Konu: VICEROLEPLAY 2024 KIŞ DÖNEMİ BEYİN FIRTINASI!  (Okunma sayısı 3017 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#50 - 16.11.2024 17:06
Merhaba,

Öncelikle Vice Roleplay’in bugüne kadar sunduğu deneyim, hem yönetim ekibinin kalitesi hem de topluluğun sağladığı katkılar sayesinde sektörde bir efsane haline gelmiştir. Özellikle Manifesto ve Justice gibi isimler, bu yapının sürekliliği ve başarısı için benzersiz bir liderlik/yöneticilik sergilemiştir. ViceRP yönetimi, sadece bir sunucu yönetimi değil, aynı zamanda oyuncular için eşsiz bir atmosfer yaratma konusunda da tüm zamanların en iyisi olmayı başardı.

Yönetim ekibinin köklü değişikliklerde bile topluluğun fikirlerine önem veriyor olması, bu kaliteyi ve vizyoner yaklaşımlarını bir kez daha ortaya koyuyor. Ancak önerilerle ilgili görüşlerimi belirtmek isterim:

Silahların Sıfırlanması ve Ekonomik Değişiklikler
Silahların sıfırlanması veya mal varlıklarının %50 azaltılması gibi radikal adımlar, sunucudaki mevcut dengeleri sarsabilir. Sunucunun yıllardır oturmuş olan hikaye ağı ve oyuncuların yıllarca inşa ettiği roller/birikimler, bu tarz sıfırlamalardan olumsuz etkilenebilir. Özellikle adalet ve denge kavramını çok iyi bir şekilde işlemiş olan ViceRP gibi bir yapıda, bu tür köklü değişiklikler, oyuncu bağlılığını sarsma riski taşıyacağı kanaatindeyim.

Vice Roleplay’in başarısı, hem yenilikçi hem de oyuncu dostu bir yönetim anlayışından kaynaklanıyor. Tüm zamanların en iyisi olma unvanını korumak adına, bu tarz değişikliklerin daha hikaye odaklı ve kademeli bir şekilde uygulanmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Benim Alternatif Önerilerim

Silahların Erişim Mekanizmaları: Tüm silahları sıfırlamak yerine, daha nadir silahları oyun içindeki senaryolara bağlamak ve oyunculara erişim için RP fırsatları yaratmak daha etkili olacaktır. (RP kapsamında, olur olmadık şeylere DM atan toxic diye tabir ettiğimiz oyuncuların silahlarının daha katı kurallar uygulanarak el koyulması olabilir.)

Ekonomi Dengesi: Paradan sıfır atma fikri güzel, ancak oyuncuların birikimlerini kaybetmeden, ekonomiyi dengeleyecek senaryolar üzerinden yapılması daha adil olacaktır. Şayet ben sunucunun en zengin oyuncusuyum, oyuncularından birisiyim. Üstünkörü silahlarım ve üzerime olan mülklerin basit hesaplamasını yapsam $50.000.000 gibi bir rakama tekamül ediyor, bu durum benim için ne kadar olumsuz olsa da düzgün ve planlı bir şekilde hareket edip aksiyon alınırsa kuvvetle muhtemel ben ve benim gibi düşünen Vice Roleplay oyuncuları'da mutlu olacaklardır.
Hikaye Zenginliği: Mevcut yapıların desteklenmesi ve yeni hikayelerle çeşitlendirilmesi, hem mevcut oyuncuları hem de yeni katılan oyunculrı heyecanlandırabilir.
Velhasıl kelam
Sonuç olarak, ViceRP gibi sektör lideri bir yapının bu değişiklikleri topluluğun genel görüşlerini dikkate alarak şekillendireceğine eminim. Yönetim kadrosunun ve özellikle Manifesto ve Justice gibi isimlerin liderliğinde, bu dönemin de başarıyla geçileceğinden hiçbir şüphem yok. Bu yeni dönemin tüm topluluk için hayırlı olmasını dilerim!

Saygılarımla!
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
RACON, Çinçinghetto06, eXods, Red Army Prime,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#51 - 16.11.2024 22:09
Paradan sıfır atılması mantıklı fakat yüzde elli mal varlığı silinimi değil çünkü pek bir mal varlığı olmayan az parası olan oyuncular da var işler çok zora girer
Silahların silinmesi ve eskiden olduğu gibi erişimin zor olması mantıklı 2020 de ilk başladığımızda silah çatışma lafını duyunca heyecanlanıyorduk  gerçek hayatta da silah bulabilmek pek kolay değil
Sunucunun 2020 aralık ayı kış güncellemesine ne kadar çok dönerse yani ne kadar çok geriye giderse o kadar ileri gideceği kanaatindeyim
Uzun süredir sunucu da bulunmayan oyunculara ait mekanlar evler silinebilir, duyurular yayınlanır sınır belirlenir örn 3 ay girmeyen varsa silinebilir sistemsel satılabilir

