Konu: Arkas_Fidelis PQ rolünde Q  (Okunma sayısı 460 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 06.10.2025 01:49
Konuya dair yorumun için teşekkür ederiz. @YMZ @aka grand mafia
Ancak yapılan müdahalenin keyfi veya kişisel bir yaklaşımla gerçekleşmediğini belirtmek isterim. Tüm süreç, o anki IC veriler ve gözlemler doğrultusunda yürütüldü.

İlgili karakterin APB kaydı mevcuttu; yani ortada önceden tanımlanmış bir aranma durumu vardı. Biz kimsenin Q veya E tuşuna basıp basmadığını takip etmek için orada değildik. Sistemsel olarak kaydı bulunan bir şüpheliyi gözlemlemek, departmanın sorumluluğudur.

Ayrıca polis departmanı günümüz teknolojisiyle gelişmiş sistemler kullanıyor; şehir genelinde CCTV yoğunluğu mevcut olduğundan, silahla ateş edip kaçmak artık kolay değil.

Burada kimseye özel bir takip veya keyfi bir baskı söz konusu değil. Ancak olay anında oyundan çıkılması, bölgede aktif rol yapan yaklaşık 20–25 polis oyuncunun hem vaktinden hem de rol keyfinden almıştır.

PD de, illegal oluşumlar da bu şehrin rol dengesinin parçaları. Biz bu dengenin içinde, görev tanımımız çerçevesinde hareket ediyoruz.
Yine de yapıcı yaklaşımın için teşekkür ederiz.
İyi roller.

#11 - 06.10.2025 01:50
Alıntı
@Memoli Şimdi sıra sana geldiğine göre, Hangi pd rolünde q atmışız öyle mi? Sadece bu şikayeti açma sebebim bunu alışkanlık haline getirmenden kaynaklı açıldı bu şikayet ilk seferinde değil. İC'de silahlarını göz dikmek öyle mi? 01/10/2025 tarihinde gece 00:22'de Ocean Docks bölgesinde maskesiz sıktığın (istersen silah id felan verebilirim) kanıtları mevcut. Kimse kafasına göre size aranma felan açmıyor arkadaşlar, kendinizi bu tarz basit şeylerle kandırmayın. Oyun zevkini kaçırmaktan kaçınmalısın artık büyü öyle mi ? Memoli yanlış anlama ama zaten abin yaşındayım büyüyecek tarafta olan sensin ben değilim. Oyun zevkini kaçırmak felan söz konusu değil eğer böyle bir durum varsa şikayet açabilirsin hakkımda. Sizler istediğiniz yerde istediğiniz zamanda silahla terörist gibi şehrin göbeğinde ateş ediceksiniz bizler aranma kaydı açınca sizleri oyundan soğutuyor olacağız öyle mi? Şu mafya abi ayaklarından çıkın arada bir sokağa çıkıp sosyalleşin, klavye başından ''Büyü'' tarzında kelimeler kullanarak elinize bir şey geçmez.

Şikayetin asıl konusuna gelicek olursak, kişilerde aranma mevcut. Biz bölgeye geldiğimizde mağlum orada bir birlik var ve bu bir kuraldır ki kalabalık bölgelere ve birlik hoodlarına 4 ekip olmadan giriş sağlanmaz. Arkadaşlar bu konudan bir haber ama bununda bilgisini verelim. Öyle tek ekip 10 tane aktif oyuncunun bulunduğu ortama girip Arkas ellerini kaldır diyemiyoruz malesef. Kişiye görüş sağladık ve arka sokağa geçerek orayı görebileceğimiz en azından araca binip kaçamıyacakları bir yere geçiyoruz ve destek çağırıp 4 ekip olmayı bekliyoruz. Daha sonrasında zaten çok uzun sürmüyor hemen destek talebi yanıtlanıyor ve 6 ekip birden oraya kişileri tutuklamak için giriş sağlıyoruz. Bu sefer tabiki bunu özel gözleriyle gören iki arkadaş direk oyundan çıkarak bizim yapacağımız rolü baltalamış oluyorlar.

Şu zihniyete hiç bir zaman anlam veremiyorum ne yazık ki? Bizim aranmamız olduğunu nereden bilelim. Kardeşim zaten sen aranman olduğunu bilirsen bizim ne özelliğimiz kalıyor? Nasıl bir kafa yapısı bu ''BİZ ARANMAMIZ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK'' Zaten bilmemeniz gerekmiyor mu bu durumu? Bu durumu bilirseniz silahları arkadaşınıza aktarıp teslim oluyorsunuz ya hani? Komik cümleler kurmayın rica ediyorum normal bir şekilde savunma yapacaksınız olayla ilgili bu kadar.

