Konu: [20.05.2025 Faust_Rabenschlag ve Gerhardt Eisenfaust] Retarted RP  (Okunma sayısı 180 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.05.2025 03:15

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @swordart Faust_Rabenschlag  @YourMomsFavorite Gerhardt Eisenfaust

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @californiadreamin Rachel Hayes @emr066 Valentino Hunter

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20/05/2025 01:22

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Alıntı
18.2 Kısaltmalar/Türkçe Chat Dili Kullanımı
Yine bu konuda tüm platformumuzdan hem kendi rollerinizde dikkat etmenizi istediğimiz hem de sunucu içerisinde görmüş olduğunuz yeni rolcüler/bu konuda hatalı rol yapanlar varsa düzeltmesini istediğimiz bir durum var.

Rol yaptığımız alan, discord / chitchat günlük konuşma dili olmamalıdır. Text Roleplay kurallarına uygun şekilde öncelikle "Türkçe/TDK" dil bilgisine bağlı kalmalı, olabildiğince kusursuz cümlelerle rolünüzü gerçekleştirmelisiniz.

"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler üç/dört kişi, araçla geliyor. Eğitim için araç dışı olan ASGH birimi, eğitimde cansız manken kullanıyor. Tüm tıp eğitimleri gibi. Senaryo üzerinde "Cansız manken" olduğu belirtilmesine ve senaryoda yazmasına rağmen, yakınlaştıklarında anlamıyorlar. Özellikle cansız manken olduğu söyleniyor. Faust Rabenschlag ve Gerhardt Eisenfaust, sözde "ceset" sanmalarına rağmen, Faust Rabenschlag telefonda rahatça konuşuyor. Hiçbir korkma belirtisi yok, kahkaha atıyor. Aynı şekilde Valentino Hunter'a anlamsız bir şekilde tokat atılıyor. Olay yerine asılsız ihbar sonrası polis geliyor, @californiadreamin Rachel Hayes ve ekibi olay yerine geliyor. Ambulansta arama gerçekleştiriliyor. Faust_Rabenschlag, aynı zamanda imla kurallarını ihlal ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://hizliresim.com/j9w7b5z

https://hizliresim.com/neghq8m

https://hizliresim.com/bey1myt

https://hizliresim.com/722f9kz

https://hizliresim.com/hthn4vl

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların kendi çaplarında eğlendikleri fazlasıyla açık. İyi niyetleri suistimal ettikleri belli. Retarted RP / Non RP'den şikayetçiyim. Kişiler eğer asılsız ihbar yapma üzerine bir rol sürdürüyorlarsa, yaptıkları rol ve asılsız ihbar sürecini mantıksız bir şekilde uyguladılar.

« Son Düzenleme: 20.05.2025 03:20 tonnyneghton »

#1 - 20.05.2025 13:12
Olay sırasında arkadaşlarımla kasaba tarafında ilerliyorduk. Yol kenarında iki sağlık personeli ve yerde “cansız manken” yazısı vardı. Biz bunu ilk gördüğümüzde, bize karşı yapılmış bir şaka olduğunu düşündüm. “Bunlar ne yapıyor?” diye kendi aramızda konuşunca, onların bize “cansız manken” rolü yaptığını sandım. Bu yüzden karakterim Faust, /me komutuyla Valentino Hunter’a hafif bir tokat emote’u attı ve “şaka mı bu?” dedi. Ne rolü baltalama ne de rahatsız etme gibi bir niyetim yoktu.

Cansız mankeni ceset sanmadım, ona göre de bir RP yapmadım. Dolayısıyla Fear RP uygulanacak bir durum da yok. Ortada ceset yoktu Faust'a göre, benim için sahne ciddiyet içermiyordu çünkü bize yönelik bir RP sandık. Üstüne üstlük, karakterim bu tarz durumlara alışık biri, ceset görmüş diye panik yapacak biri değil. Bu yüzden Fear RP iddiası tamamen geçersiz.

Zaten bu kısa etkileşimden sonra oyundan düştüm. Olayın devamına ne katıldım ne de bir fikrim var. Tekrar oyuna girdiğimde olay bitmişti, polisler ayrılıyordu.

İmla konusuna gelince: Oyundaki konuşmalarda yazım farkları olabilir. “Sıkı” kelimesini bir iki kere farklı yazmış olabilirim, bu anlamı bozan bir şey değil. Ayrıca zaten ardından doğrusunu yazmışım. Bu bir rol ortamı, Faust’un dili sürçmüş gibi okunabilir, bunu kalkıp imla hatası diye sunmak komik. Ufak yazım farklarını büyütmek, olayı gereksiz yere tırmandırma çabasından başka bir şey değil.

İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 20.05.2025 14:11 swordart »

#2 - 20.05.2025 14:10
Her rolün kendinize karşı yapılmadığını anlamanız gerekiyor. Savunmanızı okudum, niyetinizin kötü olduğunu düşünmüyorum.

Şikayet geri çekildi, konu kilitlenebilir. Sonraki yaptığınız rollerde, eylemleriniz/hareketleriniz öncesi düşünmenizi tavsiye ediyorum.

#3 - 21.05.2025 06:44
K/A