« Son Düzenleme: 17.11.2024 11:26 Soldier7 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#52 - 18.11.2024 20:10
Paradan bir sıfırın atılıp buna göre dengeleme yapılmasını mantıklı buldum, biraz absürt fiyatlar sunucuya hakim olmuş şekilde. Örn. 10.000 dolarlık Faggio 1000 dolar olsun, 20.000 dolar mal varlığı olan bir oyuncunun da mal varlığı 2.000 dolar olsun. Böylece hem oyuncular bir şey kaybetmesin hem de para daha değerli olsun. O motora 1.000 dolar verecek oyuncunun 2.000 dolar mal varlığı olması bence parasını daha değerli kılar. Tabii böyle bir durumda da meslek getirilerinin de dengelenmesini isterim. 2020'den beri Vice oyuncusuyum, ilk dönemlerdeki mafya ve çete rollerinde bulundum gerçekten de çok zevkliydi. Para için çabalarken bir yandan da keyifli roller çıkarıyorduk. İllegal birliklerde sadeliğe gidilmesi yönündeyim böyle olduğu vakit roller daha zevkliydi. Şu an her birliğin istediğini elde etmesi çok basit, herkes bir anda zengin olmuş durumda bu da yeni kişilerin rollerinin önüne geçiyor elbette. Uzun süreler boyu şehire birkaç faction hakimliğini sürdürüyor. Bence bunun da bir sınırı olmalı aksi takdirde diğer birliklerin bu gibi durumlarda ezildiğini düşünüyorum. İstediğim dönemler tam olarak 2020 diyebilirim. Kingpin Mafia Brims zamanları gerçekten keyifliydi. Bunun dışında yeni mesleklerin gelmesini de isterim, rollere uygun şekilde gerçekten şık ve göze hitap eden Binco skinleri de görmek isterim. Oyuncular özel modele yönelmek zorunda kalmasın. Şahsen Binco'da 4-5 skin harici diğerlerini güzel bulmuyorum, bu da oyuncuların rollerinde eksi bir etken bence. Dediğim gibi göze hitap eden modeller eklenebilir, her mevsime göre modeller dahil edilebilir. Kış döneminde bir modelin kısakol tişört ile gezmesi absürt bir durum. En azından 2-3 ayda bir modeller güncellenebilir. Silah kullanım ve alım şartları zorlaştırılabilir. Bunun haricinde apartman dairesi ve müstakil bir daire arasında çok uçuk bir fark var. Müstakil dairelerin fiyatları abartılmadan düzenlenebilir böylece bir oyuncu o daireye sahip olup, rollerini oralarda gerçekleştirebilir. Aktif rol bölgeleri ve birlik bölgeleri dışında da insanların sokaklarda, caddelerde aktif olmasını görmek isterim. Sunucuda sadece belli yerlerde rol dönüyor bu çok sıkıcı. Taksici rolü yaptım 1 hafta ve inanır mısınız 2 defa müşteri alabildim. Bu gibi rollere de olanak sağlanması için iyi bir fikir, müşteri almak için aktif yerlerde beklememem gerekiyor bence, beklediğimde de rol olanağını yaşayamadım zaten. Hastane ve itfaiye rollerinin de aktif olarak uygulanması taraftarıyım. Vice Online projesi süresince ve açıldıktan sonra bu platformun gözden düştüğünü düşünüyorum, yönetim tarafında da böyle düşündüm sanki biraz umursanmamış gibime gelmişti, bu gibi etkenlerin sunucuyu daha oynanılabilir kılacağını düşünüyorum ve eskisi gibi burada da aktif kitleyi görmek istiyorum. Saygılar...
« Son Düzenleme: 18.11.2024 20:14 Reshina »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#53 - 18.11.2024 20:35
İllegal birlik tarafında demek istediğim birkaç şey daha var, oyuncular belli bir çerçeve içerisinde kavrulup gidiyor. Abartılmadan yeni konseptler denenmeli, deneyenleri de gördüm 1 ay sonra rol imkanı bulamadıkları için birliklerini kapattılar. Devamlılığı bitmiş bir birliğin bölgesinde onun kılığında başka bir birlik baş gösterip illegal rolleri için üstüne bir şeyler katmaya uğraşmıyor. Özgün ve değişik rollerin gelmesi taraftarıyım. Mapin tamamının aktif tutulmasından yanayım herkes bir bölgeye toplanmış şekilde neden şehirin merkezi dışındaki yerler bomboş? Orada da faaliyet göstermek isteyenler oldu fakat sadece birlik dahilinde kişiler orada bulunduğundan bir zaman sonra kendi aralarında insanlar rol yapmaya sıkılıyor. Sivillerinde, yeni katılımcılarında o bölgelerde aktif olmasını mantıklı buluyorum. 500 kişi bir yerde olmaktansa mapin her yerine dağılması bence çok çok daha iyi. Örn. Las Venturas'ta aracı bozulmuş bir sivilin çevredeki halktan yardım istemesi, oralardaki insanlarla etkileşime girmesi ya da ayak üstü rollerin oluşması bana daha keyifli geliyor. Birkaç kişi bu gibi yerlere gidip bomboş bir ortamla karşılaştığında çevre rolleri biraz daha arka planda kalıyormuş gibime geliyor. Rollerin planlıdan çok random gerçekleşmesi için bu gibi olanakların sağlanmasını mantıklı buluyorum. Tek bir yerde aktif bölgeler bulunmasın da mapin her yerinde böyle bölgeler olsun istiyorum. Zaten aktif bölgeler dahilinde o bölgenin çevresinde ister istemez roller gerçekleşiyor, aktiflik sağlanıyor, yerleşimler ve popülasyonlar oluşuyor. Bence Vice Roleplay oyuncuları bunu sürdürebilir zaten çok kalabalık bir kitleyiz neden şehirin her yerinde faaliyet gösteremeyelim? Keyifli roller için görüşüm budur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#54 - 19.11.2024 11:34
Gereksiz birkaç yorumu yine sildim. "En kötü dönem, kötü yönetim vb. vb." lağım ağzıyla buraya gelmeyin diye uyarmıştım. Burada Vice'ın adı, kalitesi, kitlesi, ekibi tartışma konusu değil. 10-15 yıllık samp tarihinde her dönem en leş, toksik, birbirinin kuyusunu kazan, OOC savaşmaya yer arayan tipler olmuşken Vice'da bunu olabildiğince minimumda tuttuk ki her dönem de -bu dönem dahil- 200/300 kişinin tamamı "rol" için burada oldu.

