Konu: Vice Roleplay V4 İstekleriniz: Sistem, Harita, Model ve Tüm Önerileriniz!  (Okunma sayısı 4622 defa)

#80 - 15.01.2025 20:03
- Borsa sistemi getirilebilir.
- Hapishane rolleri aktif edilebilir, hapishane ile bütünleşmiş hapishane içi birlikler açılabilir. Oyunculardan açmak isteyen eminim ki vardır.
- Dilimore, Palomino, Montgomery gibi kasabalara MAP eklenebilir. Kasaba rolleri canlandıranlar için canlılık katacağına eminim.
- Pet güçlendirme sistemi gelmeli.
- Entegre edilebilecekse basit bir "UNO veya Kart" oyunu sistemi gelebilir, rollere canlılık katacağına eminim.
- VCPD interioru buglu, güzel bir yeni interiora geçebiliriz.
- Onaylı oluşumlara Graffiti sistemi gelebilir, kendi bölgelerine graffiti yaparlar ve puan kazanırlar. Diğer onaylı oluşumlar bu bölgelere gizlice graffiti yapabilir. Bekleme süresi olur.
- Kesinlikle ve kesinlikle çiftçilik/farm hayvancılık veya tarla sistemi gelmeli. Bu benim ve benim kafa da olan oyuncular için gerçekten pahabiçilemez. Kasaba / Çiftçilik rollerinin Vice'da pasif olmasının veya tercih edilmemesinin önüne geçilmeli, şehirin redneck izler taşıması ve kasabaların canlanması için bu sistem getirilmeli.

Vice ileri bir ziraat memleketi olacak!

BU ADAM KONUŞSUN!!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#81 - 15.01.2025 20:06
Merhaba, Vice Roleplay'da yaklaşık iki veya üç gündür oynuyorum.
Gördüğüm kadarıyla yapmak istediğim önerileri sıralayacağım, eğer sunucuda varsa ve fark etmemişsem beni bağışlayın. Sunucuda yoksa zaten fark edersiniz, şimdiden teşekkürler :)

* Animasyon Tekrarları, rol esnasında kullanılan animler yüklenmediğinde animasyon komutu kullanan oyuncudan bunu tekrar kullanmasını istemek yerine,  /reanim veya /strup gibi bir komutla bu hatayı yapılan role oyun dışı karıştırmadan düzeltebiliriz.
Aynı zamanda bu komut; aracımızda değilken aracımıza bir başkasının çarpması ve aracın uzaklaşması durumunda aracın tekrar eski konumunda kalması için de kullanılabilir.

* Araç içindeki konuşmaların dışarıdan duyulması MG konusunda sorunlar oluşturabilir.
Bazı durumlarda sistemin bu tarz ihlallerin önüne geçmesi çoğu zaman etkilidir. Araç camları kapalıyken sohbeti sadece araç içindeki oyuncuların görmesi etkili ve realistik bir sistem olur ve gelmesini isterim.

* Yeni başlayan oyuncular (birinci örnek ben : ) komutlar konusunda eksik ve bilgisiz kalabiliyoruz.
Bu durumun önüne geçmek için /arac yazdığımızda, aslında böyle bir komut yoksa bile araçlarla ilgili olan komutların hangileri olduğunu gösteren bir panel açılabilir.
Bu sayede bilmediğimiz ve sonradan keşfedeceğimiz komutları önceden öğrenmiş olacağız.

* Meslek çeşitliliği, sunucuyu canlandırmak ve daha fazla hareketlilik getirmek ve tanıtım yapmak konusunda bile aslında yeni mesleklerin etkisi büyüktür.
Bunu baz alarak, farklı samp platformlarında olmayan ve aslında herkesin hoşuna gidebilecek yeni ve benzeri olmayan farklı bir meslekle hem sunucuya daha fazla oyuncu çekebilir, hem sizinle olan oyunculara farklılık yaratarak büyük bir güncellemeye imza atmış olursunuz. Meslekler hakkında örnekler vererek, başka bir platform reklamı yaptığımı düşünmenizi istemem, böyle bir amaç güttüğümü düşünmeniz kişisel bakış açımla kırıcı olurdu.

