Konu: Bozhidar_Largamov - Shaggy_Umbabba. [Çoklu İhlal Zinciri]  (Okunma sayısı 387 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.12.2024 22:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bozhidar_Largamov - Shaggy_Umbabba @ArtexBy , @sXe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: LVCW Birlik üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Sivil karakterler birlik olup hiçbir birliğe karşı agresif tutum-savaş ve benzeri şeyleri sürdüremezler.
Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba. Gündelik rollerimizi sürdürürken, Shaggy_Umbabba karakterinin Vicemall civarında birlik R20'miz Adriano_Pedrotti'nin IC kızı olan Zinerva_Pedrotti'ye taciz edecek sözler kullandığı bilgisini alıyoruz. Kısa keseceğim, mesajdan sonra Vicemall'a gidip, Zinerva_Pedrotti karakterini alıp dönüyoruz. GB olması sebebi ile agresif bir role girmiyoruz. Vicemall'a giden kişilerin sadece Roman_Colorado ve Adriano_Pedrotti olduğunun altını çiziyorum.

1 - 1.5 saat sonra, olay bizim için kısmen kapanıyor. Pazar ayini için Littleitaly'e gidiyoruz. Ayin sonrası telefonlarımıza Valentino_Marino adlı birlik üyemiz tarafından bulvarda (hood bölgemizde) bir sorun olduğu bilgisini alıyoruz. 1. Videoda, olay yerine ilk varışım görülüyor. Arkadaşlar, IC olarak nasıl tanıdıkları muamma olan Lydia_Catteneo karakterini düşürmüşler. Shaggy_Umbabba karakteri IC olarak sadece bizi görmüşken, hood bölgemize gelip ilk kez gördüğü birisine sıkıyor. Ayrıca, onaylı hood bölgesini İKİ KİŞİ basmalarını ve SİVİL olduklarının da altını çizmek istiyorum.

Süre gelen çatışma sonrası düşüyoruz. Bir süre sonra Hood bölgesine bir başka üyemiz geliyor. Dikkat ediniz, benim uyarmam sonrası ateş edip Shaggy_Umbabba karakterini DÜŞÜRÜYOR.

Ancak, bölgeye polisin gelmesi ve olayların ardından beş dakika gibi bir süre geçmesinden sonra arkadaş sanki hiç bir şey olmamış gibi hood bölgesine geri gelip, ateş ediyor. Videoda gözüktüğü gibi. Onaylı hood'un içinde, hemen 5 metre yan tarafında 6 - 7 polis ekibin olduğu yerde ateş açıyor...

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle
 Giriş anı

Shaggy karakterinin düşüş anı

Shaggy karakterinin, komando gibi onaylı hood bölgesine tek başına RK'lı halde geri dönüşü ve polislerin dibinde tekrar ateş etmesi.

Hasarlar kayıtları.

Sivil olduklarının kanıtı.

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşlar, özellikle Shaggy karakteri tek başına tüm sunucunun yükünü çekecek bir kural ihlali zinciri gerçekleştiriyor. İki - üç kere FEARRP ihlali yapmanın yanı sıra, FearRP, Deathmatching gibi suçları hiç düşünmeden keyfi şekilde işliyorlar. Sunucunun rol ortamını bozan bu arkadaşlara gereken cezanın verilmesini istiyorum. Arkadaşlarının 7000 - 3000 karakter saati var. Bu derece sunucuda oynayıp bu derece kural ihlaline gerek olduğunu sanmıyorum.

« Son Düzenleme: 01.12.2024 22:36 BaranSrm »

#1 - 01.12.2024 22:38
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 01.12.2024 22:40
Şahitliğimi onaylıyorum. Olaylar silsilesine Valentino_Marino tarafından SMS aldıktan sonra hood bölgemize giderek dahil oluyorum. Şahıslar, "Adamlarınızı dövdüler, kaçıyorlar!" gibi cümleler ile bir de olayı trollinge vuruyorlar. Ayrıca oyun saatleri de oldukça uzun, bu cesaret nereden geliyor anlamış değilim.

#3 - 01.12.2024 23:04
Olayın öncesinin kayıtları bende mevcut, şöyle bırakayım;

Görüldüğü üzere kavgayı da ilk başlatan karşı taraf, haliyle kendi bölgemizde, sayısal üstünlüğe ve onaya sahipken bize fearp  yapılmaması üstüne üstlük kışkırtıcı şekilde agresif yapılması karşı tarafın rol kalitesini gözler önüne sermeye yeter de artar. Ayrıca yine kayıtlarda görüldüğü üzere ben yaralı olmama rağmen tekrar ateş açılarak düşürülüyorum, bu da YKİ kapsamında değerlendirilebilir. Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 01.12.2024 23:16
Şahitliği bende onaylıyorum, artık bu tarz arkadaşlar kendince birşeyler yapıp eğlenmeye çalışıyorlar yani zihniyetini anlayamıyorum çok yazık.

#5 - 02.12.2024 01:39
Kişiler şikayeti görmelerine rağmen savunma yapmadı. Sonuçlanabilir sanırım.

#6 - 02.12.2024 01:55
 @ArtexBy  , @sXe  24 saat içinde bir savunma girin.

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#7 - 02.12.2024 16:56

sakin ol bakalım çocuk adam, yetkili bize 24 saat vermiş ne zaman müsaitsek o zaman yaparız. Keyfine bak.

#8 - 02.12.2024 23:15
  Az önce ki yaşanan DM'in hasarları @Razy
« Son Düzenleme: 02.12.2024 23:19 YasinEsenoğlu »

#9 - 03.12.2024 17:19

sakin ol bakalım çocuk adam, yetkili bize 24 saat vermiş ne zaman müsaitsek o zaman yaparız. Keyfine bak.

Asıl "çocuk adam" yasaklanmış. Diğer arkadaş için şikayet devam ediyor.  :sampanya: