Konu: Maskeli_57831 - Maskeli_53623 - Maskeli_57343 - DM Şikayeti  (Okunma sayısı 140 defa)

#0 - 02.04.2025 21:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_57831 - Maskeli_53623  - Maskeli_57343

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gabriel_Macedo @Akar

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.34 - 02.04.2025

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sebepsiz veyahut yeterli bir sebep olmadan ateş edip yaralıya getirildim, nedeni belirsiz veya bildiğim kadarıyla yetersiz bir neden.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/j3o0hvc.png  -  https://i.hizliresim.com/a47bt5e.png

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 02.04.2025 21:35
Selamlar, öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun.

Konuya doğrudan ve net bir şekilde gireceğim. Uzatmaya gerek yok çünkü her şey açık ve ortada.

Olaydan bir gün önce Gabriel_Macedo (BaySide R4) karakteri garajımıza gelerek, "Garajınızı sikerim, bana o adamı verin." gibi hakaret ve tehdit içeren ifadeler kullandı. Aynı zamanda birçok ihlali göz ardı etti ve bu durumun kanıtlarını ilerleyen süreçte sunacağım. Burada önemli olan nokta, birlik oyuncumun şu an aktif olmaması ve dolayısıyla olayın tek taraflı değerlendirilmemesi gerektiğidir.

Bu hakaret ve tehditlerin ardından Gabriel_Macedo karakteri garajdan kovuldu. Ertesi gün kendisiyle karşılaştığımda, geçmişte yaptığı bu hakaretler nedeniyle kendisine karşı agresif bir tavır sergiledim. Hakaretleri tekrarlamak gerekirse: "Garajınızı sikerim, o adamı bana getirin sikerim sizi." şeklinde açıkça sınırı aşan ifadeler kullandı. Doğal olarak, bu durum karşısında agresif bir tepki vermem kaçınılmazdı.

Sonrasında olay gelişti ve biz yalnızca Gabriel_Macedo karakterini sistemsel olarak yaralı duruma düşürüp kaçırmayı planlıyorduk. Ancak, aktif rol bölgesinin içinde bulunmaları nedeniyle diğer oyuncular da olayın içine dahil oldu. Burada amacımız, olayın genişlemesi ya da başkalarına zarar vermek değildi. Tek hedefimiz Gabriel_Macedo karakteriydi.

Durumu açıklığa kavuşturduğumu düşünüyorum. Adil bir değerlendirme yapılmasını temenni ediyorum.

Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

#2 - 02.04.2025 21:46
Eğer Gabriel karakteri gelip ''Garajınızı sikerim'' tavrında bir konuşma geçirdiyse ki bu durum onunla ilgili ona ateş etmenizde bir problem bende görmüyorum sadece bu durumu birlik savaşına çeviriyor oluşunuz garip çünkü bu IC tavrı sergileyen karakter R4, Legal tarafta olan bir karakter bunun için R20 ve R17'in hedef haline gelmesinden şikayetçiyim sadece ben.

#3 - 02.04.2025 21:59
Öncelikli olarak şunu söylemek isterim ki ben hiçbir zaman "O adamı verin, Garajınızı sikerim" gibi bir cümle kurmadım buna benzer bir şey söylemedim. Kaldı ki rol ortamında benim garajıma gelip silah çeken birini arıyordum ve tanıdım adama onu tanıyıp tanımadığını sordum ve olayı orada kapatıp yoluma devam ettim. Bana sıkmaları için bile bence yeterli nedenleri yokken benimle olan olaylarını tüm birliğe yansıtmaları onların suçudur.

#4 - 02.04.2025 22:02
Kendisi ile yapılan rolde bana küfrettiği ve agrasif bir tavır aldığı için karşılık olarak onun şahsına küfretmişim ki bu açık bir şekilde gözükmekte. Bu olayı hem kendisi başlatıp hemde benim ile olan kişisel sorununu birlik çapına yansıtması ve savaş çıkarmak istemesi, bir kinin veya zaten bunu önceden planladığı ve bir bahane aradığını düşündürür. Olay ile ilgili söyleyeceğim şeyler bunlar, kişisel sorunları birlik çapına yansıtamaz.

