Herkese merhabalar, kolay gelsin öncelikle. Adım son zamanlarda oyuncu şikayetleri konusunda pek çok görülüyor, karakterim henüz üç günlük falan. Bu durum beni de oldukça rahatsız etmeye başladı. Ancak elbette ki bu tamamen bir iftiradır.
Olaydan bahsedeyim, çünkü şikayeti açan arkadaşımız olayı pek anlatmamış. Jesus Preston karakteri ile çalıntı jant kapağı satma rolüne giriyoruz, ve bunu yapmak için Lazzari garajı tercih ediyoruz. Arkadaşların rolcü ve bize destek olacağını umarak gidiyoruz. Ama geri dönüşü pek öyle olmuyor. Normal şartlarda bu rol tamamen IC bir rol, herhangi bir OOC durum yok. Jesus Preston ve Jhon Lazia pazarlık ediyor. Hatta birazdan atacağım chatlogda görebileceğiniz üzere, Jesus karakteri 650 dolar teklif ederken Jhon geri dönüp 700 dolar veriyor. Buraya kadar her şey IC. Daha sonra ben yanlış bir PM atıyorum, hatta wrong yazıyorum. Ama arkadaş alınır diye bir de üstüne iyi niyetimi koyarak özür dileyip sözümü geri alıyorum.
Burada normalde rol ss yapıyordum o yüzden chatlogu /ssmod ile almışım. Zaten aynı chati arkadaşta atmış.
Devam edelim, rol bittikten sonra biz gidiyoruz ama arkadaş bizi pmden darlıyor, darlama sebebi ise 3000 dolarını geri almak. Bende diyorum ki ona, parayı Jesus karakterine verdin, ona sor. Bu IC bir rol, eğer vermek isterse verir. Daha sonra onunla konuşuyorlar sanırım, aralarındaki konuşmayı bilmiyorum, ama ben yine de papaz olmamak için geri dönüp parasını teslim ediyorum o AFK iken. Kanıtını bırakıyorum.
Bir süre sonra arkadaş oyuna geri dönmüş olacak ki, bana bir PM atıyor. Bana ortak nezaketten şikayet açan arkadaşımızın geri dönüşü "noldu vermişsin :d" oluyor. Bu tamamen kışkırtmak üzerine yazılmış bir PM, daha sonrasında ben yine üslubumu koruyarak yaklaşıyorum ama arkadaşın yazım stili değişmiyor. Beni kışkırtmaya devam ediyor, üstüne üstlük birde rollerime laf ediyor.

-

Ben olayla alakasız ve gereksiz pmlerimi sansürledim, bunu yapabilme hakkı zaten bana oyuncu şikayeti kurallarında veriliyor. Pmleri incelerseniz arkadaşın tavrını zaten göreceksiniz, kısacası tamamen ad karalamak adına açılmış bir şikayet. Arkadaşla konuşmayı sürdürürken birde üstüne PM alımlarını kapatıyor, daha sonra ben parasını geri vermeme ve sözümü geri çekmeme rağmen ortak nezaketten şikayet yiyorum. Role Jesus Preston karakteri de dahildir, o da şahit olarak eklensin.
@zapata