KISS NEWS 

SON DAKİKA RÖPORTAJ KISS FM’de yayınlanan son KISS-A-RAZZI programında şehirdeki yetenekleriyle öne çıkan Oak Gutta konuk edildi. Sokaklardan çıkan ve müzik dünyasında hızlı bir yükseliş yakalayan Gutta, hayatını, müzik kariyerini ve kurucusu olduğu 400Records’un hikayesini anlattı. Yayın boyunca samimi açıklamalarda bulunan sanatçı, dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İşte o keyifli röportajdan satır başları...
|
SOKAĞIN SESİ: GUTTA KİMDİR?  Gutta, Pat Nixon mahallesinde büyüyen, genç yaşta müziğe atılan ve sokaktan aldığı ilhamla üretim yapan bir isim. 15 yaşında ilk parçasını yayımlayan sanatçı, kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Müzikte “düz ve gerçek” bir kimlik benimseyen Gutta, ayrı bir persona yaratmadan sadece içinden geldiği gibi konuşmayı ve üretmeyi tercih ediyor. Röportajda kendi sözleriyle “Gutta’nın ayrı bir kişiliği yok, ben buyum.” diyerek samimiyetini gösterdi.
400RECORDS: SOKAKTAN MÜZİĞE  Gutta’nın kurucusu olduğu 400Records, klasik plak şirketlerinden farklı olarak bir baskı ortamı yaratmıyor. Sanatçılar, dostane bir atmosferde özgürce müzik üretebiliyor. Şirketin mottosu, “sokaktan çıkan yeteneklere fırsat tanımak.” Röportajda Gutta, “şirket baskısı yok, sadece arkadaş ortamı” diyerek bu farkı özetledi. Bu tavır, şehirde kaybolan birçok genç yeteneğe umut oluyor.
MÜZİK, GERÇEKLER VE GELECEK  Son single’ı “Boys Bleed Too” iki gün gibi kısa bir sürede hazırlandı ve büyük beğeni topladı. Gutta bu parçayı son zamanlarda yaşadığı olaylardan ilham alarak beatmaker’ı Kesh ile birlikte oluşturduğunu belirtti. Röportajda gelecekle ilgili “sokaklardan ayrılmak istemiyorum” diyen Gutta, bir gün zengin olsa bile Pat Nixon’a malikane yaptıracağını söyledi. “Bu şehirde samimi kalmak zor” dese de, içten içe isyankâr ruhunu ve aidiyetini her fırsatta vurguladı.
|
|