Konu: Deathmatching | 07.03.25 | 01:08  (Okunma sayısı 794 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.03.2025 19:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:    Calder_Winslow - @mastin19  |  Landry_Byrne - @YourMomsFavorite |  Vinicius_Correa - @hayatimbitmis  |  Maske_19326

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @KOTACHI @nearth @Wissas @PRADA @Merh0

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.03.25 | 01:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

5) SAVAŞ VE ÇATIŞMA KURALLARI
İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez.
Birlikteki alt rütbedeki üyelerin yaptığı ufak çaplı agresif roller yüzünden (R15 ve altı için kural geçerlidir) kartopu efekti yaratarak savaş başlatmak yasaktır.
İllegal birlikler, kendilerini alakadar etmeyen durumlar için savaş başlatamazlar. Bir grupla arası iyi olduğu için savaşa dahil olamaz, yanındaki grupları da savaşa dahil edemezler.
İllegal birlikler iyilik melekleri değildir. Büyük bir çıkarları olmadığı sürece bölgesindeki sivil grupların refahı, sistemsel birliğinde olmayan kişileri sevmesinden ötürü ve buna benzer başka sebeplerden ötürü kollama rolüne gidemezler. Ucunda büyük bir çıkar sebebi olması FM tarafına sunulmalı ve izin doğrultusunda yapılmalıdır. FM onay vermeden böyle bir role girişim yasaktır.
İllegal birliklerin koalisyon, konsorsiyum, masa veya ticaret ağı kurup birlikleri kümelemesi FM izni doğrultusunda yapılabilir. FM izin vermeden bu rollere dahi girişilemez.
İllegal birliklerin savaş başlatması için geçerli sebepleri olmalıdır. Saygısızlık, küfür, atışma, anlaşmazlık gibi maddelerden dolayı savaş başlatamazlar. Savaş başlatmaları gibi bölge anlaşmazlıkları, ticari bölgelerin delinmesi, ticaret sabotajı, iş ağında tek güç olmak gibi daha gerçekçi sebepler olmak zorundadır. Kültürel rol canlandıran konseptlerde bu kural FM izniyle genişletilebilip daraltılabilir.
İllegal birlikler geçerli sebepleri olmadan savaş başlatamayacak olsalar bile diplomasi savaşlarını her halükarda sürdürebilirler. Diplomasi savaşları bu kuralların dışında tutulmaktadır.
İllegal birlikler, savaş başlatmak için anlaşamadıkları birliklerin önünde sürekli tek başına, mini gruplar halinde veya topluluk halinde gezerek kışkırtıcı hareketler sergileyemezler. Tek kişinin yapacağı ihlal doğrultusunda birlik lideri sorumlu tutulabilir.
İllegal birlik üyeleri savaş çıkartmak için hiçbir şekilde kışkırtıcı harekete giremez, OOC kimlik tavırları sergileyemezler.
Onaylı bir birliğe savaş açmak yasaktır. Eğer savaşı başlatan taraf onaylı birlik ise bu kural geçersiz sayılır, karşılık verilebilir. Diplomasi savaşları bu kuralın dışındadır.
Savaş hakkında yapacağınız bütün şikayetler için "Oluşum Şikayeti" açabilirsiniz. FM üyeleri ile iletişime geçmek yasaktır.
Eğer gereksiz yere savaş başladığını düşünüyorsanız olağan rollere devam edip, ihlale ihlalle karşılık vermeden şikayet oluşturabilirsiniz.
Savaş dönemlerinde absürt skin değişimleri yasaktır. Maske takmaya uygun, karakterin boyuna, kilosuna ve yaşına uygun skin değişimleri yapılmalıdır. Çok yaşlı, çok genç ve karaktere uymayan skinlerle savaşa katılmak yasaktır.
Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.
Baygınlık sürenizin bitmesinden sonra 1 saat zaman aralığında brawl rolü gerçekleştirilebilir (eğer kaçırılmış-rehin alınmış durumdaysanız bu süre 3 saate çıkmaktadır. Silahlı kişilere karşı fiziksel saldırı uygulamaya çalışmak "powergaming" kuralını ihlal edecektir.
Interior gibi iç mekanlarda savaşırken tüm oyuncuların interior içerisinde rahatça hareket edebilecek konuma gelene kadar sıkmamanız gerekmektedir. Aksi taktirde bug-abuse kapsamında değerlendirilecektir.
Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz.
İllegal birlikler birbirlerinin kültürel eşyalarını gasp edemez, onlara fiziksel hasar veremezler. Gasp işlemleri sadece onaylı hood bölgenizde sistemsel para üzerinden gerçekleştirilebilir. Örneğin: Bir MC'nin yeleğini çalmak, bir mafya üyesini bulunduğu noktada yaralayıp tüm kıyafetlerini üstünden çıkarmak vb.
Savaş boyunca yapılan rollere normalinden daha fazla dikkat edilmelidir. OOC kimliklerle yapılan gerçek dışı ve saçma roller, SS'ler "İllegal Kural İhlali" gibi değerlendirilip, işlem uygulanabilir. Örneğin; bir mafya üyesinin karşısındaki düşmanı ile 15 yaşındaki çocuk gibi alay etmesi, rakip bölgede sanki hiç çatışma durumu yokmuş gibi "burası bizim" diyerek yürüyüş yapmak vb.
Savaş döneminde AFK kaldığınız yerlere dikkat etmelisiniz. Evinizi kilitleyerek, işyerinizi kilitleyerek vs. AFK kalmaya özen gösterin. Etkileşime maruz kalabileceğiniz her yerde AFK olsanız bile size karşı yapılan her türlü rol geçerli sayılır. "AFK idim" diyerek iptal edemezsiniz. Vurulduysanız, yaralı rolü süresi işlemeye başlar.
Ağır silahlar(AK-47, Shotgun vb.) ile bisiklet, motor gibi araçları süremezsiniz. Non RP kapsamında ceza alabilirsiniz.
Ağır silahları üstünüzde gözükmemesi amacıyla elinize alarak binme gibi bug-abuse hareketler kesinlikle yasaktır. Bu durumlarda silahın silinme işlemi FM inisiyatifindedir.
Savaş dönemi esnasında karakterinizin yaralanmasından veya vurulmasından OOC olarak kaçınarak NC atıp rastgele bir karakterle savaşa devam ettikten sonra tekrar eski karakterinize geri dönemezsiniz. Bu bariz bir şekilde oyun açığıdır ve ceza almanıza sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sözlü tartışma rolü sonrasında DM atılıyor, herhangi bir düşmanlık bulunmuyor. Herhangi bir silah çekme emoteside göremedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): - Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini vurmak.