Şimdilik bu kadar, böyle bir konu açmanız ve oyuncularınızın görüşlerini almanız önemli. Ayrıca oyun içerisinden bunun duyurusunu yapmanız bu konuyu takip ettiğiniz ve ilgili olduğunuz konusunda oyunculara şevk aşılıyor. Tebrik ve teşekkür ederiz, kolay gelsin :)

[!] Ekleme, sunshine araç galerisinden araç satın alırken fark ettiğim bir detay:
Araçların resmi var fakat fiyatları görünmüyor, her araca teker teker tıklayarak fiyatları öğrenmek zorundasınız ve geri geldiğinizde 1. sayfadan başlatıyor.
Bu olumsuz bir detay, kişisel yorumum bu yönde. Araçların altında veya üstünde, artık nereye yerleştirirseniz fiyatları yazması güzel olabilir.

[!] Ekleme, envanterdeki eşyaları kullandığımızda emotelere büyük harfle başlıyor, çok önemli mi? Değil fakat düzeltilse iyi olur.
- Aracın içerisindeyken /arac kilit komutu kullanıldığında " John Wick yanındaki aracın kilidini açar. " veya "  " John Wick yanındaki aracı kilitler. " olarak emote veriyor.
Bu emoteler güncellenmeli. İçinde olduğumuz aracı kilitlediğimizde doğru emote kullanımı önemli.

[!] Bazı animasyon komutları;
- /sit animasyonuna daha fazla çeşitlilik eklenebilir.
- /carchat animasyonunun lowriderler için özel olduğunu gördüm. Bu animasyon çeşitliliğine dahil olan animasyonların birçoğu kapalı araçlarda kullanılabilir.
Lowrider tarzı araçlar için kullanılacak animasyonları /lowrider komutu altında toplayabilirsiniz.

[!] Telefon sistemi HK.
Telefon sistemi yeni başlayan oyuncular için fazla karmaşık, hatta genel olarak karmaşık. Basit komutlar ve çoğu eylemi sınırlandırarak bunu daha basit hale getirebilirsiniz. Çeşitlilik olması için kullanımı zorlaştırmak iyi bir oyun deneyimi yaşatmıyor açıkçası. Bu öznel bir görüş, çoğunluğun bu konu hakkında ne düşündüğünü bilemesem de benim fikrimde olan bazı arkadaşlarım var.

Ne yapılabilir? İşte bu soruya güzel bir cevap.
Kurduğunuz sistemi değiştirmeden, /telefon yazıldığında açılan telefonu imleçle kontrol etmek yerine klavye tuşlarıyla kontrol edebilmenin mümkün hale gelmesini sağlamanız faydalı olabilir. Bunun için WASD ve yön tuşlarını kullanabiliriz.

Neden bunu yapalım? Bu soruyu sorabilirsiniz, cevabı yine basit. ESC tuşuna basacaksın, imleç kaybolacak. Chatte imleç gittiğinde /imlec yazılmasını gerektiren bir uyarı.
Ne gerek var buna? Neden /imlec yazmak için tekrar uğraşalım? Neden zorlaştıralım, yazı yazarken telefona girip birkaç işlem yapmaya girdiğimde bunun gereksiz olduğunu düşünmüyor değilim.

Oyunda V4 arge planları hakkında uyarılar yaptığınızı gördüğümde bununla ilgili olduğunuzu düşünerek oyunda gördüğüm eksikleri, gördüğüm an buraya girerek not düşüyorum ve paylaşıyorum. Açıkçası yeni bir oyuncu olarak yeni başladığım bir sunucu için bu kadar detaycı ve dikkatli olmak istemem. Sadece yönetim ekibinin bu kadar ilgili olması sistemlerin çok çok çok iyi olmasından daha önemli. Bunlar zamanla eklenecek ve güzelleşecek, oyuncular yönetimi destekliyor ve yönetim oyuncular için çalışıyor. Umarım bu konular dikkate alınır, özellikle bunların dikkate alındığına dair bir geri dönüş daha fazla destek için bana veya diğer öneri veren arkadaşlara şevk verebilir. Teşekkürler VICE RP yönetim ekibi.
« Son Düzenleme: 16.01.2025 04:33 majorzonline »
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Kursnbest,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#82 - 16.01.2025 00:09
valachi kadrosuna köklü bir revize, düzgün roller..
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#83 - 16.01.2025 00:11
Buradaki alana bir map eklenebilir. Daha önce böyle bir harita görmüştüm; yuvarlak platformlar vardı, içerisinde bir bar bulunuyordu. Interior değildi ama merdivenle yukarı çıkılıyordu. Merdivenlerden zıplayarak üst kısma ulaşılıyordu. Üstte bar alanları yer alırken, orta kısmında bir parti alanı bulunuyordu.

