Konu: Alistair_Hawthorne Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 417 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.04.2025 20:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Alistair_Hawthorne @egementcc

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @ultraonexe Ravy_Massrael

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.04.2025 20:28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, arkadaş ilk başta Doğu kilisesine geliyor ve aracı elegy ile savannayı takaslamaya kalkıp üstüne 25k istiyor fakat 20k ya düşürüyorum. Böyle bir durum olacağı için arkadaşımdan zaten kayıt almasını istedim ve ayrıcada kendim ss aldım. Sslerim aşağıda arkadaşı güzel dillede uyardım pm üzerinden düşük level olması ve sunucu kurallarına tam hakim olmaması sebebiyle dinlemedi. Sözleşme imzalattım ona rağmen İc anlaşmaya uymayıp araca biner gaza basar diye bir emote verdi. Kısacası takasta alacağım aracı vermedi aracımın ve paramın verilmesini talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/a07a6kc.png https://hizliresim.com/5konh3e [Ekstra olarak video kayıtı var, arkadaşım tarafından alınan, arkadaş eğerki kilisede teklif ettiğini inkar ederse videoyuda aşağıya bırakacağım.

Ek açıklamalar(varsa): Aracımın ve paramın verilmesini talep ediyorum, arkadaşı güzelce uyarmama rağmen dinlemedi en ağır cezayı almasını talep ediyorum. Karakter başvuruları zorlaştırılmalı kuralları kopyala yapıştır yapıyorlar okumadan oynuyorlar. Ayrıca 4 level olup 10 level üstünü dolandırıyorum demek ne kadar mantıklı? ve ya 4 level bir adamın gelip 27 level oyuncuyu dolandırmasının arkasındaki mantığı sorabilir miyim?

« Son Düzenleme: 01.04.2025 20:58 Baghdaderisemezsiniz »

#1 - 01.04.2025 20:52
Olaya şahitlik ediyorum.

#2 - 02.04.2025 14:46
Sayın yetkililer,
Öncelikle yapılan şikayetle ilgili açıklamalarımı sunmak istiyorum. Şikayetçi taraf, IC olarak bir ticaret gerçekleştirmek üzere benimle anlaşmaya varmıştır. Ancak takas sırasında bir sözleşme imzalattığını iddia etse de, bu sözleşmenin içeriği ve geçerliliği tartışmalıdır.

Sunucu kurallarında, “Takas süsü vererek para alıp kaçmak” veya “Birinin IC olarak kandırılması” gibi bir kural ihlali belirtilmemektedir.

Kural ihlali sayılması için, bu tür bir durumun net bir şekilde yasaklanmış olması gerekir. Aksi takdirde, bu tamamen RP'nin doğal bir parçası olarak kabul edilmelidir.

Şikayetçi taraf, OOC olarak PM üzerinden beni uyarmış ve IC olaylara OOC müdahalede bulunmuştur. Eğer bu konu tamamen IC içindeyse, PM üzerinden baskı yapmak veya yönlendirme yapmak metagaming olarak yorumlanabilir.

Son olarak, karşı tarafın “4 level bir oyuncunun 27 level birini dolandıramaması” yönündeki iddiası tamamen subjektif bir yorumdur. Sunucu kurallarında böyle bir sınırlama bulunmamaktadır.

Sonuç olarak, olay IC sınırları içinde gerçekleşmiş olup, IC anlaşmazlık olarak değerlendirilmelidir. Eğer böyle bir durumun yasak olduğu düşünülüyorsa, bunun kural metninde açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

