Konu: [21.04.2025 - Jamie_Tyzee] Agresif Rol, DM  (Okunma sayısı 163 defa)

#0 - 21.04.2025 20:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Lorienn - Jamie_Tyzee

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Erwin Weinreich, Axel Wendlinger, Karina Zhirnova ( @ftalein @maybes @SkyBu )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.04.2024 - 19:49

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

14. Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

14.2. Soygun: Soygun eylemi sunucuda herhangi bir mekandan eşya çalınma durumudur. Ev ve işyerleri soygun sistemiyle soyulabilmektedir. Bunun haricinde anlaşmalı olarak mülkler için soygun gerçekleştirilebilir. Sisteme veya Valachi'ye ait mekanlar soyulamaz. Soygun sisteminin kendisi zamana karşı olduğu için ev içerisinde eşyaları alırken rol yapmak zorunlu değildir ancak soygun öncesi ve sonrasında (soyulacak mekanı arama, polisten kaçma veya saklanma gibi kısımlar) mutlaka rol yapılmalıdır.

14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:CALIFAS birliğimizin hood bölgesinde, biz dört kişi olarak pasif ve herhangi bir tehdit oluşturmayan bir şekilde bulunurken, karşı taraftan iki oyuncu gelerek IC olarak durduk yere provoke edici roller sergilemiştir. Kendilerine herhangi bir tehdit oluşturacak, agresif veya olumsuz bir söylemde bulunmamamıza rağmen, ısrarla ortamı germeye çalışmış ve sonunda hiçbir mantıklı sebep olmadan silah çekmiştir. Bu oyuncular, sayıca dezavantajlı olmalarına rağmen, dört kişinin olduğu ve birliğimize ait olan bir bölgede, mantıksız bir şekilde agresif rol başlatıp ortamda üstünlük kurmaya çalışmıştır. Bu tür roller, hem gerçekçilikten uzak hem de olayı zorla çatışmaya sürükleyen provokatif davranışlar içeriyor. DM atmak için sebep aranıyor. Bu sebeplerle ilgili oyuncuların kurallara aykırı davranışlarının değerlendirilmesini ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/1248738163086721105/1363923405489045625/samp_21_04_2025_19_55_39.png?ex=6807cc28&is=68067aa8&hm=f0f8ce373d47fd95603272b91922a2697d5e8eab9dc933a2608edfaa83c52a38&

https://cdn.discordapp.com/attachments/1248738163086721105/1363923406189363250/samp_21_04_2025_19_56_31.png?ex=6807cc28&is=68067aa8&hm=99ab63ada69ab1c9255a331589683eea61c058421d74fdf840544847642cfb63&

https://cdn.discordapp.com/attachments/1248738163086721105/1363923405489045625/samp_21_04_2025_19_55_39.png?ex=6807cc28&is=68067aa8&hm=f0f8ce373d47fd95603272b91922a2697d5e8eab9dc933a2608edfaa83c52a38&

Ek açıklamalar(varsa): Daha adil ve sağlıklı bir rol ortamı için, her eline silah alan oyuncunun üstünlük sağlamaya çalışması; en ufak gerilimde silaha başvurma eğilimiyle sürekli olarak çatışma başlatılması, oyuncuların rol yapma isteğini zedelemekte ve sunucu içi huzuru ciddi şekilde bozar.

« Son Düzenleme: 21.04.2025 20:57 Miroglus »

#1 - 21.04.2025 22:11
 :garip:
Dostum bu şikayeti açarken ne düşündün hiç bir fikrim yok DM dediğin şeyinde ne olduğunu bilmiyorsun, Andrew isimli karaktere her karşılaştığınızda ölüm tehtidleri, dövme tehtitleri savuran birliğin R19'usun, senle normal konuşmak için oraya geliyoruz, bize agresif rol sergiliyorsun, benim agresif rol sergilediğimi söylüyorsun attığın SS'lerde senin agresif yaptığını görüyorum. Bana agresif rol sergiliyorsun, küfürler ediyorsun, üzerine birde en son karakterimin ten rengine laf atarak ırkçılık yapıyorsun, hoodunda 4 kişi var, sana bilerek uzak duruyorum Brawl rolüne girmek istemiyorum, silahı çekip sana sıksaydım bu şikayet haklı bir şikayet olurdu, silah çekmek DM değildir, o silahla seni vurmam DM kapsamındadır dostum, agresif rollerini küfürlerinin hepsini bir sonraki iletide göreceksin, iyi roller. :)

