Konu: Luiz_Pexas & Jacques_Leveque Toplu ihlal zinciri.  (Okunma sayısı 413 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.03.2025 05:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luiz_Pexas I @Lorienn  & Jacques_Leveque I @harman

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Nina Petrov, Andy Coopeer, Eddie Herbert.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

-----------------

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.

------------------------------------------------------

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Alıntı
Non-RP → Gerçekçilikten uzak, oyunun mantığına aykırı hareketler. (Camdan çekilip alınmasına rağmen rolü reddetmesi, yaralı rolü yapmaması vb.)

Refuse-RP → Rolü kabul etmemek veya yok saymak. (Camdan çekilmesine rağmen hiç rol olmamış gibi devam etmesi.)

Powergaming → Fiziksel olarak imkansız veya mantık dışı hareketler yapmak. (Yaralı rolü yapmayıp yerde bağırması, küfür etmesi.)

Metagaming → OOC bilgiyi IC’de kullanmak. (Name-tag okuyarak maskeli karakterin ismini polise vermesi.)

İllegal Kural İhlali → İlgili karakterler illegal olmasına rağmen VCPD’ye sığınarak koruma altına girmesi ve bizi polise şikayet etmesi.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle olayın özetini geçmek gerekirse, Luiz_Pexas & Jacques_Leveque karakterleriyle geçtiğimiz saatler öncesinde saçma sapan bir rol yaşandı. Kendileri nasıl "Rol" yapacaklarını bilmiyorlar, acilen Roleplay öğrenmeleri gerekiyor. Uzatmadan konuya giriyorum.

Öncesinde, Ocean Bar'da bu iki kişiyle bir drama rolü gerçekleşti. Olayın ardından bu iki arkadaş Bloodline bölgesine gelip agresif ve kışkırtıcı roller sergilemeye devam etti. Bu esnada, birlikten bir arkadaş ile birlikte "Luiz_Pexas" karakterini emote ile camdan çekip alıyoruz. Araç park halinde, camı açık ve durumu uygun, yani /dene bile atmamıza gerek yok. Fakat, arkadaş resmen rolü reddediyor, Non-RP & Refuse-RP sergileyerek hiçbir şey olmamış gibi kontağı çalıştırıp devam ediyor.

Sonrasında olaylar sürtüşmeye dönüşüyor ve 19 saat geçtikten sonra bu iki karakteri yolda tekrar görüyoruz. Maskeyi takıp ateş açıyoruz, fakat kendileri "İllegal" bir oyuncu olmasına rağmen direkt VCPD'ye sığınıyorlar. Wow, gerçekten şaşırtıcı. Üstüne üstlük, polis çağırıp bizi şikayet ediyorlar, yani açık açık "İllegal Kural İhlali" yapıyorlar. Gayet bariz.

Bununla da bitmiyor. "Luiz_Pexas & Jacques_Leveque" karakterlerini Star Caddesi'nde tekrar görüyorum, her seferinde kaçıp güvenli bölgeye saklanıyorlar. Arkadaşlar, bu şu anlama gelmiyor: "Güvenli bölgeye girdim, artık sıkamazlar." Böyle bir şey yok. Sonrasında "Luiz_Pexas" karakterini sistemsel olarak yaralıya düşürüyorum, fakat arkadaş "Yaralı" rolünü oynamak yerine yerde bağırıp çağırıyor. Wow, gerçek bir Hulk hayranı! Sonra da küfürler savurmaya başlıyor. Powergaming & Non-RP resmen dibine kadar oynanıyor, tebrik ederim.

Gelelim "Jacques_Leveque" karakterine. Kendisi düpedüz Metagaming yaparak, Name-tag üzerinden ismimi okuyup direkt polislere söylüyor. Öncelikle, ben orada maskeliyim. Beni nasıl görüyorsun? Nereden biliyorsun? İlginç. Üstüne üstlük, olay sırasında 3-4 kere araç değiştiriyorum, ama arkadaş bir şekilde her seferinde beni tanıyıp polise adımı veriyor. Açıkçası, burada ESP şüphesi olduğunu düşünüyorum. İlerleyen süreçte Hileci/Bug Bildirimi üzerinden ayrıca bir şikayet açacağım, oraya da bakarsınız.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Non-RP & Refuse-RP (Rolü reddetme, gerçekçiliği yok sayma)

Metagaming (OOC bilgiyle IC avantaj sağlama)  & İllegal Kural İhlali (Polise sığınma, bizi şikayet etme)

Powergaming (Yaralı rolünü yapmama, mantık dışı tepkiler verme)

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz olaylar oyunun Roleplay, kalitesini ciddi şekilde düşürüyor. Gereken incelemenin yapılıp, gerekli cezaların verilmesini talep ediyorum.