Kişilerin hiç bir delil veya kanıtı yok sanırım sadece sözlü olarak bizleri suçlu göstermeye çalışmış olmaları garip, eğer savunma yaptılarsa şikayet sonuçlanabilir.

Gelelim kendi kısımıma, Ocean Docks tarafında yanlışıkla sıktığım bir yer, ufak bir missclick ama Sürekli Roleplay kapsamından aranmamın açılmasını normal buluyorum. /q atacakken missclick attık. Yapacak bir şey yok.

Kanıt alabileceğimiz bir yer yok çünkü sizin geldiğinizi bile bilmiyorduk. Şikayet açıldıktan sonra ne oluyor diye girip bakındım. Herhangi bir kanıtı nasıl alabilirim? Karakterler ile bir erişiminiz veya rol olmadığı için. Sizin geleceğinizi bilseydik rolünü yapar, oradan çıkmasını da bilirdik. O yüzden kaynaklı bu şikayetin asılsız olduğunu, durumu kendi açımdan ve arkadaşlarımında yaptığı savunmadan ne olduğunu anlatmış olduk. Şikayet sonuçlanabilir. ÖZEL GÖZ falan ayağı yapıp hile diyen Yuca arkadaşımızında herhangi bir kanıtı veyahut şüphelendiği bir kısım var ise şikayet açmasını öneriyorum. Arkadaşın sosyal hayatı bu kadar sorgulayıp sonrasında da MARE'ye yok IG post öne çıkarılanlar gibi yorum yapmasına da bir hayli güldüm. Arkadaşın Toxiclik yapıp kışkırtmaya çalıştığı içinde yetkili arkadaşlara gerekenin yapılmasını istiyorum. İyi forumlar, sonuçlanabilir.

#12 - 06.10.2025 02:03
1
Alıntı
yuca:Pardon ama neyini kıskanıp seni özenicem?
2
Alıntı
yuca:Sosyal medya hesaplarına uyuşturucu içerken attığın hikayeleri birde marifetmiş gibi öne çıkarılanlarına ekleyerek kendini etiket etmeni mi?
3
Alıntı
yuca:Seni tanımıyorum bile seninle ilgilenmiyorumda biliyor musun?

Alıntıladığım için utanıyorum ama bunlar yucanın yazdıkları, okuyup okuyup gülersiniz. fan hesabımı instadan açıp takip atarsın storyde paylaşır sana etkileşim kazandırırım.

İlgili karakterin (Arkas Fidelis) aranması olabilir, benim kendimi savunduğum NOKTA

ARANMAM OLMADIĞI HALDE,
BENLE HİÇBİR PDNİN ROLE GİRMEDİĞİ HALDE,
ŞİKAYETE EKLENMEM???? Bu yalnızca fancılık.

Mükemmel rollerine defalarca şahit olduk kardeşim. Sivilde gecenin köründe takıldığında, benim karakterim noob-dm yediğinde sistemsel rk düştüğü için NORMALDE belinde olan silahını sırf RK'da sistemsel düşünce elinde göründüğü için MÜKEMMEL GÜÇLÜ SİVİL AMERİKA GÜÇLÜ YAŞASIN ROLEPLAY arkasına sığınarak beni sokak sokak takip ettin. Yanımda eski genel yetkili @Anomaly vardı ve adam sizden iğrenip alıp beni hooduma kadar götürdü. Buna rağmen silahımı kaptırdım, yine sesim çıkmadı. Defalarca beni alakasız şikayetlere ekledin, hepsi boşa düştü ve hala peşimi bırakmadın. Şimdi kalkıp bana mükemmel amerika falan filan (falan böyle yazılır) ayağı yapma kardeşim. İNAN BANA KURAN NİMET ÇARPSIN SENLE HİÇBİR ALAKAMIZ YOK VE PEŞİMİZDE DOLAŞMANI İSTEMİYORUZ. BİZLE ROLE GİRME, EMEK VERDİĞİMİZ BİRLİĞİMİZİN PEŞİNDE KOŞTURMAYA BAKIYORUZ. KENDİMİZCE GÜZEL ROL SERGİLEYİP ÇEVREMİZDEKİ İNSANLARIN ROL ZEVKİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ. Bence sen de öyle yap. Capslock açtığım için bağırıyor falan (felan) da yapma. Yalnızca kafana sokmak istediğim bazı cümleler var, umarım anlarsın. Bu yazıdan sonra bana istediğin kadar şikayet aç, yukarıda alıntıladıklarımı tarafsız izleyenler görüp; senin benim fan accountum olduğunu düşünecektir.