« Son Düzenleme: 07.03.2025 23:35 Amen0 »

#1 - 07.03.2025 19:44
Detaylı savunma gelecek.

#2 - 07.03.2025 19:50

#3 - 07.03.2025 19:51
ek kanıt:

https://i.hizliresim.com/cj8r4d0.png

https://i.hizliresim.com/2lwd8ax.png

Beyler neyden düşmanlık çıkarttınız sıktınız kanıtlarsanız sevinirim ama iki laf dalaşına girip, bilerek karşı karakteri kavga tartışma rolüne sürükleyerek abartı bir rp yaptığınızı da düşünüyorum. Güzel bir şekilde düşmanlık nedenini belirtin de ''bu adamlar sıkar abi haklarıdır'' diyeyim kendi içimden ben.

#4 - 07.03.2025 19:59
Sahitligimi onaylıyorum.

#5 - 07.03.2025 23:23
Merhaba, olayın içersinde bulunduğum için ekleme yapacağım.

"Deathmatch atınca elinize ne geçti? Komik mi sanıyorsunuz kendinizi? İki saniyelik dramatik rol yaşattınız, peki sonuç? O gece yapılan rolü rezil ettiniz. Ayrıca, oradaki herkese sıktıysanız sebebiniz ne? Bir açıklamanız var mı yoksa tamamen saçmalamak mı amacınız? Gerçekten bu kadar sorumsuz ve saygısız mısınız?"

Hasarların kanıtını bırakıyorum;

#6 - 08.03.2025 00:09
Birliğinizin beş üyesi, dövmeli R18 üyemle bir tartışmaya giriyor, hakaretler edip aşağılamaya çalışıyor, rencide etmeyi deniyorlar. Birlik konseptimiz ve kültürümüz gereği olayı sineye çekmedik, misilleme yaptık. Beş üyeleri birden olduğu için tek tek, şu bu demek yerine ekip olarak göz önünde bulundurduk. Hoodunuz basıldı. Olay sırasında hoodda olan farklı karakterler de vurulmuş, aktif çatışma bölgesindelerdi. Fazla büyütülecek bir konu değil, olayın rolleri devam ediyor zaten. İki tarafla da IC yollar üzerinden her türlü devam edebiliriz, sorun değil.

Alıntı
"Deathmatch atınca elinize ne geçti? Komik mi sanıyorsunuz kendinizi? İki saniyelik dramatik rol yaşattınız, peki sonuç? O gece yapılan rolü rezil ettiniz. Ayrıca, oradaki herkese sıktıysanız sebebiniz ne? Bir açıklamanız var mı yoksa tamamen saçmalamak mı amacınız? Gerçekten bu kadar sorumsuz ve saygısız mısınız?"
Deathmatch atmıyoruz. Kendimizi komik de sanmıyoruz. Komik olmak gibi bir niyetimiz olsa aranızdan bir iki kişiyi kaçırıp daha da komik bir hale getirirdik durumu. Aranızdaki rolden haberimiz yok bizi çok da ilgilendirmiyor şuan. Rastgele şekilde bastığımız bölgede çıktınız. Garajı tarayın dedim ve tarandı, bölgedeki herkesin vurulma sebebi bu. Saygıda kusur ettiğimizi düşünmüyorum. Olayı saygıya bağlayan durum neydi onu da tam çözemedim.
« Son Düzenleme: 08.03.2025 00:46 gokturk »

#7 - 08.03.2025 00:19
Birliğinizin beş üyesi, dövmeli R18 üyemle bir tartışmaya giriyor, hakaretler edip aşağılamaya çalışıyor, rencide etmeyi deniyorlar. Birlik konseptimiz ve kültürümüz gereği olayı sineye çekmedik, misilleme yaptık. Beş üyeleri birden olduğu için tek tek, şu bu demek yerine ekip olarak göz önünde bulundurduk. Hoodunuz basıldı. Olay sırasında hoodda olan farklı karakterler de vurulmuş, aktif çatışma bölgesindelerdi. Fazla büyütülecek bir konu değil, olayın rolleri devam ediyor zaten. İki tarafla da IC yollar üzerinden her türlü devam edebiliriz, sorun değil.

Alıntı
Deathmatch atmıyoruz. Kendimizi komik de sanmıyoruz. Komik olmak gibi bir niyetimiz olsa aranızdan bir iki kişiyi kaçırıp daha da komik bir hale getirirdik durumu. Aranızdaki rolden haberimiz yok bizi çok da ilgilendirmiyor şuan. Rastgele şekilde bastığımız bölgede çıktınız. Garajı tarayın dedim ve tarandı, bölgedeki herkesin vurulma sebebi bu. Saygıda kusur ettiğimizi düşünmüyorum. Olayı saygıya bağlayan durum neydi onu da tam çözemedim.

