Konu: David_Calisto Şikayet  (Okunma sayısı 232 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.11.2024 00:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David_Calisto / @Red Army Prime  N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.11.2024 00:39 N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
_

12.1. Valachi'ye Karşı Roller: Don of the City, yani şehrin mutlak ve en üst güç sahibi olan Valachi'ye karşı agresif nitelikli hiçbir rol gerçekleştirilemez. Gerçekleştirilmesi halinde karakteriniz öldürülebilir veya olayın niteliğine göre OOC ceza alabilirsiniz.
Örnekler
- Valachi'ye ait mekanlarda çatışma, kavga, soygun gibi tüm illegal roller
- Valachi üyelerine karşı saldırı, gasp, pusu vb. tüm agresif roller

Gerçek hayata uygun bir düzen oluştursak da rol ortamının baltalanması adına bazı kısıtlamalar getirilmiştir. Konseptle alakalı güncel kısıtlamalar aşağıdaki gibidir:
- Coronavirus (COVID-19) rolleri: Vice Şehri'nde Coronavirüs varlığı bulunmamaktadır. Bu kurgusal dünyada hiçbir şekilde virüse dair söylemler, virüs bulaştırma gibi aşırı eylemlere izin verilmemektedir. Tüm karakterlerin buna göre rollerini şekillendirmesi beklenmektedir.
- Vice Social'da Gerçek Fotoğrafların Paylaşımı: Vice Social üzerinde hiçbir şekilde OOC insanların fotoğrafları yer almamalıdır. IC sosyal medya platformundaki tüm içerikler oyun içerisinden alınan görüntüler ve olaylarla ilişkili olmalıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Fotoğrafta göstermiş olduğum rolde karakterine herhangi bir ağır söylemde bulunmamış olmama rağmen veyahut silahla sıkmasını gerektirecek bir şey yapmamış olmama rağmen kendisinin EMOTE atmadan silahla atış açtığını görebiliyorsunuz. Ayrıca atış açılan bölgenin Little Italy bölgesi olduğunu da eklemek isterim. N/A

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin gerekli cezayı almasını istiyorum, iyi günler dilerim. N/A

#1 - 18.11.2024 01:00
@Red Army Prime 24 saat içerisinde savunmanızı iletin.

#2 - 18.11.2024 15:34
.

#3 - 18.11.2024 17:09
https://streamable.com/xfeqfp Olayla ilgili şans eseri bir video buldum, rolün tam hali bu.

