Konu: Jannes Groeneveld - GBI, Retarted RP, Gasp Kural İhlali  (Okunma sayısı 319 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.03.2025 14:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jannes Groeneveld @Hasmımyaşamaz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rosalia_Rabassa @kedikoy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.03.2025 14:00 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, iyi forumlar öncelikle. Market Caddesi’nde Jannes Groenveld karakteriyle karşılaştığımda, rol akışım sırasında ben orta parmak gösterdim. Bunun üzerine Jannes üzerime doğru yürümeye başladı. Agresif rol yapmamak adına durumu kısa sürede sonlandırıp kendi aracıma bindim. Ancak olaylar bununla bitmedi.

Yaklaşık 30 dakika sonra Commerce bölgesinde önümüzde üç kişi belirerek bizi engelledi ve düşürülmeye çalışıldık. Bu durum, sunucunuzda açıkça tanımlı olan “GBI” kuralının ihlali niteliğinde; zira gasp, bir karakterin diğerinden güç kullanarak parasını almaya çalışması olarak tanımlanıyor.

Olayın ardından, Jannes Groeneveld karakteri bana “Üç gün içinde 25.000$ getireceksin; getirmezsen ölürsün” şeklinde hakaret ve tehdit içeren ifadeler kullandı. Bu tür söylemler, sadece rol oyunu açısından değil, oyuncular arasındaki huzur ve güven ortamını zedeleyecek niteliktedir.

Ayrıca, Market Caddesi gibi listelenmiş güvenli bölgelerde, karşılıklı anlaşma olsa dahi agresif ve kışkırtıcı rollerin uygulanmaması gerektiğini biliyorum. Commerce bölgesinde yaşanan bu olay, güvenli bölgede bulunmamıza rağmen gerçekleşmiş olup, sunucunun belirlemiş olduğu kurallara aykırı bir durumdur.

Olayın detaylı incelenerek, Jannes Groeneveld karakterine gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyorum. Süreçle ilgili ek kanıtlar (ekran görüntüsü, log kayıtları vb.) de mevcuttur.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli incelemelerin yapılmasını ve ceza almalarını talep ediyorum. Amaçları rol yapmak değil. Trollemek.

« Son Düzenleme: 15.03.2025 14:50 nexary »

#1 - 15.03.2025 14:53
PD karşı sokağı ve market caddesi (malibu önü) GBİ.
OOC /do üzerinden yanlış bilgi aktarımı, şahsı /do üzerinden uyarmama rağmen karşılık olarak do üzerinden yanlış bilgi aktardığı gözüküyor.
Gasp rolü ile dolandırıcılık rollerini birbirine katılmış hali.

#2 - 15.03.2025 15:12
Öncelikle selamlar. Bu başvuruyu, Yeong Chae ile yaşanan olayın detaylarını ve benim rolümün ihlale yol açmadığını açıklığa kavuşturmak için yazıyorum. Olayın kronolojisini ve benim bakış açımı açık bir şekilde sunarak, herhangi bir kural ihlali yapmadığımı ortaya koymak istiyorum.

İlk Etkileşim (Market Caddesi)

Yeong Chae, gereksiz agresif ve kışkırtıcı bir tutum sergileyerek karakterimi tahrik etmeye çalıştı.
Buna rağmen karakterim sakin kalmış ve herhangi bir saldırgan eylemde bulunmamıştır.
Yeong Chae, aracına binerek kapıyı kilitledi ve hakaretlerine devam etti.  Ben ise olayı büyütmeden ilgilenmemeyi tercih ettim.
Takip ve Karşılaşma (Commerce - Downtown Ara Sokağı)

Aradan yaklaşık 27 dakika geçtikten sonra Commerce bölgesinde Yeong Chae’yi fark ettim ve IC bir şekilde takip ettim.
Önünü kestim ve araçtan inmesini talep ettim.
Daha önce sergilediği kışkırtıcı hareketlerin (orta parmak çekmesi gibi) nedenini sorguladım.
Karakterimin tepkisi tamamen IC geçmişe ve husumete dayalı bir karşılık olarak gelişmiştir.
Sözel atışmalar devam etti ve durum brawl aşamasına geldi.

