Konu: Gustavo DeLuca - Emotesiz Ateş, FearRP ihlali, İllegal kural ihlali  (Okunma sayısı 117 defa)

#0 - 30.07.2025 12:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gustavo DeLuca - @wandex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Emotesiz Ateş

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

"Sivil karakterler birlik olup hiçbir birliğe karşı agresif tutum-savaş ve benzeri şeyleri sürdüremezler."

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Tanımadığım bir adamla sohbet ediyordum, arkadaş sivil olarak emote felan vermeden bir çok üyemizin olduğu bölgeyi shotgun ile basıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):Oluşumları FM tarafından kapatılmadan önce birlik savaşındaydık. Garden's Devil birliği dün gece kapatıldı, fakat arkadaşlara dokunmuş olacakki sivil olarak hood basıyorlar. FM yetkilisi incelerse Gustavo isimli arkadaşın CK hakkını verebilir.

#1 - 30.07.2025 12:32
Merhabalar, deathmatching söz konusudur.

#2 - 30.07.2025 12:50
Hepinize selamlar, iyi forumlar diliyorum.
Emotesiz Silah konusu.

bu görselde önceden silahım hazır bir şekilde bekliyorum.
Sohbet ettiğin arkadaş sevilleden bir arkadaşım, onunla seni oyalaması için bir plan yaptık. Sivil dediğin adam benden yani.
Kalabalık bir bölge değil, sayımız iki kişi ayrıca sizde iki kişisiniz.Sadece şikayet açılmak için açılmış bir şikayet olduğunu düşünüyorum, bu sabah bana ayrıca ters yapman, mahalleye yolladığım zencilerede ters yapman sıkmamdaki öncelikli nedenlerdendir.
« Son Düzenleme: 30.07.2025 12:56 wandex »

#3 - 30.07.2025 12:58
DM kurallarında zaten sözlü tartışma sonrası ateş açılması DM olarak geçiyor. Bunu sallayayım. İllegal kuralı ihlal edişin, FearRP yapmadan birlik bölgesini basman vs. vs. bence küçük şeyler değil. En ağır cezayı alsın.

#4 - 30.07.2025 13:03
Kardeşim siz benim adamlarıma ters çıktınız mı? çıktınız, fear yapacak bir yer var mı? yok sayılarımız eşit, en ağır cezayı nereden alacağım? Rolumde bir hata görmüyorum. Ayrıca dün gelip sıkanda siz olsanız gerek :) bir sebep daha sıkmamdan ötürü, kısaca bize hamle yaptınız, yaptığınız hamleye cevap verdim, kasmaya gerek yok.

« Son Düzenleme: 30.07.2025 13:15 wandex »

#5 - 30.07.2025 13:45
Kardeşim siz benim adamlarıma ters çıktınız mı? çıktınız, fear yapacak bir yer var mı? yok sayılarımız eşit, en ağır cezayı nereden alacağım? Rolumde bir hata görmüyorum. Ayrıca dün gelip sıkanda siz olsanız gerek :) bir sebep daha sıkmamdan ötürü, kısaca bize hamle yaptınız, yaptığınız hamleye cevap verdim, kasmaya gerek yok.

Maske olmasına rağmen bunu yaptığın için metagaming şikayeti de açacağım. Biz geri zekalı veya salak değiliz, boşuna o maske hakkında 500tl vermedik. @Pink sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 30.07.2025 13:48 ruzgra666 »

#6 - 30.07.2025 14:00
bak bir insan aklını kullanarak kim olduğunu anlayabilir, şehirdeki tüm birliklerle aramız iyi, Urosevic, Seville gibi gibi birlikler. Sizin olduğunu anlamak zor değil, ha birde ben orada gelip sıktınız isminizden buldum gibi gibi bir söylemde bulunmadım, sadece dün bize sıktığınızın görseli koydum. Yani uzun lafın kısası tek düşman birliğimizsiniz, buna yapacak tek birlikte sizdiniz. Akıl yürüterek bulduk dostum benim, Seville ilede kontaktaydım İC olarak, sizle düşman olduğunu söyleyince böyle bir eyleme geçtik.

#7 - 30.07.2025 14:01
Arkadaşın şikayetlerinde herhangi bir rol hatam olduğunu düşünmüyorum, yaptığım savunma yazılarında ve görsellerinde bunu kanıtlayacak niteliktedir, sonuçlanabilir.

#8 - 30.07.2025 15:12
Sonuçlanabilir. Korkmadan hood bastığından dolayı FearRP'den, sivil olarak bir birliğe karşı savaş yürüttüğü için illegal kural ihlalinden cezalandırılmasını istiyoruz. Ek olarak inceleyecek adminin insiyatifine göre CK hakkını da talep ediyoruz.

#9 - 30.07.2025 18:54
Merhaba, oluşturulan şikayet ve karşılıklı diyaloğunuzdaki bilgileri detaylıca inceledim. 04.02.2025 tarihinde son güncellemesi ve aktifliği devam etmekte olan illegal kurallarında ilk maddede açıkça belirtildiği üzere yeni açılan birliklere ilk 15 gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Yaptığım kontrollerde henüz 8 gündür varlığını sürdüren bu birliğe karşı herhangi bir grup içerisinde yer almadan, bireysel bir karakter ile hareketlerde bulunduğunuz gözükmekte. Sivil karakterler birlik olup hiçbir birliğe karşı agresif tutum-savaş ve benzeri şeyleri sürdüremezler. İki birlik bir bölge savaşı başlatmak istiyorsa aralarında anlaşıp durumu FM yetkililerine taşımak zorundadır. Geçmişte dahil olmuş olduğunuz oluşumuzun kapanması veyahut bozulması-dağılması gibi durumlardan ortaya çıkan durumlar bu bahsi geçen konu ile ilişkilendirilemez. Buna ek olarak sistemsel maske kullanan birisinin size ateş etmesi ve sonrasında sizin onu tekrar tanıyabilmeniz için bazı şartların ortada bulunması gereklidir. ( bkz: maske altından ayırt edilebilir bir özellik. Aksan, dövme, yara izi, kıyafet detayı vb. veyahut yakın mesafeden ve dikkatli gözlemle temas, konuşma, yüz yüze etkileşim. Daha sonra aynı ayırt edici özelliğin maskesiz halde tekrar gözlemlenmesi, tanıma anının mantıklı, detaylı ve tutarlı RP ile açıklanması gibi. ) Ancak bunları savunmanızda kanıtlandırmamış olup sadece "tek ihtimal sizdiniz" dayanağı bulunmakta. Bu kapsamda bu konu Metagaming olarak ele alınacak ve ceza süresine eklenecek. Şikayet referans alınarak ilgili bekleme süreniz sonucunda bahsi geçen karakter hakkında (CK vs. ) gerçekleştirebileceğiniz rollar kapsamında IFM tarafından onay talep edebilir/bilgi sağlayabilirsiniz. @ruzgra666 Gustavo_DeLuca karakteri İllegal Kural İhlali ve Metagaming kapsamında cezalandırılacak.