Konu: Geri çekildi.  (Okunma sayısı 171 defa)

#0 - 07.01.2025 01:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dexter Raven @KOTACHI

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Adolf Friedrich @Flav'nesGottesPanzer

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  07.01.2025 00.31

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Powergaming

3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kısa bir video, karşı şeride kasıtlı olarak geçerek kazaya sebebiyet veriyor. Yanındaki ile rolsel olarak gelişen bir olay sonucu direksiyonu kırdı desek? arkadaşım oradaydı. Herhangi bir emote geldiğini sanmıyorum. Varsa da burada paylaşabilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/q671l0 - https://hizliresim.com/lgvqqon

Ek açıklamalar(varsa): GERİ ÇEKİLDİ

« Son Düzenleme: 07.01.2025 17:32 Seonura »

#1 - 07.01.2025 01:32
Selamlar, savunmamı tek bir ileti halinde gerçekleştiriyorum. Gereksiz iletilerle uzatılmazsa sevinirim.

Ekipçe San Fierro tarafında bir yarış organizasyonu düzenliyoruz ve dağıldıktan sonra benzin aldıp hemen ardından dönüş yoluna geçiyorum. Yokuş yukarı nitroksitim açık bir şekilde geliyorum, bilen bilir nitroksit açık konumdayken Elegy gibi RWD araçlar zor döner. Genelde kimsenin kullanmadığını bildiğim bir yolda dönüşümü kolaylaştırmak için erkenden çizgi alıp yoluma devam etmeyi planlıyorum. Tam o sırada yokuştan iki araç uçarak geliyor ve kaza gerçekleşiyor. Lag farkından dolayı olduğunu düşünüyorum bende burun kısmına gelen Sultan suya uçuyor ekranımdaki kaza hafif olduğu için arkadaşımla buna uygun bir emote veriyoruz, Bulletli arkadaş önündeki suya uçan araca bakıp yardım etmek yerine hemen yanıma geliyor ve agresif rollerine başlıyor. Olayın Pg ile alakasını anlayamadım. Eğer emote ile bir sorun varsa hem benim hem de yanımdaki arkadaşımın gerekli emoteleri verdiği net bir şekilde görülebilecektir. Agresif rollerin devam etmemesi adına tartışmayı kısa kesiyorum ve bölgeden ayrılıyorum. Yaklaşık otuz saniye sonra "Bana hemen mantıklı bir açıklama yap." şeklinde üsluba uymadığını düşündüğüm bir pm alıyorum. Şikayetin bu pm üzerindeki emir cümleleri taşıyan üsluplara bakılarak değerlendirilmesini istemekteyim, iyi forumlar.

Ssleri olay anında bundan bir şikayet açılmayacağını düşünüp almamıştım, yaklaşık iki dakika sonrasında bir yerde durup alıyorum. Chatlogdan şikayet edilen kısımların savunmaları net bir şekilde belli olacaktır.

Spoiler: GösterGizle

#2 - 07.01.2025 01:59
Elegynin geç tepki vermesi demek, böyle bir senaryoda karşı şeride geç girmesi demek. Zaten birbirimizi yeterince uzakta görüyoruz, eğim fark etmemen için geçerli bir sebep değil. Video incelendiğinde kaçmak için bolca zamanın olmasına rağmen bunu yapmayı tercih ettiğin görülebilir. Gereksiz bir şikayet gibi gelebilir, ilk kez rolüm bu gibi bir sebeple baltalandı. Bu sunucuda açtığım 4 yada 5 şikayetten birisi bu. Bana o aracı anlatma.

Kaza sonucu mağdur tarafın sakin kalması ne ooc, ne ıc olarak mümkün değil. Agresif olması normal. Özellikle kasıtlı yapıldığı düşünüldüğünde. Aracını kendin yada malının zarar görebileceği şekilde kullanmakta yasak zaten sunucuda, yine aynı kapıya çıkıyor;
"- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek"

#3 - 07.01.2025 16:17
iyiçakmış

#4 - 07.01.2025 17:13
iyiçakmış

Canın çektiyse bir turda ben çakayım sana.

