Konu: Dontrall Moses I Archie_Fletche Ramon_Wiggin Ferris_Mansfield Deatmatcing.  (Okunma sayısı 473 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.02.2025 14:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @mare Dontrall Moses I Archie_Fletcher @hellix I Ramon_Wiggins @BetteR I Ferris_Mansfield @ThexxoV

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Furkans2

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.02.2025 03:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Alıntı
9. Uygunsuz Roller

Oyuncuların rahat rol yapabilmesi adına bazı rollere kısıtlama veya tam yasaklama getirilmiştir. Oyuncular bu hassas kurallara kesin ve istisnasız olarak uyulmaması halinde platformdan uzaklaştırmaya kadar gidebilecek ağır yaptırımlar uygulanabilir.  Bu kısıtlamalar Uygunsuz Roller başlığı altında toplanmıştır. Kurallarda belirtilen izinsiz eylemler veya bu izinlere zorlama teşebbüsleri kuralı ihlal edecektir.
Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle yaşanan olay tamamen gerçekçiliğe aykırı bir şekilde gelişti. Olayın başına gelirsek, karakterim bir barda, aktif bir rol ortamındaydı. Atmosferi biraz daha eğlenceli hale getirmek için /boombox komutunu kullanarak desk’in üzerine müzik kutusunu koydum ve müziği açtım. O sırada Idlewood Brims üyesi olan Ferris agresif bir tavır sergiledi, ancak bu noktada ciddi bir olay yaşanmadı ve ortamda bir sıkıntı yoktu.

Yaklaşık 30 dakika sonra, kutuyu kaldırmam gerektiği için "Kırmızı, kaldırıyorum kutuyu" diyerek harekete geçtim. Kutuyu kaldırabilmem için masanın üzerine çıkmam gerekiyordu, bu yüzden karakterim desk’in üzerine çıktı ve /boombox komutunu kullanarak kutuyu kaldırdım. Tam bu sırada, Dontrall_Moses ve Chris_Prias karakterleri hiçbir chatlog, /me ya da /do kullanmadan direkt karakterime saldırdı.

Hiçbir uyarı, gerekçe ya da roleplay olmadan, aniden saldırıp karakterimin can barını tamamen sıfıra yaklaştırdılar. Doğal olarak karakterim bu duruma tepki olarak "Oğlum ne yapıyorsun sen?" dedi. Ancak Dontrall_Moses karakteri alaycı bir şekilde "Kaç tane benim gibi oğlun var?" diye cevap verdi.

Bu noktada karakterim "Kafan mı güzel?" diyerek olaya tepki gösterdi. Ancak ortada hala herhangi bir haklı gerekçe yokken, tamamen saçma bir şekilde şu emote’ları kullanarak saldırmaya devam ettiler:

Örnek:  /me adama dalar.
Örnek:  /me adama girişir.

Burada olayın ne kadar gerçekçiliğe aykırı ve tamamen deathmatching (DM) odaklı olduğunu görmek çok kolay. Hiçbir şekilde gelişen bir roleplay süreci yok, herhangi bir sebep yok, sadece gelişigüzel saldırıyorlar.
Deathmatching (DM): Hiçbir RP süreci olmadan, aniden ve sebepsiz şekilde karakterime saldırı yapıldı.
Bir olay gelişmeden, tamamen bağlamsız ve mantıksız bir şekilde karakterime saldırmak için saçma sapan emote’lar kullanıldı. Oyun kurallarını tamamen göz ardı edip, karakterime yönelik bir saldırıyı planlı ve kötü niyetli bir şekilde gerçekleştirdiler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 12.02.2025 14:30
Bazen gelişigüzel olaylardan da insanlar dayak yiyebiliyor, buna çok aldırmamanı tavsiye ederim. IC'de oturabildiğin masanın sahiplerinin mekanındasın, direkt olarak "OĞLUM" kelimesiyle çıkışırsan; mermi bile yiyebilirsin. Gayet normal bir şekilde emote atılıp saldırılmış, beni mentionlamanı anlayamadım da neyse. Idlewood birliğinin IC ağırlığını bilip, onların masasında takımla otururken nasıl ses çıkaramıyorsan; mekanlarında da "OĞLUM" kelimesini yapamazsın diye düşünüyorum. Oyun keyfini bozduysak kusura bakma, ama olay bu şekil. Bir de kanıdı yeterli atsaydın keşke, senin yerine ben atayım.

https://streamable.com/b037j5

#2 - 12.02.2025 15:20
Bazen gelişigüzel olaylardan da insanlar dayak yiyebiliyor, buna çok aldırmamanı tavsiye ederim. IC'de oturabildiğin masanın sahiplerinin mekanındasın, direkt olarak "OĞLUM" kelimesiyle çıkışırsan; mermi bile yiyebilirsin. Gayet normal bir şekilde emote atılıp saldırılmış, beni mentionlamanı anlayamadım da neyse. Idlewood birliğinin IC ağırlığını bilip, onların masasında takımla otururken nasıl ses çıkaramıyorsan; mekanlarında da "OĞLUM" kelimesini yapamazsın diye düşünüyorum. Oyun keyfini bozduysak kusura bakma, ama olay bu şekil. Bir de kanıdı yeterli atsaydın keşke, senin yerine ben atayım.

Bunun masayla ne alakası var? Siz "Yenilmez" roleplay mi yapıyorsunuz? Vay canına tebrik ederim!  O:-) O:-) :garip:

Video'yu kırpmışsın ve geçersiz sayılıyor diye biliyorum, senin deske çıkıp vurman ile başlıyor olay. Rica etsem orayıda alıp atabilir misin?  :garip:

#3 - 12.02.2025 15:39
Şahitliğimi onaylıyorum, “adama saldırır” “adama girişir” hatalı emoteden de şikayetin değerlendirilmesini istiyorum, o kadar kişinin olduğu bir barda R20 nin üstüne tükürme rolü gerçekleşti, ekran görüntüsünü bulursam kesinlikle ileteceğim videoyu atan arkadaşın kesintisiz atması ricam..

#4 - 12.02.2025 15:43

Bunun masayla ne alakası var? Siz "Yenilmez" roleplay mi yapıyorsunuz? Vay canına tebrik ederim!  O:-) O:-) :garip:

Video'yu kırpmışsın ve geçersiz sayılıyor diye biliyorum, senin deske çıkıp vurman ile başlıyor olay. Rica etsem orayıda alıp atabilir misin?  :garip:
Hala bunu isteyebiliyorsan iyi, burada DM yok. Kanıtların yetersiz hala buradan bizden video istiyorsun, uygunsuz role gelirsek sen hiç gerçek hayatta kavgaya girmedin mi? Nasıl uygunsuz, biraz düşünerek şikayet açmanı tavsiye ediyorum.

#5 - 12.02.2025 17:34

Benle bu tür emojilerle konuşmaya devam etme kardeşim. Evet, yenilmez rolü yapıyorum? Varsa bir itirazın onun için de şikayet açarsın, ona da güleriz. Kanıt niteliği taşımıyor diyorsun, şikayet açıp ilettiklerin ne? Ben bir şey göremedim. Daha fazla yanıt atmayacağım, sonuçlanabilir. İyi roller.

#6 - 12.02.2025 18:43

Hala bunu isteyebiliyorsan iyi, burada DM yok. Kanıtların yetersiz hala buradan bizden video istiyorsun, uygunsuz role gelirsek sen hiç gerçek hayatta kavgaya girmedin mi? Nasıl uygunsuz, biraz düşünerek şikayet açmanı tavsiye ediyorum.

Göremezsin tabii. Yaptığın eylem senin eylemin olduğu için senin için problem yok tabi ki, o kadar bilgesin ve bilgisiniz ya deatmatcing yok ortalıkta tabi tabi.  O:-)

#7 - 12.02.2025 18:44

Benle bu tür emojilerle konuşmaya devam etme kardeşim. Evet, yenilmez rolü yapıyorum? Varsa bir itirazın onun için de şikayet açarsın, ona da güleriz. Kanıt niteliği taşımıyor diyorsun, şikayet açıp ilettiklerin ne? Ben bir şey göremedim. Daha fazla yanıt atmayacağım, sonuçlanabilir. İyi roller.

Bir video bıraktısayan tamamı halinde bırakman gerekiyor, yetkili veyahut yönetim kararıyla bırakmak zorundasın. Benim anlattığım gibi olay gelişiyor ve öylede oluyor. Kırpıpta video'yu yırtma gibi bir şansınız yok as-apaçık ihlal yaptığınız belli. "Yenilmez" roleplay, yapan bir çocuğa söyliyemem tabi bunu. Sonuçta adı üstünde "YENİLMEZ"  :manifdog

#8 - 12.02.2025 19:32
 "Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir." Sunucu kuralları.

Savunma tarafı hariç tüm saldıran tarafın emote verme zorunluluğu bulunmakta bunu hatırlatmak istedim.

Sonuçlanabilir iyi forumlar.

#9 - 13.02.2025 03:03
@mare @ThexxoV 24 saat içerisinde savunmalarınızı gerçekleştirin.