Konu: [09.02.2025 - Birden fazla karakter] Çoklu Kural İhlali  (Okunma sayısı 767 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#40 - 09.02.2025 19:47
Şikayete neden eklendiğim hakkında bir fikrim yok, benim adıma bir açıklama yapılmamış. Bu yüzden savunma yapmayacağım.
Birlik arkadaşın şunu al araca Timothy diye bahsediyor ya hani, o ''şunu'' diye bahsettiği kişi, sivil birisine kaçırma rolü yaptığınız Esmeralda oluyor, ondan dolayı ekledim ve artı olarak Eric isimli karakter senin şoförlüğünü yaptığın Mavi Sultan'dan drive-by'a kalkıyor. Ondan dolayı.
Sivil oyuncular neden ateş etmeye gelir oldu? Sadece evinin önünde mi bekliyorsun, yapma allah aşkına. Barın önünde bana ateş ettiğinizde sende arabanın içindeydin, madem çok sivil bir karakterin var bu tarz silahlı rollere girmemelisin.

#41 - 09.02.2025 19:51
Şikayete neden eklendiğim hakkında bir fikrim yok, benim adıma bir açıklama yapılmamış. Bu yüzden savunma yapmayacağım.
Birlik arkadaşın şunu al araca Timothy diye bahsediyor ya hani, o ''şunu'' diye bahsettiği kişi, sivil birisine kaçırma rolü yaptığınız Esmeralda oluyor, ondan dolayı ekledim ve artı olarak Eric isimli karakter senin şoförlüğünü yaptığın Mavi Sultan'dan drive-by'a kalkıyor. Ondan dolayı.
Bu konuda bana açılacak bir şikayet nedeni göremedim, yaralı rolü yaparak araç kullandım bunun problem olduğunu düşünmüyorum. Sadece açmak için açmışsınız gibi geldi bana, kalabalık gözükmesi adına. Dediğim gibi herhangi bir kural ihlalim yok, savunma yapmayacağım.  ???

#42 - 09.02.2025 19:52
Sana sıktıkları anda eğer beni gördüysen, ben oradaysam buraya kanıt bırak. Sana hiçbir şey demeyeceğim. Hiçbir silahlı rolde ben yoktum. Hepiniz aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz. Sen de vardın sen de vardın diye. Gerçekten hayal görmeye başlamışsınız.

