Konu: Yetersiz Oyuncu Profili  (Okunma sayısı 83 defa)

#0 - 08.08.2025 01:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @BigMagMenu agMenu

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türkçe Terim, Retarted / NON RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterim Tableu işletme içerisinde tek başına takılırken birkaç kere role girdi, tanımadığı karaktere bu kadar kolay yaklaşıp cıvıkça davrandı, karakterimin birasını eline alıp içti. IC olarak role devam edip işletmeden ayrıldım. Kapı önünde gelip "LAGA LUGA" türkçe terim ve tanımadığı iki kişinin yanına koşarak gidip "Of şu motora bin, kadın" vs Retarted RP sergiledi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kalitenin düşmemesi gerek.

#1 - 08.08.2025 01:21
yanına gelen erkeklere bağırıp küfür ederek, terslemen zaten senin ne kadar rol seviyenin yerlerde çamur bataklık olduğu belli oluyor. ben senin yanına gelip, ohh 31 ohh diye gelmedim kardeşim, normalce geldim, tersledin ve gittim zaten. bu tür konular IC olarak halledilir, bir polise gidip şikayet edersin. şu oyun içi mevzuları ne zaman ağlamayı kesip OOC'ye taşımayı bırakacaksınız? bahsettiğin rolde, ilk başta o kadın karakteri ben on dakika önce tacizden kurtarmıştım, yardım etmiştim. tekrardan onu gördüm ve başka bir karakter git, istemiyorum gibi cümleler yazıyordu, ben de ona tekrar yardım etmeye çalıştım ve bana sanane göt dedi. ben ne yapabilirim? madem sanane göt diyebiliyor, ben de IC olarak bu durumu sergileyebilirim. ayrıca, rol yaptığım kadın karakter bile bana PM üzerinden bir mesaj yollamadı kardeşim, milletle aramda geçen rolden sanane? bu yanıklığınız sönmediği sürece milleti güldürmekten başka birşeye yaramayacaksınız. ayrıca senle benim aramda geçen rolde de herhangi bir troll yok, iki karakterin sözlü bir şekilde kavgası ne gibi bir ihlal? gerçekten rol öğrenmeye ihtiyacın varsa discord üzerinden ticket açıp yardım iste, utanmana gerek yok dalga geçmeyiz

Kadın karakteri korurken ters cevap alıyorum, bu normal birşey, ben de taraf değiştiriyorum

Ayrıca, senle benim aramda geçen rolde de tekrar söylüyorum güzel kardeşim, hiçbirşey yok. gözün varsa okuyabilirsin, görebilirsin. orada yanına gelmişim, rol yapmak istiyorum, direkt tersleyip köylü köylü konuşmuşsun, ben de bağırmışım. koyduğun ekran görüntüsünde de belli oluyor ki, zenci ibaresini kullanarak bir ırkçılık yapmış olunuyorsun, schwanzkopf kelimesini de kullanarak ilk olarak sen küfür etmişsin, gerçekten almanca seviyene harika kaldım adamim. burada benim bağırmamın herhangi bir ihlalle zerre ilgisi yok. akıl sağlığın yerindeyse bunu idrak edebilirsin, allah yardımcın olsun

« Son Düzenleme: 08.08.2025 01:28 BigMagMenu »

#2 - 08.08.2025 01:29
Karakterim herhangi bir tersleme yapabilir, kızabilir. Karakterimi tanımıyorsun ve yaklaşık 20 dakika, farklı süreler zarfında garip rollere girip durdun. SS almadım, burada gösterebileceğim tek kanıt Türkçe Terim ve Retarted.

#3 - 08.08.2025 01:43
bir tek sen mi agresif yapabiliyon, bu hakkı özel olarak kimden aldın? ayrıca gelip sana troll yapmamışım, durduk yere küfür etmemişim, tamamen bir yanıklık söz konusu dostum, üzgünüm. benim karakterimin de insanlarla bu kadar konuşması, çabuk sıkılan ve sosyal bir kişiliğe sahip olması.  :garip: lütfen bu kadar gereksiz şeylere şikayet açma

#4 - 08.08.2025 22:26
Şikayet ve savunma birlikte incelendiğinde taraflar arasında geçen diyalogların tamamen IC kapsamda değerlendirilmesi gerektiği görülmektedir. Ancak savunmacı tarafın IC chat içerisinde kullandığı ifadelerin konuşma dili ile yazım dili arasındaki fark gözetilmeden, imla, yazım ve hitap kurallarına aykırı biçimde yazıldığı açıkça fark edilmektedir. Bu tür yazım biçimleri rol ortamında metin bütünlüğünü ve okunabilirliği bozarak RP kalitesini olumsuz etkiler ve zaten sunucu kurallarımızda 18. madde ile belirlenmiştir. Tüm oyuncuların IC diyaloglarında dahi Türkçe yazım ve noktalama kurallarına uyması beklenmektedir. Bu durum rollerin ciddiyetini korumak ve tüm tarafların etkileşimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi açısından önemlidir. Zamari_Fuller isimli karakter hitap kurallarına riayet etmemesi nedeniyle bilgilendirilmiş olup, ikaz niteliğinde bir ceza uygulanacaktır. Bu durumun suistimali ve tekrarlanması durumunda daha yüksek sürede bir ceza alacak.