Konu: Tony Mancarelli - DM Kural İhlali / Ortak Nezaket İhlali  (Okunma sayısı 173 defa)

#0 - 23.08.2025 16:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tony Mancarelli @zed_exe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jack Monroe adına yardımcı oluyorum, olayın mağduru odur.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

----

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

----

2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Tony karakterini Jack'e ateş etmek için yeterli gerekçesi yokken ateş açıyor. Ayrıca #5 iletide görüleceği üzere savunmasında insanların zeka düzeylerine hakaret ettiği ortada. Bu kapsamda da ceza almasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
=949

Vidoenun ön kısmında Tony ile gerçekleşen rolü izleyebilirsiniz, ateş ettiği zaman diliminden linkedim.

Ek açıklamalar(varsa): Uzun bir açıklamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kısa ve net bir ihlal, cezasını almalı. Ayrıca oyuncu 5 seviye, bunun Tony de farkında. Tony'e karşı onun kendisini vurmasını gerektirecek bir tutumu yok. Bu durumu suistimal edip yeni oyuncuları mağdur etmeye gerek yok. - şikayetin muhattabı @Kazmwx

« Son Düzenleme: 23.08.2025 23:04 chikobyte »

#1 - 23.08.2025 18:02
Hayırlı günler, şikayetin mağduru arkadaş neden şikayet açmıyor ve troll davranışlarına devam ediyor? Neyse savunmaya gelelim...
Garaja geldim ve bir ticaret rolü yapmak istedim, şahısa bütçen kaç gibi sorular sordum bu videosunda mevcut.. Her neyse, 100 dolarım var falan diyince bende videodaki gibi "benim saatlerim en az on bin dolardan başlıyor" adında bir söz kullandım daha sonrasında yemek yiyemezsin yüz dolara gibi bir kelimede bulundum..
Olayın patlak verdiği kısım ego savaşı, şahıs bana altındakinden daha iyi makinaya sahibim gibi kelimeler bulunduktan sonra araçtan inip adama göster aracını dedim.
Şahısa buraya olay çıkarmak istemediğimi IC olarak kaç defa dedim. Ona göre davran dedikten sonra sevimsiz bir tavırla o halde yürü ahbap dedi. Karakterim ırkçı olduğundan dolayı siyahi karakterlerin altında kalmayı sevmez, kışkırtma yapmamasını dile getirdim. İlerliyen zamanlarda benimde karşı tarafta bir garajım var merak etme dedim şahıs o kelimemden sonra "o boktan yer senin miydi?" adında bir kelime kullandı. Olayın sonlarına doğru karakterim doğal davrandığından dolayı bir daha görmüyeyim o sözlerini diyor..

Hani olayı anlamayan arkadaşlar vardır, videoyu adam akıllı izlemeyen arkadaşlar vardır ondan yazıyorum bu kadar şeyi tek tek.
Kısaltmam gerekirse Jack Monroe isimli arkadaş benim karakterimi kışkırttığından dolayı, bir çok uyarılarıma rağmen sınırlarını zorladığından dolayı ateş açtım.. Videoda olay çıkarmak istemediğimi pek çok kez dile getirdiğim de gözükmekte. Irkçı bir karaktere karşı sınırlarını Jack Monroe çok zorlamıştır, satmakta olduğu mallarına çakma demesinden, tamirhanesine kadar laf etmiştir Tony Mancarelli karakterime. Bundan dolayı Jack Monroe isimli karaktere karşı sıkmamam için bir sebep bulunmuyor, her şey rolle yapıldı normal bir şekilde yoldan geçerken ateş açılmadı..
Ben hatalı olduğumu hiç bir şekilde düşünmüyorum, tüm detaylara kadar indim, inmesem bile şahısın videosu mevcut oradan da IC uyarılarıma bakabilirsiniz. İyi günler dilerim vice ile kalın!

#2 - 23.08.2025 18:24
Bende Jack Monroe karakterinin birliğinde yüksek biri olarak, illegal süremiz bitmedi.

#3 - 23.08.2025 18:30
Bende Jack Monroe karakterinin birliğinde yüksek biri olarak, illegal süremiz bitmedi.
Merhaba kardeşim, şahısta ona göre hareket sağlıyabilir.. Uyarılarıma rağmen kışkırtmaya devam etmeyebilir. Bilemem ben alnının ortasında yazmıyor illegal yasağı sürenizin bitip bitmediği.

#4 - 23.08.2025 18:50
Bilgim yok, sadece belirtmeek istedim.