#43 - 09.02.2025 22:27
42 tane ileti olmuş zaten herkes kendi savunmasını verdi. Daha fazla konunun sapmaması için şikayeti kilitliyorum ve yetkililerin bakmasına bırakıyorum. Özetle arkadaşların savunmalarına ithafen şunları söylemek istiyorum. Ortada bir DM yok diye bir savunma gelmiş, ortada gayet de bi DM var bana karşı. Bahsedilen bölge yani Mulholland hiçbir şekilde Nox bölgesi değildir, benim evim orada görüldüğü üzere, mesela iş yerim de Rodeo bölgesinde benim ama kapanan birlik olan Wheeler'la rolleyip agresif rol yapmadım yani. İstediğim gibi iş yerime de gider dururum, evime de gider dururum. Leganxe isimli kişinin verdiği hiçbir emote benim chatime düşmüyor, benim aldığım kendi kanıtlara bakabilirsiniz. Orada benim gibi DM'e uğrayan Jaymore Cole karakterinde de Eric dışında Leganxe'nin verdiği emote gözükmemiş. Zaten kendi attığı kanıta baktığınızda da evimin önündeki iki şeritli yolda evime uzak olan şeritte bu emote'u vermiş yani hiçbirimizin chatlogunda bu gözükmüyor (https://hizliresim.com/flwtihn) ''Özür dilerim kanka çatışma ortasında alt tab atıp foruma kullanıcı adını girip sivil mi değil mi diye bakmadığım için çok özür dilerim'' şahıs zaten burada DM attığını itiraf ediyor, senin sivil olduğunu bilmiyordum diyor, bakabilirdin, benim problemim değil. Eric isimli arkadaşın yaptığı şu savunmaya ithafen ''Orada bulunmasaydın, kimse seni özellikle arayıp düşürmezdi'' Kusura bakma Eric, evimin orada afk atarken sana sormalıydım, icazet almalıydım. Leganxe sürekli aktif çatışma bölgesi diye tekrarlamış kendini, orası benim evim, ben orada bulunduğum sürece sivil olduğum için hiçbir şekilde bana DM atamazsınız, sizinle bir rolüm bulunmuyor. ''o durumda sen orada olduğun ve bizim düşmanlarımız yanında olduğu için'' Pardon, senden de icazet almalıydım, doğru. Evime gidip orada afk salacağım zaman bundan sonra sizden izin alırım, hani bi nevi Mulholland Nox bölgesiymiş ya, öyle dediniz. Öyle yaparız artık. Elindeki silahın kontrolünü kendin sağlayacaksın dostum, Ben evimin önünde afk atmış bir sivilim. Bana orada sıkma gibi bir hakkın yok, diğerlerine sıkarken orada bana da ateş açarsan Deathmatching ihlali kapsamında cezalandırılırsın. Hiçbir illegal birlik üyesi durduk yere bir sivile ateş açamaz ve buna ek olarak sivil birini o kadar ihlal bulunmasına rağmen kaçırma rolüne giriştiniz. ''Savaş alanındasın, orada iki tane düşman karakterimiz bulunuyor. Sende yanlarında duruyorsun, kimse senin sivil olup olmadığını bilemez ateşler. Bundan doğalı yok. Orada bulunmasaydın, kimse seni özellikle arayıp düşürmezdi'' kendi evimde afk atmışım, onlar yanıma gelmiş ya da oradalar diyelim, sivil olup olmadığını bilemez ateşler gibi bir cümle yok, DM açlığınızı DM server'larında atabilirsiniz. Orada bulunmasaydın demişsin, orası benim bölgem, evimin önü ve arkası, istersem 7/24 AFK atarım orada, gerekli kontrolleri sağlayıp (IC olarak) illegalsem ve sizinle rolümüz varsa sıkarsınız ve bu DM ihlali olmaz direkt sıkmak olur ve şikayete gerek kalmaz. Tekrar söylüyorum, Orası savaş alanı değil, orayı savaş alanına çeviren sizlersiniz. Ben zaten evimin önünde bekliyordum uzun süredir. Sizin sıkacağınız kurşunlar sadece düşmanlarınıza olmalı oradaki herhangi bir sivile sıkma hakkınız yok. Leganxe, o emote'ları karşındaki kişiye sıkmak üzere olduğunu belirtmek için atıyorsun, ona bildirmek için, kendi kendine gelin güvey olup da kanıt almak için değil, senin hiçbir emote'un hiçbirimizin chatloguna düşmedi Eric'in emote'u haricinde. Timothy şikayete neden eklendim demiş, senin kullandığın arabada drive-by'a kalkılıp bana DM atılıyor, ondan dolayı. Bulunmasaydınız o araçta o zaman, rk'lı halimle araç sürüyorum sadece diyorsun yine DM'e katılıyorsun yine bir ihlal, sıkmana gerek yok ki. Birlik arkadaşın al şunu arabaya Timothy diyor bilmem anlatabildim mi? Olaylara toplayacak olursak, Şahsıma yapılan ihlaller sırasıyla DM, Powergaming (role cevap şansı tanımamak, fırsat vermemek) + Metagaming (kişiler beni tanımıyor, oocden dolayı bu olay yaşanıyor) + Yaralı kuralı ihlali (Maxi karakteri iki kere düşürülüyor 25-30 dk aralıkla) + savaş ve çatışma kuralları (sistemsel olarak yaralıda olmama rağmen beni sürükleme rolüne girişiliyor, süre geçmeden) + Retarded rp (tüm olayların özeti) Sırasıyla ihlalleri kim yaptı ve hangi ihlali yaptı onu da söyleyeyim. Constanza DM ve emotesuz. Eric DM, Arya DM (2 kere sıfır emote,, rk ihlalini hiçe sayarak) Timothy ve Finn karakterlerini DM'e ön ayak olup, Timothy'nin şoförlüğünü yaptığı araçta Eric drive-by'a kalkıp bana DM attığı için şikayet ediyorum. Finn araçta bulunmuş, katkısı yok, onu yetkili inisiyatifine bırakıyorum. Bu saydığım ihlaller dışında ekstralara gelecek olursak, tanımadıkları kadın karaktere ateş edip, düşürdükten sonra cinsiyetçi küfürler edip agresif + retarted rp yapmaları, Arya'nın benim yaralı süremin bitmemesini bilmesine rağmen beni sürükleme rolü yapması (Eric'in Timothy'e bunu söylemesi üzerine gerçekleşiyor bu olay) tamamen savaş ve çatışma kuralları ihlalidir (Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz.) , Arya isimli karakterin Maximilian isimli oyuncuyu yarım saatte iki kere düşürmesi de RK ihlalidir, bir kere vurdun, agresif rol o an için bitti, bu kadar kinin varsa kendini durduramıyorsan direkt DM sunucusuna girip hıncını alabilirsin, insanların oyun zevkini mahvetmene gerek yok. Son olarak da yaptıkları powergaming ve metagaming'ten bahsedeyim, kişilerle hiçbir rolüm bulunmuyor, oradaki hiç kimse benim ne IC ismimi ne de skinimi biliyor, 3 hafta öncesinde ilk karşılaştığımızda başka bir skinim vardı ve kimse benim adımdan bahsetmedi, adımın konusu bile geçmedi o mekanda. Kişiler tamamen o DC konuşmasından sonra evimin oraya gelip beni de kattılar olaya, komik. Powergaming ihlali ise karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek, afk iken ateşe başlanıyor, afk'dan çıkıyorum, düşüyorum, hakaretler yiyorum, yaralı sürem bitmemesine rağmen ve sivil karakter olmama rağmen kaçırılmaya çalışılıyorum. Kişiler rol yapma fırsatı verdirtmiyor. Gerekli tüm kanıtları şikayetin en başına olayları bahsettiğim esnada, o an hangi olaydan bahsediyorsam o olayın kanıtını zaten ekledim, yetkililer bakabilir. İyi roller.

#44 - 10.02.2025 21:14
Merhaba.

Şikayet incelendi ve savunma yeterli görüldü. Karakterinizi her ne kadar "sivil" diye adlandırsanız da aktif bir çatışma bölgesindesiniz. İşin OOC tarafını bir kenara bırakalım, çatışmaya dahil olan karakterler neler yapabileceğinizi bilemez ve kendilerini güvene almak isteyebilir ki öyle de olmuş. Eğer karakterinizin sivil olduğunu düşünüyorsanız ona göre hareket etmelisiniz, çatışmadan uzak kalabilirsiniz.