Konu: Giovanni Rizzo - Dolandırıcılık Kural İhlali  (Okunma sayısı 363 defa)

#0 - 13.05.2025 00:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Giovanni Rizzo @egementcc

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ron_Aarons @Leandres

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  12.05.2025  23.33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Giovanni Rizzo isimli karakterle İC silah ticareti için anlaştık ancak beni dolandırdı sözleşme yaptırıp imzaladık ve buna uymadı zaten yasak olan silah takasında dolandırma yapmış oldu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/gs8tnkf
https://hizliresim.com/f1nkwui

Ek açıklamalar(varsa): bugün planladığımız yaklaşık iki saatlik rol senaryosu bir oyuncunun yaptıkları yüzünden tamamen sekteye uğradı rol öncesinde arkadaşım kendisini video kaydederken açıkça dolandırıcılık yapmaması konusunda uyardı ama buna rağmen devam etti rol sonrasında durumu uzatmamak için kendisine şikayet açmadan önce parayı geri iade etmesini istedik ama hiç oralı olmadı

ayrıca siciline baktığımızda daha önceden de dolandırıcılıktan ceza aldığını gördük bu da olayın tesadüf olmadığını ve sürekli bu tarz hareketlerde bulunduğunu gösteriyor böyle oyuncular yüzünden hem emeklerimiz boşa gidiyor hem de oyun zevkimiz kaçıyor

bu yüzden mümkünse ağır bir ceza almasını hatta kalıcı olarak yasaklanmasını talep ediyorum

#1 - 13.05.2025 00:02
Kişinin anlaşmaya uymayıp kaçtığı ve tam olayın video görüntüsünü az sonra arkadaşım yorum olarak paylaşacak

#2 - 13.05.2025 00:15
Dostum öncelikle ben herhangi bir şekilde kural dışı bir şey yapmadım öyle kalıcı bir şekilde uzaklaştırma yiyebilcek bir şey yapmadım kurallarda evet dolandırıcılık yasak ama takas vaadiyle belirtilmediği için yapılabilir bir dolandırıcılık 10 levelden fazlasın 25 bin limitinide aşmadım takas vaadiyle olduğu içinde buda kurallarda belirtilmediği için herhangi bir sorun görmüyorum eğer yasaksa yazılması gerekirdi takas vaadiyle yasaktır diye yetkililer incelesin kararını versinler eğer yasaksa yazılması lazımdı senin haklı olduğunu görürlersede paranı veririm.

#3 - 13.05.2025 00:38
video linki burada. Şahitliğimi onaylıyorum ve eklemek istiyorum. Kendisinin daha önceden dolandırıcılık sebebiyle cezası bulunmakta. Ayriyeten kendisi dolandırmadan önce PM üzerinden eğer dolandırırsa yapacağının kural ihlali olduğunu da belirttim. Kendisinin caydırıcı bir ceza almasını ve böyle devam ederse yasaklanmasını istiyoruz. Bu şekilde insanların oyun zevkini baltalıyor ve rol yapmaktan ziyade şikayet açmakla meşgul ediyor.

#4 - 13.05.2025 01:10
Savunmamı zaten yaptım eğer bi sorun görüldüyse yetkili inceler ve kararını verir duruma göre paranı veririm video kaydı alman bir şeyi değiştirmiyor eğer bu bir suç değilse forumda belirtilmeli belirtilmediğinden bi sorun görmüyorum.

#5 - 13.05.2025 06:56
@egementcc 24 saat içerisinde para iadesi sağlayın.

14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Kuralları detaylı okuduktan sonra para iadesi beraberinde ticket'a dönüş sağlayalım.

#6 - 13.05.2025 17:22
İade sağlancaktır.

#7 - 15.05.2025 23:01
@egementcc iade halen saglanmadi banka hesap no :945089

#8 - 15.05.2025 23:21
iade sağlanmıştır

#9 - 16.05.2025 21:38
K/A