Konu: Avukat Dolandırıcılığı  (Okunma sayısı 370 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.06.2025 12:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Kalenderbey - Yitzhak Peres

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.06.2025 20:12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, dün 20:00 sularında yeni açmış olduğum mekan için ruhsat başvurusu atmak istiyordum tabi ondan önce bir avukatla görüşülüp tüzel kişi sözleşmesi yapılması gerekiyor. Yitzhak Peres isimli avukat ile görüşüp ruhsat başvurusu konusunu konuştum, parayı verdim discord ekle dedi ancak ne /do'dan tüzel kişi sözleşmesi yazısı vardı ne de başka birşey. Ben o konulara pek hakim olmadığımdan dolayı dedim herhalde halledip bana discord üzerinden paylaşıcak ekran görüntüsünü. Benim bildiğim kadarıyla bu iş avukat rolü yapanlar için beş veya bilemediniz on dakikalık iş. Şahısın aktif olduğu zamanlarda kendisine yazdım aşağıda bırakacağım şekilde ne bir yanıt var ne de birşey? Ruhsat başvurumu yapmam için gereken ekran görüntüsünü atmıyor ondan dolayı başvurumu atamıyorum yine kendisine bir zaman tanıdım atması için ancak şahıs herhalde biraz egolu birisi, yollamış olduğum mesajlara bile aldırış etmiyor. Üstüne üstlük bunu yapan kişi bir moderatör  :D ?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Alt tarafı 7k para verdim bu bana koyacak birşey değil işin parasında değilim. Şahıs hem avukat rolü yapmakta hem de bir moderatör. Böyle birisinin bana karşı dolandırıcılık yapmasındayım? Yapmıyacaksınız kardeşim 24 saat boyunca sizin tüzel kişi sözleşmenizi mi atmanızı bekliyelim, size mi yalvaralım? Şahısın en ağır cezayı almasını istiyorum ayrıca böyle birisinin vice roleplay ekibinde olması daha beter bir durum ekiptende kovulursa çok daha iyi olur çok daha hayırlı olur.

#1 - 19.06.2025 18:09
Avukat rolü yapanlar işini yapsın işini, afk kalıp milleti oyalamayın. Para kazanıyorsunuz bu işten, yapmak istemiyorsanız istifa edin milleti uğraştırmayın.

#2 - 19.06.2025 21:37
Ruhsat süreci için belirlenmiş sabit bir zaman dilimi bulunmamaktadır. Sadece adli yardım raporları en az iki (2) gün içerisinde raporlanmalıdır. Bunun dışında avukatlar için hem IC hem OOC tüzel süreç sözleşmeleri için belirlenmiş bir zaman aşımı süresi şartı ve koşulu bulunmamaktadır. Tüzel kişi sözleşmesinin hazırlanması ve iletilmesi, avukat karakterinin takvimine ve rol akışına göre şekillenir. Ayrıca ooc anlamda pasifliğim ve ooc tarafta yaşadığım aksilikler nedeniyle de süreç uzayabilir. Bu durum "Dolandırıcılık" kapsamına girmez, Hakarete varan agresif tutumuna karşı ise, söyleyecek bir sözüm yok. Müsait olduğum ve uygun olduğum, en kısa sürede ruhsat için gereken raporu tarafına ileteceğim, beklemekten başka yapabileceğin aksiyon yok, istersen bir daha beni tercih etmeyebilirsin. Keyifli oyunlar, iyi forumlar.

#3 - 19.06.2025 21:38
Merhaba, şikayeti https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?board=316.0 linki üzerinden oluşturmanız daha iyi olur. Avukat oyuncuları hakkında dolandırıcılık şikayeti buradan inceleniyor.

#4 - 19.06.2025 22:16
Ruhsat süreci için belirlenmiş sabit bir zaman dilimi bulunmamaktadır. Sadece adli yardım raporları en az iki (2) gün içerisinde raporlanmalıdır. Bunun dışında avukatlar için hem IC hem OOC tüzel süreç sözleşmeleri için belirlenmiş bir zaman aşımı süresi şartı ve koşulu bulunmamaktadır. Tüzel kişi sözleşmesinin hazırlanması ve iletilmesi, avukat karakterinin takvimine ve rol akışına göre şekillenir. Ayrıca ooc anlamda pasifliğim ve ooc tarafta yaşadığım aksilikler nedeniyle de süreç uzayabilir. Bu durum "Dolandırıcılık" kapsamına girmez, Hakarete varan agresif tutumuna karşı ise, söyleyecek bir sözüm yok. Müsait olduğum ve uygun olduğum, en kısa sürede ruhsat için gereken raporu tarafına ileteceğim, beklemekten başka yapabileceğin aksiyon yok, istersen bir daha beni tercih etmeyebilirsin. Keyifli oyunlar, iyi forumlar.
İki dakika yapıcağın işi 24 saattir bekletiyorsun bir an önce tüzel kişi sözleşmesini atarsan sevinirim.

#5 - 20.06.2025 14:19
Kardeşim valla ben senin bir ceza almanı istiyorum, böyle bir savunma yok. Oyundasın, müsaitsin demekki bilerekten paraların üstüne konuyorsun atmıyorsun.

#6 - 20.06.2025 16:04

Dışarıdan bir gözlem olarak şunu belirtmek isterim:
Ruhsat süreciyle ilgili zaman dilimi belirsiz olabilir, ancak bu durum karşı tarafı belirsizlikte bırakmamalı. OOC sebeplerle gecikme yaşanabilir elbette, ancak bunu önceden haber vermek, iletişimi şeffaf tutmak, sürece dahil olan diğer kişilere saygı göstermek olur.

Ayrıca “beklemekten başka yapabileceğin aksiyon yok” gibi ifadeler, karşı tarafı küçümseyen bir dil barındırıyor ve topluluk ortamlarında yapıcı bir tutumla yaklaşmak daha sağlıklı olur. Bu tür durumlarda empati ve iletişim dili çok önemli.

Tarafların birbirine hakaret etmeden, süreci düzgünce konuşarak çözmesi RP ortamlarının kalitesini artırır bence. İyi oyunlar dilerim.

#7 - 22.06.2025 16:39
Savunma geçerli. Oyuncuların mağdur olmaması adına en kısa sürede teslim edin. @Kalenderbey