Konu: [13.09.2025 - Bruno Benz] Deathmatching  (Okunma sayısı 81 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.09.2025 00:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bruno Benz / @walterwhite

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.09.2025 / 00:16

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewood benzinlikte aracıma benzin almak için  yanaştım ve benzin doldururken benim aracımla aynı model bir araçla yanaşıp "Aynı araba" cümlesini kullandı. Bunun üzerine ikimizin aracının camları da kapalı olduğunu ./do'dan belirtmek zorunda kaldım. Kişi elini beline atar diye bir emote verip aracından indi ve bana yöneldi. Herhangi bir kışkırtma veya illegale girecek olay silsilesi yokken ve kişiyle daha önce herhangi bir IC rolde bulunmamışken kişi  IC olarak ağır hakaretler edip(SS'te chat kısmında gözükmekte), aracımın tekerleğine tekme atar emote'u vermiştir. Olayın ardından birkaç dakika sonra SS aldığım için bu gözükmemekte fakat chat kısmına bakıldığında anlaşılabilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/t8is0ak.png  https://i.hizliresim.com/4p65k6i.png

Ek açıklamalar(varsa): Kişiyle daha önce hiçbir şekilde role girmedim, ilk defa birbirimizle role girmiş bulunuyoruz. Bu sebeple rolün absürtlüğü daha da öne çıkmış oluyor. Ek olarak tek taraflı hiçbir amacı olmayan agrasif roller, yapan kişiye belki haz veriyor olabilir fakat karşı tarafı(yapılan kişi) bezdiriyor. Gerekli cezayı almasını temenni ediyorum.

« Son Düzenleme: 13.09.2025 01:04 MersinLe33 »

#1 - 13.09.2025 13:29
Olay Idlewood benzinliğinde yaşanmıştır. Karşı tarafın anlattığı gibi benzin almak için geldiği sırada ben de oradaydım. IC olarak kısa bir etkileşimde bulundum fakat amacım kesinlikle karşı tarafı kışkırtmak veya oyun zevkini bozmak değildi.

Karşı taraf “camların kapalı olması” gibi teknik detayları ./do ile belirttiğinde ben de buna uygun şekilde rolü devam ettirmeye çalıştım. Söylemlerim ve yaptığım emote’lar tamamen IC bağlamda kalmıştır, OOC kötü niyetim yoktur.

Araca tekme atma emote’u da rolü canlandırmak için yapılmış bir detaydı, herhangi bir şekilde zarar verme veya troll niyetiyle yapılmamıştır. Karşı tarafın belirttiği gibi sürekli hakaret veya taciz söz konusu değildir, rol IC sınırları içinde kalmıştır.

Benim niyetim kesinlikle kuralları ihlal etmek değil, role katkı sağlamaktı. Eğer bu davranışım yanlış anlaşıldıysa özür dilerim, ileride daha dikkatli olacağımdan emin olabilirsiniz.
,

:sampanya:
Basit bir durum olduğu için tarafımca başka ileti gelmeyecektir
« Son Düzenleme: 13.09.2025 14:08 walterwhite »

#2 - 14.09.2025 16:28
Şikayet incelendi.

Bruno_Benz karakteri uyarılacak, anlık gelişen ve öncesinde yaşanan hiç bir sorun olmamasına rağmen bu tarz illegal olaylara girişmek yerine, illegalliği yansıtacak durumda yapılması beklenen roller ile iki tarafında keyifli ortam oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda daha özenli ve yapıcı olabilirsiniz.