Alıntı
Sivilde gecenin köründe takıldığında, benim karakterim noob-dm yediğinde sistemsel rk düştüğü için NORMALDE belinde olan silahını sırf RK'da sistemsel düşünce elinde göründüğü için MÜKEMMEL GÜÇLÜ SİVİL AMERİKA GÜÇLÜ YAŞASIN ROLEPLAY arkasına sığınarak beni sokak sokak takip ettin.

İlgili şikayet; https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=176733.0

#13 - 06.10.2025 10:16
Sonuçlanabilir.

#14 - 06.10.2025 14:19
Şikayet üzerinde düzeltme sağlandı, daha fazla polemik oluşmaması açısından şikayetin sonuçlanmasını bekleyebiliriz.

#15 - 06.10.2025 14:57
pdliğin gitmesin diye kustuğun pisliği düzeltsen ne yazar? boşver bu imla kurallarını, roleplay terimlerini. önceliğimiz insan olmak. al tüm silahlarım senin olsun, bana zevk alacağım ortamı bıraksan yeterli

#16 - 06.10.2025 15:09
pdliğin gitmesin diye kustuğun pisliği düzeltsen ne yazar? boşver bu imla kurallarını, roleplay terimlerini. önceliğimiz insan olmak. al tüm silahlarım senin olsun, bana zevk alacağım ortamı bıraksan yeterli
pdliğim gitmesi söz konusu dahi değil, kendi kendine gelin güvey olmamalısın ihlal yapan ben değilim o yüzden benimle ilgili bir sıkıntı yok eğer bir şikayetin varsa açabilirsin, daha fazla konuyu uzatmayalım gerekli işlemler yapılsın.

#17 - 06.10.2025 16:37
Arkadaşlar, Pdstaff tarafından açıldı aranması neden hala anlamak istemiyorsunuz ki? Arkas karakteri ocean docks bölgesinde sıktığında CCTV yazısı chatimize düşüyor. Ve zaten bunu pdde bulunan yetkililer açabiliyor şuanda size bizzat açıklama yaptım neden aranması olduğuna dair belkide bu bile bir suç hani kafanızdaki soru işaretleri tükensin diye ama hala e-q yaparken görmüşüzde aranma kaydı açmışız gibi tavırlar sergiliyorsunuz bakın tekrar söylüyorum aranma kaydını PD yönetimi açmış ve @Memoli Rodeo bölgesinde olduğu infosunu dahi OPERATÖR bilgisi ile alıyoruz. O yüzden o bölgeyi kontrol ediyoruz ve kalabalık alanda olduğu için ilk orası gözümüze çarpıyor ve oraya uğruyoruz aranan kişide orada ortam kalabalık olduğu zaman ve bir birliğin hood bölgesi olduğu taktirde 4 ekipten az bölgeye giriş yapılamıyor. Bu sebepten ötürü bırakıyoruz, şimdide diyorsunuz ki sürekli mahalleye geliyorsunuz ya canım kardeşim birliğindeki adamın aranması var bu adamı bulabileceğimiz ilk yer takıldığınız sokak olamaz mı? Neden sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz olaylara niye sürekli bir karşı tarafı suçlama ihtiyacı duyuyorsunuz. Rica ediyorum gerekli her şeyi açıkladım uzatmayalım daha fazla.

Şikayet iyice çorba oldu, rica ediyorum alakası olmayan kişiler bir zahmet yazmasın şikayeti okuyacak yetkilininde işi zorlaşmasın. Bırakalım ortada bir ihlal yoksa zaten ceza almazsınız niye sürekli bir kaos ortamı oluşuyor, savunmanızı yapın ve geçin. Bu kadar rica ediyorum daha fazla diyalog yaşanmasın.

İyi forumlar.

#18 - 06.10.2025 18:47
bizden bağımsız destekleyen ve konudan rahatsız olan arkadaşlara teşekkürler. Sonuçlanabilir.

#19 - 07.10.2025 19:24
Şikayet incelendi.

Merhaba, şikayeti detaylı olarak inceledik. Görüntülere baktığımızda ilk etapta kişilerin bölgesine gidiyorsunuz ancak hemen ardından geri dönüyorsunuz. Arada 2 dakikalık bir fark mevcut. Kişilerle herhangi bir şekilde role girme girişiminiz vesaire bulunmamaktadır. İhtar da vermemişsiniz. O anda, siz döndüğünüz esnada arandıklarını bilmiyor da olabilirler, bu sebeple çıkmış olabilirler. Bilerek dahi yapılsa buradaki ekran görüntülerine göre cezalık herhangi bir durum görülmedi.

K&A