#4 - 18.11.2024 17:50
Öncelikle merhabalar, açılan şikayetle ilgili savunmamı ileteceğim. Kesinlikle kimseyle ağız dalaşına yada karşılıklı sohbete girmek gibi bir isteğim yada düşüncem yok. Umarım savunmamdan sonra gelecek bir ileti olursa ikili sohbet veya karşı tarafı kışkırtmaya yönelik bir ileti gelmez. (Şahsım tarafından toxic yada kışkırtıcı bir ileti gönderilmeyecektir.)
VPN ile bağlandığım için forumda şikayeti açan şahsın göndermiş olduğu kanıtları göremiyorum fakat dün gece yaşanan rol ile ilgili her saniyenin kanıtı elimde mevcut olduğu için ''DM ve Emotesiz ateş'' şikayetlerine savunmamı gönderiyorum.
Alıntı
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Fotoğrafta göstermiş olduğum rolde karakterine herhangi bir ağır söylemde bulunmamış olmama rağmen veyahut silahla sıkmasını gerektirecek bir şey yapmamış olmama rağmen kendisinin EMOTE atmadan silahla atış açtığını görebiliyorsunuz. Ayrıca atış açılan bölgenin Little Italy bölgesi olduğunu da eklemek isterim.
Öncelikle burada iddia edilen yazıya(Forum bug yüzünden varsa kanıtları göremediğim için.) gerekli açıklamayı yapıyorum.
Herşey rol dahilinde gelişti. Şimdi biraz realistik olarak düşünürsek, karakterlerimiz Valachi birliklerinde ve İTA AME rolü yapıyoruz. Kısaca mafyayız, rütbe olarak düşük olduğumuz için iki tarafta Outsider ve Valachi'nin umrunda bile olmayan iki adam. Bu adamlar Valachi'nin umrunda bile olmayan ayakçı takımı. Bunlardan birisi, D. Wood isimli karakter yaklaşık bir buçuk aydır içinde bulunduğum ve aktif olarak rol yaptığım birlikte bir defa bile ortada görünmeyen, canı istediği zaman oyuna girip sanki bir Soldier yada Capo gibi rol yapmaya çalışan, birlik içerisinde rol yapıp birliğe birşeyler katmak için çaba gösteren insanlara üstünlük kurmaya çalışan bir oyuncu.
Benim canlandırdığım karakter, Luca'nın karşısında korkudan ecel terleri döken bir karakterken ve patronu olarak bildiği Lombardi karakteri için canını ortaya koyarken bu D. Wood isimli karakter Lombardi karakterini bile tanımama rolü yapıp dalga geçme rolü yapıyor. İster istemez benim karakterim de IC olarak D. Wood isimli adama kuruluyor. ''Ben Valachi birliğindeyim kimse bana dokunamaz.'' Ben dokunulmazım.'' En iyisiyim.'' Şeklinde rol yapmıyor. Canlandırdığım karakter her gün ölüm korkusuyla yaşıyor. (Ben ViceRP de Piazza karakterimde Valachi birliği oyuncularının birçoğunu CK da ettim, yeri geldi Ravenite'de çatışmaya da girdiğimiz oldu. Rol kapsamı içerisinde.) Kanıtları göndermeye başladığımda zaten ''sen iyi bile sabır etmişsin.'' diyeceksiniz.
IC olarak yine Lombardi'nin isteği üzerine herkesi arayıp acil bir şekilde Ravenite'ye çağırmam söylendikten sonra şikayeti açan oyuncuyu aramamla başlıyor herşey.
Oyuncu ''D.Wood.'' aramayı reddediyor. Birkaç saat sonra ''who the fuck are you'' şeklinde bir sms ile dönüş yapıyor. Ben yine görmezden gelip cevap vermiyorum. Kaba bir şekilde dönüş yaptı için problem çıkmasın diyorum. Ertesi gün, 15.11.2024 tarihinde yine bir mekan açılışında aynı sms i gönderiyor.
Spoiler: GösterGizle

Bende IC rol gidişatına göre oturduğu masaya gidip düzgün bir dille uyarıyorum fakat, ''kahkaha atar.'' emoteleri dışında bir yanıt alamıyorum.

Şuraya SMS geçmişini bırakayım.

Bu uyarı üzerine D. Wood isimli oyuncu zaten oyuna girdiği dakikalarda benim rollerimi baltalamak ve toxiclemeye çalışmayı kendisine ilke edinmiş sanırım ve ikinci defa yine uyardım. Ic şekilde.

Bunun üzerine artık bardağı taşıracak hamleler yapmaya başladı dün gece D. Wood isimli karakteri yöneten oyuncu. Dün biz yine HAVANA açılışına Valachi ekibi olarak geçtik ve bizden(Birlikten.) bağımsız bir şekilde rol bölgesine gelen D. Wood isimli oyuncunun ViceRp oyuncularının çoğunun orada bulunduğunu bilmesine rağmen, kendisini ve Valachi birliğini küçük düşürecek emoteler atmaya başladı. Emotelerin kalitesinden ve oyuncunun muazzam İta Ame bilgisini bir nebze göstermek amacıyla bir ss bırakacağım. (Benim afk olduğumu düşündüğü için sanırım böyle bir emote atıp hemen yanımızdan uzaklaştı.)
Sanırım Valachi birliğinde Gay rolü yapıyor arkadaş, şayet öyleyse bildiğim kadarıyla bu tarz roller yapmak yasak. Bunun bilincinde olmalı.

