Konu: IC dolandırıcılık ihlali. (meslek grubunu dolandırma)  (Okunma sayısı 147 defa)

#0 - 17.06.2025 17:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cody Taylor @sefa1071  / Jacob Rivera @eşrefbankuş3131

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.06.2025 / 16.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Taksiciyim, taksi çağırdılar ve normal şekilde taksimetremi açıp yolcuları aldım. Gri bir taksiyi bulmamı/kovalamamı istediler bende şehirde biraz dolaşıp istedikleri taksiyi buldum ve kovalamacaya başladık. Bu süreçte taksimetre işliyordu, 1200 + 800 + 400 gibi (taksiden bir çok kez inip bindikleri için toplam ss'i yok ama yaklaşık olarak $2500 + taksimetre ücreti yazdı, kovamalacayı bitirdikten sonra Market Caddesi'ne gitmek istediler oraya da götürdüm taaki ben taksimetre ücretini çokça düşürdüğüm halde (1500 dolar istedim) ödeme yapmadılar. Birisi (Cody Taylor) arkadaşımı bekle o verecek dedi arkadaşı olan Jacob Rivera'da gelince taksi ücretini ödemesi gerektiğini söylediğimde yok diyip motora atladı ve kaçtı. Ben trucker kasmayıp saatlerce taksi müşterisi bekliyorsam güzelce rolümü yapıyorsam 1 dolarda olsa 1500 dolarda olsa müşterinin benim ücretimi ödemesi gerektiğini düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Taksimetrenin sadece bir kısmının göründüğü ss
Spoiler: GösterGizle

Ödemeyi reddettikleri anlar:
Sırasıyla;

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin ve benim levelim dolandırıcılığa uygun değildir ayrıca meslek grupları da dolandırılamaz bu yüzden rolü IC olarak devam ettirmeyip buradan şikayette bulunuyorum. Bunu pm üzerinden söylememe rağmen hiç ilgilenmediler. Diyecek bir şey bulamıyorum, tüm şehri defalarca dolaştırıp 1500 dolar ödeyemeyecek kişiler taksiye binmemeli diye düşünüyorum.

#1 - 17.06.2025 23:52
@sefa1071 ve @eşrefbankuş3131 24 Saat içerisinde savunmanızı iletin.

#2 - 18.06.2025 00:45
Olay anında ben ve bir arkadaşım birlikte taksiye bindik. Bir araç kovalamacası içindeydik ve olay tamamen aksiyonun parçasıydı. Yolculuk sonunda ücret 1500$ olarak çıktı. Ben, olayın hızlı gelişmesi nedeniyle arkadaşımın ödemeyi yapacağını düşündüm ve taksiden ayrıldım. Ancak arkadaşım ödeme yapmayı reddetmiş ya da önemsememiş. Ve cebimde o miktarda para olmadığı için ödeyemeyip arkadaşın ödeyeceğini düşündüm. Benim herhangi bir şekilde kasıtlı olarak taksiciyi dolandırmak gibi bir niyetim yoktu. Aksiyonun içinde hızlı hareket etmek zorunda kaldık ve olay o sırada gelişti. Gerekirse ücret tarafımdan karşılanabilir, mağduriyetin telafisi adına bir sorumluluk alırım.

İyi roller. @Gargantua

#3 - 18.06.2025 07:46
Şikayet incelendi.

Jacob Rivera ve Cody Taylor karakterleri dolandırıcılık kural ihlalinden işlem görecekler.

K&A