#3 - 15.03.2025 15:12
Kavga başladı ve sistemsel olarak Yeong Chae yaralı konumuna düştü.
IC olarak karakterim, mantıklı bir şekilde arama (frisk) ve gasp eyleminde bulundu.
Ancak Yeong Chae hiçbir şekilde role uygun tepki vermedi;
Ne bir emote ne de bir RP eylemi yaptı.
Yaralı durumdan hiçbir şey olmamış gibi kalkarak aracına binip uzaklaştı.
Oyun mekaniklerine ve RP mantığına tamamen aykırı bir durum sergiledi.
Benim sergilediğim rol, tamamen organik ve IC gelişen bir süreçtir.
Yeong Chae ise hem Yki & Fear, hem de Powergaming (yaralı olduğu halde tepki vermeden kaçma) Yki ihlalini sergiledi.
Karakterlerimizin geçmişi dikkate alındığında, benim verdiğim tepki makul, tutarlı ve RP kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.
Onaylı Hood olma zorunluluğu olmaksızın gasp mümkün olduğundan, yaptığım eylem RP açısından meşrudur.
Bu olayda herhangi bir kural ihlali yapmadığımı, aksine karşı tarafın RP dışı hareket ettiğini düşünüyorum. Eğer burada bir ihlal söz konusu ise, bu ihlali gerçekleştiren kişi ben değilim, Yeong Chae'dir.

Gereken değerlendirmeyi yaparak adil bir karar verilmesini talep ediyorum.

#4 - 15.03.2025 15:14
Öncelikle selamlar. Bu başvuruyu, Yeong Chae ile yaşanan olayın detaylarını ve benim rolümün ihlale yol açmadığını açıklığa kavuşturmak için yazıyorum. Olayın kronolojisini ve benim bakış açımı açık bir şekilde sunarak, herhangi bir kural ihlali yapmadığımı ortaya koymak istiyorum.

İlk Etkileşim (Market Caddesi)

Yeong Chae, gereksiz agresif ve kışkırtıcı bir tutum sergileyerek karakterimi tahrik etmeye çalıştı.
Buna rağmen karakterim sakin kalmış ve herhangi bir saldırgan eylemde bulunmamıştır.
Yeong Chae, aracına binerek kapıyı kilitledi ve hakaretlerine devam etti.  Ben ise olayı büyütmeden ilgilenmemeyi tercih ettim.
Takip ve Karşılaşma (Commerce - Downtown Ara Sokağı)

Aradan yaklaşık 27 dakika geçtikten sonra Commerce bölgesinde Yeong Chae’yi fark ettim ve IC bir şekilde takip ettim.
Önünü kestim ve araçtan inmesini talep ettim.
Daha önce sergilediği kışkırtıcı hareketlerin (orta parmak çekmesi gibi) nedenini sorguladım.
Karakterimin tepkisi tamamen IC geçmişe ve husumete dayalı bir karşılık olarak gelişmiştir.
Sözel atışmalar devam etti ve durum brawl aşamasına geldi.

Kanıt atarsan sevinirim agresif rol yapmadım. Daha da üstüne yazı yazılmayacak savunmanı kanıtlarla süsleyerek atman daha doğru olur.
Orta parmak çekme sebebim, Yeong karakterinin kız arkadaşına saçma bir cümle kurmandan kaynaklıydı. Bana doğru geldiğinizde aracıma binip kapıları kilitledim. Rosalia karakterine "gidelim" cümlesinden başka bir şey geçmedi. Kanıt atarsan daha iyi olur senin için.

Mod kullanıyorlar aynı zamanda dört kapılı bullet yapmış arkadaşlar. Aracın içerisinde bile gözükmedi Jannes karakteri.

https://hizliresim.com/c8e97rj
« Son Düzenleme: 15.03.2025 15:18 nexary »

#5 - 15.03.2025 15:27
Alıntı
˧ 9) GASP KURALLARI
Bölge dışında kaçırdığınız bir oyuncuyu bölge içerisine getirerek gasp edemezsiniz. Bir oyuncuyu gasp etmek istiyorsanız bulunduğu bölge içerisinde yapmalısınız.
Gasp etmek istediğiniz bir oyuncuyu sadece kendi hood bölgenizde veya sistemsel olarak "Tehlikeli bölge" adı verilen bölgeler içerisinde soyabilirsiniz, kişiyi tehlikeli bölge statüsü olmayan bir bölgede soyamazsınız, yasaktır.
Gasp rolü süresi boyunca sadece nakit para gaspı yapılabilir. Gasp edilen kişinin kıyafetleri, aksesuarları, envanterindeki eşyalar dahil olmak üzere hiçbir şey gasp edilemez.
Sadece sistemin izin verdiği yerlerde rol gerçekleştirilebilir ve sadece sistemin izin verdiği miktarda gasp yapabilirsiniz.

