Konu: Suç İhlal Zincirleri - Benny Anderson, Matias Marziano ve Vlad Tarasov  (Okunma sayısı 181 defa)

#0 - 18.06.2025 01:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Benny Anderson, Matias Marziano ve Vlad Tarasov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @soiledove_exe @swordart

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.06.2025 - 01:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Car DM, Türkçe Terim, Fear RP ve Birlik Kural İhlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar olayı en baştan sonuna kadar anlatıyorum. Lara Zakharov karakteri Urosevic adlı birliğe giriyor. Birkaç gün kalıp birlikten çıkıyor. Bizim birliğe geliyor. Ardından biz Lara Zakharov ile arabada rollerken Matias Marziano adlı arkadaş önümü kesiyor. Bende kendi hood bölgeme gidiyorum. Orada yine durup bizi izliyorlar. Bende "Siz kimsiniz?" diyorum. Adamda bana orada küfür ediyor. Bende haliyle adamı dövüyorum ve düşürüyorum.

Arkadaşın önümüzü kestiğinin kanıtı ve kovalama sonrası bizim hoodda bana ettiği küfürün kanıtı:
Spoiler: GösterGizle

Matias Marziano'nun Türkçe Terim olarak ettiği küfürün kanıtı:

Olayın devamında arkadaşları rehin alıyoruz. Siz kimsiniz diye sorduklarında "Baban" diyerek Fear RP kuralını ihlal ediyorlar. Ayıretten arkadaşlar "lan" diyerek Türkçe Terim ihlali yapıyorlar.

Vlad Tarasov'un "Baban" adlı Türkçe Terim kullandığı ihlalin kanıtı:

Benny Anderson'un "lan" kelimesinin kullandığının "Türkçe Terim" kullandığının kanıtı:

Arkadaşların birliği yani Urosevic birliği 06.06.2025 tarihinde kuruluyor. 15 gün geçmeden birlik kural ihlali yaparak 17.06.2025 tarihinde bize agresif rol yapıyorlar. Urosevic birliğine ise Lara Zakharov'un cksı FM tarafından verilmiş. Arkadaşlar bu rolü 15 gün geçmeden Lara Zakharov'u cklamaya çalışıyorlar, saçmalıktan başka bir şey değil.  :garip: Ayıretten bizim birlikte de Selina Hoffmann karakteri rollemişti birlikten çıktı diye cklamaya çalıştık ama ck hakkını bize vermediler ama şimdi ise Lara Zakharov'a ck hakkı veriyorlar.

Birliğin 06.06.2025 tarihinde onaylandığının kanıtı:

Bize 17.06.2025 tarihinde agresif rp, illegal rol yaptıklarının kanıtı:

Bu Selina Hoffmann yüzünden de İFM discordundaki odamıza yazı yazma iznimiz kapanıyor, onunda açılmasını talep ediyorum madem.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Ekte.

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin gerekli ceza almasını ve adaletli davranılmasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 18.06.2025 20:03 Skysurge »

#1 - 18.06.2025 01:48
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 18.06.2025 15:15
sa

#3 - 18.06.2025 15:32
Sayın yetkili ekip,

Tarafıma yöneltilen “Türkçe Terim” ihlaliyle ilgili olarak bu savunmayı sunmak istiyorum.

Olay esnasında karakterim Vlad Tarasov’un bir oyuncuya “Baban” şeklinde yanıt verdiği doğrudur. Ancak bu ifade hakaret amacıyla değil, role uygun şekilde, karşı tarafın “Siz kimsiniz?” sorusuna alaycı ve karakterin psikolojik üstünlüğünü kurmaya çalışan yapısını yansıtacak bir cevap olarak kullanılmıştır.

Ayrıca “baban” kelimesi tek başına argo, küfür ya da ağır bir Türkçe terim değildir. Günlük hayatta da benzer şekilde kullanılan, hafif alaycı veya mizahi bir tabirdir. Hakaret içermediği gibi, aşağılayıcı bir niyet de taşımamaktadır.

Buna ek olarak, “baban” kelimesi, İngilizce’de yaygın olarak kullanılan “your father” ifadesinin birebir çevirisidir. Bu tür ifadeler RP dünyasında karakterin ciddiyetini ya da soğukkanlı yapısını yansıtmak amacıyla sıkça kullanılmaktadır ve doğrudan kural ihlali sayılmamalıdır.

Sonuç olarak:

“Baban” kelimesi hakaret değildir, karakterin mizacına uygun bir cevap olarak kullanılmıştır.

Türkçe terim olarak değerlendirilmesi yanlış olur çünkü hakaret ya da argo barındırmamaktadır.

Olay bağlamında IC bir söylemdir, OOC bir niyet yoktur.

Gereken değerlendirmenin bu çerçevede yapılmasını rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

#4 - 18.06.2025 15:36
Olay sırasında “lan” kelimesini kullandığım doğrudur. Bu kelimenin sunucuda yasaklı olduğunu biliyorum, ancak kesinlikle küfür ya da hakaret amacıyla söylenmemiştir. IC (rol içi) bir tepki olarak, refleksle kullanılmıştır.

Kasıtlı bir ihlal değildir. Bir daha tekrarlanmaması adına daha dikkatli olacağım.

Olayda Almanlarla doğrudan bir sıkıntı yaşanmadı. Mijat karakteri sadece Lara'nın alınmasını söyledi. Bu, düşmanlık yaratmak ya da toplu çatışma çıkarmak için değil, bireysel bir karakterin IC planı doğrultusunda alınmış bir karardı.

Yapılan eylem agresif veya sunucu kurallarına aykırı, illegal bir RP değildi. Karakterimin amacı Lara ile özel olarak konuşmaktı. Herhangi bir provoke etme, kural ezme ya da keyfi çatışma niyetim yoktur.

Saygılarımla,
Benny Anderson
« Son Düzenleme: 18.06.2025 15:42 RZHYper53 »

#5 - 18.06.2025 15:39
 ;)

#6 - 18.06.2025 17:46
Şikayet sonuçlanabilir. Arkadaşlar savunmayı yapmış, çok inandırıcı oldu.

#7 - 18.06.2025 17:49
Şahitliğimi onaylıyorum.

#8 - 21.06.2025 02:01
Şikayet kabul edildi.
Matias_Marziano karakterine Türkçe Terim ve Fear RP kural ihlalinden işlem uygulanacaktır.
Vlad_Tarasov karakterine Fear RP kural ihlalinden işlem uygulanacaktır.
Benny_Anderson karakterine Türkçe Terim ve Fear RP kural ihlalinden işlem uygulanacaktır.