Konu: [20.09.2025 - Birden fazla kişi] Deathmatching  (Okunma sayısı 172 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.09.2025 17:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli#39514, Maskeli#56129, Cesar Amaro

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: videoda belli oluyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching x2 - Maskeli#39514, Maskeli#56129,
Car Ramming - Cesar Amaro

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: videolarda belli, daha öte ne denir bilmiyorum ancak bariz ki copbait de söz konusu, pd'yi özellikle o konuma çekmişler ki Maskeli#56129 yani kovalanan doğrudan, Maskeli#39514 de çatıdan ateş açıyor

ikinci olay da ilkinin üzerinden çok geçmeden yaşanıyor, kavga vakasına yönelim sağlıyorum, role dahil olacakken tekrar DM yiyorum, sadece ben değil birkaç diğer oyuncu da yiyor

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-

https://i.hizliresim.com/4jkcurl.png

Ek açıklamalar(varsa): kişilerin kim olduğunu bilmiyorum, dolayısıyla siz yetkililerin onları etiketlemesi gerekiyor

« Son Düzenleme: 20.09.2025 19:09 summer daze »

#1 - 20.09.2025 18:36
bariz kural ihlali nedeniyle oyunuma devam ettim ancak çok geçmeden tekrar aynı kişiler tarafından DM yedim, gereken işlemlerin ilgili kişilere x2 olarak uygulanması gerektiğini düşünüyorum

Cesar Amaro da CR ihlali nedeniyle şikayete dahil edilmiştir @gospel

https://i.hizliresim.com/4jkcurl.png
« Son Düzenleme: 20.09.2025 19:09 summer daze »

#2 - 20.09.2025 20:09
İyi forumlar, daha öncesinden bir silahlı olaya katılmıştık ondan dolayıda Market caddesinde kovalamaca yaşanıyor, siren yakıp takip ettiğinden dolayı arkadaşıma sms atarak mekanda beklemesini söyledim daha sonrasında ekip gelmeden vurdum daha sonrasında çıktım ekiplerle uğraşmamak adına sms attığımın kanıtı https://hizliresim.com/gro2x13 videosında varsa sms attıgımı görür motor üstünde

diğer konuya gelicek olursak 1 çatışmada yaralanıp bir süre sonra başka çatışmaya girmek nasıl doğru orasını anlamadım? Ordaki olayda garaj da bi olay dönüyor sms alıyorum ve daha sonrasında geldiğimde pdleri ve yerde yatan arkadaşımı gördüm silahı görünür durumdaydı kişiyi vurup olay yerinden uzaklaştık.

#3 - 20.09.2025 22:19
Alıntı
daha öncesinden bir silahlı olaya katılmıştık ondan dolayıda Market caddesinde kovalamaca yaşanıyor, siren yakıp takip ettiğinden dolayı arkadaşıma sms atarak mekanda beklemesini söyledim daha sonrasında ekip gelmeden vurdum daha sonrasında çıktım ekiplerle uğraşmamak adına sms attığımın kanıtı https://hizliresim.com/gro2x13 videosında varsa sms attıgımı görür motor üstünde

silahlı bir olaya katılmışsın ancak halen maskeli bir şekilde şehirde geziyorsun, bu da yetmezmiş gibi silahlı olayın polislere yansıyıp yansımadığı bilmemene rağmen(maske ve ön kaldırarak motorunu sürmen konularında karakterin uyarılacaktı ki maske konusunda da sadece kaskından temelle maske takıyor isen bu tarz bir tutumla seni kısıtlama gibi bir planım da yoktu) paranoyak bir karakter canlandırıyor gibi(ki deli rolleri yasaktır, zihinsel rahatsızlık rolleri elbette yapılabilir ancak DM için pabucunuz olamaz) önünüze gelen ilk polise ateş açmışsınız, ikinizin de chatlogu neredeyse aynı anda silinmiş ve bir polisi vurmak motivasyonuyla hareket ederken bu telefonların takibinin yapılacağı gibi basit, herhangi bir illegal karakterin vereceği bu tepkiyi de vermeyip ilişkili bir mesaj gönderiyorsunuz, bu nasıl bir karakter yönetimi?