Gasp PD önündeki sokakta gerçekleşiyor. Gasp olayına karışan oyuncalardan birisi birlik lideri.

Rolbilmez kişinin kuralları okuduğuna emin miyiz?

#6 - 15.03.2025 15:29
Alıntı
˧ 9) GASP KURALLARI
Bölge dışında kaçırdığınız bir oyuncuyu bölge içerisine getirerek gasp edemezsiniz. Bir oyuncuyu gasp etmek istiyorsanız bulunduğu bölge içerisinde yapmalısınız.
Gasp etmek istediğiniz bir oyuncuyu sadece kendi hood bölgenizde veya sistemsel olarak "Tehlikeli bölge" adı verilen bölgeler içerisinde soyabilirsiniz, kişiyi tehlikeli bölge statüsü olmayan bir bölgede soyamazsınız, yasaktır.
Gasp rolü süresi boyunca sadece nakit para gaspı yapılabilir. Gasp edilen kişinin kıyafetleri, aksesuarları, envanterindeki eşyalar dahil olmak üzere hiçbir şey gasp edilemez.
Sadece sistemin izin verdiği yerlerde rol gerçekleştirilebilir ve sadece sistemin izin verdiği miktarda gasp yapabilirsiniz.

Gasp PD önündeki sokakta gerçekleşiyor. Gasp olayına karışan oyuncalardan birisi birlik lideri.

Rolbilmez kişinin kuralları okuduğuna emin miyiz?
Pd bölgesinde seni Gasp etmiyoruz, Dowtown sokağında gasp ediyoruz, ayrıca sana karşı orada hiç bir gasp hareketinde bulunmadım.

#7 - 15.03.2025 15:31
Alıntı
Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir.

Güvenli bölge kurallarındam;--

#8 - 15.03.2025 15:38
Gasp rolüne beni dahil ediyorsunuz sonuç olarak, nexary de beni buraya tanık olarak çağırıyor, bu durumda buraya ileti yazma hakkım var. Kendi açtığınız şikayette 45 tane kendi yaptığınız ihlalin kanıtı var ve hala konuşuyorsunuz. Güvenli bölge direkt PD'nin kapısı sayılmıyor, pd ve pd çevresi sokaklar güvenli bölge dahilinde siz pdnin gördüğü sokağın cebinde (hala pd merdivenlerinden görülebilir) güvenli bölge ihlali gerçekleştirirken gasp rolünüz yasak olmasına rağmen gasp ediyorsunuz, üzerine yanımda rol yapan karaktere şikayet açıyorsunuz. 3 kişiye 2 kişi olmamıza rağmen siz kalkıp da bir kişi gösteriyorsunuz ki bu da yetkiliyi kandırmaya teşebbüse girer ki bu da yasak. Ya gerçekten rolünüzü yapın, ya da bırakın sunucuyu gidin SAMP/Vice alternatifi yerlere, oralar da sizin gibilerle dolu iyi anlaşırsınız.

Orta parmak çekildi diyorsunuz kanıtınız yok, haydi diyelim ki kanıtınız var ki kanıtınız olana kadar kabul etmiyoruz bunu. Orta parmak çekildiği için GBİ'da adama saldırmaya (araçtan zorla **yaka paça indirip** (attığınız emote)) başlıyorsunuz.  Üzerine orta parmak çektiği için adamı gasp ediyorsunuz. Şimdi bu Trolling değil de nedir? Eğer şikayet bana açılmış olsaydı bu kadar insaflı olmazdım bence şükredin. Sadece bir isim de yazmazdım, hepinize ayrı ayrı tek tek şikayet açardım siz rolbilmezler uğraşsın diye. Sonra başkalarına savunma yazdırırdınız çaresizce.

Bu arada orta parmak dediğin olay'ın kanıtı yok ama hadi bir de şöyle söyleyeyim, karakterinin sevgilisine iş atan adama orta parmak çekmez misin? Mesela yani.

#9 - 15.03.2025 15:44
Denildiği gibi birçok ihlal var oyundan soğutmaya gerek olmadığı için yazmaya bile üşendik. Yine de insaflı davranıp birkaç ihlali göz önünde bulundurarak açtık. Açığınızı aramak istemiyoruz düzgünce rol yapmak istiyoruz.