Saygılarımla,

#3 - 02.04.2025 17:08
Attığın mesajlarda 1 tane akla ve mantığa yönelik yatan bir durum yok. OOC şikayet için uyarmamla İC olaya nasıl müdahale edilebiliyor merak işi doğrusu yaptığın ihlal burada açık ve net. Eğer varsa bir kanıtın yolla baktığımda savunmada herhangi bir kanıt yok. Ben seni uyardım dostum boş yere jail yersin, paranda gider, arabanda diye levelin düşük olduğu için. Sen anlamadın anlamamakta ısrar ettin ve gayet rahat bir tavır takınarak ; Açabilirsin kanka şikayet atarız savunmasını. Gibi saçma sapan bir cümle ile karşıma geldin açtım şikayetini ve gayet yürüttüğün mantık çok yanlış gözle görülüyor. 4 level bir oyuncunun Roleplay serverinde 27 level kişiyi çok rahat gasp edebildiğini ben hayatım boyunca duymadım. Eğer örneği var ise paylaş merak ediyorum. İC anlaşmazlık konusu bu değil evet bu tarz şeyler olacak fakat leveline ve şehire yeni gelmene aldırış etmiyorsun rolde. Cidden dolandırıcılığın ve yaptığın ihlali kabul edip üstüne İC`de mi? kalsın diyorsun?  14. 4 Sunucu kurarallarındaki DOLANDIRICILIK bölümündeki maddeleri iyice oku. Adminleri kafana göre yönlendirmeye çalışıyorsun çünki bariz şekilde yazdığın textte belli oluyor. Yaptığın ihlal sslerimde mevcut video kayıtınıda şimdi atıyorum, varsa kanıtın paylaş herhangi bir problem yok.

- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)

- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Bu 2 madde sadece senin yaptığın dolandırıcılığı çürütüyor ve kural ihlaline çeviriyor. Arkadaş ile herhangi bir pmleşmem olmadı eğer varsa kanıtı bekliyorum. Aşağıdaki videoda arkadaşın yeni açacağımız birliğin hooduna gelerek araç takalasayakmı felan demesiyle başlıyor görüldüğü üzere. Başka birşey yazmayacağım arkadaşım olaylara şahit orada görüldüğü net. Sslerim var ssler net. Video kayıtım var video kayıtı net. Dediklerimi yine yineliyorum, arkadaşın manipüle etme çabaları var, hiçbir yerde 4 level oyuncu tutupta 27 level özellikle siyahi ve doğuda rol yapan bir karakteri çok rahat bir şekilde dolandırıyor fear rp olmadan 2 kişiyiz üstüne. Silahlı mıyız?, bıçağımız mı var? kafasına göre rahat rahat takılıyor. O zaman bende gideyim Valachinin adamlarından birisini dolandırayım sonra şehirde rahat rahat gezeyim böyle bir dünya yok iyikide yok çünki durum çok saçma bir vaziyet alırdı, Subjektif bir yorum değil bunu 30 level 40 level 50 level birisinede hatta 15 level birisinede sorsanız aynı şeyi söyler durum şöyle nitelendirebilir ancak ve istisnadi olarak 15 levelsindir 20 level birisini dolandır arada fark yok 15 levelsin 15 leveli dolandır fark yok yaptığın savunma çok yanlış ve iteleyici haklı çıkmak ve haksız olduğun halde haklı göstermeye çalışmışsın çok saçma. Taleplerimi yineliyorum, takasta alacağım aracı ve paramı geri istiyorum. Video kayıtı aşağıda.

Videolu kanıt: Boyutu çok yüksek olduğu için paylaşamadım fakat ssler ile durumu özetleyebilirim. Arkadaş ile OOC iletişime geçtiğime dair  bir kanıtı varsa atsın bekliyorum. Daha fazla ileti atmayacağım savunmalar yapıldı cevaplar verildi [ŞİKAYET SONUÇLANABİLİR]

https://hizliresim.com/9i4rqm6
https://hizliresim.com/izizi04
https://hizliresim.com/82wn8b4
https://hizliresim.com/rjbmgyv

#4 - 02.04.2025 18:36
Olayla bir alakam yok ancak şahıs aynısını banada yapmaya çalıştı ben kanmadım yani böyle bişey mümkünmü bilmiyorum

#5 - 02.04.2025 19:44
Öncelikle, hakkımdaki şikayete dair açıklamalarımı sunmak istiyorum. Karşı tarafın iddialarına tek tek değinerek durumu netleştirmek isterim.