benim şikayetimden temelle 2 kere silahlı olaya dahil oldunuz, bir de söylediğine göre öncesinde de dahil olmuşsun, pardon da ne rolü yapıyorsunuz siz ve size kim bu rolleri yapmanız konusunda müsaade veriyor, haydi yetkililer tüm sunucudan mesul ve kontrolü sağlıyor da gözden kaçıyorsunuz, sizin birliğinizin bir yöneticisi yok mu ve sizi denetlemiyor mu, R18'iniz nasıl böyle bir rol yapmanız konusunda size motive olabiliyor? haydi senin R18 karakterin varsın gelsin Almanya'dan, hangi temelde çekirdek çitler gibi polis vurmayı karakterlerinize normalleştirdiniz de bir de gelip göçmenden bozma, almanyalı ağzı ile karakterlerinizi yaşattığınız bu şehirde, Amerika'da bu rolü yapıyorsunuz?

yine her şeyi bir kenara: çok gerekliymiş gibi, dört tekerli bir taşıta kıyasla motorsikletinle manevra ve yol kullanımı üstünlüğün yokmuş gibi polise ateş etmek nasıl öncelikli çıkış yolu oluyor

Alıntı
diğer konuya gelicek olursak 1 çatışmada yaralanıp bir süre sonra başka çatışmaya girmek nasıl doğru orasını anlamadım? Ordaki olayda garaj da bi olay dönüyor sms alıyorum ve daha sonrasında geldiğimde pdleri ve yerde yatan arkadaşımı gördüm silahı görünür durumdaydı kişiyi vurup olay yerinden uzaklaştık.

benim yaralı kural ihlali yaptığımı düşünüyorsan PD şikayetleri tarafından bir şikayet oluşturacaksın fakat yine de izahını buradan yapayım: sizin kural ihlalleriniz yüzünden kimse kısıtlı zamanını yetersiz ve kendi seviyesi altında yapılan roller için çöpe atamaz ve ben de atmadım, atmamamla beraber karakterime de yansıtmamaya niyetliydim ancak robot gibisiniz, tek amacınız birilerine ateş etmek ve sarf ettiğiniz efor da bunun için sebep bulmak, potansiyel olarak açılacak şikayete /ccmy ile temel hazırlayıp bir saniyelik bir chat ile *bak ben böyle böyle yaptım* diyecek bir kanıt yaratıverip bunu yetkiliye kakalamak

bu rolü yapmandaki motivasyona gelecek olursak belirtilen karakterin elinde gözüken silah tamamı ile sistem yetersizliği yahut aksine yetkililere göre gerekli bir sistem ama rolsel açıdan bakmak lazım ki silahı elinde olmayan bir kişi de yaralıya düşse o silah karakterin eline geliyor, bu oyuncuya kilitlenmek için bir neden değil, verilen ihbar kavga olduğu yönünde ve yine silahla alakalı bir detay pd tarafına verilmedi, karakterin elindeki silaha kimsenin uzanacağı yoktu, rolümü yapmaya çalışan iki tane insan var onun da oyun deneyimini mahvedip bir de haklıymış gibi pm atıyorsun, ben mi sana ateş ettim ilk de benim karşılık vermemi eleştiriyorsun, haydi eleştireceksin, neden pm atıyorsun, aç şikayetini

#4 - 20.09.2025 22:32
Silah yakalama gibi durumları oldugundan pdlerin böyle bi durumla karşılaştık kask takıp motor üstünde maskeli dolaşmamda sakınca yok siren açıp takip başlatman iki inci ihtarı vermen doğrutusunda yaşandı chat temizlememde ne kadar bir sorun var bilmiyorum ama kişiyi vuruyoruz ama ne hikmetse RK aldırış etmeden rolü blocklayıp RKsız bi şekilde devam ederim ben ayağına getiriyorsun daha fazla ileti gelmeyecek kovalamaca yaşanıyor iki üç ihtardan sonra vuruluyor ekip istenme durumndan ötürü erken davanıldı.

