Konu: [26.10.2019 - Bruno_Benz Adolfo_Claudia] RetardedRP - CarDM  (Okunma sayısı 212 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.09.2025 00:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @walterwhite (Bruno Benz) @marque37 (Adolfo Claudia)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarded RP: Hoşgörüsüz bir terim olarak kullanılır. Bir oyuncunun gerçekçi role play standardına uymaması, rahatsız edici ve anlamsız şekilde oyunu etkilemesini eleştiren bir ifadedir.

CDM: Araç kullanarak başka bir karakteri kasıtlı şekilde öldürmektir. Böyle bir durumda oyuncu aracını kullanarak başka bir karaktere saldırarak öldürmeye çalışır. Bunlar oyunun gerçekçi ve adil bir şekilde ilerlemesini engeller.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkas Fidelis karakteriyle olan bağlantımı kullanmak için Crenshaw'a gittim, Crenshaw'a vardığımda birkaç sokak yerlisi beni karşıladı ve Arkas'ı sorduğumda tanımadıklarını söylediler. Arkas karakteri birliklerinin R15'i olarak görülüyor. Arkas karakterinin Crenshaw'da takıldığını biliyorum, durduk yere deli muamelesi gösteriliyor ve karakterimde doğal olarak sinirlenirken şahıslara olmayan küfürler söylüyor. Şahıslar küfürlerden rahatsız olmuş ki bıyığımı falan okşuyorlar, karakterim de küfür edip kaçıyor. Kaçtığım takdirde arabayla takip ederek motora çarpıyorlar ve motordan düşürüyorlar, aynı şekilde dövüşe karşılık verdiğimde düşmek üzereyken kaçmaya başlıyorum ve sonrasında Bruno karakteri arabayla çarparak beni yere düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Rol yapmamanızı öneririm fooh.  ???

#1 - 23.09.2025 01:07
Öncelikle selam, hakkımda açılan bu şikayete savunma yapmak isterim ;

Olayı en baştan düzenli olarak ilerletelim. Senin karakterin sokakta bekliyor halde duruyordu, bende sokağa yeni giriş yapmıştım ve benim karakterime "Hey" dedin, bende karşılık olarak "Hey" dedim, bana Arkas'ı sordun, Arkas Fidelis karakterini kimse "Arkas Fidelis" olarak bilmiyor, lakabı sokakta "El Caido" herkes ve ben dahil El Caido olarak biliyor, senin burada "Mixing" yaptığını doğrulamış bulunmaktayız, Arkas Fidelis karakterinin ismini "IC" de Arkas olarak gördüysen bunun kanıtını atmanı rica ederek savunmama devam ediyorum. Sonrasında benim karakterim Arkas ismini tanımadığını iddia ediyor ve senin karakterin hala ısrarcı bir tavırla "Arkas işte kanka, ne takma adı" demeye devam ediyor. Realistik düşünecek olursak orada fazla kişiyiz senin "Fear rp" yapman gerekirken bu sefer küfür olarak sormaya başlıyorsun ve karakterlerimiz sinirleniyor burada "Fear rp" kuralınıda çiğnemiş bulunmaktasın. Ve artık sinirlendiğimiz için "Karakterin kafası kel ve bıyıklı" bıyığını çekiştirir emotu atarak sinirlendiğimi el hareketli ile belirtiyorum, ve hala inatla küfür ederek "Buraya yazmayacağım, zaten kanıtlarda var." kaçıyorsun. Olay tamamen bundan ibaret, hatalı bir rol söz konusu değil. Tamamen realistik bir şekilde ilerlemeye çalıştım.

Kanıtlar : https://hizliresim.com/bipdi9t  -  https://hizliresim.com/qp1db8a

#2 - 23.09.2025 01:12
Şunu'da eklemek isterim arkadaşın videosunda motor ile kaza yapıyor fakat döveceğimizi anladıktan hemen sonra hiç birşey olmamış gibi motoruna kaçıyor.

#3 - 23.09.2025 01:15
Öncelike Arkas ile rol birkaç hafta önceydi, bana rolde Arkas dediğinin kanıtını almak zorunda değilim. Rolde Arkas dediğine dair şahitlerim var. @beckardi ve @apollo o esnada roldeydi ve Malibu Camping etkinliğindeydik, fazla kişi olmanız neden fearrp yapmamı gerektirsin? Agresif veya illegal rol gerçekleştirmiyoruz, bakıyorum sanırım onayınız da yok ve karakterlerinizin itibarı söz konusu bile değil çünkü sadece birliğe ss kasmak için oyuna giren ss mafyası tiplerden ibaret karakterleriniz var.

