Konu: Yetersiz Oyuncu Profili  (Okunma sayısı 306 defa)

#0 - 07.03.2025 00:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maxvell_Crue | Sargis_Kakhuri

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.45-00.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 1) Adamlar belediyede olduğunu iddia ediyor, belediyede değiller.
2) IC chati OOC olarak kullanıyorlar.
3) CR atıyorlar.
4) Rol baltalıyorlar.
5) Fear Rp yapmıyorlar.
6) Yaralı Kural ihlalı.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Açıklanacak bir durum yok, adamlar troll belli zaten, belediyede olmamasına rağmen hooda geliyor, tezgahı kaldır gibisinden konuşur. Sonra araçla tekrar gelip çarpıyorlar, rol baltalıyorlar. Oyundan soğutucu tipler. Yetersiz Oyuncu Profilinden banlanmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Böyle tipler insanların rol zevkini bozuyor, adam ic chati ooc gibi kullanıyor, bu durum böyle olmaz gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

#1 - 07.03.2025 01:52
@emresahin1905 - @prophet Savunmanızı iletiniz.

#2 - 07.03.2025 03:32
Bu şikayet, DM kural ihlali nedeniyle açtığım şikayete karşılık olarak açılmış ve belediye muhabbetinin detaylarını açtığım şikayetten inceleyebilirsiniz. Konunun bütünlüğü açısından, ilgili şikayetin de incelenmesi önemli. Linkini aşağıya bırakıyorum:

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=169505.0

Yine de burada da açıklamak istiyorum. Daha önce de aynı noktada birçok kez sosisli yiyerek rol yaptığımız için, arkadaşım ile birlikte onlara ufak bir şaka yapmak istedik ve araçtan indik. Ortamın havasına uygun olarak 'Tezgahı kapatın, belediye beni gönderdi.' şeklinde bir cümle kullandım. Amacımız tamamen eğlenceli ve etkileşimli bir rol yapmaktı. Ancak, buna karşılık olarak rol akışı olmadan doğrudan emote vererek saldırmayı tercih ettiler.

Bu nedenle, lütfen her iki şikayeti de birlikte değerlendirerek olaya bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşın. Teşekkür ederim.

#3 - 07.03.2025 13:03
Bu şikayet, DM kural ihlali nedeniyle açtığım şikayete karşılık olarak açılmış ve belediye muhabbetinin detaylarını açtığım şikayetten inceleyebilirsiniz. Konunun bütünlüğü açısından, ilgili şikayetin de incelenmesi önemli. Linkini aşağıya bırakıyorum:

Yine de burada da açıklamak istiyorum. Daha önce de aynı noktada birçok kez sosisli yiyerek rol yaptığımız için, arkadaşım ile birlikte onlara ufak bir şaka yapmak istedik ve araçtan indik. Ortamın havasına uygun olarak 'Tezgahı kapatın, belediye beni gönderdi.' şeklinde bir cümle kullandım. Amacımız tamamen eğlenceli ve etkileşimli bir rol yapmaktı. Ancak, buna karşılık olarak rol akışı olmadan doğrudan emote vererek saldırmayı tercih ettiler.

Bu nedenle, lütfen her iki şikayeti de birlikte değerlendirerek olaya bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşın. Teşekkür ederim.

Bu arkadaşlar tarikatlaşmış, birlikleri trollüyorlar. Ayrı şekilde yönetimi kandırmaktanda ceza almalarını istiyorum, vurulunca güvenli bölgeye girip, polislere anlatıyorlar durumu.

#4 - 07.03.2025 13:04
Bizle yaptıkları rolün baştan sona videosu duruyor, istenirse yollayabilirim.

#5 - 07.03.2025 13:11

Hepsini vurduk, fakat arkadaşlar tanrı roleplayi yapıyor. Araç sürmeleri, gittiği her yerde dayak yemeleri vesaire
Yaralı olduklarına dahil kanıt;.