#1 - 27.03.2025 15:01
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 28.03.2025 03:02
Öncelikle merhaba, brawl rolünde yaralıya düşse'de ayağa kalkıp koşturan, tekrar tekrar düşüp, düşüp saldıran arkadaş.

Power Gameing demiş ben yan koltuktayım yaptığım hiç birşey yok iki kişi aynı anda emote atıp beni camdan aşşağı almaya çalışıyorlar biraz gerçekçi düşündüğün zaman gerçek hayatta bir çocuğu bile araba camından o kadar hızlı alamazsın, kontağı çalıştırır diyorsun, arabanın motoru çalışıyor ve tek yaptığı gaza basmak.

Metagameing'e dair kendime yönelik bir kanıt vs. görmüyorum.

PowerGameing'diye şikayet ettiğin şey 3.7. Y.K.İ'dir yaralı olan adam konuşamaz diye bir mantık mı var, böyle düşünüyorsan rolplay kalitesini düşüren ben değil sensin, ben orada polisler ve Jacques'de şahit gayet güzel yaralı rolümü yapıyorum, hastaneye gidiyoruz vs, vs. Bu olaydan sonra 48 saat boyunca arabamda mermi izleri olduğuna, yaralı olduğuma dair emote'ler atıp yaralı rolümü devam ettiriyorum.

Güvenli bölgeye saklandığıma dair bir SS'de göremedim çünkü yapmadım, "olay sırasında 3-4 kere araç değiştiriyorum, ama arkadaş bir şekilde her seferinde beni tanıyıp polise adımı veriyor." gibi bir yazı görüyorum" bu durumda ya sizde ESP var, ya polis'den bir arkadaşın sana ooc bilgi veriyor, son ihtimallede admin arkadaşına bizi izletip bilgi alıyorsun. Bir insanı hileyle ESP'ile suçlayabilmen için çok net kanıtlara ihtiyacın var, benim her seferinde polise gittiğimi aracını söylediğimi nereden bildiğini söylersen bizi aydınlatmış olursun. :D

(Wow, hulk hayranı falan yazmışsın, şikayet mi açıyorsun senaryo mu yazıyorsun?)

#3 - 28.03.2025 03:10
Öncelikle merhaba, brawl rolünde yaralıya düşse'de ayağa kalkıp koşturan, tekrar tekrar düşüp, düşüp saldıran arkadaş.

Power Gameing demiş ben yan koltuktayım yaptığım hiç birşey yok iki kişi aynı anda emote atıp beni camdan aşşağı almaya çalışıyorlar biraz gerçekçi düşündüğün zaman gerçek hayatta bir çocuğu bile araba camından o kadar hızlı alamazsın, kontağı çalıştırır diyorsun, arabanın motoru çalışıyor ve tek yaptığı gaza basmak.

PowerGameing'diye şikayet ettiğin şey 3.7. Y.K.İ'dir yaralı olan adam konuşamaz diye bir mantık mı var, böyle düşünüyorsan rolplay kalitesini düşüren ben değil sensin, ben orada polisler ve Jacques'de şahit gayet güzel yaralı rolümü yapıyorum, hastaneye gidiyoruz vs, vs. Bu olaydan sonra 48 saat boyunca arabamda mermi izleri olduğuna, yaralı olduğuma dair emote'ler atıp yaralı rolümü devam ettiriyorum.

Güvenli bölgeye saklandığıma dair bir SS'de göremedim çünkü yapmadım, "olay sırasında 3-4 kere araç değiştiriyorum, ama arkadaş bir şekilde her seferinde beni tanıyıp polise adımı veriyor." gibi bir yazı görüyorum" bu durumda ya sizde ESP var, ya polis'den bir arkadaşın sana ooc bilgi veriyor, son ihtimallede admin arkadaşına bizi izletip bilgi alıyorsun. Bir insanı hileyle ESP'ile suçlayabilmen için çok net kanıtlara ihtiyacın var, benim her seferinde polise gittiğimi aracını söylediğimi nereden bildiğini söylersen bizi aydınlatmış olursun. :D

(Wow, hulk hayranı falan yazmışsın, şikayet mi açıyorsun senaryo mu yazıyorsun?)

Bu ne kanka? Bunu bebek okusa, neyce yazmış der. Düzgün bir şekilde savunmanı yapmanı istiyorum açıkcası benim, kanıtlarım ortada. Her şey barizce ortada, savunmanı yap iyi günler. ???

