Merhaba
Şikayet konusu ile ilgili olarak elimde bulunan videolu kanıtlarla olayın
sisli kalan kısımlarını netleştirmek ve akıllarda soru işareti bırakmamak adına bu mesajı yazıyorum. Adminlerin süreci daha kolay değerlendirebilmesi için, videoların önemli bölümlerini belirli dakikalara işaretleyerek (checkpoint) detaylı bir açıklama ile destekleyeceğim.
Not: Ben oyunumu oynarken oyundaki sesleri kısarım ve arkaya bir şarkı açarım o esnada çalan şarkı video'da düşmüş herhangi bir müzik parçası eklenmedi.
1-) [https://streamable.com/mrnyrq]
Checkpoint 00:00 Olayın başlangıcında şikayet edilen kişinin mahallemize toplu yürüyüşle gelişi.
Checkpoint 00:50 Laf atışmaları ve çatışmanın nasıl başladığını gösteren kısımlar.
Checkpoint 01:08 Çatışma başlangıcı
Daeron Corbray karakteri araya alınır ve yaklaşık dört oyuncu(daha fazla oyuncu var ama hepsi net olarak ona vurmuyor, birkaç vuruşu ona denk geliyor) aralarında bende dahil olmak üzere kişiye saldırarak onu yaralı konumuna düşürüyoruz.
"Silahla(Katana bıçak vb.) değil, yumrukla düşürüldüm. Çok kötü halde değilim, sadece kavgadan çıkmış durumdayım." demişsin, fakat videoda görüldüğü üzere bizzat ben katana ile sana saldırıyorum ve üç siyahide seni dövüyor bu durumda mantıklı açıdan baktığımızda ayağa kalkman o kadar kolay olmamalı ve ayrıca sana vuranlar arasında kas seviyesi yüksek olan oyuncularda var.
"Powergaming olarak değerlendirdiğim için uymadım." söylemişsin, fakat söyle bir durum var. Ortada ihlal bile olsa o rolü gerçekleştirmek zorundasın, oyunun kurallarında Sürekli roleplay denen bir kural burada uymaman bir hata ve burada "Sürekli Roleplay" kuralını çiğnediğini kendinde belirtiyorsun.
"Yerde yatan herkesi /dene üzerinden bayıltamazsın tek bir tekmeyle." demişsin, fakat söyle bir durum var bunu ben Discord'da adminlere sordum ve yönetici insiyatifinde olduğunu belirttiler, burada senin yaptığın ne kadar gerçekçi? En az Dört siyahi çete üyesi tarafından darp ediliyorsun ki bunların arasında kesici aletlerde var. Seni bayıltmak için tam olarak ne yapmamız gerekiyor? Bu durumu adminlerin insiyafitine bırakacağım.
"
Ekstra olarak kas seviyelerim kendisinin iki katı. O konuda itirazı varsa şikayet açabilir." söyledin, fakat orada tek kas seviyesi yüksek oyuncu sen değildin, bazı oyuncularından senin kadar kas seviyesi vardı orada o kısım benden bağımsız fakat bunu belirtmek istedim.
Checkpoint 01:13 Daeron Corbray karakteri yerde ve yaralı durumda.
Checkpoint 01:13'den sonra önemli bir durum olmadı fakat olayın daha iyi gözlemlenmesi için izleyebilirsiniz.
2-) [https://streamable.com/keywwg]
Checkpoint 00:07 Şikayet edilen kişinin bıçak darbesi alıp yere düştüğü ve ardından PG yaparak hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalktığı an.
Checkpoint 00:12 Şikayet edilen kişinin RK yaparak ayağa kalktığı kısım.
Checkpoint 00:22 Kişiyi burada yaptığı hatadan dolayı PM den uyarıyorum.
"Bunu da atmayacaktım ama bırakayım bari. Kalkıp uzaklaştığım zaman peşimden geldin, karşılık vermediğim halde düşürdün." burada kesin bir dille
"düşürdün" kelimesini kullanmışsın ve iletine bakıldığında bazı kısımları düzenlerken
bu kısımı düzeltmemişsin bir hata olsaydı düzeltirdin illaki fakat şuan saat
03:46 ve hala sen bu iletiyi gelip gelip okuyorsun, yani demek istediğim şu sen burada kesin bir dille benim tarafımdan düşürüldüğünü söylemişsin, iletini değiştirme/modifiye etme ihtimalin olduğudan senin iletinin ss'ni aldım bu iletiden sonra silmen gerçekten düşündürücü olabilir. Yani o esnada bilgisayar başında sen vardın kuzenin falan oynamıyordu diye düşünüyorum ki seni
benim düşürmediğimi adın gibide iyi biliyorsun.
Bu yaptığını admin kandırmaya girer.Seni orada takip etmemin sebebi şuydu, orada kalktın ve hiçbir emote belirtmeden ya da chat'e hiçbir şey yazmadan kalkıp gitmenden dolayı takip ettim ve bu bir hataydı o yüzden bu kısımı kanıt olarak kullanmak için takip ettim, sen ayaktayken seni tekrar yaralı konumuna sokmadım?