Bu arkadaşlar tarikatlaşmış, birlikleri trollüyorlar. Ayrı şekilde yönetimi kandırmaktanda ceza almalarını istiyorum, vurulunca güvenli bölgeye girip, polislere anlatıyorlar durumu. Ayrıca, sivil karakterlerle böyle rollere girmeleri ne kadar etik bir şey?

« Son Düzenleme: 07.03.2025 13:22 youngshiesty »

#6 - 07.03.2025 17:06
Öncelikle merhaba savunmamı hemen yapacağım. Dilediğiniz kadar onaaylı hood olunuz. Tezgahın dibine gelen adamı sorgusuz suhalsiz bayıltamazsınız. Rolsüz hiçbir şeysiz durup dururken adamı bayıltıp kendi aranızda dalga geçiyorsunuz. Ben şahısları ezerken ceza yememek adına emotemi verdim. Zencinin üzerine aracı kırar gibi gibi. Tekrarladım her seferinde. Mark adlı oyuncu IC chati OOC kullanmış o benim sorunum değil.

#7 - 07.03.2025 17:10
Paylaşılan ekran görüntüleri ve videolarda da açıkça görüldüğü gibi, benim yaptığım tek şey sizinle konuşmaktı. Herhangi bir trolleme, provoke edici bir hareket ya da oyunun kurallarını ihlal edecek bir davranış sergilemedim. Buna rağmen, bana karşı sürekli saldırıda bulunulmuş ve ateş edilmiş. Şimdi burada asıl düşünülmesi gereken nokta şu: Gerçekten biz mi trollüyoruz, yoksa siz mi DM yapıyorsunuz?

Ayrıca, 'Vurulunca güvenli bölgeye giriyor.' şeklinde bir iddia öne sürülmüş. Öncelikle biz herhangi bir illegal karakter değiliz ve bir çatışma ya da saldırı sonucu yaralandığımızda doğal olarak hastaneye gitmemiz en mantıklı ve rol açısından en tutarlı harekettir. O sırada, hastane çevresinde bulunan polisler bize ne olduğunu sorduğunda da elbette durumu anlatmamız gerekir. Bu, tamamen role uygun bir durum olup, herhangi bir kural ihlali içermemektedir.

Bununla birlikte, siz hastanenin önünde, polisin gözü önünde bize ateş ediyorsunuz ve ardından bizim polise hiçbir şey söylemememizi bekliyorsunuz. Böyle bir mantıkla bakıldığında, her türlü kural ihlalinin göz ardı edilmesi mi gerekiyor? Polisin varlığını tamamen yok sayarak olay yaşanmamış gibi mi davranmamız bekleniyor? Bu yaklaşım, yalnızca rol bütünlüğünü bozmakla kalmaz, aynı zamanda sunucudaki adalet algısını da sarsar.

#8 - 07.03.2025 17:13
Ek olarak şunu da belirtmek istiyorum: Hastaneye gidene kadar tam üç kere vuruldum. Yani, karakterim bayılıyor, kalkıp hastaneye gitmeye çalışıyorum ve tekrar vuruluyorum. Üstelik Unity'de, hastanenin önünde, sağda solda her yerde drive-by saldırıları yapıyorsunuz. Bu, tamamen keyfi bir saldırı olup, rol bütünlüğünü ve oyun kurallarını ihlal eden bir davranıştır.

Videoyu dikkatlice izlemenizi rica ediyorum. Görüntülerde en azından iki kere vurulduğum anlar net bir şekilde görünüyor ve bu olaylar takribi 10 dakika içinde gerçekleşiyor. Ancak burada önemli bir nokta var: Videonun kronolojisi yanlış verilmiş.

Aslında, ilk vurulduğum an araç sürerken gerçekleşiyor, fakat videoda bu sahne en sona koyulmuş. Böylece sanki ben vurulduktan sonra araç kullanıyormuşum gibi bir algı oluşturulmak istenmiş. Bu, olayın akışını manipüle ederek yanlış bir izlenim yaratma çabasıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Lütfen durumu bu açıdan da değerlendirin.
« Son Düzenleme: 07.03.2025 17:22 prophet »

#9 - 07.03.2025 17:57
komiksiniz  ::)