Sslerin sahibi için söylüyorum;
İlettiğin sslerde bile ihlal var Fear Rp yapman gereken yerde üstün konuşuyorsun, ayrıca seni orada ezmeye çalışan vesaire herhangi birisi olmadı. Attığın sslerde sıkman için herhangi bir sebep göremedim sana bıçak çeken yok, tehdit eden yok. Kendi kafanızca silah alıp sıkıyorsunuz bunuda ROL diye paylaşıyorsunuz. İnsanların yaptıkları rolleri baltalamak dışında herhangi bir şey yok ortada. Aktif çatışma ortamı demişsin önüne gelen herkese sıktınız, zevk kaçırmaktan hoşnut kaldığınız için.

- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak.

- İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez.

Görmediysen tekrar ileteyim.

Herhangi bir emote bile kullanmadınız durduk yere gelip sıktınız.

(Birlik konseptimiz ve kültürümüz gereği olayı sineye çekmedik, misilleme yaptık.)
Bende birlik açayım terörizm rolleri sergileyeyim hergün bir polis vurayım DM şikayeti geldiğinde de KONSEPT GEREĞİ diyip savunmaya ekleyeyim.
« Son Düzenleme: 08.03.2025 00:24 Amen0 »

#8 - 08.03.2025 00:42

Alıntı

Öncelikle sana aktif çatışma bölgesinin mantığını açıklayayım, çatışma olmayan bölgeye gidip çatışma başlatınca çatışma olmayan bölgede normal olarak insanları tek tek seçebilecek düzeydeyken direkt ateş açarak aktif çatışma bölgesi demen doğru değil. Gerçek manada aktif çatışma bölgesinden birine ateş açıyorsan X kişisi bölgede yoktur bölgede çatışma vardır ve X kişisi bölgeye gelir şüpheli gördüğün için ateş edersin sen adam seçebilecek düzeydeyken seçmeyip garaj da bulunan bizim birliğimiz dahil dört birliğe ayrı ateş açtın.

İkinci olarak rol konsepti gereği gibi bir savunma benim gözümde içi dolu değil. Madem öyle karakterim hikayesi ve yaşantısı gereği agresif olduğu için ona küfür edip fahişe diyen bir karaktere hemen ateş açsın öldürmeyi hedeflesin. Bu tür rollerde brawl sergilemeniz daha doğru olur. Ben mafyayım asarım keserim demeniz de doğru değil.

İnsanları bilerek agresif role sürükleyerek atışalım şununla da bana sinirlensin IC de laf yapsın sonra ateş ederiz düşüncesi içerisinde role girdiğinizi düşünüyorum.

SS'lerde sadece senin karakterine bile direkt olarak belirtilen bir küfür göremedim hala sıkma nedenini merak içinde bekliyorum dostum.

#9 - 08.03.2025 01:13
Alıntı
Sslerin sahibi için söylüyorum;
İlettiğin sslerde bile ihlal var Fear Rp yapman gereken yerde üstün konuşuyorsun, ayrıca seni orada ezmeye çalışan vesaire herhangi birisi olmadı. Attığın sslerde sıkman için herhangi bir sebep göremedim sana bıçak çeken yok, tehdit eden yok. Kendi kafanızca silah alıp sıkıyorsunuz bunuda ROL diye paylaşıyorsunuz. İnsanların yaptıkları rolleri baltalamak dışında herhangi bir şey yok ortada. Aktif çatışma ortamı demişsin önüne gelen herkese sıktınız, zevk kaçırmaktan hoşnut kaldığınız için.

- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak.

- İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez.

Görmediysen tekrar ileteyim.

Herhangi bir emote bile kullanmadınız durduk yere gelip sıktınız.

(Birlik konseptimiz ve kültürümüz gereği olayı sineye çekmedik, misilleme yaptık.)
Bende birlik açayım terörizm rolleri sergileyeyim hergün bir polis vurayım DM şikayeti geldiğinde de KONSEPT GEREĞİ diyip savunmaya ekleyeyim.
İlk olayın sonucunda karakter zaten iyi geceler diyip çekiliyor, daha ne tarz bir rol yapması gerekiyor anlamadım. Diz çöküp beni affedin diye hüngür hüngür ağlamasını mı bekliyorsunuz? Önümüze gelen değil bölgede olan herkese sıktık, adı üstünde bölgeye baskın yapıldı. Kimin hangi birlikten olduğunu tek tek forumlara bakarak incelemedik. Her birliğin kendi hiyerarşisi ve yönetim şekli farklı. Dövmeli bir üyeme ezik/engelli tarzı kelimeler edilirse misilleme yaptırıp bölgeyi bastırırım.

