Konu: Karl_Behrmann  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.08.2025 04:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Außenseiter Karl_Behrmann

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Leo_Smith

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 4.00 17.08.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: İcc dolandırıcılık

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşa dedimki yüz bin dolarına üç zar varmısın? üç zar'I biliyorsunuz sonrasında bana tekmi çiftmi dedi çift dedim üç sayı attı bende üç sayı attım ben atarken 2 sayı attı onlar geçersiz chat'i kaydırıyorum görürsünüz ilk attığı 3 tane çift zarı benimki daha yüksek çıktı sonra üstümü aradı ben seni yeni sandım zenginmiş falan dedi işte dolandırdı paramı vermedi o 17 bende 23 atıyorum ben atarken attığı 2 sayı geçersiz sonradan attı kafa karıştırmak için muhtemelen

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 
    https://hizliresim.com/9rqe0fr     https://hizliresim.com/ja1wapm    https://hizliresim.com/1n6fmnw

Ek açıklamalar(varsa): Ben atarken 2 attığı geçersiz 3 zarını atmıştı ilk attığı tek zarda geçersiz

« Son Düzenleme: 17.08.2025 04:38 Lalalala »

#1 - 17.08.2025 09:57

/do üzerinden ooc şekilde tescillemen gerekiyor verecegine dair. Bende sana diyebilirim ki şuraya koş gel 100 bin verecegim diye, ic dolandiricilik mi olur bu? /do üzerinden sorup, olumlu yanıt aldigin taktirde sikayet acabilirsin. Kaybettigin bir sey yok zaten ortada.
« Son Düzenleme: 17.08.2025 13:25 swordart »

#2 - 17.08.2025 15:41
Şikayete atılan kanıtta açıkça görüldüğü üzere iki karakter karşılıklı olarak anlaşmalı şekilde bir bahse giriyor ve iki tarafta durumun son anına kadar bunu sürdürüyor, ancak yaptığınız rol sonucunda açıkça görüldüğü üzere sonradan role uyum sağlamayı reddederek başta yaptığınız role aykırı bir tutum sergiliyorsunuz. Sunucu kuralları gereğince birisini dolandırmanız için belirli başlı sınırlar bulunmaktadır ve bu tarz senaryolar, roller sunucu kuralları ile yetkililer insiyatifinde dengede tutulmaktadır. Taraflar arasında IC şekilde 100.000$’lık zar bahsi yapılmış, ancak kaybeden taraf ödemeyi yapmadan olay yerinden ayrılarak 14.4 dolandırıcılık kuralını ihlal etmiştir, bu kapsamda Karl_Behrmann karakterine bir yasaklama uygulamadan Jesse_Smith karakterine /offtransfer komutunu kullanarak tutarı göndermesi için hak tanınacak, 24 saat içerisinde tutar gönderilmez ise karakter yasaklanacak. ( dolandırıcılıkta geçerli sayılacak tutar en fazla 25.000$).
« Son Düzenleme: 17.08.2025 16:06 Pink »

#3 - 17.08.2025 16:48
14.4 Dolandırıcılık kuralı, “Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.” şeklinde açıkça tanımlanmıştır.

Yaşanan durumda bu kuralın uygulanmasını gerektiren şartlar oluşmamıştır. Öncelikle ortada bir para kazanımı söz konusu değildir. Ne ben karşı taraftan herhangi bir miktar para almış bulunmaktayım ne de karşı taraf benden bir ödeme almıştır. Dolayısıyla “karakteri kandırarak para kazandırma” unsuru oluşmamıştır.

İkinci olarak, taraflar arasında önceden yapılmış herhangi bir resmî anlaşma veya bağlayıcı bir sözleşme mevcut değildir. Olay tamamen rolün akışı içerisinde, sokak atmosferine uygun bir şekilde, eğlence ve makara amaçlı gerçekleşmiştir. Bu nedenle, kuralda bahsedilen anlamda bir dolandırıcılık girişimi ya da karşı tarafın maddi kaybı söz konusu değildir.
Ayrıca kuralda belirtilen $25.000 para limiti, minimum seviye 10 şartı, veya taşınmaz mülk/eşya üzerinden dolandırıcılık gibi durumların hiçbiri bu olayda geçerli değildir. Tüm bu kıstaslar değerlendirildiğinde, mevcut olayın 14.4 Dolandırıcılık kuralının ihlali kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir.

Sonuç itibarıyla yaşanan durum; tamamen roleplay bağlamında, herhangi bir resmiyet taşımayan ve karşı tarafa maddi zarar vermeyen doğaçlama bir sokak muhabbetidir. Bu nedenle 14.4 kuralının uygulanması için gerekli şartlar mevcut değildir. @Pink
« Son Düzenleme: 17.08.2025 16:53 BurakYalım »

#4 - 17.08.2025 18:03
"Sonuç itibarıyla yaşanan durum; tamamen roleplay bağlamında, herhangi bir resmiyet taşımayan ve karşı tarafa maddi zarar vermeyen doğaçlama bir sokak muhabbetidir." şeklinde bir açıklama, şikayetinizi sonuçlandıran yetkilinin üzerine ekstra olarak gerçekleştirilecek bir yorum ve usul değildir. Hatalı bir inceleme kanaatindeyseniz, ticket yoluna başvurmanız ve ilgili bağlantıları kullanmanız gerekir. Bu tarzda yaşanan rollerin ve tutarsızlıkların sonucunda sunucu içerisinde düzensizlik oluşmaması adına yetkililer kural çerçevesinde her zaman şikayetleri ele alır ve değerlendirir. Bahsi geçen olayda -parayı almayacaktık- şeklinde bir dönütü, şikayeti inceleyen yetkili asla bilemez. Nitekim, şikayet alan karakter olarak burada savunma gerçekleştirmeniz, zıttı bir durumda şikayet açacak kişi olabilme ihtimalinizi de asla değiştirmeyeceği gibi, bütün bu karmaşalar ve ihtimaller asla yaşanmaması için sunucu kuralları bulunmaktadır. Bu role dahil olmak, uyum sağlamak, girmek ya da girmemek tamamen sizin elinizdeyken, çifte şans faktörü gibi hareket edemezsiniz.