« Son Düzenleme: 16.01.2025 01:45 MoZoFo »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
MoZoFo,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#84 - 16.01.2025 00:13
VCPD kadrosunun genel olarak agresif karakterler oynaması, illegal rol ve legal rol yapanlar için bazı sıkıntılar yaratabilir. Daha dengeli ve çeşitlilik içeren bir kadro, hem roleplay kalitesini hem de zevki artırabilir.
« Son Düzenleme: 16.01.2025 01:47 MoZoFo »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
MoZoFo, Pashaa,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#85 - 16.01.2025 01:43
Düzeltilmesi gereken şeyler:  Legal Meslekler 1300 dolar kazandırıyor ve İllegal meslekten daha uzun ve havada oldugumuz için sürmesi zor ama İllegal meslekte 1500 dolar 2x olunca sanırım 2000 dolar civarına kadar yükseliyor legal meslekte x2 olunca 1400 civarı birşey oluyor

Yapılması Gereken Şeyler

Hız sabitleyicisi

Jail süreleri oyunda olmadığımız zaman da işlemeye devam etmeli. Örneğin, 1000 dakikalık bir jail süresi yerine daha uzun bir süre, örneğin 15.000 dakika olabilir. Ancak bu durumda, sürelerin oyunda olmadığımızda da ilerlemesi sağlanmalı. Bu kısmı sizin sisteminize uygun şekilde ayarlamanız gerekiyor.

Etkinliklerin artırılması gerekiyor. Ancak etkinlikten kastım, bir yerde bar var diye oraya gidip sosyalleşmek değil. Daha yaratıcı ve hareketli etkinlikler düzenlenmeli. Örneğin, Daha önce düzenlenen araç bulma etkinlikleri, saklambaç etkinlikleri gibi aktivitelerin tekrar yapılması iyi olur.

Polisler belirli noktalara kontrol noktaları kurabilir.

Araçların altına neon ışık takılabilir.

100
1
dislike
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
MoZoFo,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
Emreeeeeee, Scaney, tonnyneghton, et yiyen çiçek, Hasmımyaşamaz, Xnever,
Tepki yok

#86 - 16.01.2025 04:48
Merhaba, Vice Roleplay'da yaklaşık iki veya üç gündür oynuyorum.
Gördüğüm kadarıyla yapmak istediğim önerileri sıralayacağım, eğer sunucuda varsa ve fark etmemişsem beni bağışlayın. Sunucuda yoksa zaten fark edersiniz, şimdiden teşekkürler :)

* Animasyon Tekrarları, rol esnasında kullanılan animler yüklenmediğinde animasyon komutu kullanan oyuncudan bunu tekrar kullanmasını istemek yerine,  /reanim veya /strup gibi bir komutla bu hatayı yapılan role oyun dışı karıştırmadan düzeltebiliriz.
Aynı zamanda bu komut; aracımızda değilken aracımıza bir başkasının çarpması ve aracın uzaklaşması durumunda aracın tekrar eski konumunda kalması için de kullanılabilir.

* Araç içindeki konuşmaların dışarıdan duyulması MG konusunda sorunlar oluşturabilir.
Bazı durumlarda sistemin bu tarz ihlallerin önüne geçmesi çoğu zaman etkilidir. Araç camları kapalıyken sohbeti sadece araç içindeki oyuncuların görmesi etkili ve realistik bir sistem olur ve gelmesini isterim.