OOC Müdahale ve PM Meselesi:
Şikayetçi tarafın OOC üzerinden bana ulaşıp uyardığını söylüyor. Ancak, IC bir durumun OOC yönlendirmelerle şekillendirilmesi RP doğasına aykırıdır. Bir oyuncunun, başka bir oyuncuyu OOC olarak yönlendirmesi veya uyararak bir karara zorlaması, metagaming kapsamına girebilir. IC bir olayın kendi akışı içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dolandırıcılık İhlali Meselesi:
Sunucu kurallarında, taşınmaz mülklerin dolandırıcılığa konu edilemeyeceği açıkça belirtilmiş. Ancak, buradaki olay bir taşınmaz satışıyla alakalı değildir; bir takas anlaşmazlığıdır. IC olarak yapılan bir anlaşmanın her zaman planlandığı gibi gitmeyebileceği, RP’nin doğasında olan bir durumdur.

Level Farkı ve Mantık İddiaları:
Şikayetçi taraf, 4 level bir oyuncunun 27 level bir oyuncuyu dolandıramayacağını iddia ediyor. Ancak, karakter seviyesi oyuncunun RP yeteneğini veya karakterinin zekasını belirleyen bir faktör değildir. Oyun içindeki seviye, sadece oynanma süresiyle ilgilidir ve bunun RP içindeki ikna kabiliyetiyle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Yani bir oyuncunun yüksek seviyede olması, onun dolandırılamaz olduğu anlamına gelmez.

Fear RP ve Gasp Konusu:
Dolandırıcılık ile gasp farklı konulardır. Fear RP kavramı genellikle zorla bir şey yaptırma durumlarında gündeme gelir. Ancak burada karşı tarafın kendi iradesiyle bir anlaşmaya vardığını düşünüyorum. Eğer dolandırıcılığın Fear RP ile bir bağlantısı olduğu iddia ediliyorsa, bunun kurallarda açıkça belirtilmesi gerekir.

Kanıt Meselesi:
Karşı taraf elinde video kanıtı olduğunu söylüyor ancak paylaşmadığını belirtiyor. Eğer elimde sunduğum bir SS veya video olsaydı, şikayet edilen taraf olarak benim de iddiamı güçlendirebilirdim. Ancak, şikayetçi tarafın iddiasını doğrulayan bir kanıt paylaşılmadan, doğrudan ihlal yaptığım varsayımıyla hareket edilmesi haksız bir durum yaratır.

Sonuç olarak:

Olay IC içinde gelişmiştir ve RP’nin doğal akışı içinde değerlendirilmelidir.
Karşı tarafın OOC yönlendirmeler yapması ve bunu bir uyarı olarak sunması metagaming sınırında değerlendirilebilir.
Sunucu kurallarında geçen dolandırıcılık tanımı, yaşanan olayla birebir örtüşmemektedir.
Eğer iddialar kanıtlanacaksa, şikayetçi tarafın iddiasını destekleyen video kaydını paylaşması gerekir.

Saygılarımla.

#6 - 02.04.2025 20:06
Video kayıt linkini aşağıya bırakacağım.
« Son Düzenleme: 02.04.2025 20:35 Baghdaderisemezsiniz »

#7 - 02.04.2025 20:11
Şikayetin objektif şekilde sonuçlanmasını bekliyorum. Elinde kanıtın varsa paylaşmanı söyledim ama hâlâ sunulmuş bir video yok. Eğer bu kadar kesin konuşuyorsan, video kaydını da ekleyerek iddianı desteklemen gerekirdi. Yetkili ekip kararını versin, gereksiz tartışmaya girmeyeceğim.