Uzun süredir ViceRP sunucusunda rol yapan birisiyim ve her fırsatta DM tarzı durumlara ne kadar karşı olduğumu her zaman söylemişimdir.
''Hadi tek başınayken, yine bu sefer toxicliğini yapıp oyundan çıkmadan yakaladım, gidip IC olarak konuşup problemi çözeyim diye yine role girdiğimde yine klasik şekilde ''Sen benim kim olduğumu biliyor musun?'' ''kahkaha atar'' gibi cevaplar aldım. Sonrasında kendisini sokağa çağırdım, o sırada Ravenite'yi açacaktık fakat ne yazık ki D. Wood karakterini yöneten oyuncu sağ olsun yaptığı rollerle içimizde heves bırakmadı.

En son kendisini vurdurttu.
Şikayeti açan, D.Wood isimli karakteri yöneten kişinin kural ihlalleri ile ilgili birkaç şikayet oluşturacağım.

Emote konusuna gelecek olursam.

Hakkımdaki “emote atmadan silah kullanma” ihlali ile ilgili olarak, olayın detaylarını açıklamak ve yaşananları doğru bir perspektifte değerlendirmek istiyorum. lay sırasında karakterim, çevresel faktörler ve anlık tehlike hissi sebebiyle hızlı hareket etmek zorunda kalmıştır. Karşı tarafın o anki hareketlerinin tehditkar bir durum yaratabileceği algısı, karakterimin refleksif olarak silahını kullanmasına yol açmıştır. Bu, tamamen olayın atmosferine bağlı olarak gelişen, kontrollü bir aksiyon değil, ani bir savunma içgüdüsüyle gerçekleşmiştir. Anlık bir stres altında, olayın akışı içinde emote kullanımının atlanması, tamamen o âna özgü bir dikkatsizliktir. Emote atmadan bir aksiyona girişmenin, rol bütünlüğüne ve kurallara uygun olmadığının bilincindeyim. Ancak, olayın atmosferi ve karakterimin psikolojik durumu (örneğin, bir saldırıya uğrayacağı korkusu veya tehditlerden korkma) bu durumu tetiklemiştir.

Bu olay, hiçbir şekilde rol bütünlüğünü bozma veya karşı tarafın oyun deneyimini olumsuz etkileme amacı taşımamaktadır. Yaşananlardan ders aldığımı ve bundan sonraki tüm aksiyonlarımda emote kullanımı gibi kurallara titizlikle uyacağımı belirtmek isterim.

Sonuç olarak, olayın kurallar açısından bir ihlal olarak değerlendirilmesi hâlinde, bu durumu bir daha tekrarlamamak için gerekli özeni göstereceğimi ve herhangi bir yaptırım uygulanması durumunda bunu anlayışla karşılayacağımı ifade ederim. Elimde video kayıtları'da var fakat bu kadarın yeterli olacağını düşündüğüm için yükleyip atmıyorum. Yaşanan durumun, IC ve OOC ceza kayıtlarım da referans alınarak incelenmesini talep ediyor ve iyi akşamlar diliyorum.
Valachi birliği yönetim birliği ve bu birliğe yakışacak şekilde roller yapıp, o şekilde sunucuya lanse edelim. Ben Valachi birliğindeyim, dokunulmazım gibi düşüncelerden çıkıp realistik şekilde rol yapalım. Aylardır oyuna girmeyip, aylar sonra oyuna girip birliğinizdeki rol yapan oyunculara toxiclik yaparak yada mobbing uygulamaya çalışarak kendi rol kalitenizi ve birliğinizin ismini lekelersiniz. İyi forumlar.
Ek kanıtlar, @Gerath tarafından incelenmiştir.
Yaşanan olaylara şahitler eklemek istiyorum.
@Capello - Steve_Baccalieri
@Apollon - Moccio_Callisto

#5 - 18.11.2024 18:37
Savunma geçerli, David_Calisto karakteri emote kullanmamasından dolayı bu seferliğine uyarılacak.