Şahitim : Andrew Jhonz @BayGameron

#2 - 21.04.2025 22:15
Role dahil olan biri olarak yorum yapmak istiyorum. Sen orada ilk küfrü bize siktir git diyerek yapıyorsun, arkadaşımızı araçtan indiriyorsun sonra. Bir anda sayınız çoğalıyor, kimseye birşey bildirmemene rağmen. Vahiy gidiyor herhalde, o da ayrı bir konu. Sayınız çoğalıyor ve arabadan indiriyorsun arkadaşı. Kendimizi savunabilmek ve oradan rahatça çıkabilmek için arkadaşım silahını gösteriyor ve bu şekilde oradan çıkabiliyoruz. Agresif rolü başlatan kişi sensin zaten. Şikâyet açmak için açmayın lütfen gözünüzü seveyim oyun senden benden yaşlı.

#3 - 21.04.2025 22:36
İlk küfürü edip agresif rol sergilediğin chat log'da ap açık şekilde gözüküyor. Bundan başka bir ileti gelmeyecektir herkese iyi forumlar ve iyi roller.

İlk küfürü edip agresif rol sergilediğin chat log'da ap açık şekilde gözüküyor.

#4 - 21.04.2025 22:36
:garip:
Dostum bu şikayeti açarken ne düşündün hiç bir fikrim yok DM dediğin şeyinde ne olduğunu bilmiyorsun, Andrew isimli karaktere her karşılaştığınızda ölüm tehtidleri, dövme tehtitleri savuran birliğin R19'usun, senle normal konuşmak için oraya geliyoruz, bize agresif rol sergiliyorsun, benim agresif rol sergilediğimi söylüyorsun attığın SS'lerde senin agresif yaptığını görüyorum. Bana agresif rol sergiliyorsun, küfürler ediyorsun, üzerine birde en son karakterimin ten rengine laf atarak ırkçılık yapıyorsun, hoodunda 4 kişi var, sana bilerek uzak duruyorum Brawl rolüne girmek istemiyorum, silahı çekip sana sıksaydım bu şikayet haklı bir şikayet olurdu, silah çekmek DM değildir, o silahla seni vurmam DM kapsamındadır dostum, agresif rollerini küfürlerinin hepsini bir sonraki iletide göreceksin, iyi roller. :)

Şahitim : Andrew Jhonz @BayGameron

Son zamanlarda agresif rol yapıp ardından "ben yapmadım, siz yaptınız" diyerek işi bilmemezliğe vurmak yeni moda oldu galiba. Kanıtlar fazlasıyla açık; Andrew isimli karaktere ne ölüm tehdidi ne de fiziksel saldırı tehdidi söz konusu. Somut hiçbir kanıt sunmadan, yalan yanlış iddialarla şikayetin yönünü değiştirmeye çalışmanız nafile. Hood'a gelip laf dalaşına giren, hesap sorar gibi yaklaşan sizsiniz. Aynı şekilde cevap alınca da silah çekip ego tatmini peşine düşen yine sizsiniz. Yanınızdaki kişi legal karakter oynayıp illegal işlerin içinde dolanıyor, gelip burada hâlâ "politika bilgisi" tartışmaya çalışıyorsunuz.. komik olmayın lütfen :D. Üstelik bu tarz DM bahanesini sadece bize değil, başkalarına da uyguladığınız yediğiniz şikayetlerden belli oluyor. Bari yaptığınızın arkasında durun da kendinizi bu kadar küçük düşürmeyin.