Realistik ilerlediğini söylüyorsun ama birliğinin R15 yani sokağında nam sahibi olan adamın gerçek adını bilmiyor musun? Sokak çetesi değil de derin devlet rolü yapıyor olmalısın. Eğer yine de böyle bir durum varsa Arkas ile birliğiniz arasında ki sorun, Arkas rolde bana adını söylüyor ve birçok kez de Arkas olarak sesleniyorum. Birliğinde ki residentler bunu bilmiyor mu?  :D :D :D :D

#4 - 23.09.2025 01:15
Şunu'da eklemek isterim arkadaşın videosunda motor ile kaza yapıyor fakat döveceğimizi anladıktan hemen sonra hiç birşey olmamış gibi motoruna kaçıyor.

Şunu'da ee?

#5 - 23.09.2025 01:20
Öncelike Arkas ile rol birkaç hafta önceydi, bana rolde Arkas dediğinin kanıtını almak zorunda değilim. Rolde Arkas dediğine dair şahitlerim var. @beckardi ve @apollo o esnada roldeydi ve Malibu Camping etkinliğindeydik, fazla kişi olmanız neden fearrp yapmamı gerektirsin? Agresif veya illegal rol gerçekleştirmiyoruz, bakıyorum sanırım onayınız da yok ve karakterlerinizin itibarı söz konusu bile değil çünkü sadece birliğe ss kasmak için oyuna giren ss mafyası tiplerden ibaret karakterleriniz var.

Realistik ilerlediğini söylüyorsun ama birliğinin R15 yani sokağında nam sahibi olan adamın gerçek adını bilmiyor musun? Sokak çetesi değil de derin devlet rolü yapıyor olmalısın. Eğer yine de böyle bir durum varsa Arkas ile birliğiniz arasında ki sorun, Arkas rolde bana adını söylüyor ve birçok kez de Arkas olarak sesleniyorum. Birliğinde ki residentler bunu bilmiyor mu?  :D :D :D :D
Ben yapmadığım ihlal için neden jail yatayım ve sicilimi kirleteyim dostum? Sicilsiz oynama özen gösteriyorum. Senin karakterinin sokağımızda biz bile küfür etmezken ettiği küfür normal değil. Biz ne sana ne de ortaya bir küfür ettik. Sen Arkas Fidelis karakterini tanıdığını ve o sokakta koşturduğunu iddia ediyorsun, evet o sokakta fakat Arkas olarak bilinmiyor adı, tek ben değil. O sokakta olan herkes El Caido olarak biliyor Arkas Fidelis karakterini, ben ve yanımda olan sokak arkadaşlarım ona göre rol yaptık. Sen inat edip küfürlü konuşmaya başlayınca olayın rengi değişti. Bunun sende farkındasın fakat bilmemezlikten geliyorsun, eğer küfürler savuşturmayıp. "Pekala o halde sonra tekrar uğrarım" gibi bir laf etseydin zaten konu buraya kadar gelmeyecekti. Bunun bilincindesin ve bunu bile bile bana ve rol arkadaşım olan kişiye şikayet açıyorsun. Neden bunu yapıyorsun bilmiyorum. Realistik düşünürsen durum daha beter olabilirdi, çünkü biz sokağı sahiplenen çete saha oyuncularıyız, tamam belki bize küfür etmedin ama bu olay tamamen "IC" olarak ilerliyor, bunu karakterlerimiz isterse üstüne alınır isterse senin dediğin gibi ortaya edilmiş bir küfür olarak anlar. Bu durum tamamen "IC" olarak gelişir, fakat işler senin istemediğin gibi gidince senin yaptığın ve yapmış olduğun şey şikayet açmak olmuş. Durumu "IC" ye bırakmak da istemedin tabi. Olaylar tamamen böyle gelişti, herhangi bir ihlal yok benim gözümde. Tekrardan dediğim gibi karakterin küfür edip dalga geçiyormuş gibi bir tavır almasaydı durum buraya kadar gelmezdi, bak ss'de mevcut sana kaç kişi orada Arkas diye birisi yok diyor ve sen inatla ve küfürle tekrar sormaya başlıyorsun. Bu karakterlerimizin sana olan bakış açısını değiştirir, olağan dışı bir rol sergilenmedi yani sana, diyeceklerim bu kadar. Eğer bir ihlalim olduysa eğer uyarı almayı temenni ediyorum, sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 25.09.2025 01:31 marque37 »