#8 - 02.04.2025 20:33
Dostum, saygı çerçevesinde konuşuyorum fakat cidden zorluyorsun insanı sana ssi atıyorum kanıt at diyorsun anlamakta gerçekten problem var. Youtube`a yüklüyorum videoyu bakalım o zamanda ooc gelişti olaylar diyebilecek misin? Yaptığın savunmalar çok saçma chatgpt yazdırıp chatgpt ile savunma atıyorsun. Rol kurallarını sunucu kurallarından öğrenip konuşuyorsun burada Sunucu ağızıyla gelme. Level olayı tabiki ic yi etkliemez fakat sen ic olarak şehire yeni geldin karakterin yeni geldiğini bilmeyecek kadar salak değildir diye düşünüyorum. Kişiye bir hakaret yok karakterine itafen söylüyorum. İhlal yaptığını bir kabul ediyorsun bir etmiyorsun  ben çözemedim seni. Bir dediğin bi dediğini tutmuyo. [UYARDI] diyorsun bak dikkatini çekiyorum özellikle büyük yazdım uyardı diyorsun İC rolü katıyorsun kankam. Karara zorlaması diyorsun @Ryzxn aynı durumu banada yaptı diye savunmaya tarafsız birisi olarak yorum atıyor ekstra olarak duruma şahit olan Ravy_Massrael karakterinin sahibi arkadaşım @ultraonexe şahitliğini onaylıyor ve video kayıtının onun gözünden olması videodan alınan sslerde bunu doğruluyor attığım her sste bir ihlalin var ya imla hatası yapıp . koymuyorsun ? işareti atmıyorsun ya anlaşmaya uymuyorsun ya fear rp yapmıyorsun ya dolandırıcılık yapıyorsun mantığın ve bu oyunu oynayış amacını söyleyebilirsin çekinmene gerek yok.  OOC Yönlendirme yaptıysam ve kararına dair metagaming ihlalime dair kanıtın varsa paylaş kanıtın yoksa bence sus.
Yüklenmediğinin max 250 mb boyutunun olduğunun kanıtı: https://hizliresim.com/pnq7z6f

Videonun olduğunun kanıtı:https://hizliresim.com/54z2iis Bir saat sonra yüklendiğinde aşağıya linkini bırakacağım. Bakalım admin kandırmaya çalışmaktan ne kadar yiyeceksin? Yine diyorum varsa bir ihlalim paylaşabilirsin. Arkadaşıma böyle saçma bi dolandırıcığın olmayacağınıda yazdım ve yine söylüyorum sen birşey denedin ve kuralları okumadığın sadece troll için girdiğin bir serverde rol yaparken başarısız oldun. Kuralları düzgün okumadın çünki kopyala yapıştır yaptın. Bir saat sonra yaptığın şeyi attığımdada acaba bu kadar keskin konuşup chatgpt`ye nasıl bir savunma yazdıracaksın merak ediyorum doğrusu. Bu arkadaşın tahriğine geldiğim için Vice yönetiminden özür diliyorum admin kadrosundan`da aynı şekilde arkadaş ile artık ooc bir muhabbet kurmayacağım çünki zaten dediklerimi anlamıyor anlamamakta ısrar ediyor en doğru kararı admin ekibi verecektir. Savunmam bitmiştir kirli iletiler temizlenebilir sonuçlanabilir. Youtube linkini yüklendiğinde buraya atacağım.
« Son Düzenleme: 02.04.2025 20:39 Baghdaderisemezsiniz »

#9 - 02.04.2025 20:48
Kendi iddianı ispatlamak için bu kadar çaba sarf etmene sevindim, umarım videonun render süresi seni çok yormaz. ChatGPT mi, ben mi yazıyorum tartışmasına girmeyeceğim ama keşke sen de iddialarını desteklemek için daha az laf, daha çok kanıt sunsaydın. Benim açımdan olay net, yetkili ekibin kararını bekliyorum. Daha fazla tartışmaya girmeyeceğim, şimdiden iyi seyirler dilerim.