#5 - 21.04.2025 22:38
Oğlum siz iyi misiniz? Ben size diyorum ki rolde "Etrafımda çok dolaşıyorsunuz, sizin amacınızı bilemem" polis olabilirsin yarışçı ve polis arasındaki ilişkiyi anlatmama gerek yoktur herhalde. Söz konusu (Vahiy gidiyor herhalde, o da ayrı bir konu.) Lafına da bir şey söylemek istiyorum. OOC olarak yemek yemek için ayrılmıştık zaten ondan önce bizim mekanımızdaydınız. Yemek yedik geldik mekanımızda birisi bizi saatlerce beklemiş :D. Söz konusu (Andrew isimli karaktere her karşılaştığınızda ölüm tehtidleri, dövme tehtitleri savuran birliğin R19'usun,) Andrew'e bir kere zaten uyarımızı yaptık ""Etrafımda çok dolaşıyorsunuz, sizin amacınızı bilemem" polis olabilirsin yarışçı ve polis arasındaki ilişkiyi anlatmama gerek yoktur herhalde." konusuyla alakalı fakat arkadaşın başka rol yapacak kimseyi bulamaması mı desem bilemediğimden sürekli bizim çevremizde. Size IC'de de bunu söylediğimde yanımdaki Karina ile bağdaştırıyorsunuz konuyu. Kendi kendinize sürekli bana hakaret ediyorsunuz ve sonunda küfür ettiğimde "Siktirin gidin sokağımdan." Bize küfürü ilk sen ettin diyorsunuz. Size agresif rol sergilemediğim belli zaten laf anlatmaya çalışmamdan. İki kişi bana sürekli saçma saçma şeyler yazıyorsunuz ve tek başıma cevap vermeye çalışıyorum chate yetişemiyorum. Yanımdaki kişiye bile agresif rol yapıyordunuz orada "Karina uzaklaş sen buradan." Kendi mahallesindeki birini kendi mahallesinden kovuyorsun şaka olmalısın O:-). "üzerine birde en son karakterimin ten rengine laf atarak ırkçılık yapıyorsun" "SARI PİPİ" :D.

#6 - 21.04.2025 22:39
İlk küfürü edip agresif rol sergilediğin chat log'da ap açık şekilde gözüküyor. Bundan başka bir ileti gelmeyecektir herkese iyi forumlar ve iyi roller.

sslerde timestamp yok daha onun ne olduğunu bile bilmiyorsun ben bunu kim bilir ne zaman yazdım sana o bile belli değil sslerde ben veya benim çevremden kimse yok

#7 - 21.04.2025 22:41
Spoiler: GösterGizle

Timestamp açık bile değil sunduğun kanıtın kendine ait olan kısımlarını ss alıp atmışsın birde utanmadan :DD Sunulan kanıtlar yeterince açık. Hooda gelip "Sarı pipi, sana bu uyarı" gibi şeyler söyleyip küfür yiyince de silah çekiyorsun. "sen kimsin beni öldüreceksin" yazmış, rolde öyle bir şey geçmemiş bile. Kendi kendinize triplere girip agresif rol yaptınız. Kendi yaptığın sözde rolden bile haberiniz yok ya da anlamamazlığa mı vuruyorsunuz çözemedim :'(
« Son Düzenleme: 21.04.2025 22:43 ftalein »

#8 - 21.04.2025 22:45

#9 - 22.04.2025 00:57
https://www.upload.ee/image/17990192/samp_21_04_2025_19_50_01.png
https://www.upload.ee/image/17990198/samp_21_04_2025_19_51_56.png
https://www.upload.ee/image/17990201/samp_21_04_2025_19_55_38.png
https://www.upload.ee/image/17990205/samp_21_04_2025_19_56_31.png
https://www.upload.ee/image/17990210/samp_21_04_2025_20_05_20.png
https://www.upload.ee/image/17990213/samp_21_04_2025_20_05_23.png
https://www.upload.ee/image/17990215/samp_21_04_2025_20_05_24.png
bak bakalım ilk kim agresif yapmış sana kendine göre iki ss alıp köşene çekilmekle olmuyor o işler
sana ölüm tehditi var mı? hakaret edilmeden herhangi bir yanlış söz var mı? hakaret edeceksin sonra da siktir git denince de silah çekeceksin tamam kanka en politika bilen sensin :D
Dostum farkında mısın, silah çekmeyi hala DM sanıyorsun, bana araçtan in diyip önümü kapatan sensin, attığın ss'lerde senin küfürlerinden önce sana karşı sergilediğim bir agresif rol göremiyorum birader, sonuçlanabilir. :)