Konu: Grinch_Sanderson hile kulanımı  (Okunma sayısı 227 defa)

#0 - 30.07.2025 03:16
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vice_Roleplay @goktugg
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vice Mahkemesi
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.10.2019, 12:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Telsizden bildirildikleri için takibe aldık daha sonrasında camdan sarkıp bize ateş açtılar ancak maskeli 33185in mermileri şüpheli geldi @Pink  ile inceledikten sonra şikayet açmamı istedi.Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Umarım sadece jail atılarak bırakılmaz, böyle şeyler yapılması rol zevkimizi bitiriyor.

#1 - 30.07.2025 05:12
Savunmanız için 24 saat süreniz bulunmakta. Savunma yapmayacaksanız veya tamamladıysanız, yorumla belirtiniz. @goktugg

#2 - 30.07.2025 09:31
Savunmanız için 24 saat süreniz bulunmakta. Savunma yapmayacaksanız veya tamamladıysanız, yorumla belirtiniz. @goktugg

Arabada dümdüz sıkıyorum, herhangi bir üçüncü parti yazılım kullanmıyorum. Aradaba driverbyda olduğum için de mermim dümdüz gidiyor zaten. Hâli hazırda silah hasarları bozuk olduğu için (ak 20-30 deagle 80-90) bu kadar hızlı ve basit düşmeniz normal. Videoyu izlerseniz mermilerim de düzgün bir şekilde geliyor, iki kişi driverbyda hasarlar yüksek olduğu için seri bir şekilde düşürüyoruz arkadaşı. Driverby kalkıp herhangi bir zikzak çizmeyen bir araca bu denli ateş açmak aşırı basit. Admin arkadaşlarımız aynı pozisyonu deneyebilir arka arkaya (öndeki araç her türlü daha avantajlı) öndeki aracın arkadaki araca db kalkıp bir anda sıkmasın avantajlı bir yöntem, bu denli basit hit atılacak yerde hile söz konusu olamaz. Aimbot vari hile de kullanmıyorum, yanımda ki arkadaşıma bakarsanız aynı şekilde mermileri onunda bu şekil geliyor. Kim olsa zaten böyle hit atar.

(Videoyu izlerseniz zaten sürekli hit atamadığımı, kaçırdığımı da göreceksiniz)

@Pink  savunmam bu kadar, iyi günler dilerim.

« Son Düzenleme: 30.07.2025 09:35 goktugg »

#3 - 30.07.2025 12:23

Arabada dümdüz sıkıyorum, herhangi bir üçüncü parti yazılım kullanmıyorum. Aradaba driverbyda olduğum için de mermim dümdüz gidiyor zaten. Hâli hazırda silah hasarları bozuk olduğu için (ak 20-30 deagle 80-90) bu kadar hızlı ve basit düşmeniz normal. Videoyu izlerseniz mermilerim de düzgün bir şekilde geliyor, iki kişi driverbyda hasarlar yüksek olduğu için seri bir şekilde düşürüyoruz arkadaşı. Driverby kalkıp herhangi bir zikzak çizmeyen bir araca bu denli ateş açmak aşırı basit. Admin arkadaşlarımız aynı pozisyonu deneyebilir arka arkaya (öndeki araç her türlü daha avantajlı) öndeki aracın arkadaki araca db kalkıp bir anda sıkmasın avantajlı bir yöntem, bu denli basit hit atılacak yerde hile söz konusu olamaz. Aimbot vari hile de kullanmıyorum, yanımda ki arkadaşıma bakarsanız aynı şekilde mermileri onunda bu şekil geliyor. Kim olsa zaten böyle hit atar.

(Videoyu izlerseniz zaten sürekli hit atamadığımı, kaçırdığımı da göreceksiniz)

@Pink  savunmam bu kadar, iyi günler dilerim.

Hasar bugu varsa bile tek yerde 35 dmg atarak oluyor geri kalan 111 can senin attığın hitlerden dolayı oluyor, bir ak o kadar hızlı sıkamaz, savunmanıda yapmışsın @Pink sonuçlanabilir.