Sizden "öneri" niyetine açtığımız konuyu tuhaf şeylerle karıştırmayın. Önceki mesajlarımda yinelemiştim, saygı ve nezaket çerçevesinde "öneri" için bu konuya yazabilirsiniz.

Diğer yorumlar için teşekkür ediyoruz, hepsi dikkate alınacak. Görüş bildirmeye devam edebilirsiniz.  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#55 - 19.11.2024 19:20
silahlar konusunda büyük bir değişikliğe gidilmeli(silip yerine parası verilebilir)
sunucuya yeni başlayan birisi 10-20 saat geçirip deagle-ak alabiliyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#56 - 19.11.2024 20:45
legal faction mesleği kolaylaştırılabilir, rota ayrı helikopter kullanımı ayrı sıkıntılı
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#57 - 20.11.2024 14:25
Konuyu biraz inceledim; parası olmayan malvarlık silinsin, parası olan silinmesin demiş. Silahı olan il-legal adam silahlar silinmesin, VCPD üyeleri ise silahlar silinsin demiş. Benim şahsi fikrim hiçbir şeyin silinmemesi, azaltılmaması. Bir kişi emek verip  para ve silah kazanabildiyse bunlar artık onundur ellenmesi büyük bir hata. Bunun yerine farklı rol imkanlarıyla yeni başlayan adama en azından bir araba, ev alabilecek para sağlamak. Bununda 1 günde olmasına gerek yok, örnek veriyorum sistemsel meslekler ile bir ev + araba parası 2 haftada kasılıyorsa, bunu legal ve illegal rol imkanlarıyla 4-5 haftada sağlanabilir. Benim düşüncem çoğu kişi rol imkanlarına yönelir, sistemsel meslek insanların oyun zevkini azaltmakta.

Tabii, bu konu açılış sebebi her şey hakkında fikir edinmek ama ben maddi durumlardan bahsetmek istedim. Konuda çok değerli fikirler var, herkese iyi forumlar.
Like
1
agree
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bull£T,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
agree tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bull£T,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#58 - 22.11.2024 00:31
Sunucudaki tüm evler,araçlar,paralar,silahlar vs. silinip SIFIRDAN yeni bir ekonomi oluşturulmalı.
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
HUZURYOK31,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#59 - 22.11.2024 01:06
Parayı sıfırlamak sadece insanları oyundan soğutur bence, çünkü adam belki aylarını vermiş haftalarca trucker kasmış ve en sonunda bir yerlere varmış. Tak diye siliniyor her şeyi, bu bana yaşansa kesinlikle oyundan soğurdum çünkü ben bir daha o trucker yolunda gezmeyi istemezdim. Parası olmayanlar tabii sıfırlansın der.

Benim önerimce borsa sistemi yeniden gelmeli, daha önce bir kaç kişinin de bahsettiği gibi Sunshine'ın araç satma limiti olmalı aylık veya haftalık. Lüks araçların tamir ücretleri artmalı. Dick gibi bir karakter yeniden gelebilir, rollerde şehirde bir kaos ortamı herkesi heyecanlandırıyordur, legal-illegal.

Paradan sıfır atılma konusunda da bi yere kadar katılıyorum çünkü metin2'ye döndü oyun, insanlar cebinde 500k taşıyabiliyor. Bunun yerine 50k taşısa daha hoş bir görüntü ortaya çıkar. Ekonomi daha iyi görünür diye düşünüyorum. Borsa sistemi de açılırsa legal karakterler için finansal danışman rollerine teşvik doğar. :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok