Konu: [15.02.2025 - Harry London]Türkçe Terim  (Okunma sayısı 118 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.02.2025 23:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Harry London @AtakanGuler

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.02.2025 | 22.41

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
18.2 Kısaltmalar/Türkçe Chat Dili Kullanımı
Yine bu konuda tüm platformumuzdan hem kendi rollerinizde dikkat etmenizi istediğimiz hem de sunucu içerisinde görmüş olduğunuz yeni rolcüler/bu konuda hatalı rol yapanlar varsa düzeltmesini istediğimiz bir durum var.

Rol yaptığımız alan, discord / chitchat günlük konuşma dili olmamalıdır. Text Roleplay kurallarına uygun şekilde öncelikle "Türkçe/TDK" dil bilgisine bağlı kalmalı, olabildiğince kusursuz cümlelerle rolünüzü gerçekleştirmelisiniz.

"Geliyom, yapcaz, kral, kanka, halletcem" gibi kelimeler yine role uygun olmayan şeyler arasında yer alır. Ancak Türkçe kuralları gereği bazı kısaltmaları ' ile belirterek, konuşma dilinizin o şekilde olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin sokak ağzı takılan veya ABD'de de Dil bilgisini pek bilmeyen/dilini düzgün konuşamayan karakter rolü yapıyorsanız (bu da in-game'de havalı bir durum değil aksine cahil bir karakter konuştuğunuz gösterir, buna uygun rol yapınız) "Geliyo'm" tarzı kısaltmalar yapabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Spoiler: GösterGizle

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/jut7fcn

Ek açıklamalar(varsa): Cezalandırılsın.

#1 - 15.02.2025 23:23
Merhabalar,
Öncelikle 2020'den bu yana bu oyunu oynayan bir oyuncu olarak, bu şekilde yanlış rol yapan herkesi oyunda özelden uyarmış ve doğrusunu göstermişimdir.
Aynı hassasiyetin sizde de olmuş olması beni mutlu ederdi. Lakin uyarmak ve doğrusunu göstermek yerine direkt şikayet açıp, cezalandırılmasını istemek bir kişiye yapılan haksızlık olarak görmekteyim..
Ve ek olarak:

Ana Türkçe bir kelime midir?
İsmet Zeki Eyuboğlu ise “anne” sözcüğünü Hitit (Eti) dilinden “annas” sözcüğü ile ilişkilendirir. Ona göre anne “Türk diline doğrudan doğruya Hitit toplumun- dan geçti denemez. Ancak sözcüğün içerdiği “doğuru- cu” kök, eylem Türk dilinde yoktur, bu nedenle Türkçe ana, anne sözcüğünün kökeni yabancıdır.

Saygılarımla.

#2 - 15.02.2025 23:46
PM üzerinden sana yazdım ama herhangi bir geri dönüş sağlamadığın için bende şikayet açtım. Normalde yapacağım bir şey değil, zaten buradan ceza bile almayacaksın, yetkili insiyatifi uygulanacak, uyarı geçilecek bu kadar. Bu tür şikayetlerin önemsendiğini düşünmüyorum. Ana kelimesi yüzünden eski açılan şikayetleri inceleyebilirsin, yasak olduğunu herkesin bilip senin bilmemen garip. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyelim, öğrenmiş oldun. İyi roller dilerim, umarım tekrarlanmaz. Farklı bir yanıta gerek olmadığını düşünüyorum, hızlıca sonuçlanması adına ileti kalabalığı yapmamalıyım.

#3 - 16.02.2025 00:24
PM üzerinden sana yazdım ama herhangi bir geri dönüş sağlamadığın için bende şikayet açtım. Normalde yapacağım bir şey değil, zaten buradan ceza bile almayacaksın, yetkili insiyatifi uygulanacak, uyarı geçilecek bu kadar. Bu tür şikayetlerin önemsendiğini düşünmüyorum. Ana kelimesi yüzünden eski açılan şikayetleri inceleyebilirsin, yasak olduğunu herkesin bilip senin bilmemen garip. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyelim, öğrenmiş oldun. İyi roller dilerim, umarım tekrarlanmaz. Farklı bir yanıta gerek olmadığını düşünüyorum, hızlıca sonuçlanması adına ileti kalabalığı yapmamalıyım.
Merhaba orada ben de vardım, yaklaşık iki yıl önce birisi yine ana kelimesinden şikayet yemişti fakat meryem ana cart curt derken savunma kabul görmüştü. Arkadaş savunmasını yaptı, Türkçe'de anne kelimesi tarihe ittiğimiz de ÖK olarak karşımıza çıkar. Bütün diller birbirleriyle bağlantılıdır. Eski mısırlıların dil deneyini araştırmanı öneririm.

#4 - 16.02.2025 13:42
Text roleplay olduğu için yazdıklarımıza dikkat etmemiz gerekiyor, tek iletişim aracımız klavye. "Ana" yerine "Anne" sözcüğünü tercih etmelisiniz. Şimdilik, @AtakanGuler e uyarı da bulunuyorum, biraz daha dikkatli olalım.

K & A