Konu: [04.09.2025 - Tony_Bianchi]  (Okunma sayısı 138 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.09.2025 13:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tony Bianchi @EYMENKKALE71

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.09.2025 00.50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
metagaming + gasp kural ihlali + illegal kural ihlali + bug abuse
Alıntı

Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: işletmenin önünde araç hırsızlığı yaparken Kasper SchoenBerg isimli karakterin telefon mesajıyla olay yerine gelen Tony Bianchi direkt olarak benimle brawla girdi. sürekli roleplay dolayısıyla rolü devam ettirdim, rol esnasında ne kadar vurarsam vurayım arkadaşın canı azalmıyordu. bunun bir bug olabileceğini kendisine pm kanalı üzerinden belirttim, kendisi de durumu onayladı fakat buna rağmen rolü sürdürmeye devam etti. ayrıyeten illegal oluşumunun onaylı bölgesi olmamasına rağmen, gasp sistemini kullanmadan rollerini sürdürdü. rolün akışını bozmamak amacıyla role devam ettim fakat yapılan ihlaller azımsanacak bir boyutta değil, üstelik bu ihlalleri ifm üyesi bir moderatör+'ün yapması ayrı bir konu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://www.upload.ee/image/18554693/sa-mp-102.png
https://www.upload.ee/image/18554696/sa-mp-103.png
https://www.upload.ee/image/18554697/sa-mp-104.png
https://www.upload.ee/image/18554700/sa-mp-105.png
https://www.upload.ee/image/18554701/sa-mp-106.png
Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 04.09.2025 16:23 buzgibi »

#1 - 04.09.2025 15:42
Öncellikle tüm herkese merhabalar, ilk başta arkadaşa teşekkür etmek istiyorum şikayet açarak durumunu belirtmiş. Ben kısaca açıklayım olayı, Yanlış hatırlamıyorsam 00.00'dan sonraki ilerleyen saatlerde roldeyken ic Kaspar isimli karakterden Sms aldım, dışarıda yabancı bir adam var diyerek, gittim ve arkadaşı Valachi Associate'ı Louis Cazolino karakterinin, arabasına binerken yakaladım, ic olarak çalmaya çalıştığını ön görerek, arabadan indiği gibi /me atarak arkadaş ile brawl'a girdik kendisi burada bug abuse demiş, kendi oturduğum yerin alt yapısı VDSL olduğu için 10 mbps ancak alabiliyorum bilgisayarıma 2-3 mbps anca geliyor, bilgisayarım kötü olduğu için oyun içi maksimum 10-15 fps ile oynuyorum ve çoğu yakın arkadaşım bu durumu biliyor kendisine zaten çok fazla yumruk atmama rağmen hasar almadığını fark ettim ve pmden kendimde dile getirdim, @berd ve @PizzaBey zaten rolde kendileride görüp fark etmişlerdir. daha sonra @PizzaBey Kaspar karakteriyle, kendiside fark etmiştir  ki hasar almadığı için kendiside ic rolde gelip brawl'a katıldı ve arkadaşı düşürdük, daha sonrası kendimce ceza kesmek anlamında arkadaşın cüzdanından para gasp ettim kendisi "PM" aracılığı ile bana yazıp fazla olduğunu dile getirdi, ben biraz hızlı davrandığım için 45.000$ olarak yazdığımı sonradan fark ettim ve Gasp Kurraları gereği 25.000$ en fazla olduğunu bilerek arkadaşa pm yoluyla 25k yazdım, kendisi orada 5k vereyim vb dedi ben zaten her oyuncuyu bir dostum olarak gördüğüm için pmde ufak sohbetleştik, daha sonrasında parayı aldım ve arkadaşı serbest bıraktım ve kendisi /me topuklar. yazarak kaçtı, kendimce şikayetlik bir durum görmediğim için arkadaş için, "Kanıt" niteliğinde "SS" almadım, dediğim gibi olaylar bu şekilde, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kısaca eklemek istediğim birkaç şey var; Arkadaş gibi "PM" yoluyla rol esnasında karşınızdaki kişiyle yaptığınız role müdahale edip, arkadaş gibi davranıp şikayet açmak bana en niyahetinde yanlış geliyor, kendim olsaydım açacağımı düşünmezdim en niyahetinde arkadaş gibi sohbet ediyorsunuz çünkü. Tüm bu şikayeti okuyan arkadaşlarada umarım bu olay örnek olmuştur, arkadaş gibi PM'den yazıştığınız herkes dostunuz olmuyor, tüm Vice RolePlay oyuncularına iyi roller ve keyifli zamanlar dilerim.

#2 - 04.09.2025 16:11
olayın "arkadaş görmek" ile hiçbir alakası yok. yaptığın rolün mantıksal açıdan bir manası olmadığı gibi, sistemsel olarak yapılması gereken bir şeyi emote üzerinden yapıyorsun ki yaptığın şeyin yasak olduğu ibaresi 2-3 kere kurallar üzerinde belirtilmiş. internet sorunudur, fps sorunudur beni bağlayan bir konu değil maalesef, bunların da bir savunma aracı olarak kullanılması doğru değil bence. ayrıca hasar almadığım konusu da doğru değil, burada bir kanıtım yok fakat hasar logları incelenebilir. aldığın paranın miktarı inan gram umrumda değil, rolü kurallarına göre yapsan böyle bir şeye gerek bile kalmayacak zaten. eğer moderatör gibi bir rolün olmasaydı zaten PM üzerinden bölmezdim, sorunu bilerek sana söyledim ki bir şekilde müdahale et veya rolü orada bırak diye. 25.000 sınırı diye bir kural da gasp içerisinde yok ayrıca, dolandırıclık için bir limit o. sen tamamen keyfi olarak miktar uydurmuşsun. kurallara hakim olmadan nasıl ekip üyesi olabilmişsin o da ayrı bir konu.

#3 - 04.09.2025 16:13
bunu da ayrı bir yanıt olarak yazmak istiyorum. verdiğin "bilerek 25 bin dolar alır" emote'u metagaming ihlaline girer. emoteda duygu durumu ifade edilmez, bir kişiyi dışardan izlerken göreceğin şekilde emote yazılır, akıldan geçenler dış hareketlere yansımaz. bunu da yapılan ihlallere ekleyerek şikayeti düzenliyorum. buna göre tekrardan bir savunman varsa belirtirsen sevinirim.

Mea

*
v3 Oyuncusu 2024 Yılın Çete Oyuncusu2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#4 - 04.09.2025 17:32
Merhaba, şikayet incelendi.

Tony_Bianchi karakteri gasp kural ihlali kapsamında cezalandırılacak.