Eskisi gibi daha çok roller paslanabilir, admin kadrosu tarafından tek seferlik geçici karakterler açılıp Legal-İllegal taraflara farklı-farklı çeşitli roller paslanıp oyuncular ile beraber zevkli roller ile taçlandırabilirsiniz.
VCPD bünyesinde sürekli olarak temiz ve her işini kuralına göre yapan memurlar ile karşılaşıyoruz 2020-2021 yıllarında yanılmıyorsam VCPD içerisinde il-legal oluşumlara tolerans gösteren göz ardı eden karakterler çok fazla denk geliyordum, Badcop rolünü kast etmiyorum sadece Kolluk Kuvveti rolü yapan bir oyuncu bir yandan il-legal oluşumlara roller paslayabilir, rüşvet alabilir ya da onlar ile kavga girişiminde bulunabilir, misal siyahi bir karakterin sokağında uyuşturucu ticaretlerini kontrolünü sağlar onlara müsade ederek onlardan gelir sağlayabilir.
İllegal roller için önerim ise genelinde mafya türevi rollere denk geliyorum tanıtımlarda çete rollerine nadir denk geliyorum, tabii ki zorla insanlara Gang rollerine sürükleyemessiniz ancak onlara çete rollerine teşvik edebilirsiniz. Biraz önce bahsettiğim rol paslama işi burada devreye girebilir, admin kadrosunda birkaç arkadaş 5-6 kişilik bir grup çeteyi canlandırabilir, soygun-gasp-haraç-u*usturucu ticareti vb. işler yaparak oyuncuları bu tarz roller teşvik edebilir. Gruplar oluşabilir.