#4 - 30.07.2025 12:57
Hasar bugu varsa diye bir şey yok, var. Deneyebilirsiniz, ak 20-30 arası vuruyor, ayrıyetten iki kişi beraber aynı hızda sıkıyoruz ve hemen düşüyorsun. (hızlı düşman normal çünkü aynı anda iki kişiden 2 kez hit alsan bile 80 hasar yiyorsun, arkadaşımla beraber ilk sana sıkıyoruz ki sürücü arkadaşın videodan biraz sonra düşüyor. Eğer farklı bir şey sunmayacaksan @Pink sonuçlandırabilir keyifli roller diliyorum, hatamızın olduğunu düşünmüyorum varsa da kusura bakmayın. :sampanya:

(Aynı anda sıkıldığına dair sürücü arkadaşımızın videosundan bir kanıt)
« Son Düzenleme: 30.07.2025 12:59 goktugg »

#5 - 01.08.2025 14:41
Selamlar öncelikle iyi forumlar, birlik üyesi olduğu için küçük bir detay vermek istiyorum. Yıllardır PD zırhlarının herkes bildiği üzere kafaya gelen hitlerde ''Zırh'' adı altında bulunan 100lük can barı hiç bir işe yaramadığını PD oyuncularıda biliyordur. Araçta olduğun içinde mağlum bütün hitler kafana gelicek ki bu durumda zırh etkeni ortadan kalkmış bulunacak ve karşında iki tane driveby atan uzun namluluk tüfek ile ateş eden oyuncu bulunmakta. Fazla hasar olayını dahi işin içine katmama gerek kalmadan 2 oyuncununda sadece 5 mermi atması sonucu zaten karakterinin düşmesi gerekiyor ki öylede oluyor. Eğer kafanıza takılacak konuda şu olursa eğer neden sürücüye sıkılmıyorda yandaki oyuncuya sıkılıyor? Tehlike arz eden birisi varsa yandaki kişidir çünkü m4 tüfeği ile ateş ediyor ve hasarı oldukça fazla karşıdaki aracı hem bozabilir hemde oyuıncuları düşürebilir bu sebepten ötürüde illegal iki oyuncuda ateş eden kişiye dönüp ilk iş onu düşürerek olayı sonlandırıyor.

Goktug isimli oyuncuya açılan şikayet neden tek kişi olarak adlandırılmış orasını bizde anlıyamadık? Hitbox neden ss alınmamış? Hitbox ss alındıysa şikayete ekler misin? Yukarıda belirtilen durumlar normal bir şekilde yaşandığı taktirde ortada bir hile kullanımı bulunmamakta? Hile kullanımı adıda oldukça kapsamlı bir şey neden hileyi tam olarak bahsetmemişsin? Burada hangi hileden söz ediyorsun onuda açıklarsan seviniriz.

Şikayet açan kişide dostum severim kendisini, açılan kişide birlik üyemiz bu sebepten dolayı tarafsız bir şekilde yazmak istedim iki tarafında gönül koyacağını veya farklı anlam çıkaracağını düşünmüyorum. İyi forumlar.

#6 - 01.08.2025 18:28
Şikayet uzun ve detaylı bir inceleme sonrasında sonuçlandırıldı, şikayete konu olan kanıt videosu üzerinde ve hasar tespitlerinde açıkça belli olduğu gibi aracın sağ arka koltuğunda bulunan Maskeli_33185'in ilk atışı dahil sonrasındaki her atışı Ethan_Clifford karakterine kilitlenmiş vaziyette ve SAMP fiziğinin tek yanıltıcı olmayan görsel animasyonu olan mermi izleri ile parallelik göstermekte. Gerçekleştirilen atışların hiçbirinde insan elinin hassasiyetinin ve yanlışlıkla boşluğa ya da başka bir yere sıkılmadan Ethan_Clifford karakterine kilitli halde bulunduğu hasar loglarından da görülüyor, aracın sol arkasında bulunan kişide ise bu durumun tam tersi ve normal, olması gerektiği standartlarda. Aynı anda ateşleme yapılması veyahut fazla HP gitmesi konumuzdan bağımsız ve şikayetin ana unsuru olan 3. parti yazılımdan bağımsız bir durum.
Spoiler: GösterGizle

Grinch_Sanderson isimli karakter 3. parti yazılım kapsamında cezalandırılacak, kullanıcının profilinde bu tarz bir ihlalin 3. defa bulunması takdirinde bu kendisine son verilen ikaz gibi değerlendirilerek tamamen yasaklanacak.