Ateş etmeye başladıklarında da emote vermişler, bana gelen görüntüler bu şekilde.

Alıntı
Öncelikle sana aktif çatışma bölgesinin mantığını açıklayayım, çatışma olmayan bölgeye gidip çatışma başlatınca çatışma olmayan bölgede normal olarak insanları tek tek seçebilecek düzeydeyken direkt ateş açarak aktif çatışma bölgesi demen doğru değil. Gerçek manada aktif çatışma bölgesinden birine ateş açıyorsan X kişisi bölgede yoktur bölgede çatışma vardır ve X kişisi bölgeye gelir şüpheli gördüğün için ateş edersin sen adam seçebilecek düzeydeyken seçmeyip garaj da bulunan bizim birliğimiz dahil dört birliğe ayrı ateş açtın.
Açıklama için teşekkürler. Bölge önünden bir kere geçiliyor ve hedefte olan karakterlerden bir yada bir kaçı bölgenin giriş bölümünde görülüyor. Ardından ikinci geçişte içeri giriliyor ve ateş açılıyor. Bölge beklenildiğinden kalabalık çıkıyor ve hedefte olan karakter de dahil olmak üzere herkes koşturmaya başlayınca ortalık iyice karışıyor. Koşturan herkes tehdit unsuru algılanıyor ve onlara da ateş açılıyor. Bölgede dört birlik olması hangi kısımda devreye giriyor anlamadım. Forumdan tek tek birlik listenizi ezberleyip bölge baskınında ayıklaya ayıklaya sadece Bayside üyelerini vursak daha mı hoşnut olacaktınız?

Alıntı
İkinci olarak rol konsepti gereği gibi bir savunma benim gözümde içi dolu değil. Madem öyle karakterim hikayesi ve yaşantısı gereği agresif olduğu için ona küfür edip fahişe diyen bir karaktere hemen ateş açsın öldürmeyi hedeflesin. Bu tür rollerde brawl sergilemeniz daha doğru olur. Ben mafyayım asarım keserim demeniz de doğru değil.
Benim gözümde içi dolu, aynı konsept ayrı ayrı dönemlerde toplam üç buçuk yıl gibi bir süredir oynanıyor bu sunucuda. Daha öncesinde de böyle olaylara bu şekilde karşılık verilmiş. Brawl önerisi için teşekkürler bir dahakine onu da deneyebiliriz.

Alıntı
İnsanları bilerek agresif role sürükleyerek atışalım şununla da bana sinirlensin IC de laf yapsın sonra ateş ederiz düşüncesi içerisinde role girdiğinizi düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsun, birliği arşivden çıkardığımızdan beri, çok sefer savaşlara dahil olma fırsatımız olsa da iki kere silahlı rollerde bulunduk. Savaş yanlısı değiliz. Bunda da öncekinde de hamlemizi buna benzer şekilde yapıp masaya oturduk. Karşılık gelmediği sürece kimseyi ezelim, ateş edelim, hadi savaşalım kafasında takılmıyoruz. Yapılan saygısızlığa bu şekilde cevap verip karşılıklı görüşmelere geçiyoruz şuan sizinle de yaptığımız gibi.

Alıntı
SS'lerde sadece senin karakterine bile direkt olarak belirtilen bir küfür göremedim hala sıkma nedenini merak içinde bekliyorum dostum.
Sıkma sebebimiz bir önceki iletide de göründüğü gibi, bir daha inceleyebilirsin. Rütbeli üyeme edilen hakaretler ve aşağılamalara karşılık olarak bölge baskını yapıldı, farklı bir sebebi yok.