#6 - 23.09.2025 01:22

Dostum, eğer "IC" olarak Arkas karakterinin ismini bilsem sana neden bilmiyormuş rolü yapayım? Hadi ben bilmiyorum. Rol'de olan arkadaşlarda bilmiyor, karakterlerimiz üst düzey rütbeye sahip değil. Benim karakterim sokağın tanınan yüzü sadece, Arkas Fidelis karakterini sokakta olan herkes "El Caido" olarak biliyor. Bu böyle, senin karakterin inatcı ve sokağımızda küfür savuşturduğu için tamamen böyle bir rol sergilendi. "Fear rp" yapman için onayımız olmasına gerek yok. Karakterin tek kişi biz orada 3-4 kişiyiz her türlü "Fear rp" yapmak zorundasın, "Realistik" düşünecek olursak öyle bir olay yaşansa o sokaktan çıkma şansın "SIFIR" hele alaycı ve küfürlü konuşmaların direkt seni haksız duruma düşürüyor.

Rust mu oynuyoruz kardeşim? Uzatmanın anlamı yok, tarafımca ileti gelmeyecek. Kesme işareti üzerine de çalışmanı tavsiye ederim

#7 - 23.09.2025 02:11
Arkadaş retarted demiş ama Retarted lik bir durum yok. Bıyık ile oynaşma emotu tamamen arkadaşın karakterinin ettiği küfürlerden dolayı atıldı. Kışkırtmak için veya rolünü bozmak için atılmadı asla. Normal olarak ettiği küfürlere karşılık /me bıyığı ile oynaşır. Emotu attım hepsi bu. Bir'de videoda araba çarpması sonucu uçmasına rağmen motoruna koşup onu çalıştırıp bir de karakterlerimiz ile kavgaya girmesi saçma ve ihlal barından bir rol.
« Son Düzenleme: 23.09.2025 02:20 marque37 »

#8 - 23.09.2025 11:27
Bruno Benz karakteri adına savunma

Hocam öncelikle videoda gördüğünüz gibi arkadaşın yaptığı ihlaller sayısızca ben videoyu indirip arkadaşa ayrı bir şikayet açıcağım onu buraya katmayacağım
Şöyle gireyim konuya bir ihlalim bulunmadı kayıtta gördüğünüz gibi ben arkadaşa car dm atmıyorum, önüne kırmaya çalışıyorum ters hareket yapıp önüme geçiyor tekrardan ve bayılması muhtemel oluyor, ben burda sözlü konuşmuyorum arkadaşın attığı videoda gözüktüğü gibi; Ben sadece önüne kırıyorum, arkadaşın canı maalesef 1 falan ve biz belkide ona saldırmayacaktık kendisi başlattı kavgayı, ŞİMDİ özet geçicek olursak ben arkadaşa car dm atmıyorum önüne kırıyorum ve şansa arkadaşın canıda 1 olduğu için ufak bi çarpmamla direkt baygın hale düşüyor,

Adıma yapacağım savunma budur, tarafımca ileti gelmeyecektir
« Son Düzenleme: 23.09.2025 11:34 walterwhite »

#9 - 23.09.2025 19:09
Kısacası Arkas karakterini İC'de El Caido olarak biliyoruz ve sen inatla Arkas ı nasıl bilmezsiniz diyip küfür ederek bize sorduğun için biz de sana böyle bir rol yaptık, benim gözümde herhangi bir ihlal bulunmamakta sen o küfürleri ederek zaten ya troll yapmaya gelmişsin ya da bizi kışkırtmaya çalıştın, zaten kışkırtma işini başardın karakterlerimiz kışkırdığı için böyle bir rol oldu senin karakterin düzgün bir dil ile konuşsaydı asla böyle bir karşılık almazdın aksine IC'de bizim ile düzgün konuşan ve anlaşan kişilere cana yakın bir şekilde yaklaşıyoruz ama senin karakterin böyle bir yaklaşım yapmadı ve küfür etmeyi tercih etti, sonucuna katlandı. Hepsi bu.