Konu: [01.06.2024 İllegal kural ihlali] Bryan_Timoleon  (Okunma sayısı 95 defa)

#0 - 01.06.2025 20:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bryan_Timoleon @TheCure

Olaya dahil olan şahit karakter adı: LVCW birlik üyeleri " Sam_Townsend @LoTus0 "

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
˧ 1) GENEL İLLEGAL KURALLAR
Bir birlik kurabilmek için minimum 15 seviye olmalısınız.
Yeni açılan birliklere ilk 15 gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez.
Gerçek hayatta bulunan mafya, çete, motor kulüpleri ve geriye kalan tüm illegal yapılanmaların direkt olarak rolleri yapılamaz.
Askeri Tim veya terör örgütü gibi gerçek dışı birliklerin kurulması yasaktır.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir.
Her birlik lideri, kendi birliğinin adminidir. Birliğinde olan biten her olay birlik liderinin bilgisi dahilinde kabul edilmektedir. Birlik liderleri, oyuncuları birliklerine kabul ederken titiz davranmalıdır.
İllegal birlik üyeleri, profesyonel tetikçi, eski terör örgütü üyesi, vigilante karakterler canlandırmaları yasaktır.
İllegal birliklerin başka birlikleri-sivil grupları oyun dışı etmenlerden mix yaparak korumalarına almaları, onları desteklemeleri ve arkalarında durmaları kesinlikle yasaktır. İllegal karakter oluşturan kişiler olarak iyilik meleği olmaktan uzak durup gerçek hayatta olduğu gibi çıkarlarına bakan, sadece kendilerini düşünen karakterler yaratmalısınız. Bu kural maddesi hakkında işlem uygulama inisiyatifi FM tarafından gizli tutulmaktadır.
İllegal birlik liderlerinin mix yaparak karşılıksız veya minimum çıkar seviyesi ortaya koyularak (buna benzer girişimler kendini belli etmekte ve rahatlıkla anlaşılabilmekte) birbirleriyle taraf olmaları, gruplaşmaları kesinlikle yasaktır.
İllegal bir birlik üyesi, başka bir illegal birlik üyesini rol dahilinde polise ihbar edemez. Bununla alakalı roller yapamaz.
İllegal birlikler, savaşa girdikleri birlikleri polis sorgusu dahil olmak üzere hiçbir yerde afişe edemezler, ifşa edemezler.
İllegal birliklere ajan sokma girişimleri sadece departman tarafından PD Staff-FM onayıyla yapılabilir. Oyuncular kendi inisiyatiflerinde buna benzer rolleri sürdüremezler.
Hiçbir oyuncuya karşı utandırıcı, gerçek dışı ve tamamen OOC kimliğinizi katarak absürt roller yapılamaz.
Sivil karakterler birlik olup hiçbir birliğe karşı agresif tutum-savaş ve benzeri şeyleri sürdüremezler.
İllegal karakterler önceden başka birliğe mensup olsalar bile birliklerinden ayrıldıklarından/atıldıklarından sonra illegal birliklere karşı intikam rollerine girişemezler, hiçbir şekilde silahlı faaliyetlerde bulunamazlar.
Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.
Güvenli bölgeler ve etkinlik bölgelerinde silah ile ilgili hiçbir illegal rol yapamazsınız. İki taraf arasında illegal rol için OOC anlaşma sağlayıp maksimum brawl rolü gerçekleştirebilir.
İsim değişimi kullanan karakterler 72 saat boyunca hiçbir çatışmaya/savaşa dahil olamaz.
Birliğe yeni dahil olan kişiler bir hafta boyunca hiçbir şekilde çatışmalara katılamazlar.
Forumda gönderdiğiniz iletiler içerik türü fark etmeksizin herhangi bir birliği veya oyuncuyu hedef alıyorsa "Flaming" kapsamında cezalandırılabilirsiniz. Atılacak rol görüntülerinde karşı tarafın üzerine yaptığınız rollerde sansür uygulamanız gerekmektedir. Bu tarz post içeriklerini "Moderatöre rapor et." yöneticilere rapor edebilirsiniz. Örneğin: Karşı tarafa alay edici videolar itham etmek, video isminde karşı tarafı kışkırtıcı kelimelere yer vermek, savaş döneminde; aslında yapılmamış veya gerçek dışı rol SS'leri paylaşmak vb. şeyler yaparak "Flaming" yaptırımına maruz kalabilir, ek olarak oyun içi ceza da alabilirsiniz.
Forumda yerde vurulan üyelerin ismini sansürleyerek paylaşılması dahi Flaming kapsamında değerlendirilmektedir. Paylaşılacak görüntülerden dolayı direkt olarak oyun içi yaptırım uygulanır. Bu kuralın sürekli çiğnenmesi durumunda birlikler ağır yaptırım alabilir veya direkt kapatılabilir.
Birliklerin kendi tanıtımlarında post kasmak amacıyla Spotify linki paylaşmaları, Youtube video paylaşımları, sohbet çevirmeleri ve buna benzer davranışları sergilemeleri kesinlikle yasaktır. Birlik tanıtımı sadece birliklerin senaryosal süreçleri boyunca sergiledikleri rol karelerinin paylaşıldığı yerdir.
Sistemsel birliklerde bulunan kişilerin başka oluşum tanıtımlarında post kasmak veya metin altı mesaj göndermeleri yapmak amacıyla Spotify linki paylaşmaları, Youtube video paylaşımları, sohbet çevirmeleri ve buna benzer davranışları sergilemeleri kesinlikle yasaktır. Bu tarz içerikleri gördüğünüz taktirde "Moderatöre rapor et." kısmını kullanarak yöneticilere bildirebilirsiniz.
Arşive atılan bir birlik yalnızca bir kez geri açılabilir. İkinci kapanışta aynı birliği tekrar açamazsınız. Bu yüzden birliğinizi kapatırken iyice düşünmelisiniz.
Birlik tanıtımı onaylanmayan oyuncu grupları tanıtımları onaylanana kadar sistemsel birlik açmamalı ve illegal rol yapmamalıdır. Bu sebep yüzünden ceza alabilirsiniz.
Yeni açılan birliklerin şehre gelir gelmez illegal alanda profesyonel karakter canlandırmaları yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sam ve Bryan karakterleri arasında bir brawl rolü dönüyor rolsel olarak. Bryan karakterini yöneten kişi İllegal birlikte olduğu halde diğer bir illegali polise ihbar ediyor, ss'ler de her şey belli zaten. Sırf suçlu çıkmamak için (belki de başka bir sebebi vardı) arkadaş rol esnasında birlikten çıkıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): İhbar üzerine değilse pas geçilebilir, sorun yok.

Stay with Vice :sampanya:

#1 - 01.06.2025 22:16
Kanıtlar ile açıklama yapmama gerek kalmadı, gereken kanıtları kendiniz sunmuşsunuz zaten.
Teker teker tüm attığınız görüntülere baktım, lakin ne bir PD ihbarı atmışım, ne de yoldan geçen bir polis aracına "Yardım edin, arkadaşım Biff'i dövüyorlar." şeklinde bir söylenti geçmemiş.
Memurlara herhangi bir şekilde sığınmadım, rol olması gerektiği gibi ilerlendi, kanıtlarda gayet bariz.
Arkadaşım Biff' dövdüğünüz için, birliğinizden bir rol içerisinde ayrılıyorum, memurlara herhangi bir şekilde sığındığımın görüntüsü yok.

#2 - 01.06.2025 22:18
https://hizliresim.com/9bcldj6
Kendi attığınız kanıtta, Federico Ferrari adlı karakter, memurlara bizi gösterip "Bunlar da kavga etti." diyor.
Yani kendimin, sizi memurlara şikayet ettiğimin bir kanıtı yok lakin sizin bizi ettiğinizin var, savunmam bitti.
İyi bir gün geçirin.

#3 - 01.06.2025 22:54
Polisler birini alırken birini almıyorsa, orada "Bunlar da kavga etti" diyorum sadece. Ki orada zaten polislere agresif yaptım, gözaltına alınıp salındım o yüzden benim açımdan bir sorun yok.

Dediğim gibi ihbar yoksa şikayetlik bir durum yok polislerin sanki spawn olur gibi gelmesi, senin birlikten /q atman böyle bir algıya sebep oldu. İyi roller :sampanya:

#4 - 01.06.2025 22:56
İyi roller, geçmiş falan kontrol edilebilir ben herhangi bir mahalle suç ihbarında bulunmadım.
Teşekkürler tekrardan.

#5 - 02.06.2025 03:58
Şikayet İncelendi.

İki tarafında ortak bir anlaşma vardığı ve kanıtlarda net bir şekilde ihbara dair bir kanıt bulunmamasından dolayı.

K/A