Konu: Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 472 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.05.2025 22:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @SchoolyD  (Melissa Williams) - @zeuscom  (Charles_Murphy)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @makarov gun on my waist (Christian_Tkachyov) - @başıbozuk (Dimitri_Bytchkov) - @Bilgin (Vadim_Bezrukov)

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.05.2025 (21.39-21.58 arası)

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Fear Roleplay, Refuse Roleplay, Non RP Driving, Trolling

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İlk videoda şahsıma ait taksiyle Vadim isimli arkadaşımla Dimitri isimli arkadaşımızın çağırdığı yere giderken ViceMall'ın arkasında bu iki şahıs aniden yolumu kesip agresif roleplay yapmaya kalkıştı. Motorla yolumuzu kesene kadar zaten tahrik edip sürekli aracıma yakın bir mesafede motorunu sürüp eşkiya gibi yol kesmeye kalkıştı. Troll olduklarını düşünerek fazla uymadık, çıkartıp $500 vererek uzatmamasını istedim. Aynı arkadaşlar aradan beş dakika bile geçmeden peşime takıldı. Sonrasında Charles Murphy isimli arkadaşı da kervana katılarak dakikalardır beni trolleyen Melissa Williams'a eşlik etti. İlk birkaç dakika elimi bile sürmedim fakat sonrasında video kayıt programını başlattım. Zaten tamirhaneye gelene kadar çarptılar, baktım uslanmıyorlar hemen kayıt açtım. Daha sonrasında beni taciz etmeye, motorla pit atmaya kalkıştılar. Baktım uslanmıyorlar arkadaşlarımı arayıp evimin oraya çağırdım. Önce Christian, sonrasında Dimitri geldi. (Arkadaşlarım) Aradan birkaç dakika geçti bende yedek silahımı Christian'a verdim, üstüme de bir adet Deagle aldım. O kadar ileri gittiler ki artık sıkacaklarını düşünüyorduk ve tetikte bekliyorduk. Silah göstermemize rağmen bizi taciz etmeye devam ettiler daha sonrasında ise korkutmak amacıyla onlara ateş açtık. (Bilerek ıskaladık) sonrasında tam araçlarımıza binip gidecekken aynı kişiler geri dönüp bizi taciz etmeye, rahatsız etmeye devam etti. Burada açıkça Fear RP ihlali var. O kadar can sıkıcı davrandılar ki hangi sokağa girsek önümüze çıktılar artık. Daha sonrasında gitmeyeceklerini anlayıp korkutma amacıyla takip ettik, şans bizden yana oldu ve içlerinden birisi motordan düştü. Peşlerinden ateş açtık, Dimitri isimli arkadaşım kaçmakta olan Charles'ın peşine takıldı. Bende gittiklerinden emin olup taksime bineceğim esnada siren sesi duydum. Adamlar o kadar çok trolledi ki sinirden elim ayağım titredi. Siren sesini duyduğumda dikkat çekmemek için maskemi çıkartacaktım fakat gergin olduğum için elim ayağıma dolandı ve komutu yanlış yazdım. Bu esnada telefonda Dimitri'ye polisin geldiğini söyledim. Kendisi zaten benden uzaktaydı ve kaçtı, Chris'te aracına binip gitti. Sonrası malum, polis bana dadandı. Ve bu arkadaşlara ateş açmamıza rağmen inanmayacaksınız fakat Melissa tekrar polis peşimdeyken geri döndü. Bende o anlık sinirle kendisine ateş edip düşürdüm fakat olan silahıma oldu. Şahıslar beni trollerken yetkililere rapor attım fakat geri dönüş almadım, adamlar nereye gitsem takip etti. Altımda bulunan taksi zaten yavaş gidiyor uzaklaşabilme şansımda oldukça az. Silahımın geri verilmesini ve sicilimin silinmesini talep ediyorum. Adamlar on beş-yirmi dakikada bütün rol hevesimi kaçırdılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Burada şahıslar bir süre bizi takip edip en sonunda burnumuzun dibine kadar girdikten sonra amaçlarına ulaşıp bizi durduruyorlar.

Biz 1. videonun sonunda Sunset tarafında bulunan işyerimize role gittik, aynı kişiler ben araçtan ineceğim esnada aynamı kırdı. 2. videoyu başlatana kadar zaten aracımdan çıkan dumanlar dikkatinizi çekecektir. Videoyu başlatana kadar defalarca çarptılar veya kaza yapmamı sağladılar.