#5 - 23.08.2025 19:43
Teşekkürler kardeşim.. Ekstra olarak eklemek istediğim bir video mevcut:

Jack Monroe isimli dostumuz bu gün de beni IC olarak kışkırttı. Şikayetin açıldığı mevzu üzerinde kışkırtma değil.. (Olay Lilith Dora isimli karaktere market caddesinde rahatsız ediyorlardı, videodaki chatte görünüceği üzere onunla muhattap oluyor, takiple diyorum. Ancak Jack Monroe isimli şahıs ve motoru süren arkadaş takip ediyor, kışkırtma sergiliyorlar.) İllegal yasağı olan bir birlik oyuncusunun yapmaması gereken rollerden birisidir bu kışkırtma rolü, kasten yapıyorsa ben bu şahısı low iq'dan sayarım.. Ancak bu kışkırtmaları kasten yapıyor, açılan şikayete karşı da zaten savunmamı yaparken yazmıştım, o olay da kışkırtmadan dolayı başlamıştı. Ne diyeyim artık? Hayırlı akşamlar. :vice:

Ekstra:
« Son Düzenleme: 23.08.2025 19:48 zed_exe »

#6 - 23.08.2025 20:09
Hayırlı günler, şikayetin mağduru arkadaş neden şikayet açmıyor ve troll davranışlarına devam ediyor? Neyse savunmaya gelelim...
Garaja geldim ve bir ticaret rolü yapmak istedim, şahısa bütçen kaç gibi sorular sordum bu videosunda mevcut.. Her neyse, 100 dolarım var falan diyince bende videodaki gibi "benim saatlerim en az on bin dolardan başlıyor" adında bir söz kullandım daha sonrasında yemek yiyemezsin yüz dolara gibi bir kelimede bulundum..
Olayın patlak verdiği kısım ego savaşı, şahıs bana altındakinden daha iyi makinaya sahibim gibi kelimeler bulunduktan sonra araçtan inip adama göster aracını dedim.
Şahısa buraya olay çıkarmak istemediğimi IC olarak kaç defa dedim. Ona göre davran dedikten sonra sevimsiz bir tavırla o halde yürü ahbap dedi. Karakterim ırkçı olduğundan dolayı siyahi karakterlerin altında kalmayı sevmez, kışkırtma yapmamasını dile getirdim. İlerliyen zamanlarda benimde karşı tarafta bir garajım var merak etme dedim şahıs o kelimemden sonra "o boktan yer senin miydi?" adında bir kelime kullandı. Olayın sonlarına doğru karakterim doğal davrandığından dolayı bir daha görmüyeyim o sözlerini diyor..

Hani olayı anlamayan arkadaşlar vardır, videoyu adam akıllı izlemeyen arkadaşlar vardır ondan yazıyorum bu kadar şeyi tek tek.
Kısaltmam gerekirse Jack Monroe isimli arkadaş benim karakterimi kışkırttığından dolayı, bir çok uyarılarıma rağmen sınırlarını zorladığından dolayı ateş açtım.. Videoda olay çıkarmak istemediğimi pek çok kez dile getirdiğim de gözükmekte. Irkçı bir karaktere karşı sınırlarını Jack Monroe çok zorlamıştır, satmakta olduğu mallarına çakma demesinden, tamirhanesine kadar laf etmiştir Tony Mancarelli karakterime. Bundan dolayı Jack Monroe isimli karaktere karşı sıkmamam için bir sebep bulunmuyor, her şey rolle yapıldı normal bir şekilde yoldan geçerken ateş açılmadı..
Ben hatalı olduğumu hiç bir şekilde düşünmüyorum, tüm detaylara kadar indim, inmesem bile şahısın videosu mevcut oradan da IC uyarılarıma bakabilirsiniz. İyi günler dilerim vice ile kalın!

Karakterin dilerse Adolf kadar ırkçı olsun, dilerse Netanyahu kadar burasıyla ilgilenmiyorum. Karakterin ırkçı ve altında ezilemezse Jack'in, altında ezilemeyecek şekilde rol yaparsın. Jack karakterini rolde ezmişse eğer bu yine onu vurmanı masumlaştırmıyor, kural açık "- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak". Ayrıca "Hani olayı anlmayan, adam akıllı izlemeyen vs..." burada öyle kişiler yok, oyun kurallarını anlasan, adam akıllı okusan vs.. bunlar yaşanmaz. Lütfen tekrar imalı cümleler ile bu şikayet konusunda bir cümle dahi yazma.

