Konu: Oyuncu Şikayeti - Giovanni Rizzo  (Okunma sayısı 329 defa)

#10 - 19.05.2025 17:43
öncelikle tekrar belirtmek isterim ki olayları olduğu gibi aktarıyorum herhangi bir yetkiliyi yanıltma gibi bir niyetim yok
daha önceki savunmamda belirttiğim gibi o anki olayda karakterim sivil konumdaydı ve saldırıya uğradığım için polise bilgi verdim
bu durum tamamen rp içi bir refleksle ve o anki konumumla alakalıdır

dün yani olaydan bir gün önce bu şahıslar bana sıkmıştır
bu durum ekran görüntüleriyle sabittir ve açık şekilde görülmektedir
ben de bu duruma karşılık olarak ertesi gün karakterimin yaşayabileceği bir psikolojik kırılma ya da öfke duygusuyla bir hamle yaptım
mekanlarını basmam ve silah çekmem tamamen bu olayın devamı niteliğindedir

karakterimin gelişiminde bu tarz reaksiyonlar doğaldır
yani sivil biri bir gün sonra yaşadığı saldırıdan ötürü bireysel tepki verebilir bu da rp’nin doğasında olan bir şeydir
bu durum illegal bir yapı içinde olduğum anlamına gelmez çünkü hareketim örgütlü değil bireyseldir ve tamamen kişisel tepki temellidir

şikayet sahibinin “yetkili kandırma” iddiası da bu yüzden geçersizdir
ben olayın ilk safhasında sivil olarak polise gittim çünkü o anki durumda gerçekten öyleydim
sonrasında gelişen olaylar önceki saldırının bir tepkisidir ve karakterin yaşadığı çatışmanın sonucudur

kısacası
• dün bana sıkmaları sabit
• ben de ertesi gün buna tepki verdim
• bu tepki rol içi ve bireysel bir kararla gelişti
• ne retarted rp var ne de yetkiliyi kandırma gibi bir durum

teşekkür ederim

#11 - 19.05.2025 17:52
ayrıca şikayetçi tarafın sunduğu delillerde kendi karakterlerinin IC konuşma esnasında “herife bak bir hit kaçırmadı” gibi OOC yorumlar yaptığı da açıkça görülmektedir
bu durum 18.2 kuralına aykırıdır çünkü IC alanlarda OOC yorum yapılması sunucu kurallarına göre hatalıdır
benim pm'den yaptığım serzeniş kadar bu durum da değerlendirilmeli ve tarafsız bir inceleme yapılmalıdır

#12 - 19.05.2025 18:52
Görüntüleri iyi kontrol etmeni isterim, farkedersen pm kanalından yapılan konuşma bunlar, bunları farklı bir yönde servis etmeye çalışıyorsun, doğru değil bu. Burada savunma yapmaya çalışıyoruz, her ikimiz ise. Bana kalırsa daha fazla yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Burada bu iletiyi bırakalım, yetkili şikayetini sonuçlandırsın. Bunu bekleyelim, olur mu?

#13 - 19.05.2025 19:02
Şahitliğimi onaylıyorum,  Giovanni Rizzo karakteri imla kurallarından ve rolden uzak bir şekilde gelip bize ihbarda bulundu. Bıraktığım ekte incelendiğinde 18.2 kuralının ihlal edildiği, yazım ve imla kurallarına uyulmadığı görülüyor.
https://hizliresim.com/2xzdqfe

#14 - 19.05.2025 20:16
öncelikle olayla ilgili savunmamı yaparken herhangi bir durumu farklı yansıtmak ya da manipüle etmek gibi bir niyetim olmadı
pm’den yaptığım konuşmayı zaten kendim sundum ve bunun anlık bir serzeniş olduğunu ifade ettim
karşı taraf da aynı şekilde IC olayları OOC şekilde yorumlayan ifadeler kullanmıştır
bu durumun tespiti bir manipülasyon değil tamamen görüntülere dayanan bir tespittir

biz burada birbirimizi susturmak ya da bastırmak için değil
yaşananları yetkililere net ve doğru şekilde aktarmak için bulunuyoruz
bu yüzden karşılıklı olarak saygılı bir şekilde şikayet sürecini yürütmemiz gerektiğine inanıyorum

gelelim polis memurunun şahitliğine
evet doğru söylüyor olabilir — o anki duygu yoğunluğuyla direkt gidip ihbarda bulundum
aceleci davranmış olabilirim ve bu nedenle imla kurallarına tamamen uygun bir yazı ortaya çıkmamış olabilir
ama bu durum rp kalitesini düşürme ya da trolling amaçlı bir davranış değildi
tam tersi, yaşanan tehlikeli bir olayı polise hızlı şekilde bildirme amacıyla hareket ettim

IC ortamda aniden gelişen olaylarda refleksif davranmak doğaldır
şunu net şekilde belirtmek isterim ki rolü baltalamak, trolllük yapmak ya da memurları meşgul etmek gibi bir niyetim yoktu
hatalı olduğum nokta varsa bunun da art niyet taşımadığını özellikle belirtmek istiyorum

saygılar sunuyorum incelemeniz için teşekkür ederim

#15 - 19.05.2025 20:37
Merhaba.

Şikayet tarafımızca incelenmiştir.

Giovanni Rizzo karakteri.

İllegal karakter yönetirken Polise gittiğinden dolayı İllegal Kural İhlali.
İllegal bir karakter yönetirken "sivilim" iddası üzerine Yönetimi kandırmaya çalışmak.
Genel olarak rolünün tamamında saçma bir rol çizgisi izlediğinden RetardedRP

Kapsamlarından cezalandırılacaktır.

K/A