Konu: Smokey_Keyshawn - Fear RP, Aktif Rolde /q, Bunny Hop  (Okunma sayısı 193 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.10.2025 20:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Smokey_Keyshawn @SMTC4566

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Pala25 , @BlackForged

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kayıtta mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
      BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      Car Surfing — hareket eden araçların tavanı, kaputu üzerinde seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle merhaba. Smokey karakteri birlik liderlerimizden Sam Muckley'e küfür etmişti. Sam bize bunun haberini verip yakalamamızı söyledi. Bende hurdalığa geldiğimde şans eseri Smokey karakteriyle karşılaştım. Onu rolde Christopher ile hurdalıkta oyaladım ve bu sırada telefondan haber verdiğimiz Gavin karakteri geldi. Olay bundan sonra başlıyor. Gavin, Smokey karakterine pompalı çekmesine rağmen karakter fear rp yapmayıp koşarak kaçıyor. Daha sonrasında kaçamayacağını anlayınca oyundan q atıyor. Orada bir süre bekliyoruz, hatta biz beklerken çevrede motorla bir zenci gezinip gitti. Ya alt hesabı ya da ooc birine haber verdi bilmiyorum, bununla ilgili kanıtım yok maalesef. Bir süre bekledikten sonra gittiğimizi düşünecek ki oyuna geri dönüyor. Bizi tekrar orada görünce bu sefer bunny hop yaparak kaçıyor. Tüm kanıtlar videoda var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/xi7bu7

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 07.10.2025 20:47
öncelikle motorla dolaşan kim bilmiyorum benim alt karakterim değil ayrıca neden koşarken zıplamam bunny hop olsun? ayrıca orada oyundan düştüm zaten 5 dakika geçmeden geride girdim  ayrıca ben orada fear rp yaptım kaçtığım doğru ki zaten arkamdan ateş ettiniz ama tutturamadınızda

#2 - 07.10.2025 20:58
ve senin beni tesadüf eseri bulduğunada pek inanmıyorum zaten hep böyle tesadüf eseri buluyorsunuz ayrıca o kişinin benim olduğunu teyit etmek için önce adımı benden öğrenmek gerek adam bulup getirin demiş olabilir ancak sen rolde direk o kişinin benim olduğunu nereden biliyorsun?

#3 - 07.10.2025 21:07
 Ve Sam Muckley beni ic de tanımıyor yani ic de adamla dediğiniz küfür olayı dışında temasımız hiç olmadı adamıda ilk kez orada gördüm buna rağmen nasıl ic de adımı bilerek ''Smokey'i yakala ve getir'' gibi bir emir veriyor?

#4 - 07.10.2025 22:50
Zaten bize Smokey'i yakala ve getir demiyor. Seni görmüş ve tipini tarif etmiş, bizde benzetmişiz. Orada seni sorguya çekecektik zaten, role uymayıp kaçtın. Başka savunma yoksa sonuçlanabilir.

#5 - 07.10.2025 23:01
arkadaş açıklamada smokey karakteri ile tesadüf eseri karşılaştım diyor ve arkadaşıma telefon ile haber verdim diyor ancak böyle bir kanıt yok ki roldede adam kimseyi telefonla aramamıştı muhtemelen pm atarak haber verdin ve arkadaşta silahını hazırlayıp gelmiş benzettiğini söylüyorsun neye dayanarak benzettin sam'ın ceza kayıtlarına bakıncada ne tür bir oyuncu olduğu anlaşılıyor zaten tanımadan ismimi söyleyip yakalamanızı istemesi çok normal geldi

#6 - 07.10.2025 23:07
chatta göründüğü gibi fear rp ye uymuşum kaçmamın sebebi adam orda silahını bir kaç saniye bırakıyor bende bundan fırsat bulup kaçıyorum sizde araçla takip edebilirdiniz

#7 - 07.10.2025 23:16
istediğini bulamadığınız içinde doğal olarak foruma koşuyorsunuz çünkü işinize gelmiyor

#8 - 07.10.2025 23:19
Alıntı
arkadaş açıklamada smokey karakteri ile tesadüf eseri karşılaştım diyor ve arkadaşıma telefon ile haber verdim diyor ancak böyle bir kanıt yok ki roldede adam kimseyi telefonla aramamıştı muhtemelen pm atarak haber verdin ve arkadaşta silahını hazırlayıp gelmiş benzettiğini söylüyorsun neye dayanarak benzettin sam'ın ceza kayıtlarına bakıncada ne tür bir oyuncu olduğu anlaşılıyor zaten tanımadan ismimi söyleyip yakalamanızı istemesi çok normal geldi

Tanımadan ismini söylemiyor, küfür etmen üzerine tipini bize tarif ediyor bulursanız haber verin diyor. Açıkcası sen gerçek hayatta yüzüne küfür eden birinin tipini kolay kolay unutur musun bilmiyorum ama alzheimer olmayan bir insan kolay kolay unutmaz. Bir başkasının ceza kaydına laf atmakta etik bir davranış değil dostum önce kendi ceza kaydına bak lütfen.

Spoiler: GösterGizle

Alıntı
chatta göründüğü gibi fear rp ye uymuşum kaçmamın sebebi adam orda silahını bir kaç saniye bırakıyor bende bundan fırsat bulup kaçıyorum sizde araçla takip edebilirdiniz

:D
Spoiler: GösterGizle

Daha fazla savunma yazmayacağım boş yere uzamasın.

#9 - 07.10.2025 23:21
https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=177550.0 bu şikayet bile tarzınızı belirliyor kankam