İkinci video bittikten sonra bu arkadaşlara ateş açtım, sonrasında diğer arkadaşlarımda ateş etti. Kaçtılar fakat aradan birkaç dakika bile geçmeden tekrar trollemeye geldiler. Bu sefer üç araçla kendilerini El Corona'nın sonuna kadar kovaladık ve birkaç el daha ateş ettik. Bu sefer gittiklerinden emin oldum ve video programını kapattım. Fakat aynı kişiler bana mısın demediler ve tekrar peşimize düştüler. Alta bırakacağım videoda şahıslara ikinci defa ateş açıyoruz. Charles motordan düşüyor, Melissa onu bırakıp kaçıyor. Charles'ı arkadaşım Dimitri kovalıyor, ben onları takip edip farklı bir rota kullanarak Charles'ın yolunu kesmeye çalışıyorum fakat Dimitri ve Charles ormana doğru gidiyorlar. Yolun yarısında ben aracımı almak için dönerken telefon çalıyor, diyeceğimi dedikten sonra kapatıyorum. Arkadaşlar o kadar damarıma bastılar ki maske çıkarma komutunu bile düzgün yazamadım dikkat ederseniz. Belki düzgün rol yapıp öyle etkileşime geçselerdi ben orada maskeyi çok rahat çıkartabilirdim. Sinirden doğrusunu bildiğim komutu yazamadım. Videoda göreceğiniz üzere maske vakasından sonra polis damlıyor. Ve en büyük kanıt ise burada, Melissa arkadaşını vurup vurmadığımızı bilmiyor ve buna rağmen cesaret ilacı içmiş olacak ki yanımıza hiçbir şey olmamış gibi dönüyor. Kasıtlı bir şekilde bizi kışkırtıp kendisine eğlence aradığı burada kabak gibi gün yüzüne çıkıyor yani. Canı az ve altında motoru var, bende yayan halde polisten kaçıyorum. Arkadaşa mecburen ateş açıp düşürdükten sonra bende kaçıyorum fakat polis düşürüyor. O esnada sunucu gittiği için kayıt programım otomatikmen duruyor. Tekrar oyuna girdiğimde yaralı vaziyetteydim ve polislerde silahıma el koydu. 

Ek açıklamalar(varsa): Silah ID 2190, silahımın geri verilmesini ve arkadaşların sunucudan yasaklanmalarını talep ediyorum. Genelde unban dönemlerinde bu arkadaşlar ortaya çıkıyor, levellerine bakmaksızın yasaklanmalarını ve silahımın iadesini talep ediyorum. Melissa Williams'ın ne zaman kayıt olduğuna bakın, bu adamın rol bilmeme şansı yok.

#1 - 13.05.2025 22:51
Şahitliğimi onaylıyorum. Kovalıyoruz gitmiyorlar, kovuyoruz gitmiyorlar, tehdit ediyoruz gitmiyorlar, son çare olarak ateş açıyoruz beş dakika geçmeden geri gelip toxiclemeye devam ediyorlar. Arkadaşım bedavadan silahını kaptırdı. Daha iyi bir Vice için ceza almalarını talep ediyor ve arzuluyoruz.
« Son Düzenleme: 13.05.2025 22:57 makarov gun on my waist »

#2 - 14.05.2025 02:15
Şahitliğimi onaylıyorum. Videolardaki Non-RP (tek emote ile ayna kırma rolü, motorla pit atmaya çalışmak, ön kaldıra kaldıra araca çarpmak) gibi durumlar bariz belli oluyor zaten. Ben trollediklerini anladığım an zaten Semiz'e pm atıyorum çünkü şikayetle ıvır zıvırla uğraşmayı sevmiyorum normal şartlarda. (2. videonun başında görülüyor attığım pm)

İkinci durumsa şu, @marlo ve @nwrasth üçüncü videoda görüldüğü gibi bir ihbara yönlenmiş ve çevrede başka kimse görünmüyor. Bu da ihbarı şikayet eden oyuncuların kendilerinin vermiş olabileceği ihtimalini artırıyor. Etiketlediğim PD üyeleri, eğer ihbarı kimin yaptığını belirtebilirse konuya açıklık getirmiş olur çünkü saldırgan bir rol yapıp üstüne ihbarla polisi çekmek illegal rol yapan birinin polise sığınması gibi bir ihlal oluşturur.

Dolayısıyla Non-RP, Trolling, Powergaming, İllegal olarak PD'ye sığınmak gibi birçok ihlal söz konusu bu şikayette.

#3 - 14.05.2025 21:47
Kişisel bir ihbar yok, CCTV düştü ve ona geldik.

#4 - 15.05.2025 21:09
Şikayet ettiğim şahıslar iki gündür savunma yapmadı. Aktif oyuncu olmadıkları, rol yapmaya niyetli olmadıkları anlaşılıyor. Silahımın iadesini talep ediyorum.

#5 - 17.05.2025 20:59
@SchoolyD @zeuscom 24 Saat içerisinde savunmanızı iletin.

#6 - 19.05.2025 16:55
Şikayet açılalı yaklaşık bir hafta olmuş, hala daha savunma bekliyoruz. Sonuçlanabilir.

#7 - 19.05.2025 17:51
Merhaba.

Şikayet tarafımızca incelenmiştir.

Melissa - NonRP Driving, RetartedRP kapsamında 
Chareles - RetartedRP, Türkçe Terim Bunny kapsamında 

Cezalandırılacak.

K/A
« Son Düzenleme: 20.05.2025 05:01 Dosh »