#4 - 28.03.2025 03:12
Şahitliğimi onaylıyorum, arkadaşlar başlı başına troller.

#5 - 28.03.2025 03:15
Kardeşim ben savunmamı sana mı yapıyorum sanıyorsun, sakin ol ayrıca dün saat 5'de atmışsın yeni uyandım yeni görüyorum savunmayı atar atmaz, cevap vermen :D

Kimsenin sana savunma yapma çabası yok savunma yönetime yapılıyor, ister beğen ister beğenme, ister oku, ister okuyama, kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum.

"Bunu bebek okusa, neyce yazmış der." ASMŞDOIQKDĞQODKQDĞOIPQK
« Son Düzenleme: 28.03.2025 03:21 Lorienn »

#6 - 28.03.2025 13:29

Merhaba, şikayetteki asıl mevzuyu anlamamışsın. Yaralı olan bir adam konuşamaz mı değil, bağırarak konuşamaz, seni orada silahla düşürmüşüz daha sistemsel baygınlık süren geçmeden polislerin sirenini duyduğun anda yerde yatarken bağırmaya başlıyorsun dostum, arkadaşınla beraber. Güvenli bölgeye kaçtığını inkar etmişsin, biz seni ve arkadaşını görüp kovalarken sürekli market caddesine girip, Malibu önünde bekleyenlerin siz olduğunu hatırlıyorum. Onu da geçtim polise sığındımızı nereden biliyorsun demişsin. Bunu tahmin etmek çok da zor değil, SS’lerden bir tanesinde olması gerekiyor. Siena Mifiri sana diyorki. “Kendinize sıktırmak için bahane arıyorsunuz.- Size kaç kere güvenli bir yerde beklemenizi söyledim.” Gibi birşey yazıyor. İkinizde sistemsel bir birliktesiniz ve polis sığınmanız bir kural ihlali. Artı olarak Micheal Prias’n ismini ikinizde bilmediğiniz halde, ben tam polisin yanından ayrılırken polise onun adını veriyorsunuz.

#7 - 28.03.2025 21:31

Merhaba, şikayetteki asıl mevzuyu anlamamışsın. Yaralı olan bir adam konuşamaz mı değil, bağırarak konuşamaz, seni orada silahla düşürmüşüz daha sistemsel baygınlık süren geçmeden polislerin sirenini duyduğun anda yerde yatarken bağırmaya başlıyorsun dostum, arkadaşınla beraber. Güvenli bölgeye kaçtığını inkar etmişsin, biz seni ve arkadaşını görüp kovalarken sürekli market caddesine girip, Malibu önünde bekleyenlerin siz olduğunu hatırlıyorum. Onu da geçtim polise sığındımızı nereden biliyorsun demişsin. Bunu tahmin etmek çok da zor değil, SS’lerden bir tanesinde olması gerekiyor. Siena Mifiri sana diyorki. “Kendinize sıktırmak için bahane arıyorsunuz.- Size kaç kere güvenli bir yerde beklemenizi söyledim.” Gibi birşey yazıyor. İkinizde sistemsel bir birliktesiniz ve polis sığınmanız bir kural ihlali. Artı olarak Micheal Prias’n ismini ikinizde bilmediğiniz halde, ben tam polisin yanından ayrılırken polise onun adını veriyorsunuz.
Siz ne drama seven çocuklar çıktınız ya, ben kimsenin adını vs vermiyorum, polise sığındığımızı nerden biliyorsun diye birşey yazmadım, söylemedim polise aracınızı bildirdiğimi vs olay olmadan bu konuşmalar geçmeden önceki olaydan bahsediyorum ve kanıtınıza "tahmin etmesi zor değil" diyorsun arkadaşın araç değiştirdiğinizi itiraf ediyor beni polisin yanında vs görmüyorsunuz vurmadan önce, ve sadece tahminle araba değiştiriyorsunuz öyle mi :D sence de garip değil mi cano, her neyse bundan başka ileti gelmeyecektir iyi roller.

#8 - 28.03.2025 22:25
@Lorienn - @harman Kişinin ismini bildiğinizin kanıtını paylaşmalısınız, o kişinin benim ismim Michael Prias olduğunu nerden biliyorsunuz?

#9 - 29.03.2025 02:36
@Lorienn - @harman Kişinin ismini bildiğinizin kanıtını paylaşmalısınız, o kişinin benim ismim Michael Prias olduğunu nerden biliyorsunuz?
Ben Micheal_Prias diye birşey demiyorum, benlik bir durum yok o konuda.