Konu: Elias_Munoz, Javier_Monteiro ve Urijah_Swanson - DM  (Okunma sayısı 227 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.04.2025 01:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Elias_Munoz @veensey , Urijah_Swanson @lukep , Javier_Monteiro @ihtimaller

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @allyredrose Leo_Marchenko, @Meirs Desmond_Cabrio, @w3rtAx2e1 Oliver_Fox, @SniperGod Ricardo_Alvarado,

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.37 / 23.45 - 17.04.25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM - Car DM
"Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak"
" Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek"

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ekip olarak tura çıkacağız, arkadaşlar bölgemize geliyor hâl ve tavırlarına bakıldığında olay çıkartmaya geldikleri aşikâr. Kendilerinde bulunan silahlara güvendikleri de arkadaşın arabanın yanında uzaklaşmamasından belli. Son ana kadar arkadaşlara herhangi bir şekilde bizim bölgemizde ve sayı çokluğuna rağmen agresif role girmiyoruz. Bölgeden uzaklaşmayarak, bizi kışkırttıkları video içerisinde tamamıyla ortada.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Böyle insanlarla uğraşmaktan fazlasıyla sıkıldık, sunucu da role ayıracağımız zamanı bu gibi insanlara harcıyoruz. Yetkililerin gerekeni yapacağına inanıyorum.

#1 - 17.04.2025 01:10
Şahitliği onaylıyorum, bu gibi olaylar rol yapma isteğimizi kaçırıyor ve zevkimizi tamamen alt üst ediyor. Gereğinin yapılacağından eminim.

#2 - 17.04.2025 01:12
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 17.04.2025 01:14
Şahitliğimi onaylıyorum, yetkililerin titizlikle karar vermesini istiyorum.

#4 - 17.04.2025 01:24
Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 17.04.2025 01:54
Öncelikle iyi günler dilerim.

Hakkımızda açılan bu şikayetle ilgili olarak, olayın gelişimini ve detaylarını elimizden geldiğince açık şekilde ifade etmek istiyoruz. Şikayetçi tarafından ortaya atılan "DM", "provokasyon" ve "saygısız iletişim" gibi ithamlar, olayın bütünlüğü göz önüne alındığında tamamen taraflı ve eksik bilgiye dayanmaktadır.

Belirtilen saat aralığında ekip arkadaşlarımızla birlikte organize bir şekilde bölgeye giriş yaptık. Buradaki amacımız, oyun içi senaryo gereği bir baskın/sorgu/suçüstü gibi rol akışına katkı sağlayacak bir durumu gerçekleştirmekti. Şikayetçi taraf, bulunduğumuz bölgenin tamamen onlara ait olduğunu varsayarak, bizim oraya gelmemizi baştan itibaren bir "tehdit" gibi algılamış ve buna karşı aşırı tepkisel bir tavır göstermiştir. Bu noktada belirtmek gerekir ki, sunucu kurallarına göre herhangi bir bölge tek taraflı olarak sahiplenilemez ve rol etkileşimine açık her yer herkesin kullanımına açıktır.

Olayın gidişatında da görüldüğü üzere, ekip olarak organize bir şekilde bölgede bulunmamıza rağmen, karşı tarafın sayıca az olması sebebiyle herhangi bir direkt saldırıya ya da agresif role girişilmemiştir. Silahların elimizde olması, sadece tedbir amaçlıdır ve karakterlerin kendi iç dinamikleri içinde son derece normaldir. Hiçbir arkadaşımız, karşı tarafı provoke edecek şekilde sözlü ya da fiziksel bir müdahalede bulunmamıştır.

Şikayetçinin "bizi kışkırttılar" ifadesi tamamen subjektiftir ve somut bir delille desteklenmemektedir. Role uygunluk açısından değerlendirdiğimizde, yapılan diyalogların ve davranışların tamamı RP sınırları içerisinde kalmıştır. Zaten taraflar arasında bir çatışma ya da ölümcül müdahale yaşanmadığı da video kanıtlarından anlaşılmaktadır. Ayrıca iddiaların aksine, arkadaşlarımızın herhangi bir küfürlü ya da aşağılayıcı bir iletişimi olmamıştır. Aksine, karşı tarafın gerilimi tırmandırmak için yaptığı pasif-agresif tavırlarına rağmen, soğukkanlı ve olayın büyümesini önleyici bir tavırla yaklaştık.

Ayrıca şikayetçinin, "sunucuda role ayıracağımız zamanı bu tip insanlara harcıyoruz" gibi ifadeleri, yapıcı olmaktan uzak, kişisel eleştiriler içeren ve tarafsızlıktan uzak ifadelerdir. Bu tür söylemler, olaydan bağımsız şekilde kişisel nefrete dayalı bir tutumu ortaya koymaktadır.

#6 - 17.04.2025 21:10
Arkadaş savunmasını yazmış, bunun haricinde her şey video da bulunuyor. Arkadaşı rol dışı veya içi ilk kez görüyorum, herhangi bir kin gütme gibi bir mevzu yoktur. Yaptıkları rol video içerisinde bulunuyor, yetkililerin videoyu izleyerek bir karara varacağına inanıyorum.

Sonuçlanabilir @Gerath @Apollon

#7 - 17.04.2025 23:31
Urijah_Swanson CR, geri kalanlar DM den cezalandırılacak.

K&A