişim haline girmek istemiyorum.

1-Nametag okuma gibi bir olay yok, CCTV bildiri üzerine bölgeye gidiyoruz ve kişi bölgede bulunuyor. Maskesi felan takılı değil gayette sistemde verileri kayıtlı olan kişiyle birebir bu senelerdir böyle işliyor. Ki zaten ilk gelen ekipte ben değilim öncü ekip farklı aşağıya gerekli videoyu bırakıyorum.
CCTV bölge güvenli kamerası ve sistem seni tanıyor, aranma kaydına bağlı olarak da profilini oluşturuyor.

https://streamable.com/47x9s3
https://streamable.com/62btuw

2-Aranma kaydının olması beni ilgilendirmiyor, ben bize sunulan sistemin verdiği bilgilerle oynuyorum bu oyunu. Kişinin aranmasını @wantez açmış ki açmaktata haklı CCTV'e illegal rolü düşmüş bu konuda net bir kanıt size iletme zorunluluğumuz yok zaten PD yönetimi bakıcak şikayete, o discord'ta bulunan APB kayıtlarından gerekli bilgiyi bulabilir.

3-Arthur Newton karakteriyle en son 1.5 sene önce rol yapmışım ve o zamanlar @Uzgun isimli arkadaşın herhangi bir savaşına desteğe girmişim açıkçası o tarihten sonra zaten sunucuda faliyet göstermedim sampı bırakmıştım. Daha sonrasında kafama esmişti ve Vice forumuna bakarken, PD geri dönüşlerinin açıldığını gördüm ve geri dönüş başvurusu attım, zaten bunu nc atarakta sağlıyabilirdim fakat hiç bir şekilde kasıtlı bir durum ortada yok. Aradan koskoca 1.5 sene geçmiş ben hatırlamıyorum bile arkadaşlar açık aramak adına gidip videoyu felan bulmuşlar. Sadece bu konuda hatalı olduğum doğrudur, ki yönetimdende gerekli özürü diliyorum. Kesinlikle kasıtlı yapılmış bir durum yok, nc parasını vericek kadar gayet maddi kaynağa sahibim. Hiç bir şekilde kimseyi kandırma niyetinde olmadım sadece hatırlamıyorum bile. Ki bu arkadaşlar videoyu felan bulmasa yine hatırlamıyacaktım.

Bu arada NC işlemini gerçekleştirdim, şikayetten bağımsız. Eğer zaten şikayetten gerekli ceza alacak olursam yine aynı şekilde verilebilir. Ortada bir sorun varsa yine belirtilebilir.

Sürekli karalama kampanyası yapmaktan vazgeçin, yok işte bizimle uğraşıyor yok işte sürekli ''Aranma kaydınız açılıyor ve aktif olarak bu oyunu oynuyorum, işten akşam 6'da geliyorum ve geç saatlere kadar oynuyabiliyorum'' Mecbur olarakta genelde her rolde karşınıza çıkıyorum. Sürekli CCTV önünde silahla sıkıp sıkıp, ''YOK İŞTE BİZİM İLLEGAL YASAĞIMIZ VAR SİLAHIMIZ YOK'' tarzında cümleler kurup durmayın sıkıyorsunuz ki aranma kaydı yiyorsunuz. Kimsenin sizinle bir işi veya derdi yok her şikayette aynı tavırlar sergiliyorsunuz. Aranma kaydınız var arkadaşlar, istediğiniz kadar inkarda etseniz silah kullanıyorsunuz sonra arkadaşınıza aktarıp silahı ''BENİM SİLAHIM YOK NASIL ARANMAM OLUYOR'' kafasıyla PD oyuncularına bahane buluyorsunuz.

Savunmam sadece bu olucak başka hiç bir ileti gelmiyecek, çünkü kişiler işi farklı boyutlara taşımaya başladı. Daha fazla muhattap olmayı gerektirecek bir konu yok.
« Son Düzenleme: 18.10.2025 18:14 yuca back in business »

#4 - 18.10.2025 18:12
Zamanında benimle birlikte savaş dönemine katılmıştı ve ondan sonra zaten aylar boyunca sunucuda bulunmadı.

Aradan çok uzun bir süre geçti arkadaşında kasıtlı olarak bunu yaptığını düşünmüyorumki Sadece karakteri ile savaşa katılıp sonrasında sunucuyu bırakmıştı yani gayet normal aradan 2 yıl geçti neredeyse.

#5 - 18.10.2025 18:20
Zamanında benimle birlikte savaş dönemine katılmıştı ve ondan sonra zaten aylar boyunca sunucuda bulunmadı.

