Konu: Metropolitan Brotherhood  (Okunma sayısı 919 defa)

#0 - 15.08.2025 20:32

Vietnam

Yıllarca ABD'yi kasıp kavuran Vietnam Savaşı patlak verdikten sonra çok fazla Vietnamlı, ABD'ye sığınma amacıyla göç etti. Fakat bu insanlar sosyal desteğe erişim eksikliği ve ayrımcalık gibi durumlarla yüz yüze kaldılar. Güvensizlik, yoksulluk ve aidiyet arayışı onları gruplanmaya yönlendirdi. Latin ve zenci şiddetine karşı korunmaları gerekliydi. Bunlardan biri olan Born to Kill grubu Çinli suçlularla çalışarak üyelerine sosyal statü ve para kazandırsa da her Vietnamlı genç onlar kadar şanslı değildi. Saygın Çinli patronlar tarafından dışlanarak iç hiyerarşide de ayrışmaları farklı grupların kurulmasına yol açtı.
Alıntı
“1970’ler ve 80’lerde birçok Asyalı savaş mültecisi ABD’ye geldi... bazı göçmenler şehir içinde hedef halindeydiler. Bu çeteler, topluluğa saldırıların önüne geçerek, belirli alanlarda korku yaratıp koruma sağladı”

The Melting Pot, USA

Mike "Minh" Nguyen ve Ben "Bao" Le isimli iki arkadaş New York'un yeraltı dünyasında iş kovalamak için çabalarken Çinli işverenleri kendilerini pek takmıyor ve ikili en fazla koruma, legal türde taşımacılık ve hizmet türünde işlere girerek karınlarını doyurabiliyorlardı. İkili bir gece kulübünde koruma görevi aldığı sırada Mike baskı yaparak Ben ve mutfak çalışanı birkaç genci ikna etti ve birlikte Çinli patronun himayesinden çıkarak Vice Şehrine göç ettiler. Burada maddi olarak herhangi bir ilerleme sağlayamasalar da en azından kendi işlerini yürütmeleri onları motive ediyordu. Willowfield'da terk edilmiş bir evde yaşıyorlar ve farklı garajlarda teknik işlerle uğraşıyorlardı. Tüm bunlarla ağızlarına yemek sokacak para kazansalar da gözleri daha yüksekteydi. Ben Le'nin önerisiyle Chinatown'da kaçak aksesuar satarak küçük hırsızlıklar yapmaya başladılar. Amaçları bir topluluk statüsüne çıkıp kendileri gibi sahipsiz göçmen gence koruma sağlamak ve tabii ki de bunun üzerinden biraz para kazanmaktı.

İşler Nasıl İşliyor?

Mike ve Ben henüz bir "çete" lideri değiller. Yaptıkları illegal işleri organize etmeye ve saygı kazanıp farklı iş fırsatları kovalamaya çalışıyorlar. Göçmen çeteler belirli bölgelere kurulur ve sahiplenirler. Fakat şu anda grubun saygınlığı ve polis gözetimi yüzünden henüz bir bölge sahiplenmiş değiller. Daha çok çalıştıkları mekanların etrafında takılıyorlar ve geçici olarak bölgede işlerini yürütüyorlar.

Grubun operasyonlarını Mike ve Ben koordine eder. Kaçak saat ve takı gibi aksesuar satışı, küçük çaplı soygunlar ve gasp düzenli yapıp para kazandıkları illegal faaliyetler arasında. Bunlar dışında ekip günlük hayatına devam ediyor, kişisel yeteneklerine göre para kazanabilecekleri işler kovalıyorlar. Hiyerarşi henüz karışık olduğu için Mike ve Ben üyelerin farklı örgütlerin altında kalıcı olmaması şartıyla iş kovalayıp para kazanmasına göz yumuyor, hatta kendileri de bu fırsatları göz ardı etmiyorlar. Mike ve Ben ayrıca üyeler arasındaki anlaşmazlıkları çözüp gerektiğinde polis tehditlerine karşı onları koruyorlar.

Ekip, kendine benzer yapılanmalar ve çetelere göre daha az şiddete meyilli ve güvene dayalı işliyor. Mike ve Ben'in amacı saldırgan bir politika izlemeden bir göçmen topluluğu oluşturup yeraltı dünyasına adım atmak. Sosyal yeteneklerini kullanarak saygın insanlarla tanışıyorlar ve üstlenebilecekleri işlerle uğraşıyorlar.

« Son Düzenleme: 19.08.2025 01:26 hellionn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 15.08.2025 20:33

Prologue
 Polis şehrin farklı köşelerinde araç hırsızlığının ve kaçak mal satışının arttığını tespit etti. Şüpheliler çoğunlukla Asyalı göçmenlerden
 oluşuyordu. Minh ve Bao öncülüğünde birkaç göçmen karnını doyurmak için çaba harcıyorlardı. İllegal faaliyetlerde bulunmak için
 harekete geçmedikleri anlarda Commerce ve Ganton gibi bölgelerin ıssız köşelerinde takıldıkları biliniyor.

Chapter I
 Devam edecek
« Son Düzenleme: 16.08.2025 12:33 hellionn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 15.08.2025 20:33
OOC Bilgilendirme

Mob olmaya çalışan göçmen küçük bir ekibi canlandırıyoruz. Ekibe katılmak için karakteriniz göçmen olması önceliklidir fakat yerli bir karakterle de rol gidişatına göre kabul görebilirsiniz. Göçmen karakterler OOC alım için ulaşabilir. Discord @helliondc

Bazı terimler
Viet Boy / Viet Girl Vietnam kökenli erkek veya kadın genç.
Chop / Chop Shop Çalıntı araçları söküp parçalama yeri.
Stacking Yasa dışı yollarla para kazanmak.
Rice Rocket Modifiyeli motorsiklet.
Pho "bro'nun" Vietnam aksanıyla okunuşu.

Alıntı
Vietnam kökenli Amerikalı çeteler, genellikle eyaletler arası hareket eden ve kısa sürede çeşitli suçlar işleyen, oldukça mobil gruplar olarak bilinir.
Bu çeteler, etnik Çin organize suç gruplarına kıyasla daha az organize olmuş ancak daha şiddetli olarak değerlendirilir. Vietnamlı etnik Çinliler
(bazı durumlarda Viet-ching olarak da adlandırılır), çoğu zaman Vietnamlı çetelerin bir üyesi olarak veya Vietnamlı ve Çinli suç örgütleri arasında
bir köprü görevi görerek önemli bir rol oynarlar.

Küçük bir suç grubu olan băng nhóm, basit bir yapıya sahiptir. Az sayıda üyeden oluşur ve gevşek bir şekilde organize olmuştur. Liderlerine
đại ca veya băng trưởng denir. Bu gruplar agresif davranır ve çoğunlukla cinayet, soygun, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlar işlerler.
Bu küçük gruplar, bir araya gelerek daha büyük bir sendika oluşturabilir veya var olan bir örgütten koruma talep edebilirler.
« Son Düzenleme: 16.08.2025 22:10 hellionn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

« Son Düzenleme: 19.08.2025 21:28 hellionn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 16.08.2025 21:13
rez3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 16.08.2025 22:12
Oluşum tanıtımınız, IFM tarafından onaylanmıştır. İyi roller dileriz.  :sampanya:
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
hellionn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok