Konu: Daeron Corbray Yaralı İhlali / Retarted RP  (Okunma sayısı 236 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 14.12.2024 09:52
Alıntı
Olay sırasında size sadece yumrukla değil, kesici aletle de saldırıldı (katana). Bu durum yaralı bir karakterin fiziksel olarak hızlı toparlanmasını ve çatışmadan kaçmasını gerçekçi kılmıyor(emotsuz ve rolsüz bir şekilde). Ayrıca, Powergaming kuralı gereği, aldığınız bu tür yaralara uygun bir şekilde rol yapmanız gerekirdi.

Videoda kesici alet kullanan birinden hit aldığım görünmüyor dikkatli bakarsan. Sadece son hit biraz şüpheli ve son hit bana gelmiş olsaydı silahla yaralanmış olurdum ve canımı fulleyemezdim, tedavi olmam gerekirdi. Sonuç olarak son hit Lowrend'e gidiyor. Arbedede yere düşmüş biri olarak bir buçuk dakika sonunda ortamdan koşarak uzaklaşabilirim.

Alıntı
Brawl rolünden sonra iki kere saldırıya uğradım" diyorsunuz. Ancak videolarda açıkça görülüyor ki, siz de çatışmanın içinde aktif bir şekilde yer alıyorsunuz. Köşeye sıkıştığınızda karşılık vermediğinizi iddia ediyorsunuz, ancak yer yer diğer oyunculara yönelik hareketleriniz bunu desteklemiyor.

İkinci videoda kalktıktan sonra bölgeden uzaklaşmaya çalışmama rağmen kovalayıp tekrar düşürüyorsunuz. Üçüncü videoda ise hala kavganın son bulmasını beklerken yaralıdan çıkan birisi peşime düşüp beni kovalıyor, en başta karşılık vermesem de yaralı birinin yaralı biriyle dövüşebileceğini düşünüyorum ve karşılık veriyorum. Bu yaptığımı ihlal olarak değerlendiriyorsanız aynı şekilde yaralıdan kalkıp bana saldıran siz de ihlale ihlalle karşılık vermiş oluyorsunuz.

Alıntı
Can barınızı doldurduğunuzu kabul ediyorsunuz, bu durum aktif bir çatışma sırasında haksız bir avantaj elde etmeye giriyor. Videolarda, bu durumun çatışmaya dahil olma şeklinizi ve diğer oyuncular üzerindeki etkisini net şekilde görüyoruz kendi ağzınızlada bunu belirttiniz zaten.

İkinci düşürüşünüz ardından sistemin bana izin verdiği şekilde 120 saniye bekleyerek canımı dolduruyorum, canımı fulledikten sonra da kavgaya dahil olmuyorum videolarda da göründüğü üzere. Aktif kavga bölgelerinden uzak, tenha durup olayın sonuçlanmasını bekliyorum. O sırada farklı bir yaralı tarafından saldırıya uğrayınca karşılık veriyorum, peşinden sen de yaralı olmana rağmen geliyorsun ve düşüyorsun.

Ekstra olarak aynı gün akşam saat yedi civarlarında tekrar bir brawl rolüne girmiştik. Orada kesici bir aletle yaralanıp tedavilik duruma düşmüştün. Saat ona gelmeden böyle bir role katılarak bu söylediğin ihlalleri en başından sen yapmış oluyorsun. Bu şikayet sonuçlanabilir artık.

#11 - 14.12.2024 11:37
"Son hit Lowrend'e gidiyor." demişsiniz, ancak videolarda durum net şekilde ortada.
Kesici bir aletin kullanıldığı ve size temas ettiği açıkça görülüyor. Eğer bu darbe size ulaşmadıysa ve Lowrend'e gittiyse, bu durumu yetkililere bırakıyorum. Ancak, kesici bir alet ile etkilenen bir durumda can doldurmanız ve devam etmeniz role uygun değil can doldurtuktan sonra 3. videoda görüldüğü üzere Lowrend ile birlikte arkada hala çatışmaya devam ediyorsunuz ikinizde o zaman suçlusunuz.

Katana darbelerinin seni kestiği kısımlar, kullandığım kan moduda açık ve net bir şekilde durumu belirginleştirmiştir.
Kanıt: 1.Hit
           2.Hit

"Bir buçuk dakika sonunda ortamdan koşarak uzaklaşabilirim." diyorsunuz.
Yine videolarda görüldüğü üzere, kaçmak yerine çatışmaya devam ettiğiniz, kaçmak yerine karşılık verdiğiniz ve diğer oyuncularla fiziksel etkileşimde bulunduğunuz açıkça ortadadır(videoda  Lowrend ile birlikte hala rolü sürdürmektesiniz). Yaralı bir duruma düştükten sonra kaçmaya çalışmak yerine olay yerinde kalmanız ve çatışmaya devam etmeniz sizin rol hatası yaptığınızı gösteriyor.

"İkinci videoda kalktıktan sonra bölgeden uzaklaşmaya çalışıyorum." demişsiniz.
Videoda kalktıktan sonra uzaklaşmak yerine, hiçbir şekilde emote veya yaralı rolu belirtmeden, normal bir şekilde yürümeye devam ettiğiniz görülüyor. Bu da role uygun hareket etmediğinizi kanıtlar nitelikte.

"120 saniye bekleyip canımı dolduruyorum ve kavgaya dahil olmuyorum." diyorsunuz.
Aktif bir çatışma sırasında, can doldurmak ve ardından olay yerine dönmek role uygun değildir. Ayrıca, kavga devam ederken "tenha" bir yerde beklediğinizi söylüyorsunuz ancak videoda bunu göremiyoruz(yeteri kadar tenha bir yerde olsaydınız sizi göremezdik?). Üstelik, kavga ortamına yakın bir bölgede olmanız bile çatışmaya dahil olduğunuzu gösterir.

"Aynı gün akşam saat yedi civarlarında tekrar bir brawl rolüne girmiştik." diyorsunuz.
Bu konu şu anki şikayetin bir parçası değildir. Eğer önceki olaylar hakkında bir iddianız varsa, ayrı bir şikayet konusu açabilirsiniz. Ancak bu, mevcut ihlallerinizi meşru kılmaz.

"İkinci videoda kalktıktan sonra bölgeden uzaklaşmaya çalışmama rağmen kovalayıp tekrar düşürüyorsunuz." diyorsun fakat orada seni bayıltmaya çalışan bir oyuncu var, onun yaptığı role hiçe sayıyorsun sanki hiç kafana vurmamış gibi burada hatalı rol yapıyorsunuz. Seni takip etmemin sebebi yaptığın ihlali sürdürmen ve yaptığının yanlış olduğunu göstermek içindi.

Söylediğin şeyleri somut bir şey ile kesinleştir. "Üçüncü videoda ise hala kavganın son bulmasını beklerken yaralıdan çıkan birisi peşime düşüp beni kovalıyor, en başta karşılık vermesem de yaralı birinin yaralı biriyle dövüşebileceğini düşünüyorum ve karşılık veriyorum" diyorsun, kavgayı kimin başlattığı belli değil sadece videoda görünen kısımı söylüyorum, kişinin yaralı olduğuna veya ilk vuruşu onun yaptığına dair kanıtların var mı? Ki böyle bir durumdada role uyum sağlayıp ondan sonra gerekli şikayetlerin ile forumda konu açman gerekirdi. İHLALE İHLALLE KARŞILIK VEREREK DEĞİL.

"Bu yaptığımı ihlal olarak değerlendiriyorsanız aynı şekilde yaralıdan kalkıp bana saldıran siz de ihlale ihlalle karşılık vermiş oluyorsunuz." Sana ben saldırmadım yaralı olduktan sonra, kanıtların ile ilgili bir şikayet oluşturursan daha faydalı olur hemde adminlerin işini zorlaştırmamış oluruz.

" Aktif kavga bölgelerinden uzak, tenha durup olayın sonuçlanmasını bekliyorum." demişsin, fakat tam tersine tamda olayların olduğu yerde olmaya devam ediyorsun, El-Corona tarafına gidebilirdin. T-housenin arkasında kaçman için yeterli yollar vardı veya Idlegass'a doğru gidebilirdin birçok seçeneğin vardı fakat sen hala aktif çatışma olan bölgenin içinde kalmayı tercih ettin. Belki senden habersizdi arkadaş düştüğünle ilgili...

Sonuç
Videolar ve chat loglarına dayanarak, sizin tarafınızdan yapılan roleplay hataları ve kurallara aykırı hareketler açıkça ortadadır. Özellikle kesici aletle darbe alma, can doldurma, RK (Roleplay Kill) gibi ihlallerin açık bir şekilde görüldüğü bu durumda, konuyu yetkililere bırakıyorum. İhlallerin daha net bir şekilde değerlendirilmesi için gerekli kanıtlar sağlanmıştır.

İyi forumlar.

#12 - 15.12.2024 01:32
Alıntı yapılan: 3.7. Yaralı rolleri
Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)

- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
Daeron Corbray karakterinin yaralı duruma düştükten sonra 10 dakika içerisinde tekrar bir yumruklu kavgaya girerek kurallara aykırı hareket ettiği görülüyor. Bu bağlamda Daeron Corbray karakteri Yaralı Kural İhlali gerekçesiyle cezalandırılacak. Brandon Foster karakterinin ise sicili silinecek ve katanası iade edilecek. Katana iadesi için oyundan rapor atabilirsiniz.