Jack Monroe isimli dostumuz bu gün de beni IC olarak kışkırttı. Şikayetin açıldığı mevzu üzerinde kışkırtma değil.. (Olay Lilith Dora isimli karaktere market caddesinde rahatsız ediyorlardı, videodaki chatte görünüceği üzere onunla muhattap oluyor, takiple diyorum. Ancak Jack Monroe isimli şahıs ve motoru süren arkadaş takip ediyor, kışkırtma sergiliyorlar.) İllegal yasağı olan bir birlik oyuncusunun yapmaması gereken rollerden birisidir bu kışkırtma rolü, kasten yapıyorsa ben bu şahısı low iq'dan sayarım.. Ancak bu kışkırtmaları kasten yapıyor, açılan şikayete karşı da zaten savunmamı yaparken yazmıştım, o olay da kışkırtmadan dolayı başlamıştı. Ne diyeyim artık? Hayırlı akşamlar. :vice:

Ekstra:

Bana low IQ diyemezsin, oyun kurallarını ihlal ediyorkan burada kimseyi de loq IQ ilan edemezsin. Burada ihlal yapan da sensin, ooc hakaretler eden de. 22.08 tarihinde işlediğin bir ihlalin savunmasını neden 23.08 tarihinden görünütler ile yapıyorsun?

#7 - 23.08.2025 20:31

Karakterin dilerse Adolf kadar ırkçı olsun, dilerse Netanyahu kadar burasıyla ilgilenmiyorum. Karakterin ırkçı ve altında ezilemezse Jack'in, altında ezilemeyecek şekilde rol yaparsın. Jack karakterini rolde ezmişse eğer bu yine onu vurmanı masumlaştırmıyor, kural açık "- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak". Ayrıca "Hani olayı anlmayan, adam akıllı izlemeyen vs..." burada öyle kişiler yok, oyun kurallarını anlasan, adam akıllı okusan vs.. bunlar yaşanmaz. Lütfen tekrar imalı cümleler ile bu şikayet konusunda bir cümle dahi yazma.

Ekstra:

Bana low IQ diyemezsin, oyun kurallarını ihlal ediyorkan burada kimseyi de loq IQ ilan edemezsin. Burada ihlal yapan da sensin, ooc hakaretler eden de. 22.08 tarihinde işlediğin bir ihlalin savunmasını neden 23.08 tarihinden görünütler ile yapıyorsun?
Oyun kurallarını emin ol senden daha çok biliyorum, biz orada küfürleşmiyorduk sadece atışıyorduk, tartışma bile sayılamaz bu olaydaki tek suçlu sensin, yaptığın hakaretlerden dolayı olay bu noktaya kadar geldi ben seninle iletişim problemi yaşamadım, sen benimle iletişim problemi yaşadın. Jack isimli karakteri vurmak için bu büyük bir sebep, sonuç olarak bir trafik kazasından çıkmış bir olay değil bu, tamamen senin başlatmış olduğun bir şey. İmalı cümleler kullanmıyorum, sen nasıl anlamak istiyorsan o şekilde anlıyabilirsin benim için sıkıntı yok.
Tek takmış olduğun şey bana "low iq diyemezsin" Oraya 23.08.2025 tarihli videoyu koymamın nedeni ise yaptıklarından ders almayıp kışkırtmalarına tekrar tekrar devam etmenden dolayı koydum. Nasıl bir troll olduğun ortada, ben suçsuz olduğumu düşünüyorum daha fazla bir ileti gelmiyecek, kararı admin arkadaşlar versin.  :vice:

#8 - 23.08.2025 23:53
Sonuçlanabilir, ortak nezaken anlamında ise herhangi bir suç göremiyorum sadece yazmış olduğum cümle "kışkırtmaları kasten yapıyor ise ben bunu low IQ sayarım" yazdım low IQ demedim kasıtlı olarar. Hayırlı akşamlar.

#9 - 24.08.2025 16:06
Şikayetin savunma tarafı Tony karakterinin, sunucu kurallarımızın en temel maddelerinden biri olan sebepsiz/yetersiz gerekçe ile ölümcül şiddet uygulama yasağını ( DM ) açıkça ihlal ederek Jack karakterine ateş açması, bununla birlikte savunma sürecinde şikayetçi oyuncunun zeka düzeyine yönelik imalı ve aşağılayıcı ifadeler kullanması, karakterin hangi IC kişilik özelliklerine veya hangi bahaneye dayandırılırsa dayandırılsın yapılan rol absürt ve kabul edilemez olup, bu tür davranışların sunucumuzda yeri olmadığını net şekilde göstermek ve emsal oluşturmak adına Tony Mancarelli isimli karakter 800 dakika cezalandırılacak, forum üzerinden yasaklama alacak. Bütün oyun kurallarımızın ve ayrıca forum kurallarımızdaki iletişim adabına ilişkin maddelerini kayıt sırasında kullanıcıların biliyor varsayıldığı yükümlülüğünü hatırlatılarak şikayeti kilitliyor ve arşive alıyorum.