#5 - 03.04.2025 05:24
Şikayete beni de etiketlemişsin ancak silah kullandığıma veya sana hasar verdiğime dair herhangi bir kanıt göremiyorum

#6 - 03.04.2025 05:33
Kendisi ile yapılan rolde bana küfrettiği ve agrasif bir tavır aldığı için karşılık olarak onun şahsına küfretmişim ki bu açık bir şekilde gözükmekte. Bu olayı hem kendisi başlatıp hemde benim ile olan kişisel sorununu birlik çapına yansıtması ve savaş çıkarmak istemesi, bir kinin veya zaten bunu önceden planladığı ve bir bahane aradığını düşündürür. Olay ile ilgili söyleyeceğim şeyler bunlar, kişisel sorunları birlik çapına yansıtamaz.

Ağzına sağlık kardeşim.  ???
Fakat yaptığın rollerden sonra çözüm bu tarafa doğru kavuşuyor. Karşındaki bir karakter R20 & garaja gelip hakaretler savurursan tehtid edersen, bu olaylar böyle gelişir. Bu tek seferlik değil arkadaşım. Ki bilmem sen var mıydın 1-2 ay öncesine kadar. Tek bu 1 değil. 5-6 kere aynı vaka yaşanmış durumda bunu açıkca dile getirmek isterim. İyi günler dilerim, savunmam bu kadardı.

#7 - 03.04.2025 08:17
Eğer Gabriel karakteri gelip ''Garajınızı sikerim'' tavrında bir konuşma geçirdiyse ki bu durum onunla ilgili ona ateş etmenizde bir problem bende görmüyorum sadece bu durumu birlik savaşına çeviriyor oluşunuz garip çünkü bu IC tavrı sergileyen karakter R4, Legal tarafta olan bir karakter bunun için R20 ve R17'in hedef haline gelmesinden şikayetçiyim sadece ben.
Öncelikle selamlar geçmiş bayramın kutlu olsun burada sana sebepsiz yere sıkmıyorum arkadaşımın da dediği gibi, Şahısıma küfür ediliyor. birlik olayına dahi taşımıyoruz Arkadaşın Garaja hakaretler savurup R20'ye hakaretler savurup kurşun yemeniz normal değil mi? olayı açığa kavuşturalım senin de bu durumda şikayet açman garibime gitti iyi günler iyi bayramlar.

#8 - 03.04.2025 08:21
Şikayete beni de etiketlemişsin ancak silah kullandığıma veya sana hasar verdiğime dair herhangi bir kanıt göremiyorum
Orasında bende emin değilim hasar kayıtlarından doğrulanabilir ancak bende görmedim ateş ettiğini veya elinde silahı. Sadece 2 kişi üzerime silahla saldırı yaparken üzerime koşan kişi sensen sadece şüphe ettiğim için seni de ekledim yoksa kendimde 2 kişinin silah kullandığını gördüm. Ek olarak tekrar belirteyim şahit olarak eklediğim Gabriel karakterine değil Florencia karakterine ateş edilmesini sorun olarak gördüm. Gabriel e ateş etmenizde kurallar gereği bir sorun zaten yok. Sadece birlik savaşı gibi birlik üyelerine ateş edilmesi bana yanlış geldi. İyi günler.

#9 - 03.04.2025 08:37
Öncelikle selamlar geçmiş bayramın kutlu olsun burada sana sebepsiz yere sıkmıyorum arkadaşımın da dediği gibi, Şahısıma küfür ediliyor. birlik olayına dahi taşımıyoruz Arkadaşın Garaja hakaretler savurup R20'ye hakaretler savurup kurşun yemeniz normal değil mi? olayı açığa kavuşturalım senin de bu durumda şikayet açman garibime gitti iyi günler iyi bayramlar.

Yaşanan roller tam anlamıyla gerçekleştiyse bu durum sadece Gabriel karakterini ilgilendirir diye düşünüyorum ya siz sıkarsınız direkt ya da gelirsiniz söylersiniz veya biz niye sıktınız diye sorarız R4 bir karakter üzerinden karşı karşıya düşmek kurallar gereğınce de izin verilmeyen bir durum ki bende sizin ateş ettiğin noktada rolde Gabriel i haksız bulup BL bölümüyle konuşmaya geliyordum bu esnada silahların diğer birlik üyelerine direkt olarak çevrilmesini anlamlandıramadım. Ha bu olaylardan sonra IC olarak tartışma olsaydı aramızda"Siz kimsiniz de benim garajımdan birisini hedef alıyorsunuz" tarzında bir rol sergilemiş olsaydık tersinize iş yapmış olsaydık ateş etmeniz de problem olmazdı gibi ama maalesef böyle olmadı. Ekstra bir şey yoksa bende daha fazla ileti atarak konuyu uzatmayacağım, iyi forumlar.