Konu: Aktif Rolde /q (2)  (Okunma sayısı 143 defa)

#0 - 27.06.2025 14:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincenzo_Venturi @Spinner37

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jack_Fierro @chyy , Matteo_Falcone @AhmetXea , Ace_Holloway @_emre , Arthur_Maraccini @FrustGORIL

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.06.2025 / 02:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ancelotti-Pedrotti savaşından ötürü, tekrardan dolaşıyorduk. Vincenzo karakterinin taksicilik mesleği ile uğraştığını görünce takip ettik, kişiyi takip ettikten kısa süre sonra ise silahımla birlikte sıkmaya karar verdim. Kişi hala görüş menzilimizdeyken ve belli bir süre geçmemesine rağmen oyundan çıkmaya karar verdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
i=MTJSiyxn5Q9JvoIt

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 27.06.2025 17:24
24 saat içerisinde savunma yapınız. @Spinner37

#2 - 28.06.2025 00:16
Öncelikle iyi günler iyi forumlar, savunmamı yazmadan önce şu kuralı hatırlatmak isterim;

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

Ben taksi mesleğimi gerçekleştirirken iki kere üst üste gelmiş olmanız başlı başına bir ihlal iken bir de forum şikayeti açmışsınız. Gelelim savunmama:

İlk videoda taksim patlıyor, sokak sokak kaçıyorum ve muhtemelen sıyrılacağım şekilde oradan uzaklaşıyorum. Bağlantı kopması yaşadığım saniyede görüldüğü üzere isteseydim diğer sokağa geçer oradan da toz olurdum ve beni asla bulamazdınız. Malesef ki o anda elektriğim gittiği için bağlantım kopuyor ve oyundan düşüyorum. Elektrik gelene kadar ise oyuna giremiyorum zaten...

İkinci videoda sanırım yanlış bir anlaşılma var hani quitlik falan bir durum yok, yandaki evlerin ilk sırasında olanının interioruna giriyorum ve sizden kaçabiliyorum hani dostum. Ayrıca "/q (2)" olarak açtığınız şikayette kendi isteğim ile quit attığımın SS'ini belirtmeniz gerekir değil mi? Çünkü onun üzerine şikayet açmışsınız fakat kendi isteğim üzerine quit attığım ile ilgili herhangi bir kanıtınız yok dostlar çünkü quit atmadım. CKlayamadığınız karaktere OOC şekilde kinlenip yanlış bir usül ile forumu meşgul etmeyelim lütfen, herkese iyi roller dilerim...

Sonuçlanabilir başka bir savunmam olmayacak. @dossx

#3 - 28.06.2025 12:56
Bağlantın kopsa anında oradan yok olmazsın karakterin bir süre kalır yanında kum saati simgesi ortaya çıkar bir kaç saniye sonra yok olur.  Bağlantını kendin koparmadıysan tabii.  Senin bütün ortadan kaybolduğun anlarda bir anda yok oluyorsun, bu olay senin kendi bağlantını kopardığını gösteriyor. Bunu nasıl yaptığını bilemem tabii.

#4 - 28.06.2025 21:55
Öncelikle iyi günler iyi forumlar, savunmamı yazmadan önce şu kuralı hatırlatmak isterim;

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

Ben taksi mesleğimi gerçekleştirirken iki kere üst üste gelmiş olmanız başlı başına bir ihlal iken bir de forum şikayeti açmışsınız. Gelelim savunmama:

İlk videoda taksim patlıyor, sokak sokak kaçıyorum ve muhtemelen sıyrılacağım şekilde oradan uzaklaşıyorum. Bağlantı kopması yaşadığım saniyede görüldüğü üzere isteseydim diğer sokağa geçer oradan da toz olurdum ve beni asla bulamazdınız. Malesef ki o anda elektriğim gittiği için bağlantım kopuyor ve oyundan düşüyorum. Elektrik gelene kadar ise oyuna giremiyorum zaten...

İkinci videoda sanırım yanlış bir anlaşılma var hani quitlik falan bir durum yok, yandaki evlerin ilk sırasında olanının interioruna giriyorum ve sizden kaçabiliyorum hani dostum. Ayrıca "/q (2)" olarak açtığınız şikayette kendi isteğim ile quit attığımın SS'ini belirtmeniz gerekir değil mi? Çünkü onun üzerine şikayet açmışsınız fakat kendi isteğim üzerine quit attığım ile ilgili herhangi bir kanıtınız yok dostlar çünkü quit atmadım. CKlayamadığınız karaktere OOC şekilde kinlenip yanlış bir usül ile forumu meşgul etmeyelim lütfen, herkese iyi roller dilerim...

Sonuçlanabilir başka bir savunmam olmayacak. @dossx

"Elektrik gelene kadar ise oyuna giremiyorum zaten..." demişsin, eğer oyundaki bağlantın gitseydi, ilk videonun aksine karakterin bir süre  bulunduğu bölgede dururdu sonrasında oyundan çıkmış olurdu. Burada ise kendin çıkıyorsun, çünkü karakterin aniden ortalıktan kayboluyor.

İkinci videoya gelirsek... Yakında İnterior olsa bile, araçtan indiğin anda (araç giderken atlasan bile) biz bunu görebilirdik. Videoda görüldüğü üzere çok uzağında değildik. Ki arabadan atladığını varsayalım, aracının kapısı açık kalırdı.

#5 - 29.06.2025 15:06
Şikayet kabul edildi.

Vincenzo_Venturi karakteri Aktif Rolde /q attığı için cezalandırılacak.