Konu: [19.05.2025 - Angelino_Locatelli] Yaralı Kural İhlali  (Okunma sayısı 254 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.05.2025 17:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Angelino Locatelli @Viesta
Olaya dahil olan şahit karakter adı: John Sierra, Victor Woods

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.05.2025 & 04:14

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Gece saat 04:00 ile 05:00 arasında Oliver Hayes’in kaçırılmasıyla ilgili bir acil durum rolü gerçekleşti. Ekip olarak, olayın yaşandığı bölgeyi tarayarak şüphelilere ulaştık. Şüpheliler, biz olay yerine ulaştığımızda hızlıca bölgeden uzaklaşmak amacıyla suya atladılar. Kaçış esnasında iki kişi su içerisinde boğularak rol gereği etkisiz hale geldi. Burada taraflar rolü “/b” bölerek kısa süreli bir duraksama yaşattı fakat tarafların rolün devam edeceği yönündeki bilgisi üzerine rol devam ettirildi.

Kaçan kişilerden birini, su içinde yaralı halde buldum. Rol gereği, kişiyi polis departmanına ait tekneye doğru çekiştirerek kurtarma aksiyonu gerçekleştirdim. Ancak bu noktadan sonra ilgili şahıs, hızlı hareket eden bir tekneden inerek koşarak kaçtı. Oysa ki rol içerisinde yaralı olarak bulunduğundan bu durum, Vice Roleplay sunucu kurallarına göre "yaralı kuralı"nın ihlali kapsamına girmektedir. Ağır yaralı olan bir karakterin koşarak kaçması, rol gerçekliğini bozmakta ve sunucu kurallarına aykırılık teşkil etmektedir.

Bu durumun değerlendirilmesini ve ihlalin göz önünde bulundurulmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Rol gerçekten çok güzel ilerliyordu fakat hiçbir şey olmamış gibi tekneden kaçmaları biraz garip geldi.

#1 - 19.05.2025 18:35
@Viesta 24 Saat içerisinde savunmanızı iletin.

#2 - 19.05.2025 20:28
Beni tekneye çıkarttı, tekneye çıktım, ondan sonra farklı bir emot vermedi arkadaş zaten, bende fırsat bilip suya atladım, yüzerek kaçtım.

#3 - 19.05.2025 20:32
Ve şunu eklemek isterim, rol'de biz Oliver_Hayes adlı karakterin telefonunu patlatıyoruz, yani hiç bir şekilde haber edemez, hatta etmeye çalıştı o sırada telefonuna ateş eder emotu veriyorum, ve telefon patlıyor, yani sinyal olsa bile sinyalin yok olması lazım, ve bu arkadaşlar doğrudan olduğumuz yere nasıl gelebiliyor? Direkt olarak o kısma bakması beni şüphelendirdi açıkcası, bunu açıklarsanız sevinirim. Yani oraya gelmeniz bile saçma sinyal falan dediniz, ama telefon zaten patlıyor, ve doğrudan aracı nasıl buluyorsunuz onuda anlamış değilim, aracın ilk hali orada değildi, daha uzak bir kasabadaydı, yapılan rol'de ooc iletişim yada esp şüphesi olduğunu düşünüyorum.

#4 - 19.05.2025 20:38
Ve şunu eklemek isterim, rol'de biz Oliver_Hayes adlı karakterin telefonunu patlatıyoruz, yani hiç bir şekilde haber edemez, hatta etmeye çalıştı o sırada telefonuna ateş eder emotu veriyorum, ve telefon patlıyor, yani sinyal olsa bile sinyalin yok olması lazım, ve bu arkadaşlar doğrudan olduğumuz yere nasıl gelebiliyor? Direkt olarak o kısma bakması beni şüphelendirdi açıkcası, bunu açıklarsanız sevinirim. Yani oraya gelmeniz bile saçma sinyal falan dediniz, ama telefon zaten patlıyor, ve doğrudan aracı nasıl buluyorsunuz onuda anlamış değilim, aracın ilk hali orada değildi, daha uzak bir kasabadaydı, yapılan rol'de ooc iletişim yada esp şüphesi olduğunu düşünüyorum.
ESP olduğumuzu düşünüyorsanız şikayet açabilirsiniz, gördüğünüz üzere oyunumda cleo veya herhangi bir modlaoder dosyası bulunmuyor ben dağ bölgesine giderken kıyılara bakmaya tercih ettim ve sizi maskeli bir şekilde gördüğüm için destek çağrısı açtım.

#5 - 19.05.2025 20:40
Sen olmasan bile yanındakilerin olma şüphesi var, rol'ün gidişatı en baştan hatalı, biz telefonu patlatıyoruz, kendimizi garantiye almak adına, yani sinyali alsanız bile telefon patlıyor, yine öyle bir şey olmaz.

#6 - 19.05.2025 21:03
Olayı en baştan anlatayım ;
Arkadaşı bir kasabaya çağırıyoruz(adını unuttum) kasabaya geliyor ve biniyoruz, bir arkadaş var yanımızda onu almamasını istiyoruz ve alıyor, benim karakterim sinirleniyor maske takıyor ve doğrudan belinden silahı çıkartıp onu korkutuyor, rol ilerliyor, telefona uzanmaya çalışıyor, bunun emotunu'da attı zaten, ben'de doğrudan telefona ateş ediyorum ve telefonu kül ediyorum, arkadaş araçtan inip kaçıyor biraz laflamadan sonra uçurumun kıyısına gidip suya atlıyor, ardından ben atlıyorum ve kıyıya çıkıyoruz, 5-10 dakika aradan sonra polisler geliyor, ama rol'de telefon patladı, yani herhangi bir sinyal alamaz. Alması saçma, yani telefon patlıyor ve siz nasıl geliyorsunuz bunu anlamıyorum, ihlal konusuna gelecek olursak, sen /dene atmadan suyun içerisinden adamı çekip alamazsın, bu fiziğe aykırı birşey, gerçek hayattaki en kuvvetli adamı getir, oda zorlanır suyun içerisinde, çekip atamazsın, realistik düşünürsek bu böyle, bunun haricinde zaten rol'un başı saçma, tekrar diyorum telefon patlıyor herhangi bir sinyal alınamaz, savunmam bu şekilde.

#7 - 19.05.2025 21:09
Merhaba.

Şikayeti inceledik.

Angelino karakteri:

Aktif rolde /b böldüğü için, tekneden yaralı bir şekilde atlayarak kaçtığı için Powergaming ve Yaralı Kural İhlali kapsamında cezalandırılacak.

K/A