Aradan çok uzun bir süre geçti arkadaşında kasıtlı olarak bunu yaptığını düşünmüyorumki Sadece karakteri ile savaşa katılıp sonrasında sunucuyu bırakmıştı yani gayet normal aradan 2 yıl geçti neredeyse.
Olayın üzerinden sadece 1 yıl geçmiş, algı yapmaya gerek yok. Karakterin yediği cezalardan ve videodan görüldüğü üzere pdde kullandığı karakteri ile birçok illegal role katılmış arkadaş

Ayrıca cctv sistemi değişti diye biliyorum artık cctvnin olduğu yerde ateş ettiğinde ismin pdye gitmiyor, sadece bölgede ateş edildiği bilgi olarak gidiyor. Karaktere nasıl aranma açılmış onu anlayamadık, sadece aranan kişi cctv yakınından geçince bildirim gidiyor. Aranma en başta nasıl açıldı? Cevabı yok sanırım.
« Son Düzenleme: 18.10.2025 18:30 Michale »

#6 - 18.10.2025 18:29
PD'ye arthur newton karakteriyle katılım sağlamış, nc atıp aynı rütbeden devam etmesi non rp'ye girer bu arkadaş pdden uzaklaştırılmalı ve yeni karakteriyle yeniden akademiye katılmalıdır. Roleplay'ın en basit kuralı, uygulanacaktır diye düşünüyorum.

Yeni güncellemeyle cctv illegal rolleri ihbar geçerken isim soyisim belirtmiyor, bir şahsın o bölgede ateş ettiğini geçiyor sadece. Dediği gibi olsa bile aranma kaydımız olmamalı, aranma kaydı açan kişinin neye dayanarak kaydı açtığı kontrol edilmeli.

İllegal rol yasağımız devam ederken, henüz birlik olarak illegal bir eylem gerçekleştirmemiş olmamıza rağmen bu şahıs sürekli olarak hoodumuzda campliyor, evlerin arasından arabayla uçarak geçiyorlar ve bir illegal rolümüzü yakalamaya çalışıyorlar. Yaptığı saçma hareketlerden ötürü zaten rütbesi düşürülmüştü, artık pdden atılmalı. Sunucunun ortak nefreti haline gelmiş, herkes bu kişiden şikayetçi. Pd yönetimi bu arkadaşı izlemeli ve gerekeni yapmalıdır.

Bu sunucuda birliğini açtığımız çete kültürünü en iyi şekilde temsil edip yansıtmaya çalışıyoruz fakat bu arkadaşın sürekli olarak birliğimizle uğraşması açıkçası bizi rahatsız ediyor.

#7 - 18.10.2025 18:38
Arkadaş NC atmış, VCPD'den atılırsa seviniriz. Yeni VCPD başvurusu atabilir. (atabilirse?)

Daha önceden VCPD'den atılan birisi bir daha alınmıyor diye biliyorum.  :-\
Her şikayete ilave yapmak zorunda değilsin chaos, şikayetle alakan yok hayır bilginde yok sadece ilave yapmak için şikayetlere yazıyorsun.

PD'ye arthur newton karakteriyle katılım sağlamış, nc atıp aynı rütbeden devam etmesi non rp'ye girer bu arkadaş pdden uzaklaştırılmalı ve yeni karakteriyle yeniden akademiye katılmalıdır. Roleplay'ın en basit kuralı, uygulanacaktır diye düşünüyorum.

Yeni güncellemeyle cctv illegal rolleri ihbar geçerken isim soyisim belirtmiyor, bir şahsın o bölgede ateş ettiğini geçiyor sadece. Dediği gibi olsa bile aranma kaydımız olmamalı, aranma kaydı açan kişinin neye dayanarak kaydı açtığı kontrol edilmeli.

İllegal rol yasağımız devam ederken, henüz birlik olarak illegal bir eylem gerçekleştirmemiş olmamıza rağmen bu şahıs sürekli olarak hoodumuzda campliyor, evlerin arasından arabayla uçarak geçiyorlar ve bir illegal rolümüzü yakalamaya çalışıyorlar. Yaptığı saçma hareketlerden ötürü zaten rütbesi düşürülmüştü, artık pdden atılmalı. Sunucunun ortak nefreti haline gelmiş, herkes bu kişiden şikayetçi. Pd yönetimi bu arkadaşı izlemeli ve gerekeni yapmalıdır.

Bu sunucuda birliğini açtığımız çete kültürünü en iyi şekilde temsil edip yansıtmaya çalışıyoruz fakat bu arkadaşın sürekli olarak birliğimizle uğraşması açıkçası bizi rahatsız ediyor.

Bulunduğumuz rütbede nc atarak aynı şekilde kalabiliyoruz, hepiniz PDSTAFF gibi konuşuyorsunuz fakat bilginiz yok hiç bir şekilde. NC attığımı yukarıdaki savunmamdada belirttim, karalama kampanyanıza devam edebilirsiniz sorun yok. CCTV önünde maskesiz şekilde sıkın, sonra aranma açılınca iğneyi kendinize batıracağınıza bize batırmaya çalışın.

Savunmamı yaptım, daha fazla şikayeti çorba haline getirmemelisiniz, sonuçlanmasını bekliyebiliriz.

#8 - 18.10.2025 18:44

Aranma kaydının nasıl ve hangi sebeple açıldığı mutlaka kontrol edilmeli

#9 - 18.10.2025 20:31

Aranma kaydının nasıl ve hangi sebeple açıldığı mutlaka kontrol edilmeli
Bu sistem geçtiğimiz bakım sırasında güncellendi ve eski sisteme geri dönüldü yani artık ateş açtığınızda yine adınız düşüyor.