Selamlar, öncelikle belirtmek isterim ki arkadaş olayı çarptırmaya çalışıyor, OOC olarak küçük düşürücü imalar ile haklı çıkmaya çalışıyor. Bunun en basit örneği olarak da Oyuncu şikayetleri başlıklı bir forum başlığına (Rol eğitimi talebi) benzerinde bir şey yazıyor. OOC olarak karşılık vermek istemiyorum ama böyle bir şeye ihtiyacım olmadığını söylemek ile beraber kendisi takıldığı yerler de PM atarak rol hakkında sorular sorabilir.
Konumuza dönecek olursak;Öncelikle kendisini İC olarak daha önce yapılan bir rolden tanıyorum, Bir İnfernus model araç çaldı karakterim. Sonrasında ise bu aracın yakın bir tarihte bir kez parçalandığı için hurdaya satılmadığını sistem bildirimi ile öğrenmiş bulundum. Bu sebepten kısa bir süre daha aracı kullanmak durumunda kaldım ve hasbelkader aracın sahibi ile karşılaştım. Realist bir bakış açısı ile yaklaşınca olması mümkün bir şey, bu sebepten karakterim aracı bir başkasından yirmi bin dolar karşılığında satın aldığını idaa ederek kendini işin içerisinden çıkartmaya çalıştı. Daha sonra bu arkadaşlar direk karakterimin gözü önünde, hırsızlık şüphesi olduğunu düşündükleri kişiden hiç korkmadan ihbar etme rolü yapmaya kalktılar. İki kadın karakter olarak ve bizde arkadaşımla iki kişiydik o sıra da. Ve karakterim de telefonunu elinden alma rolü yaptı, kadını etkisiz hale getirmek zorunda kaldı.
Bu olayın en başı, şikayetlerde ki kısıma gelmemizin sebebi,
şikayet kısmı ise; Bir gün sonrasında karakterim bu kadını tekrar Star caddesi üzerinde görüyor, Malibu şirketi yakınlarında aracının etrafında birileri ile konuşurken. Sonrasında aracına biniyor ve karakterimde iletişime geçmeye çalışıyor. Bunu rolde de görebilirsiniz, ekran resmi koyacağım.
Rolüme bunu yansıtarak, camımı açıyorum, sesleniyorum, yanına giderken aracın üstünden Bunny yapmıyorum rol ile atlıyorum. Ve telefonunu elinden alıp yere atıyorum (emote ile) çünkü kendisi yine beni ihbar etme rolü yapıyor. Ayrıca Belediye binasının önüne geliyor. Aktif rolde güvenli bölgeye kaçıyor ve sonrasında kendisini darp etme amacı gütmediğim halde Güvenli bölge ihlali diyor. Kısacası bu kadın ve legal olan karakter bir sokak serserisinden korkmuyor, Fear RP hiç yapmıyor. Rolümde beni ihbar etmesini izleyecek değilim, bu karakterime aykırı bir davranış. Durumu izah etmeme çalışmama rağmen küçük düşürmeye çalışmış OOC olarak ve şikayetini oluşturmuş. Söyleyeceklerim bu kadar, rolüme aykırı bir şey yapmadım, kendisini araçtan atmadım. Aracı kilitlimi diye bakmak için kapısını açtım, öncesinde emotem hazırdı telefonu alır yere atar diye. Kapı açılınca emotemi attım, arabasına binip kaçmışım gibi CJ'den açmış konuyu birde.. Yetkililere bu tip oyunculardan dolayı sabır diliyorum, iyi forumlar..