#5 - 07.01.2025 17:20
Elegynin geç tepki vermesi demek, böyle bir senaryoda karşı şeride geç girmesi demek. Zaten birbirimizi yeterince uzakta görüyoruz, eğim fark etmemen için geçerli bir sebep değil. Video incelendiğinde kaçmak için bolca zamanın olmasına rağmen bunu yapmayı tercih ettiğin görülebilir. Gereksiz bir şikayet gibi gelebilir, ilk kez rolüm bu gibi bir sebeple baltalandı. Bu sunucuda açtığım 4 yada 5 şikayetten birisi bu. Bana o aracı anlatma.

Kaza sonucu mağdur tarafın sakin kalması ne ooc, ne ıc olarak mümkün değil. Agresif olması normal. Özellikle kasıtlı yapıldığı düşünüldüğünde. Aracını kendin yada malının zarar görebileceği şekilde kullanmakta yasak zaten sunucuda, yine aynı kapıya çıkıyor;
"- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek"
Senin açında evet beni erken görüyorsun, ama yukarıdan gelen sensin açı avantajın var. Ekranımda yukarıdan geldiğin ve yakın fov kullandığım için seni son anda görüyorum zaten. Ayrıca neden üzerine bile bile süreyim? Seni ne tanırım ne de bir rolümüz var. Sana çarpmam orada bana da zarar veriyor, seni mantığa davet ediyorum. Elegyle 15K km yapmış olmanın şikayetle ilgisini anlayamadım, bunları burada çocuk gibi kapıştırmaya başlayacaksak bu şikayet uzar ve iletiler halinde devam eder.
Boş olduğunu düşündüğüm ve realistik olarak da bakıldığında boş bir dağ yolu olan yolda "sokak yarışçısı" konseptli bir birlikte bulunan karakterimin o bölgede çizgi alarak gitmesini bir ihlal olarak görmemekteyim. Dediğim gibi kazanın gerçekleşme sebebi açı farkı gereği ekranıma geç gelmen ve o sırada bir yandan chatte arkadaşımın yazdıklarını okuyor olmamdır. (2004 yılında çıkmış bir oyunda fps ve lag farkı kaynaklı her türlü görüntü ve farklı gözükme problemlerinin bolca bulunuyor olması hepimizin malumudur diye düşünüyorum). Her türlü kazayı eğer ihlaller kapsamına sığdırmaya çalışarak şikayet açılacak olsaydık gerçekten oyuncu şikayetleri kanalını gereksiz bir sürü şikayetle doldurmamız gerekir, bunun çok gerektiğini düşünmemekteyim. Kendi açımdan kazamı gerçekleştirdim ve rolümü yapıp bölgeden ayrıldım, burada ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Bunun bir oyun olduğunu atlayıp bu kadar realistik bir şekilde bakacaksak, uçurumdan aracı ile taklalar atarak uçan karakterinin belki de komaya girmesi gerekmekte, umarım buna uygun rolünü yapmışsındır.

Buna ekstra bir şey dememe gerek bile yok, arkadaşın zeka seviyesine yakışan şekilde cezalandıracağını zaten biliyorum. İstersen silebilirsin dostum gerekli ssi aldığımı bilmeni isterim.

Tarafımca ek bir ileti gelmeyecek olup, hem oyun içinden pm yoluyla hem de forum üzerinden alakasız kişilere ileti yollatarak haraslanmaya çalışıldığım bariz bir biçimde belli olmakta. Buna uygun olarak değerlendirilmesini istiyorum.
iyiçakmış

#6 - 07.01.2025 17:28
Hala maval anlattığını düşünüyorum, günümüzde samp oynayan oyuncular dün başlamadı bu oyuna. Görmedim, fov kullandım, yarışçıyım tersten de giderim kardeşim gibi bahaneler mantık davetinle birleştiğinde abez kaçıyor. Anlık bir sinirle açtığım şikayeti geri çekiyorum, lakin savunmaların pek tatmin edici değildi. Bil isterim.

#7 - 07.01.2025 17:31
Günümüzde yeni başlamayan oyuncuların en ufak kazada sinirleniyor olması pek de normal gelmedi, papatya çayı öneriyorum dostum. İyi forumlar. :sampanya:

#8 - 07.01.2025 17:38

İyi forumlar.

#9 - 07.01.2025 23:38
K&A