#5 - 21.09.2025 00:53
hiçbir şey bildiğin yok, MTA oynamıyoruz, supportlar ile iletişime geç de yardımcı olsunlar

#6 - 21.09.2025 01:39
İyi forumlar.
İlk vurma sebebi arkadaşım açıklamış. İkinci vurma sebebimiz, Bianca_Viola karakteri birkaç kişi tarafından saldırıya uğruyor ve sistemsel olarak düşüyor, elinde silah gözüküyor. Ardından PD tarafı gelip telsiz üzerinden "Kadında silah var" tarzı bir telsiz geçiyor tam hatırlamıyorum. Bunun üzerine Alex karakteri Bianca'ya doğru yaklaştı ve silahına el koyacağını düşündük. Bunun üzerine ateş ettik, orada iki memur düştü. Yeni vurulduktan sonra olay yerinde olmamalıydın dostum.

İlk vurulma: https://streamable.com/dlu7g9
İkinci vurulma:
Teşekkürler.
İkinci vurulmadan sonra yaptığı açıklama: https://hizliresim.com/6n95pq5

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

#7 - 21.09.2025 01:41
Alıntı
daha öncesinden bir silahlı olaya katılmıştık ondan dolayıda Market caddesinde kovalamaca yaşanıyor, siren yakıp takip ettiğinden dolayı arkadaşıma sms atarak mekanda beklemesini söyledim daha sonrasında ekip gelmeden vurdum daha sonrasında çıktım ekiplerle uğraşmamak adına sms attığımın kanıtı https://hizliresim.com/gro2x13 videosında varsa sms attıgımı görür motor üstünde

silahlı bir olaya katılmışsın ancak halen maskeli bir şekilde şehirde geziyorsun, bu da yetmezmiş gibi silahlı olayın polislere yansıyıp yansımadığı bilmemene rağmen(maske ve ön kaldırarak motorunu sürmen konularında karakterin uyarılacaktı ki maske konusunda da sadece kaskından temelle maske takıyor isen bu tarz bir tutumla seni kısıtlama gibi bir planım da yoktu) paranoyak bir karakter canlandırıyor gibi(ki deli rolleri yasaktır, zihinsel rahatsızlık rolleri elbette yapılabilir ancak DM için pabucunuz olamaz) önünüze gelen ilk polise ateş açmışsınız, ikinizin de chatlogu neredeyse aynı anda silinmiş ve bir polisi vurmak motivasyonuyla hareket ederken bu telefonların takibinin yapılacağı gibi basit, herhangi bir illegal karakterin vereceği bu tepkiyi de vermeyip ilişkili bir mesaj gönderiyorsunuz, bu nasıl bir karakter yönetimi?

benim şikayetimden temelle 2 kere silahlı olaya dahil oldunuz, bir de söylediğine göre öncesinde de dahil olmuşsun, pardon da ne rolü yapıyorsunuz siz ve size kim bu rolleri yapmanız konusunda müsaade veriyor, haydi yetkililer tüm sunucudan mesul ve kontrolü sağlıyor da gözden kaçıyorsunuz, sizin birliğinizin bir yöneticisi yok mu ve sizi denetlemiyor mu, R18'iniz nasıl böyle bir rol yapmanız konusunda size motive olabiliyor? haydi senin R18 karakterin varsın gelsin Almanya'dan, hangi temelde çekirdek çitler gibi polis vurmayı karakterlerinize normalleştirdiniz de bir de gelip göçmenden bozma, almanyalı ağzı ile karakterlerinizi yaşattığınız bu şehirde, Amerika'da bu rolü yapıyorsunuz?

yine her şeyi bir kenara: çok gerekliymiş gibi, dört tekerli bir taşıta kıyasla motorsikletinle manevra ve yol kullanımı üstünlüğün yokmuş gibi polise ateş etmek nasıl öncelikli çıkış yolu oluyor

Alıntı

benim yaralı kural ihlali yaptığımı düşünüyorsan PD şikayetleri tarafından bir şikayet oluşturacaksın fakat yine de izahını buradan yapayım: sizin kural ihlalleriniz yüzünden kimse kısıtlı zamanını yetersiz ve kendi seviyesi altında yapılan roller için çöpe atamaz ve ben de atmadım, atmamamla beraber karakterime de yansıtmamaya niyetliydim ancak robot gibisiniz, tek amacınız birilerine ateş etmek ve sarf ettiğiniz efor da bunun için sebep bulmak, potansiyel olarak açılacak şikayete /ccmy ile temel hazırlayıp bir saniyelik bir chat ile *bak ben böyle böyle yaptım* diyecek bir kanıt yaratıverip bunu yetkiliye kakalamak

bu rolü yapmandaki motivasyona gelecek olursak belirtilen karakterin elinde gözüken silah tamamı ile sistem yetersizliği yahut aksine yetkililere göre gerekli bir sistem ama rolsel açıdan bakmak lazım ki silahı elinde olmayan bir kişi de yaralıya düşse o silah karakterin eline geliyor, bu oyuncuya kilitlenmek için bir neden değil, verilen ihbar kavga olduğu yönünde ve yine silahla alakalı bir detay pd tarafına verilmedi, karakterin elindeki silaha kimsenin uzanacağı yoktu, rolümü yapmaya çalışan iki tane insan var onun da oyun deneyimini mahvedip bir de haklıymış gibi pm atıyorsun, ben mi sana ateş ettim ilk de benim karşılık vermemi eleştiriyorsun, haydi eleştireceksin, neden pm atıyorsun, aç şikayetini

"sizin kural ihlalleriniz yüzünden kimse kısıtlı zamanını yetersiz ve kendi seviyesi altında yapılan roller için çöpe atamaz ve ben de atmadım," Sizin PD olarak yaptığınız roller ne dostum? İnsanlar sistemsel olarak düşünce yaptığınız rolleri herkes biliyor. Daha /hasarlar komutunu kullanmayı bilmeyen VCPD var maalesef. Geçen gün bu yüzden sorunlar yaşadım. AFK iken random bir eleman gelip sistemsel olarak düşürdü ve silah elimde gözüktüğü için aranmam çıkıp ekipleriniz yüzünden rollerim baltalandı. En ufak bir şey gördüğünüz zaman metanın dibine vuruyorsunuz. Aç şikayetini geç, çok konuşma.

#8 - 21.09.2025 03:12
Alıntı

Alıntı

500 bin kazanmak kolay değil, bir deagle 500 bine tekabül ediyor. Sizin yaptığınız metalardan onlarca silah kaptırmışızdır. Sen o kovalamacaya girerek zaten rolü başlatıyorsun. Kovaladığın karakterin üzerindede silah var, arandığını düşünerek yola çıkıyor. Ondan kovalandığını düşünüyor ve üstünün aranacağını sanıyor, seni çekip düşürüyor. Sende DÜŞÜYORSUN sistemsel olarakta, rolsel olarakta. Düştüğünde böyle kurallara uymayacaksan bırak git viceı, burada mexico oynamıyoruz. Kalkıp kalkıp sıkamazsın, dün açılan Juan Morillo şikayetinde PD sistemsel düştüğünde elinde olan silaha bakıp rol yapabileceğini söyledi, sen aksini söylüyorsun sana mı inanacağız? Diğer pd’e mi? Sonrasında Bianca düşüyor, polis geliyor. ELİNDE SİLAH GÖRÜNÜYOR. Siz onu görüyor(muş)sunuz. Ona göre rol yapıyor(muş)sunuz dün ki şikayete göre, Scealten’de bunu söylemişti diye hatırlıyorum.

Bianca rolüne gelirsek, üstte belirttiğim gibi elinde silah görünüyor. Mix yok, SMS atıyor. Birlik üyelerini çağırıyor, onlar ise gelip size sıkıypr. Bir saat önce kurşunlanan sen hala çatışma rolüne giriyorsun.  :D Mexico ip’sini yanlış girdin sanırım, yoksa atarız sıkıntı yok. Üstüne gelip burda zırvalıyorsun hala summer daze. Çok gerçekçi oynuyorsun ya sen, günümüzün amerikasındayız ya hani, kalk kalk sık. Gelipte burada bize laf anlatma, 3. çatışma olsa onada girecektin hepimiz biliyoruz. Ortada bir kural ihlali varsa, şikayet açarsın. Kurallara uymaya devam edersin, RK süreni doldurursun. Günümüz amerikası polisi.
« Son Düzenleme: 21.09.2025 03:14 swordart »

#9 - 21.09.2025 06:04
Şikayet reddedildi.