* Yeni başlayan oyuncular (birinci örnek ben : ) komutlar konusunda eksik ve bilgisiz kalabiliyoruz.
Bu durumun önüne geçmek için /arac yazdığımızda, aslında böyle bir komut yoksa bile araçlarla ilgili olan komutların hangileri olduğunu gösteren bir panel açılabilir.
Bu sayede bilmediğimiz ve sonradan keşfedeceğimiz komutları önceden öğrenmiş olacağız.

* Meslek çeşitliliği, sunucuyu canlandırmak ve daha fazla hareketlilik getirmek ve tanıtım yapmak konusunda bile aslında yeni mesleklerin etkisi büyüktür.
Bunu baz alarak, farklı samp platformlarında olmayan ve aslında herkesin hoşuna gidebilecek yeni ve benzeri olmayan farklı bir meslekle hem sunucuya daha fazla oyuncu çekebilir, hem sizinle olan oyunculara farklılık yaratarak büyük bir güncellemeye imza atmış olursunuz. Meslekler hakkında örnekler vererek, başka bir platform reklamı yaptığımı düşünmenizi istemem, böyle bir amaç güttüğümü düşünmeniz kişisel bakış açımla kırıcı olurdu.

Şimdilik bu kadar, böyle bir konu açmanız ve oyuncularınızın görüşlerini almanız önemli. Ayrıca oyun içerisinden bunun duyurusunu yapmanız bu konuyu takip ettiğiniz ve ilgili olduğunuz konusunda oyunculara şevk aşılıyor. Tebrik ve teşekkür ederiz, kolay gelsin :)

[!] Ekleme, sunshine araç galerisinden araç satın alırken fark ettiğim bir detay:
Araçların resmi var fakat fiyatları görünmüyor, her araca teker teker tıklayarak fiyatları öğrenmek zorundasınız ve geri geldiğinizde 1. sayfadan başlatıyor.
Bu olumsuz bir detay, kişisel yorumum bu yönde. Araçların altında veya üstünde, artık nereye yerleştirirseniz fiyatları yazması güzel olabilir.

[!] Ekleme, envanterdeki eşyaları kullandığımızda emotelere büyük harfle başlıyor, çok önemli mi? Değil fakat düzeltilse iyi olur.
- Aracın içerisindeyken /arac kilit komutu kullanıldığında " John Wick yanındaki aracın kilidini açar. " veya "  " John Wick yanındaki aracı kilitler. " olarak emote veriyor.
Bu emoteler güncellenmeli. İçinde olduğumuz aracı kilitlediğimizde doğru emote kullanımı önemli.

[!] Bazı animasyon komutları;
- /sit animasyonuna daha fazla çeşitlilik eklenebilir.
- /carchat animasyonunun lowriderler için özel olduğunu gördüm. Bu animasyon çeşitliliğine dahil olan animasyonların birçoğu kapalı araçlarda kullanılabilir.
Lowrider tarzı araçlar için kullanılacak animasyonları /lowrider komutu altında toplayabilirsiniz.

[!] Telefon sistemi HK.
Telefon sistemi yeni başlayan oyuncular için fazla karmaşık, hatta genel olarak karmaşık. Basit komutlar ve çoğu eylemi sınırlandırarak bunu daha basit hale getirebilirsiniz. Çeşitlilik olması için kullanımı zorlaştırmak iyi bir oyun deneyimi yaşatmıyor açıkçası. Bu öznel bir görüş, çoğunluğun bu konu hakkında ne düşündüğünü bilemesem de benim fikrimde olan bazı arkadaşlarım var.

Ne yapılabilir? İşte bu soruya güzel bir cevap.
Kurduğunuz sistemi değiştirmeden, /telefon yazıldığında açılan telefonu imleçle kontrol etmek yerine klavye tuşlarıyla kontrol edebilmenin mümkün hale gelmesini sağlamanız faydalı olabilir. Bunun için WASD ve yön tuşlarını kullanabiliriz.

