Konu: Keiji Kamata - DM  (Okunma sayısı 193 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.09.2025 16:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Keiji_Kamata @Baghdaderisemezsiniz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Fredo_Shawn

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi bir anda hızlı olarak geldi ve motoruma çarptı, düşmedim. Ben de kişiye küfür ettim. Daha sonra bana bekle burada dedi, ben de durup bekledim. Bir anda silah çekip ateş etmeye başladı. Daha brawl falan yokken ortada. Arkadaşın DM aradığı ve attığı açıkça belli. Bir anda küfürleşme yüzünden, daha kavga çıkmamışken silah çekip ateşledi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın gereken cezayı almasını istiyorum. Bir daha bu tarz rollere kalkışmaması gerektiğini anlamalı.

#1 - 29.09.2025 23:42
Savunma gelecek.

#2 - 30.09.2025 09:50
Savunma bekleniyor

#3 - 30.09.2025 13:19
Onaylı birliğin rütbeli bir karakterine "Orospu çocuğu / Anneni sikerim." gibi şeyler söylüyorsun. Kaza RP'sinde "İyi misin? / Birşeyiniz var mı?" demek yerine agresif başlarsan karakterimin verdiği tepki gayet normal. Anormal olan şey etrafındakiler bile seni uyarırken karakterim geldiğinde bana "Arabada erkekliğini yapma yavrum." diyebilmendir. DM aradığım falanda yok zaten. Benim karakterimin yapısı bu eğer sen karakterimin hakkında "Anneni sikerim." / "Orospu çocuğu." dersen üstelik geri geldiğimde "İn o arabadan erkekliğini öyle yap." dersen tabii ki mermiyi yersin. Ayrıca ortada kavga yokken demişsin fakat "Senin o anneni sikerim, sana dedim." diyorsun. Savunmam bu kadardır.

#4 - 30.09.2025 13:19
Paylaştığın sslerdede durum gözüküyor.

#5 - 30.09.2025 13:32
Ortada kaza RP'si yok, sen bir anda gelip bana çarpıyorsun ve orada motor sürücüsü olan benim. Senin bana öyle demen lazım. Ben mi sana iyi misin bir şeyin var mı diyeyim? Hiç tatmin olmadığım bir savunma. Arkadaşın "Benim karakterimin yapısı bu." savunması, sunucu kurallarının üzerinde değildir. Hiçbir karakter yapısı, DM kural ihlali yapma yetkisi vermez. Kavga emotesi, itişme/kakışma veya doğrudan fiziksel tehdit gibi çatışmayı başlatan RP aksiyonları ortada yokken direkt olarak silah çekilmesi, olayın bir RP çatışmasından ziyade, "DM arama" niyetiyle gerçekleştirildiğini açıkça gösteriyor. Karşı tarafın savunmasında iddia ettiği gibi, hakaret etmiş olmam silah çekip ateş açmak için geçerli bir gerekçe değildir. Oyun kurallarında DEATHMATCHING örneklerinde açıkça belirtmektedir ki: "Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak Deathmatching'dir." Ben karşı tarafın “bekle” talebine uyarak rolü bozmadım, ortamdan kaçmadım. Buna rağmen DM’e maruz kaldım. Uzun lafın kısası, arkadaşın gereken cezayı almasını istiyorum. @Heavenly

#6 - 30.09.2025 20:36
Şikayet incelendi.

Keiji_Kamata karakteri Deathmatching ihlali nedeniyle cezalandırılacak.

Sunucu politikalarında bahsedilen ihlale bağlı olarak, yaşanan durum da ateş etmenizi gerektirecek yeterli bir sebep görülmemiştir.

K&A