Checkpoint 00:39 Burada sana vuran oyuncuyu uyarıyorum ve fark ettiysen sen ayaktayken seni yaralı konumuna sokmak gibi bir derdimde yok oysa sen dedin ki:
"Kalkıp uzaklaştığım zaman peşimden geldin, karşılık vermediğim halde düşürdün." bu açıkca admin kandırmadır pc başında olan sendin ve olayları elbette ne olduğunu biliyordun.
Checkpoint 00:52 Burada kendince bir ss almak için benim hatalı olduğumu göstermek için illaki /hasarlar sside almışsın fakat o aldığın ss ile birlikte aslında benim yapmadığım bir şeyi sanki yapmışsım gibi göstermek için kullandın. İyi deneme.
Emote konusuna da gelirsek olayın verdiği duygular ile "popo" yerine daha kaba bir tabir kullanmışım, rahatsız olduysan özür dilerim.
Checkpoint 00:52 'den sonraki bir kısımda olayın daha iyi anlaşılması için izleyebilirsiniz.
3-) [https://streamable.com/qb6kau]
Checkpoint 00:13 Burada düştükten sonra yaralı rolümü gerçekleştirmekteyim.
Checkpoint 00:14 "RK'dan kalkan Lowrend ve sen yaralı olmana rağmen tekrar brawl alanına koşup cengaverlik yapan sen üstüme doğru geldiniz." demişsin, fakat burada söyle bir olay var ben seni hiçbir koşulda hiçbir şekilde kovalamadım, yine olmayan şeyleri olmuş gibi söylemişsin.
Checkpoint 00:15 Bunuda şimdi fark ettim, canını fulleyip tekrardan birileri ile kavga etmeye devam etmişsin, burada aktif bir çatışma var ve sen canını doldurup yine etrafta koşuşturmaya başlamışsın, bana diyorsun ama etrafta cengaverlik yapan sensin, dostum.
" aracımı almak için kalabalığın dağılmasını bekliyordum." söylemişsin, fakat
00:15 saniyede araban tam olarak yanındaydı yani mağdem böyle bir şey söyledin o arabaya binip gitmen gerekirdi, yanlış mıyım? Ama sen tekrardan birilerine vurmaya devam ediyorsun bana dediğin şeyleri sen kendin yapıyorsun.
Videonun bu kısmına bakıldığında zaten çatışmanın son dakikalara en baştaki gibi ortalık çok karışık değil yani sakinleşmiş durumda zaten bir kaç dakika sonrada polisler role dahil oluyor.
Checkpoint 00:32 Görüldüğü üzere polis ekipleri toplanmaya başlamakta, birazdan bu rol sona erecek. Rol neredeyse bitmek üzere...
Checkpoint 00: 32 Sonraki kısıma baktığımızda bu iki kişi hala birbirini yumruklamaya devam ediyor, kimin başlattığını ben görmedim, eğer kanıtın varsa at ilk o vurdu tarzında fakat benim gördüğüm/bildiğim senin kesinle yerde yaralı olduğun ve kaçmak yerine hala çatışmaya devam ettin ekstra olarakta aktif çatışma rolünde çilek veya benzeri bir şey tüketerek dahil olman.
"Bu pozisyonda ilk benim saldırdığıma dair kanıtın varsa atabilirsin, cezamı kabul edeceğim." Bunu nereden bileceğiz ben videoyu başlattığımda ikinizde birbirinize vuruyordunuz diğer arkadaşın rklı olup olmadığını bilmiyorum fakat senin kesinle rklı olduğunu biliyorum, sen kanıtın varsa at. İkinizde ceza alacaksınız bu durumda?
"Zaten sana PM'den de "vuruyor muyum" yazmışım, ilk hareket sizin tarafınızdan geldi." demişsin, fakat dediğim gibi ben ilk hareketi/hamleyi yapanın kim olduğunu bilmiyorum. Ve videoda açıkca ikinizde birbirinize vuruyorsunuz.
"Gayet adil bir dövüş sonucunda düştünüz." söylüyorsun ama gidip canını bir şekilde dolduruyorsun benim can barıma bak birde senin ikimizde yere düşmüşüz, ben yaralı rolümü yaptığım esnada istesem çilek veya benzeri şey yiyerek canımı
rahatlıkla doldururdum ama doldurmadım haksızlık olurdu fakat sen hem canını doldurdun hemde üstüne beni yaralı konumuna düşürdün, ardından polis geldi burada yaptığın hata bu. Senin artık buradan gitmen gerek fakat sen hala sokaktasın? Gitme fırsatın varken gitmedim ve bu role devam ettin.
"Polise yakalanman konusunda da, eğer benim gibi olay yerinden uzaklaşsaydın, ekstra aksiyona girmeye çalışıp düşmeseydin Katanan gitmezdi." söylemişsin, fakat sen burada rk ihlali yaparak haksız bir üstünlük elde ettin birde üstüne canını fulledin ardından hem beni hemde Lowrend Deqmeen isimli oyuncuyu düşürdün ve ardından direk polis geldi yani rk lı durumdayken kaçma/kurtulma rollerim kasıtlı olaram elimden alındı.
Not: Oyunu oynarken genellikle oyun içi sesleri kısar ve arka planda bir şarkı açarım atmosfere daha iyi ayak uydurmak için genellike bu tarz şarkıları dinlerim. Videoda duyulan müzik, bu sırada çalan şarkıdır; videoya sonradan herhangi bir müzik eklenmemiştir.
İyi forumlar dilerim.