Neden bunu yapalım? Bu soruyu sorabilirsiniz, cevabı yine basit. ESC tuşuna basacaksın, imleç kaybolacak. Chatte imleç gittiğinde /imlec yazılmasını gerektiren bir uyarı.
Ne gerek var buna? Neden /imlec yazmak için tekrar uğraşalım? Neden zorlaştıralım, yazı yazarken telefona girip birkaç işlem yapmaya girdiğimde bunun gereksiz olduğunu düşünmüyor değilim.

Oyunda V4 arge planları hakkında uyarılar yaptığınızı gördüğümde bununla ilgili olduğunuzu düşünerek oyunda gördüğüm eksikleri, gördüğüm an buraya girerek not düşüyorum ve paylaşıyorum. Açıkçası yeni bir oyuncu olarak yeni başladığım bir sunucu için bu kadar detaycı ve dikkatli olmak istemem. Sadece yönetim ekibinin bu kadar ilgili olması sistemlerin çok çok çok iyi olmasından daha önemli. Bunlar zamanla eklenecek ve güzelleşecek, oyuncular yönetimi destekliyor ve yönetim oyuncular için çalışıyor. Umarım bu konular dikkate alınır, özellikle bunların dikkate alındığına dair bir geri dönüş daha fazla destek için bana veya diğer öneri veren arkadaşlara şevk verebilir. Teşekkürler VICE RP yönetim ekibi.

Birkaç yeni düzenleme ve farklı öneriler eklendi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#87 - 16.01.2025 08:15
Vallahi bende dahil çoğu kişinin istemeyebileceği ama çok gerekli olan tek bir sistem var o da AFK sistemi. Süresi 30 dakikaya kadar uzatılabilir daha sonra oto kick yapılabilir. Yani her 3 dakikada bir hareketsiz kalınca kicklenmek problem olsa da oyundan hiç kicklenmemekte ayrı bir problem.

Mesela bir araba satacaksın doğal olarak adam aktif mi diye /id giriyorsun aktif yanına bir geliyorsun ping 160 olmuş :) bir rol kurguladın onu uygulayacaksın doğal olarak pm'den ( Kanka saat bilmem kaçta şu adrese gel) demeyip IC olarak gerçekleştirmek istediğin için adamı buluyorsun bir bakıyorsun dükkan boş, oyunda yok herhalde diyorsun kontrol için bir bakıyorsun ki adam oyunda...
Ayrıca gerçekten level arttırma buff'ında acayip oluyor. Bu yazının destek bile alacağını düşünmüyorum şahsen ama yazmazsam gözüm açık giderim.
like
1
dislike
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Emreeeeeee,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
Kursnbest,
Tepki yok

#88 - 16.01.2025 11:17
Vallahi bende dahil çoğu kişinin istemeyebileceği ama çok gerekli olan tek bir sistem var o da AFK sistemi. Süresi 30 dakikaya kadar uzatılabilir daha sonra oto kick yapılabilir. Yani her 3 dakikada bir hareketsiz kalınca kicklenmek problem olsa da oyundan hiç kicklenmemekte ayrı bir problem.

Mesela bir araba satacaksın doğal olarak adam aktif mi diye /id giriyorsun aktif yanına bir geliyorsun ping 160 olmuş :) bir rol kurguladın onu uygulayacaksın doğal olarak pm'den ( Kanka saat bilmem kaçta şu adrese gel) demeyip IC olarak gerçekleştirmek istediğin için adamı buluyorsun bir bakıyorsun dükkan boş, oyunda yok herhalde diyorsun kontrol için bir bakıyorsun ki adam oyunda...
Ayrıca gerçekten level arttırma buff'ında acayip oluyor. Bu yazının destek bile alacağını düşünmüyorum şahsen ama yazmazsam gözüm açık giderim.
jail bekleyen insanlar pcyi açık bırakıp yatıyorlar, otokick sistemi kötü olur
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#89 - 16.01.2025 11:40

jail bekleyen insanlar pcyi açık bırakıp yatıyorlar, otokick sistemi kötü olur

çözümü var aslında jail alan insanlar kicklenmeyebilir ya da jail sürelerinde oynama yapılabilir
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok